Via Baltica & " luostaricamping "

PAANANEN PAULI K J 27.05.2008 11:26

Tervehdys ! Kärsiikö vielä kerran kysyä ( en löytänyt arkistosta ) Mikä oli se camping Liettuan jälkeen ? Puolan puolella ? josta palstalla on keskusteltu,luostarin vieressä/pihalla ? Muistaakseni joku kirjoitti ? että paikka olisi sopiva ekan yön yöpymiseen kun lähtee ajamaan Tallinnasta kohti Puolan rajaa ?

Lähdetään menemään ekaa kertaa 03.06 Via Balticaa, tarkoitus ajella johonkin Dubrovnikin ylä- tai alapuolelle... Varsova ei kiinnosta pätkääkään ,( pyöritty siellä viimeksi v. 91 ) jos ajelisimme Bialystok - Lublin - itäpuolta mahdollisimman suoraan alas ? olisiko reittiehdotuksia ?

Lähdemme aamulaivalla klo 8.00 joka on Tallinnassa siinä keskipäivällä, kuinka pitkälle olette ajaneet ekana ajopäivänä. Kävimme viime kesänä Vilnassa. Nythän se rajat menee kai ilman mitään muodollisuuksia ? vai mitä, eli kopit ovat kuulemma tyhjät.

terveisin : Arja

HYTTILÄ ESKO O 27.05.2008 12:23

http://www.autoliitto.fi/matkalla_ja_liikenteessa/via_baltica/sasnava_nowinka_93_km/

"Alueen huomattavin nähtävyys ei kuitenkaan löydy itse kaupungista vaan Wigry-järven rannalta keskustasta 653-tietä 14 km suoraan itään (käänny Kościuszki-kadulta keskuspuistikon kohdalla vasemmalle Chlodna-kadulle ja jatka suoraan). Järveä ympäröi Wigryn kansallispuisto, ja järveen työntyvässä niemenkärjessä on entinen kamaldolilaisluostari kirkkoineen. Luostarin eri rakennuksiin voi majoittua (tiedustelut sähköpostitse)." Camping ihan luostarin portilta näkyvissä. Tallinnasta n 700km . Ajelen sinne perjantaina.

PAANANEN PAULI K J 27.05.2008 15:41

Kiitos Esko ! Saa nähdä ehditäänkö ekana päivänä sinne asti ?

JANHONEN MATTI 27.05.2008 21:26

Tulin pari viikkoa sitten "ylös" tuota Puolan itäistä reittiä Venetsiasta Budapestin kautta Tallinnaan. Alaspäin mentäessä reitti Budapestiin olisi seuraava: Tallinna-Riika-Kaunas-Suwalki-Augustow-Bialystok-Lublin-Kosice-Mickolc-Budapest.

Bialystokin ja Unkarin rajan välinen osuus reitistä on meidän mittapuun mukaan aika huonossa kunnossa ja keskinopeus jää aika alhaiseksi. Liikennekulttuuri nyt on mitä on ja oikeastaan pahinta on yllättävät vastaantulijoiden suorittamat älyttömät ohitukset, jotka perustuvat siihen, että kyllä ohitettava ja vastaantulija väistää. Poliiseja on tällä osuudella sekä virka että siviiliasuissa ihan tarpeeksi mutta silti ajokulttuuri on mitä on.

Tiemaksut: Viro, Latvia, Liettua ei tiemaksuja ja Puolassa ei tiemaksuja tällä reitillä. Slovakia ja Unkari: vignet n. 7 e, saa rajalta ja huoltoasemilta. Kroatia: tietullimaksut peritään tietulliasemilla

Välin Budapest-Dubrovnik ajaisin moottoritietä Budapest-Zagreb-Sibenik ja siitä vanhaa rantatietä Dubrovnikiin. Palatessa saa sitten kääntää rattia ihan tarpeeksi ja ihailla samalla hienoja maisemia kun palaat vanhaa rantatietä Dubrovnikista Rijekaan josta sitten rantatietä Istrian niemimaalle. Balaton-järven eteläpuolella on moottorietietyömaa joka hidastaa hieman matkantekoa muutaman kymmenen kilometrin matkalla.

Rajatarkastuksia ei ollut kun Unkarin ja Kroatian rajalla jossa oli passintarkastus.

Rekkaliikenne on aika vilasta ja erityisesti tuossa Suwalkin Augustowin kieppeillä tiestö huomioiden tosi vilkasta. Tein siinä lounastauolla kolme eri koelaskentaa, joiden mukaan liikenne kaksikaistaisella tiellä oli 8-10 rekkaa/minutti.

GRÖNLUND JORMA A 28.05.2008 12:37

Ei sinne samana päivänä ehdi, jos laiva on puoliltapäivin Tallinnassa.

Mene Tallinnasta Pärnuun ja siellä ruokaostoksille rauhassa. Ajele sitten Latvian puolelle. Siinä on miellyttävä leirintäalue paikka Limbazi Lauci ~10km ennen Saulkrastia. Kääntyy vasemmalle ihan pikkuinen kapea hiekkatie meren rannalle ~2-3km. Kyltissä lukee "Lauci" tai jotain sinnepäin.

Seuraavana päivänä sitten sinne Puolan Suvalkiin ja siitä Vigryn luostarille. Siinä luostarin välittömässä läheisyydessä on vaatimaton leirintäalue, jossa on hyvä yöpyä. Luostarissakin kannattaa käydä. Se ei edes maksa mitään.

Ennen luostaria on useita pihaleiripaikkoja, mutta mene vain kaikista ohi ihan sinne luostarille asti, oikeestaan niin pitkälle kuin tietä pitkin pääsee. Se kämppäri on ihan luostarin parkkipaikan "jatkeena" siinä mäen nyppylällä. Siinä on myös baari ja kanoottivuokrausyritys samassa.

GRÖNLUND JORMA A 28.05.2008 12:39

http://www.laucakmens.lv/files/varia/fedfe.gif

GRÖNLUND JORMA A 28.05.2008 12:48

Jos haluttaa vielä vähän pidemmälle, niin Riikan jälkeen on ainakin yksi mukava yöpaikka:

http://www.voppari.com/baltia/iecava1.htm

Lisää paikkoja: http://www.voppari.com/baltia

HYTTILÄ ESKO O 28.05.2008 12:57

Luostarissa on loistava,kaunis,viileä ja miellyttävä meikeläisittäin kohtuuhintainen ruokapaikka. Kun on ajanut pitkän päivän niin palveltavaksi joutuminen on paikallaan. Valitsin laivan juuri tuon takia , 7:ltä aamulla laivasta ulos niin illaksi Wigryyn. Olisi joku toinen laiva ollut aavistuksen halvempi. Tuo kellonaika tärkeämpi.

GRÖNLUND JORMA A 28.05.2008 13:05

Siis luonnollisesti se kääntyy OIKEALLE kun Viron suunnasta tullaan. Paikka on siis meren rannalla. http://www.laucakmens.lv/main.php?item=129

Täältä saa myös ostaa OK aamupalan (hinta ei kyllä ollut kovinkaan halpa ainakaan viime kesänä).

http://www.laucakmens.lv/main.php

AHOLA JARI 29.05.2008 00:27

..tulivat tarpeeseen. Juuri meille passeli; on lääniä (tilava), askeettinen, ei palveluita - melkein kuin vapaa-parkki..

Ollaan muuten menossa samana ajankohta 3.6 Nordlandialla yli, ja "tankataan" tallinnassa. Tarkoitus tosiaan yöpyä Pärnun-Riika tienoilla..

Yksin ajellessa voisin ajaa päivän aikana 600-700 km, mutta perheen kanssa kesälomalla ei oikein kiinnosta, ellei reissu tähtäisi jonnekin välimeren rannalle ja aikaa pariviikkoa...

PAANANEN PAULI K J 29.05.2008 10:47

ajaa sinne Luostarikämppärille ekana päivänä.

Mutta Kaunasiin saakka voisi yrittää ? Olimme viime kesänä Riiassa ja Vilnassa citycamping-alueilla eli siellä messuhallien pihalla. Riiassa city - camping on tosi hyvä kun sijaitsee niin lähellä vanhaa kaupunkia, ja iso ostari vieressä ruokakauppoineen. Alue on erittäin hyvin vartioitu, yövahti huomautti fillareista, jotka olimme jättäneet auton taakse, kehotti ottamaan ne auton takaa eteen, että hän näkee ne kierroksellaan.

Minulla on pitkäaikainen asiakas joka on kotoisin Puolan Wroclawista, ja hän kävi juuri kotonaan autolla, ja sanoi, että ei ollut mitään ongelmia Via Balticalla, ainoa ongelma oli ollut Varsovan ohittaminen, kuulemma valtavat ruuhkat ?! Tosin hän varoitti jättämästä matkailu-autoa parkkiin muualle kuin valvottuun ja maksulliseen paikkaan Puolassa. Kertoi myös, että hänen kaveriltaan vietiin auto viime kesänä Saulkratsissa, sillä välin kun oli uimassa. Pysähdyimme kauppaan viime kesänä kyseissä paikassa, satoi joten ei menty uimaan. Paikka jäi mieleen kauniin rantien vuoksi.

Tämä asiakkaani kertoi, että Puolan TV:ssä oli näytetty ohjelma jossa testiryhmä oli jättänyt autoja, Audin, BMWn, WVn, ja Mersun eripuolille Puolaa parkkiin. Autoihin oli piilotettu kamerat. Kesti vain hetken kun paikalle saapui pari ammatti autovarasta, varusteinaan mm. läppäri. Kaverit murtautuivat autoon, konepelti auki, kytkivät läppärin autoon, auto käyntiin ja näin hävisivät autot ja kaverit !

Meillä on viimeiset kokemukset Puolasta ja Unkarista, Slovakiasta, sieltä vuodelta 1991, ( ja sitä ennen ajalta 1976 - 1981 se oli sitä vanhaa aikaa, heh! )joten onhan se kiva nähdä mitä sinne nyt kuuluu. Talletin varmuuden vuoksi tämän asiakkaani, hän puhuu sujuvaa suomea, kännykkänumeron puhelimeeni jos oikein paha paikka tulee niin on edes tulkkausapua puhelimitse saatavilla.

Samassa veneessä ollaan tiistai- aamuna !

T: Arja

KUJANPÄÄ MARKKU J 29.05.2008 14:36

Jaa'has. Kuinkahan on. Vieläkö vakuuttajat ovat jyrkästi sitä mieltä, ettei käynnistysestoista autoa varasteta ilman sen omia avaimia.

HYTTILÄ ESKO O 29.05.2008 22:32

istumme viking xprs:n pöydässä. Aamulla laivasta ulos ja kohti wigryä. Laivalla wlan millä kirjoittelen kännykän kautta. Hauskaa juhannusta....

HYTTILÄ ESKO O 01.06.2008 14:27

Ja saman iltana sitten olimme nauttimassa Wigryn maisemista. Kupu tayteen ruokaa ja pari pivoo kans. Sitten eilen ajoimme 720km Zakopaneen. Taalla 1 suomalaisautokin. Paivaa vietamme kaupungissa, kavellen, mentiin vuorelle vaijerijunalla ja nyt vaan lohoo.

JUNTUNEN RIKU E 01.06.2008 20:03

Mikä on tämä Wigryn luostarin leirintäalue nimeltään? Siltä suunnalta olen löytänyt Stary Forwalk-nimisen hyvätasoiselta vaikuttavan alueen.

HAUTAMÄKI JARI J 24.06.2008 21:37

Luostari löytyy paikasta N54 04.189 E23 05.194

Nimi taisi olla Haliny tai jotain sinnepäin. Edellisten viestie ajoohjeet ovat hyvät, aja vaan Wigryn kylään ja ihan perille saakka. Kylässä muutama talo ja luostari.

Hinnat kämppärillä kesäkuu -08; auto 20 Slotia, hlö 10, sähkö 10 ja suihku 5(10 minuttia)

AHOLA JARI 24.06.2008 22:36

Ei ole sama kuin Stary F:ssa, jossa ainakin 2 kpl. Nimi on Camping U Haliny Google Maps'llä; http://www.anwb.nl/verblijven/campings/toonKaart.jsf?type=CMP&adamNummer=6000216 Tiedot; http://www.anwb.nl/verblijven/campings/toonOmschrijving.jsf?type=CMP&adamNummer=6000216&popup=true

Koordinaatit tuli tuossa aiemmassa tämän päiväisessä viestissä.

Yövyttiin meno- ja paluumatkalla siellä, eli viimeksi viikko sitten.. Ehdoton helmi!

MIETTINEN MIKKO T 26.06.2008 17:09

http://koti.mbnet.fi/mietmi/ 2005 ja 2007 jutuista löytyy infoa paikasta. Paikka on pikkasen sivussa mutta muuten voin suositella.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.