Italiasta Kreikkaan Anconasta, Barista vai Brindisistä?

SAARELA LEIF 24.05.2008 18:55

Onko kokemusta em. Italian lauttareiteistä Patraan Kreikkaan. Mikä on järkevin reitti ajallisesti/ajollisesti?

JANHONEN MATTI 24.05.2008 21:20

Tässä linkki josta saat lisätietoa noista Italian ja Kreikan välisistä laivareiteistä ja hinnoista. http://www.greekferries.gr/ Kevään Kreikkaan reissulla katsoin järkevimmäksi ajallisesti ja ajollisesti mennä laivalla Venetsiasta Patrakseen ja palasin Corfulta Venetsiaan. Corfulle siirryin Igoumenitsasta Kerkyra Linesin pienellä lauttalla. Hinta noin 60 e ja aikaa meni n. tunti. Meno-paluu lipun em. välillä hinta oli camping on board hinnoin huhti-toukokuussa 526 euroa = auto >6 m ja kaksi seniorialennuksen oikeutettua aikuista. (Vertailun vuoksi pelkkä meno Finnlinesillä Helsinki-Travemunde oli 611 euroa) Hinnoittelupolitiilla on sellainen, että meno-paluu lipun hinta on sama riippumatta siitä meneekö/palaako Patraksesta, Igoumenitsasta vai Corfulta. Varasin liput netin kautta ja maksoin Visalla. Liput noudin s-postilla lähetetyllä varausnumerolla Venetsian satamasta Minoa Linesin toimistosta. Homma toimi nopeasti ja hyvin. Laivat ei sitten ole mitään "karjalaivoja" joten sitä on ihan turha pelätä. Suosittelen.

JANHONEN MATTI 24.05.2008 21:29

Tässä vielä toinen linkki josta lisätietoa laivayhteyksistä mm. noita laivoista ihan laivakohtaisesti.

http://www.allgreekferries.com/

HAAPANEN TIMO S 25.05.2008 13:49

Tuostakin löytyy jotain: http://www.ferries.gr/

SAARELA LEIF 25.05.2008 20:54

Kiitos Matti vinkistä! Ilmeisesti on parempi olla laivalla pitempään kuin ajaa Italian läpi? Venetsia-Patrashan kestää normaalilla laivalla noin 36 tuntia. Ajattelin, että vain yön yli menevä lautta olisi kivempi. Tosin joutuu ajamaan pitempään.

JANHONEN MATTI 25.05.2008 23:41

Parempi siellä laivan kannella on aurinkoa ottaa kun ajaa köröttää yksitoikkosta moottoritietä ja maksaa kallista dieseliä ja Italian tiemaksuja. Ja silti joutuu vielä maksamaan laivamatkasta.

Lähtö Venetsiasta esim. keskiviikkona klo 14.00 ja laivaa saapuu Patrakseen seuraavan päivän iltana klo 20.00 = 29 h. Patraksessa n. 15 min päässä satamasta Korintin lahden suulla uuden komean sillan pielessä on Camping Rion. Löytyy Viamichelinillä osoitteesta Kreikka, 26500 Rion, Odos Poseidon 11.

Paluussa esim. lähtö Igoumenitsasta klo 9.00 ja saapuminen Venetsiaan seuraavan päivän aamuna klo 8.00 = 24 h Maiden välinen aikaero on 1 h.

Venetsiaan tutustumista ajatellen hyvä camping-alue on www.veneziavillage.it Osoite: Italia, 30030 Mestre, Via Orlanda 8/c,
Alueelta n. 5-6 min bussimatka Venetsian bussiterminaaliin.

Molemmat camping-alueet on aika pieniä, joten kannattanee varata paikka kesällä ennakkoon.

Mikäli päädytte käymään (palaamaan sieltä) myös Corfulla niin siellä ihan hyvä camping on 9 km satamasta pohjoiseen sijaitseva www.dionysuscamping.gr Lähes alueen portilta kulkee 1/2 tunnin välein bussi keskustaan ja takaisin.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.