Slovakia

HERRALA JUHANI 30.05.2016 22:41

Millaisia kokemuksia on Slovakiasta? Erityisesti Bratislavasta. Me, kaksi aikuista ja koira, suunniteltu siellä käymistä Italiasta palatessa. Ajankohta olisi jo muutaman viikon päästä juuri ennen juhannusta. Löytyykö leirintäalueita ja minkä tasoisia? Kannattaako Bratislavaan yrittääkään asuntoautolla? Millainen liikennekulttuuri yleensäkin Slovakiassa on? Kiinnostavia kohteita siitä maasta varmasti löytyisi.

KUJANPÄÄ MARKKU 31.05.2016 07:26

Varttitunnin ratikkamatkan päässä keskustasta on kämppäri, joten kaupunkiin ei mun mielestä kannata ajaa. Kiva kaupunki ja restauroitu linna kaupungin kupeessa näköalapaikalla.

Wienissä voi käydä vesibussilla ees-taas.

VALORANTA JUHA 31.05.2016 21:02

Katso Camping infosta: Bratislava , Camping Zlate Piesky, taitaa olla lähin camping josta hyvät yhteydet keskustaan niin kuin Kujis jo totesi. Ei mikään korkea laatuinen, mutta aina siellä yön pari viettää. Vieressä iso kauppakeskus joka oli ainakin pari vuotta sitten auki koko vuorokauden.

JANHONEN MATTI 31.05.2016 21:25

http://www.intercamp.sk/en/

HAAPANEN TIMO 31.05.2016 22:35

Ja tuossa yksi näkökulma paikkaan https://goo.gl/maps/FxXYbLs6wND2

@timppa

Käyttäjän lisäys viestiin 31.5.2016 klo 22:36:48 Raitsikkapysäkille muutama sata metriä https://goo.gl/maps/uSUYfJoyGUD2

HERRALA JUHANI 01.06.2016 10:16

Kiitos vastauksista. Kyllä Bratislavassa tulee varmasti käytyä. Jos jollakin tulee vielä mieleen jotain muualtakin Slovakiasta niin mielellämme luemme. Myös Tatran alue kiinnostaa.

VAHTOLA HEIKKI 01.06.2016 14:43

Bratislava kiva kaupunki, kannattaa mennä! Itse yövyin mobiilimökillä ihan keskustassa, vanhan kaupungin tuntumassa. Rauhallista oli...

VAHTOLA HEIKKI 01.06.2016 14:44

Italiasta kun ajatte, Sloveniassa kannattaa viettää aikaa! Todella kiva ja hieno maa!

SILMUNEN HANNU 02.06.2016 18:27

Jos tykkäätte patikoida, on Slovensky Raj-kansallispuisto tosi jännä kohde isihen tarkoitukseen. Linkin kuvista näkyy hyvin se, mikä on sen erikoisuus.

Spisin linna on myös mielenkiintoinen, samoin Vlkolinek-museokylä.

Spisissä käynti kannattaa vaikkei ehtisi linnan aukioloaikana, sen pääsee kiertämään ulkoapäin ja maisemat ovat hienot ja linnasta saa silti hyvän käsityksen.

Yksi helppo ja itsessään näyttävä paikka Tatralla lähteä vaeltamaan on Strbske pleso.(korkein autolla saavutettava paikka) Siellä on isot p-paikat minne asuntouaton voi jättää päivä tai vaikka yönyli-vaelluksen ajaksi. Leirintäalue on vähän alempana saman tien varrella. Kävelyreittejä monentasoisia, parilla tunnilla pääsee vuoristojärvne rannalla olevaan vaellus-hotleliin syömään tai yöpymään ja sieltä matka jatkuu eri vaihtoehtoja ylemmäs. Alueella kulkee juna, millä voi palata vaelluksen lopusta lähtöpaikkaansa.

Mutta tuo siis vain eräs vaihtoehdoista.

t.Kaarina

https://www.google.com/search?q=strbske+pleso&client=safari&rls=en&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwiQn8610onNAhVDVSwKHSvWC9EQsAQIKQ&biw=1280&bih=711

https://www.google.com/search?q=slovensky+raj&client=safari&rls=en&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwjk_-_fz4nNAhUqEpoKHcRMDmQQsAQIJg&biw=1280&bih=711

http://whc.unesco.org/en/list/622

http://www.slovakia.com/castles/spis-castle/

HERRALA JUHANI 03.06.2016 08:40

Kiitos kaikille vastanneille ja erityisesti Kaarinalle liitteistä. Kyllä tarkoitus päästä Slovakiassa Tatralla patikoimaan. Patikointia harrastamme kyllä aina kun mahdollista. Auto pakattu ja tänään startataan. Saa sitten nähdä miten nuo keskisen Euroopan rankkasateet ja tulvat muuttavat vielä reittisuunnitelmia.

KUJANPÄÄ MARKKU 03.06.2016 10:26

Omakohtainen kokemus reissuun pakkaamisesta on ylipakkaus. Kaikkee muka tärkeetä sälää tulee innokkaasti pakattua mukaan jota ei kuitenkaan käytännössä tarvi. Matkalla on suurempi hyöty vapaana olevasta kaappi ja hyllytilasta.

Luonnikasta reissua.

MANNINEN JUHA 03.06.2016 15:34

slovakiassa on myös jääluolat näkemisen arvoisia paikkoja. popradin lähellä on dopsinan luola.sinne on jonkunmoinen nousu,mutta se menee patikoinnin merkeissä.

SILMUNEN HANNU 03.06.2016 16:49

Totta, olinkin unohtanut ne vallan. Tuolla Dopsinskassa ollaan itsekin oltu, hieno kokemus joskin silloin vielä itseäni vaivannut ahtaanpaikankammo oli tehdä luolaan sisään kulusta kauhukokemuksen, niin pienestä tunnelista alas mentiin, että olin vähällä kääntyä portaista takaisin ylös....Mutta heti kohta tunneli laajenee ja alhaalla on ihan väljää ja pystyy unohtamaan kuinka syvällä ollaan...

Mutta suosittelen!

t.Kaarina

http://www.slovakia.com/caves/dobsinska-ice-cave/

Käyttäjän lisäys viestiin 3.6.2016 klo 16:51:41 Kivoja kuumien lähteiden pohjalle tehtyjä kylpylöitä Slovakiassa myöskin on paljon, sekä ulko että sisä, ihan ykisnkertaisista kansanpaikoista luksus-elämyksiin. Joltain huoltikselta muistan ostaneeni kartan, mihin ne on kaikki merkattu.

KUNTSI KAARLO 03.06.2016 21:53

Pari leirintäaluetta on jäänyt erityisesti mieleen. Ensimmäinen niistä on Tajovissa, Banska Bystrican kupeessa vuoristorinteessä. Pieni perheyritys, maisema kuin postikortista, ravintolakin on mutta autoa saa kyllä hetken asetella vaateriin. Toinen on hauskan pikkukaupungin Liptovsky Mikulasin naapurissa Liptovsky Trnovecissa ja nimeltään Mara Camping, järven rannalla, tilaa on vaikka muille jakaa ja lähellä on myös Aquapark jos sellaista sattuu tarvitsemaan. Niin tosiaan, oli kolmaskin, Goralsky Dvor aivan Puolan rajamaastossa Tatralla, vanhojen maatalouskoneiden ystävälle riittää siellä nähtävää, nettisivut kertovat loput.

MANNINEN JUHA 04.06.2016 14:34

yksi paikka missä on maamoottoreita ja muita härpäkkeitä on myös lämmitettävä uima-allas pihassa.lähellä on kauppa ,kun kävimme kaupassa ostoksilla ,niin kassa otti pullon tiskin alta ja tarjosi joka asiakkaalle tujauksen miestä väkevämpää ja otti myös itse.suomessa olen yhden kerran törmännyt samanlaiseen juttuun aikoinaan joskus kahdeksankymmentä luvulla,pieni kyläkauppa,ei toimi enään niinkuin moni muukaan pikku maalais kauppa,nehän on tapettu jo sukupuuttoon täällä sssuomessa.

Petri Kangas 15.07.2019 08:40

Ollaan ajamassa Budapestistä Slovakiaan, Popradiin asuntovaunun kanssa. Näyttää aika vuoristoiselta. Onko kokemusta mikä olisi hyvä ja turvallinen reitti?

Timo Haapanen 15.07.2019 09:17

Itse ajaisin 77-tietä ylös, eli suorinta reittiä. Kosicen kautta ajaminen ei sen kummempi ole.

Keväällä tulin alas tätä 77-tietä eikä siinä mitään kummallista ole. Hidasta se on mutta niin ovat muutkin reitit. Etelässä tietä oiotaan ja tunnelitöitä yms. on jonkun verran.

@timppa

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.