Finnlines sähköliitäntä ja jääkaapin toimintaongelma

Heikki Mehtänen 30.05.2023 15:18

Osaisiko joku neuvoa, että onko vika minussa, finnlinesissä vai auton jääkaapissa kun seuraava on tapahtunut nyt joka kerta hki-travemunde -välillä matkustettaessa:

Ajan lautalle, etukäteen varattu sähköpaikka. Sähköliitäntä tulee kuin apteekin hyllyltä, liitän piuhat ja kaikki toimii, myös jääkaappi.
Käyn vielä ennen lähtöä varmistamassa, että jääkaappi toimii sähköliitännästä.
Tulen matkan jälkeen takaisin autokannelle, jääkaappi on vikatilassa ja kaikki sisällä oleva on lämmintä, joten sähkön saanti on matkan aikana häiriintynyt jostain syystä.

Omalla hallilla testasin, että olisiko vika siinä, että sähköä ei tulisi tasaisesti. Pistin sähköt autoon ja jääkaapin päälle. Sähköt pois useaksi tunniksi, sähköt takaisin ja jääkappi vain lähtee toimimaan kuten oletettua.

Olen testannut sekä automaattimodessa että pakotettuna 230V sähkölle - molemmissa tapauksissa sama ongelma toistuu luotettavasti. Ongelma toistui myös vaikka kaikki muut sähkölaitteet oli pois päältä.

Jääkaappi on vuoden vanha Thetfordin N4000-sarjalainen (absorptio).

Ainoa ajatus mitä itsellä tulee mieleen on se, että sähköliitännän jännite on kovin alhainen jolloin jääkaappi ei suostuisi toimimaan. Onko muilla vastaavanlaisia kokemuksia tai hyviä ratkaisuita tällaiseen ongelmaan?
Petteri Haverinen 30.05.2023 17:53

Itsellä ei mitään ongelmaa… mut mahtaako sun sähköjohto olla kunnossa?

Sune Björklund 31.05.2023 09:14

Minulle on käynyt samalla tavalla Finnlinesin reitillä hki-travemunde. Varmistin että jääkaappi toimi 230V:lla ennenkuin jätin auton kannelle. Perillä jääkaapin valot vilkkuivat ja pitkän matkan jälkeen tietysti kaikki sulana. Jääkaapin malli Thetford N4090E. Reitillä Trave-Malmö sekä Kapellskär-Naantali on toiminut niin kuin pitää.

Jyrki Pikkarainen 31.05.2023 11:59

Täysin sama tilanne. Jääkaappi ollut virrattomana niin pitkään, että sulamisvesiä lattialla asti.
Jääkaapin sisältö tietenkin roskiin.
Varmistin Trawesta lähtiessä jääkaapista ja auton paneelista, että sähkö oli varmasti silloin ok.
Ilmoitin Finnlinesin asiakaspalveluun tapahtuneesta, että sähkön saannista pitää olla varmuus, koska se erikseen varataan ja vielä maksetaankin.
Vastaukseksi tuli vaan pahoittelut ja tieto, ettei laivayhtiöllä ole tapahtunut virhettä eikä laiminlyöntejä kyseisessä tapauksessa. Lisäksi muita vastaavia valituksia ei sillä matkalla ollut kuulemma tullut.
Tämä tapahtui tosin jo kesällä -20. Muilla kerroilla ei ole vastaavia ongelmia ollut.
Jääkaappi Dometic RMDT8555.

Jyrki


Heikki Kuula 31.05.2023 13:55

Meille sattui samanlainen ongelma trave-helsinki välillä 22.5.2023 . Autoon tullessa jääkaappi ja pakastinosa lämpimänä oli jo ollut jonkin aikaa, koska pakastimessa olleet "kylmäkallet" olivat sulaneet eikä kylmästä tietoakaan. Aikaisemmin ei ole ollut kyseisenlaista ongelmaa ja sentään muutaman kymmentä kertaa tullut seilattua kyseistä väliä suuntaa ja toiseen. Onneksi kaapissa ei ollut paljon pilaantuvaa jäljellä.

Seppo Suomi 31.05.2023 14:49

Taitaa olla kaapit niitä automaattisesti edullisimman energian valitsijoita ? Kaasuhana kiinni niinkuin pitääkin niinpä kaappi lämpenee kun sähkö laivalla liian "huonoa" herkälle kaapille ja kaasua ei tule.

Jyrki Pikkarainen 31.05.2023 17:49

Meillä virtavalitsin asennossa 230v, ei automaattiasennossa.
Jyrki

Heikki Mehtänen 01.06.2023 16:30

Kiitos kaikille vastaajille.

Piuha tuntuisi olevan kunnossa kun se kaikkialla muualla toimii. Kokemuksia tosiaan aiemmin ei samalla kaapilla ole, kaikki nämä sähkökatkokset on sattuneet tämän kevään/alkukesän aikana. Kaasuhanat on olleet kiinni ja kaappi pakotettuna 230V asentoon ensimmäisen sulamisen jälkeen.

Jotenkin tuntuisi edelleen siltä, että johtuu tosiaan liian matalasta/epätasaisesta jännitteestä jonka takia jääkaappi sitten menee sulkutilaan. Noh, pitää jatkossa sitten kuljettaa kylmäkalleja ja pistää ne jääkapin puolelle, ja tietääpähän, ettei jatkossa haaveile jäätelötuliaisista ja säästää sen 10 euroa per suunta :D

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.