Ylläs vs. Saariselkä vko.lla 15

Tommi Lehtonen 15.01.2017 17:04

Kertokaa edeltävinä vuosina paikalla olleet, kumpi on mielestänne parempi paikka viikolla 15/17 Ylläs ja sieltä kumpipuoli tai Saariselkä. Toiveemme paikasta on lähinnä leppoisat rinteet ja ladut, vaakakupissa painaa lumivarmuus enemmän kuin himohiito ja hurjat laskettelurinteet. Mikäli alempanakin tiedätte lumivarmoja paikkoja niin ehdottakaa rohkeasti, aina parempi kun ei tartte ajaa Suomea aivan päästä päähän. Vaunu ja neliveto on yhdistelmänä.

Toivo Koistinen 15.01.2017 19:02

Tällä hetkellä on lumitilanne etelälapissa hyvä. Iso syötteen lumitilannekkin siinä puolen matrin tienoilla, jotenka sielläkin on mahdollisuus hiihdellä, ja laskeskella.
Kokemusta paikalta ei ole. Mutta pitäisi olla ihan hyvä.
Ei tosin niin laupunkimaista kun Ylläs Saariselkä, levi.
Toivopoika

Tommi Kylänpää 16.01.2017 09:40

Saariselällä ehkä vanhempaa väkeä, hiihtopaikka niikuin Ylläskin, mutta laskettelua enemmän Ylläksellä ja korkeampi töppäre. Saariselkä alkaa olemaan tosilappia. Ylläkseltä eteenpäin voisin suositella Hettaa, Enontekiöllä, länsipuolen tosilappi. Ylläksellä paljon enemmän sähköpaikkoja mitä Saariselällä. Tämä saattaa ratkaista valinnan mut suosittelen yhtenä talvena käymään toisessa ja seuraavana jäljelle jääneessä, ellei sitten molempia halua/ehdi niputtamaan samaan reissuun :) Etelämpänä suosittelen Vuokattia, hyvät ladut ja "pienellä" ajomatkalla. Lumitilanne selviää Forecan sivuilta, hiihtokeskukset eriteltyinä löytyvät. Sivakoinnin iloa mahtavissa maisemissa!


Niin ja tietenkin, Ylläksen aito henki löytyy Äkäslompolosta.
muokattu: 16.1.2017 09:40
Markku Laine 16.01.2017 17:28

Olemme olleet useita kertoja Iso-Ylläksellä camparilla, josta pääsee heti hissiin rinteeseen ja ladut lähtevät myös vierestä. Ylläs on tuuliarempi yläosaltaan, ,mutta taasen pakkasen suhteen siellä rinteen metsissä menevät ladut ovat ns lämpölatuja, joissa pakkanen ei juuri nouse yli -10 astetta. Hyvät palvelut mutta paikka on parkkipaikan oloinen joskin rauhallinen.

Syötteellä on mukavia rinteitä jos ei halua tosi kovaa vauhtia, tosin sitäkin saa. Latuja löytyy runsaasti ja aika suojaisa koska rinteessä on metsää. Palvelut ok.

Ruka on usein erittäin ruuhkainen ja Salla vähän eteenpäin on rauhallisempi vaihtoehto, jossa on mukavat rinteet ja hyvät hiihtoreitit. Paikka on suojaisempi kuin Ruka. Kämppäri on ihan rinteen lähellä.

Raimo Hytönen 16.01.2017 18:00

Sanoisin, että parhaita ovat nuo rauhallisemmat paikat, kuten Äkäslompolo ja Salla, riippuen hieman omista mieltymyksistä. Suurista paikoista pidän parhaana Saariselkää, jossa on toistaiseksi vältytty Ruka- ja Ylläsmäiseltä ruuhkautumiselta.
Saariselän ja Sallan suojaiset ladut ovat hyvät kuten Isosyötteen ja monen Kainuun pienemmän paikankin. Kun listaan lisää vielä Luoston, Vuokatin ja Kolin niin eiköhän noilla alkuun pääse.

Toivo Koistinen 16.01.2017 20:58

Kylänpää mainitti Vuokatin.
Se on karavaani alueena huippu, ja liikunta harrastukseen myös. On kävelyreittejä, hiihtoteitejä kelkamäkeä. Kaikkea.
Tosin yöpymis hinta taisi alueella olla kallis talviaikaan. .
Toivopoika

Tapani Pokkinen 17.01.2017 12:00

Jos ei vallan pöntiönään ole itsetarkoitus ajaa ja varsinaiset tunturit eivät muodostu loman itsetarkoitukseksi niin miksi merta edemmäs kalaan?

Ukkohalla antaa muutoin kaikki aloittajan toivomat teesit, mutta maisemat jäävät hyvin vaihteleviksi vaaramaisemiksi. Itse saunahulluna olen ihastunut paikan Saunamaailmaan, erityisesti luolasauna upeine maisemaikkunoineen. Myös pieni hirsinen ulkosauna, kuumavesipalju puhumattakaan avannossa käynnin mahdollisuudesta.

Ukkohallasta löytyy käytännössä kaikki palvelut, upeat ladut. Ainoastaan hintataso ei pärjää noille pohjoisemmille hiihtokeskuksille. Tietty yksi puute Ukkohallassa on, siellä ei tahdo päästä kunnon hissi-ravintola- iltapaikka-jonotunnelmaan ja sitähän moni lomalainen hyvältä lomaltaan juuri hakee, olla sielä missä KAIKKI muutkin ovat.

-tapani-

Matti Sirkiä 18.01.2017 02:23

Huhtikuun loppupuolen viikot ovat aina arvoitus aikaisen kevääntulon ja kelien suhteen. Eteläisessä lapissa voi olla jo vesikelit, kun pohjoisemmassa lapissa ovat hiihtokelit vielä parhaimmillaan.

Äkäslompolon Ykkös Caravanin pihasta pääsee laduille hiihtämään. Rinteisiin on mentävä autokyydillä.

Saariselällä on hyvä ja monipuolinen, huollettu latuverkosto. Rinteet ovat Iisakkipään puolella leppoisanpia.
Vaunulle sähköpaikkoja on Saariselän Nesteellä, Laanilassa joitakin, ja varsinkin hiihtäjien suosiossa olevalla Kiilopäällä on pieni caravan alue. Varsinainen Caravanalue on Kakslauttasissa Luxia Caravan. Hiihtoladuille pääsee näistä kaikista paikoista suoraan pihasta. Rinteeseen on mentävä hiihtobussilla tai omalla autolla.

Pyhällä ja Luostolla on kumpaisellakin oma caravanalue lähellä rinteitä ja hiitolatuja.

Tommi Lehtonen 18.01.2017 13:39

Kiitos, kaikille vastanneille. Vuokatissa olemmekin olleet monesti, mutta nyt kun lomamme on vähän myöhemmin voisi ylempänä olla lumivarmuus parempi. Saattaa olla että ainakin Iso-Syöte on yksi varteenotettava kohde. Lisää kokemuksia saa laittaa ja kaikki luetaan. Mukavaa kevään ja kesän odotusta kaikille.


Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.