VISA Electron

HALTTUNEN TEUVO 11.05.2007 16:48

Polttoainetta Visa Electron- kortilla ostettaessa saa pohdittavakseen kysymyksen miten tanki täytetään. Valittavaksi nimittäin tulee ostaako kahdella, neljällä vai kuudella kympillä. Koska muutkin ovat tuota ihmetelleet, otin selvää seikasta.

Ratkaisu on, että valitaan kuusi kymppiä, tiliä veloitetaan sitten tankattujen litrojen mukaan, mutta kuudesta kympistä jäänyt summa on "jonkin aikaa" varattuna, eikä muuhun käytettävissä.

Systeemi on kehitetty nuorille, jotka eivät voi sallia kympinkään olevan varattuna "jonkin aikaa" käyttömahdollisuden ulkopuolella.

Ellei tankki täyty kuudella kympillä, lienee tankattava uudestaan.

HAAPANEN TIMO S 11.05.2007 18:57

Systeemissä ollaan miltei saavutettu neuvostoliiton käytäntö,maksu etukäteen,ellei maksettu määrä mahdukkaan,kasa viereen.

HALMEENMÄKI JUHANI 11.05.2007 21:15

Siis kyse on KATEVARAUKSESTA. Electron on maksukortti, jonka saa myös maksuhäiriöinen tai alaikäinenkin henkilö, ja kate tarkistetaan AINA maksettaessa, ja summa veloitetaan tilitä HETI. Pankkikortissahan on viive veloituksessa, ja vain isommissa ostoksissa kate tarkistetaan sekä varataan. Pankkikortilla pystyy ylittämään tilinsä, Electronilla ei. Eli tankattaessa kysytään paljollako KORKEINTAAN tankataan, jotta se kate maksuun voidaan VARATA mutta EI veloittaa. Ja jos jää alle katevarauksen niin veloitus on vain todellinen summa. Jos menee yli niin katkeaa varaukseen. Se bensapumppu kun ei voi olla reaaliaikayhteydessä pankkiin ja katkaista jos tili menee miinukselle.

PALIN MATTI 11.05.2007 22:46

Mie oon aina ihimetelly, että mikä helevetin sydeemi se tuomonen Visa Electron -kortti oikeen on. Ikinä ei oo tarvinu semmosen kanssa värkkäytyä. Nyt selekis mullekki. Kiitos!

HALTTUNEN TEUVO 12.05.2007 08:24

Kiitos asiantuntevasta selvityksestä.

Kortti on vuosimaksuton ja rahannostoista ulkomailla ei mene kertamaksua eikä mitään prosentteja nostosummasta. Maksuttomuus saattaa olla pankkikohtainen ja vain toistaiseksi voimassa. Kortti ei ainakaan vielä kelpaa yhtä laajasti kuin luotollinen Visa.

KORHONEN KARI 12.05.2007 09:09

Jassoo,no pankki(OP-Kemi)lähetti tiedotteen:Visa Electronilla nostot ilmaisia vain "otto"-pisteistä.Muualta euromääräiset nostot maksavat 1€+1,5% nostomäärästä.Ei euromääräiset nostot maksavat 2€+2,5% nostomäärästä.Jos nyt tuota oikein tulkitsen,niin nyt menee rahaa jos nostan vaikkapa Ylläs hotellilla rahaa repsasta(lähin otto Kolarissa)tai kaupan kassalta eli se €+1,5 %.Tai jos nostan vaikkapa Virossa(hyvä Viro!)kroneja maksaa se 2€+2,5%.Yritin kysellä pitääköö tulkintani paikkansa vaan eipä vastausta ole vielä tullut.

TIKKANEN MIRJA 12.05.2007 09:11

Pikkusiskolla ja yhdellä tuttavalla tuo electron ja siitä ei tunnu olevan ku harmia...

KALLELA PENTTI 12.05.2007 13:28

Millaista harmia..... olis kiva tietää kun ollu tarkoitus firmalle hankkia electron ulkomailla käyntejä varten.....?

TIKKANEN MIRJA 12.05.2007 14:18

Suomessa jumittaa, ei ala lukemaan koko korttia. Ei käy jokapaikkaan maksuvälineenä. Kokoajan edistystä tapahtuu mutta kummiskin...

HALTTUNEN TEUVO 12.05.2007 16:31

Olisikohan Tapiola-pankissä vielä maksuton korttitarjous?

KALLELA PENTTI 12.05.2007 16:53

jep jep..... emmä koto-Suomessa sellaista tarvitse..... kai se muualla toimii????? Ainakin pankin Täti oli sitä mieltä.......

HALMEENMÄKI JUHANI 12.05.2007 18:04

Juniorilla 15v on Electron, parempi kuin käteistä aina mukana. Ja tilisiirto jos tulee äkkitarve onnistuu netin kautta aina isäpapan tililtä. Eikä voi ylittää tiliä! Itse olen käyttänyt etenkin ulkomailla, euroalueella käteisnostot ovat nimittäin ilmaisia Nordean asiakkaille. Ja Pohjoismaissa Nordean automaateissa. Maksukorttina esim Eestissä käytetty myös paljon, se kun on sirukortti eli ei kopioitavissa & suljettavissa heti tsekkauksen ansiosta. "Tökkimiset" ovat kaikki tapahtuneet Suomessa, ja nekin harvoin. Ja onhan sitten Visa ja Mastercard varuiksi hätään...

NYYSSÖNEN KAJ 13.05.2007 15:30

Ongelma Visa Electron kanssa johtuu siitä että kaikkialla ei ole siirrytty sirun lukevaan lukijaan, esim. Espanja 50% pankkiautomaateista lukee vain mangneetti juovan jolloin Visa E ei toimi.

HALMEENMÄKI JUHANI 13.05.2007 19:47

Kyllä se silti toimii automaatissa, on siinä magneettinauhakin.

OLLIKAINEN PEKKA 16.05.2007 07:31

Meillä on ollut kyseinen kortti vuoden verran varakorttina. Käyttö ollut tähän mennessä lähinnä rahannostoa ulkomailla, koska ollut ilmaista.

Katsotaan nyt sitten tulevaisuudessa, kun nostaminenkin alkaa maksaa...

Mutta hyvin on toiminut ja ainakin "saksalaisessa euroopassa" maksupaikkoja ollut mielestäni paljon.

P

HENTILÄ MARJUKKA 16.05.2007 08:00

VisaElectron on loistava kortti ulkomailla! On toiminut joka puolella ja todella moitteettomasti! Ruotsissa ja Tanskassa helppo nostaa rahaa Nordean automaateilta, ei mene mitään kuluja (toimii varmaan muissakin "Nordea-maissa). Kaupoissa turvallinen, kun kuittaat omalla koodillasi! Ja raha menee tililtä suurinpiirtein samantien, joten tiedät, mitä on jäljellä eikä tarvi maksella lomakuluja seuraavastakin palkasta! Suosittelen lämpimästi!

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.