Tulukaappa mukkaan!

LINNAMÄKI LEA 22.11.2007 15:42

Laittoo luikautin ympäristöminiserille kirjeen, jossa pyysin häntä tarttumaan asiaan, ja saattamaan asia korjattavien asioiden listoille.

Mimittäin nuo KEMSAN tyhjennyspaikat ympärivuotisiksi. Ehotin yhteistyötä huoltoasemien kanssa, niin että talvimatkailijoita ei pakoteta tyhjentämään luontoon vessajätteitä. Väitin asian olevan häpeäpilikku Suomessa, että on olemassa hyvät huoltoasemaverkot, jotka tarjoo matkustavaisille kaiken muun, paitsi tään vessan tyhjennystä ei.

Mitä usiampi lähettellöö samasta aiheesta kirjelmiä, on suurempi mahollisuus suaha asia huomioiduksi.

Laitonpa mie ABC asemaketjulle kans. Kehuin ja kiittelin kovasti muista palaveluista, mutta tätä jäin vaille, ja pyysin isokenkäsiä ryhtymään toimenpitteisiin jotta voisivat tarjota myös KEMSAN tyhjennyksen myös muillakin asemilla, kuin vain muutamalla harvalla.

TIKKANEN MIRJA 22.11.2007 15:47

Oisko pitäny tehä adressi/tehdäänkö? Ois helpompaa!

LINNAMÄKI LEA 22.11.2007 15:49

Ei mikkään estä tekemästä sitäkään, kaikki on hyviä. Adressi ja myös henkilökohtanenniin kontakti, kummatkaan ei sule toisiaan pois.

TIKKANEN MIRJA 22.11.2007 16:31

No jos sulla on hyvä kirje valmiina niin sen pohjalta jos joku tekis adressin? Vaikka adressit.comiin? Ainakaan tälle viikkoa en ehdi itse perehtyä asiaan tarkemmin. Sitten tänne vaan linkkiä+ muille karavaanaripalstoille. Vois kerätä paljonkin nimiä!

LINNAMÄKI LEA 22.11.2007 18:14

Joo ei oo mullaan yhtään pohjoo. Ne mitä minä värkkeen, ne on henkilökohtaselta pohjalta värkätty henkilökirjeinä.

Reissuun oon lähössä miäkiin. Just siirrään toimiston konneelta tietokantoja ulkoselle kiintolevylle, ko eilen kävin sen ostoo syhkäsemässä. Uamulla olis selevittävä tien piälle, ja mänöö siinä ens viikkok lopuilleen reissussa.

SILMUNEN HANNU 22.11.2007 18:36

Asia on älyttömän tärkeä mutta en just nyt ehdi minäkään.Jätetäänkö tammikuulle ellei jostain ennen sitä löydy kerkiäväistä vapaaehtoista?

t.Kaarina

TIKKANEN MIRJA 22.11.2007 20:08

No esimerkiksi Janhosen Matti tuli heti mieleen...apuuuuuva! Jos ei sedät auta niin sitten katotaan semmonen hetki että jouetaan. =)

TIKKANEN MIRJA 22.11.2007 20:39

Vai suunnitellaanko tuolla suljetulla osastolla koko adressi ja joku laittaa sen sitte nettiin? Sillä minä Mattia ehdotin kun tuntuu olevan sana hallussa ton kaltaisissa asioissa =)

JÄRVINEN AIMO 22.11.2007 21:24

Onkohan muutamasta karavaanarista tullut uus avuttomia. itse en ole vielä koskaan törmännyt kemsantyhjennyksessä mihinkään ongelmaan. käytän autoa noin 30000 km vuodessa ympäri vuoden ja aina on matkan varrella tyhjennyspaikka löytynyt, oli kesä tai talvi.Matkalla porista Ylläkselle löytyi tyhjennyspaikka ABC asemalta vähän ennen Oulua Tupoksesta. Perillä Ylläksen ykköskaravaanissa taas oli seuraava tyhjennyspaikka.Olisikohan ongelma enemmänkin noisssa, vain tienlaidan parkkipaikoilla majoittuvissa karavaanareissa jotka ei käytä ollenkaan maksullisia karavaanarialueita. Eihän tuo kemsa nyt joka päivä normaalisti täyty.

SILMUNEN HANNU 22.11.2007 22:41

En osaa nähdä että olisi kysymys uusavuttomuudesta,jos emme ole havainneet Suomen maassa vessantyhjennyspaikan merkkejä !!

Ihmiset matkailevat matkailukulkineillaan eri tavoin,eikä kukaan voi sanoa mikä on toiselle oikea tai väärä tapa.Sen jokainen tietää itse.

Me pohjoismaissa kulkiessamme käytämme leirintäalueita ani harvoin.Suomessa yövymme aina luontokohteissa,keskellä korpea hiekkatien laidassa taikka kansallispuistojen ja metsähallituksen ulkoilualueiden p-paikoilla.Norjassa hakeudumme äärimmäisten rantojen läheisyyteen. Emme nuukailleksemme vaan koska haluamme olla juuri siellä,ja nauttia vapaudesta.

Maksaisimme hyvin mielellämme vessan ja harmaaveden tyhjennyksestä ja raikkaan veden saannista,kun vain olisi tietoa paikoista,missä nämä palvelut saa.

Jo Norjassa näitä tyhjennys/täyttö-paikan merkkejä on kiitettävän runsaasti,osa maksaa,osa ei. Euroopassa nämä paikat löytyvät opaskirjoista missä on esitelty kaikki ne miljoonat "matkaparkit" mitä sieltä löytyy.

Vielä semmoinenkin pieni pointti,että 6-henkisen perheen vessa ihan oikeasti täyttyy aika nopeasti..

Suvaitsevaisuutta toivoen, Kaarina

LINNAMÄKI LEA 22.11.2007 23:50

Viimereisulla, kun olin syöpätutkimuksissa, etsi 6 tuntia tyhjennyspaikkaa. Soittelin kaikki lähitienoon huoltoasemat läpi, ja eioota vain oli tarjolla.

Olisihan se tietty ollu, et olisin ajanut noina tutkimuspäivinä 600 km, ja käynyt kotona, olisi ollut vessa, vaan enpä kuumeisena lähtenyt ajelemaan.

Matkailuautoa voi käyttää niin monilla eri tavoilla. Tietenkin tyypillisin on etukäteen katsoa reitti, ajaa kohteesta A - kohteeseen B, mutta tämä vaan ei palvele ainakaan minun tarpeitani.

Kilometrimäärä ei kuitenkaan kerro asian todellista laitaa. Huomenna kun lähden, yhtään tyhjennyspaikkaa ei osu tämänkään reitin varrelle. Matka kestää viikon joten yhdellä kasetilla ei kyllä selviä.

Joka kaupungissa on asioita hoidettavana, ja viimeisessä päätepisteessä lääketieteellisiä tutkimuksia. Enkä voi reittiä muuttaa, koska se tarkotusperä, jolle lähden, ei siihen anna peräksi, että kiertelen sellaisia reittejä, missä olisi vessan tyhjennyspaikka. Kilometrejä luee niin erilaisista asioista etteivät ne ole verrannollisia.

SIIRILÄ KARI 23.11.2007 09:10

Hetkinen, meillähän on yhdistys jolle maksamme jäsenmaksua ja joka ylläpitää näitäkin sivuja. Eikö ole yhdistyksen tehtävä ajaa tällaista asiaa. Kirjallinen ehdotus yhdistyksen johtokunnalle, niin silloin heidän kuuluu käsitellä asia. Jos Karavaanarit ry tekee parannus ehdotuksen, niin luulisi sillä olevan painoarvoa meidän kaikkien puolesta. Tosin ei ympäristöministeriö tällaisiin pikkuasioihin puutu. Huoltoasemien täytyisi huomata, että tässä on markkinarako jolla saa asiakkaita.

MERIKALLIO VELI-PEKKA 23.11.2007 09:40

Ihmettelin aikani, miksi kaikki ylläoleva tuntui niin oudolta, vieraalta, eihän mulla tuollaisia ongelmia ole, jotta ihan ympäristöministerille postia. Jatkuvasti ympäri Suomea Lapista Helsinkiin reissanneena en ole törmännyt ongelmaan. Teen tarpeeni huoltsikalla kahvilla käydessäni, suoleni ja rakkoni ei ole sen vaativampia kuin kahvihammas tai jaloittelun tarve. Suomi on pullollaan nykyisin 24/7 huoltsikoita, hyvin ovat ainakin mulle riittäneet. Ei kaikkea sontaa tarvitse omaan kasettiin varastoida. Ja yöllähän on vissiin tarkoitus etupäässä nukkua. Kuitenkin olen sitä mieltä, että tämän tason ongelmat ovat etujärjestöasioita, eivät adressijuttuja. Nämä ovat henkilökohtaisia kokemuksia, joita kenenkään ei tarvitse välttämättä kommentoida, koska yhtä ja oikeaa menettelyä ei ole olemassa. VP.

LINNAMÄKI LEA 23.11.2007 11:42

Ehei, ei ollenkaan siinä mielessä, kuin ajattelin, mutta huomion herättämiseksi. Olen muuten ennenkin ministerille tuonut asioita huomion herättämiseksi, eikä suotta ollenkaan. Ei mitään asiaa lähdetä siitä noin vaan ajattelemaan, että se kertalaakista korjaantu. Kyllä se tietoisuus pitää ensin herätellä.

LINNAMÄKI LEA 23.11.2007 11:50

Et voi vertailla oman tilanteesi mukaan, että huoltsikat riittävät. Et tullut ajatelleeksi, että on olemassa ns. sairaustiloja, joissa rakko on pakko tyhjentää, oli huoltsikka tai ei, eikä se olenkaan ole mikään vitsailun paikka. Rankaa sairaus sanon minä. Ja nämäkään eivät ole mitään harvinaisia.

Entäs ne sydämenvajaatoimintaihmiset, jotka joutuvat nesteenpoistolääkityksiä syömään joka päivä? Heitä on muuten melkoinen liuta vaikka se ei päällepäin näy. Ja muistakin syistä nesteenpoistolääkityksiä on käytössä. Ei riitä huoltsikkavälit alkuunkaan. Mietippä tätä ja asiaa muutenkin uudelleen, kun vessassakäyntitarve liikkuu siinä 20-25 käyntikerran välillä päivittäin!

Mitä sonnan varastoimiseen kasettiin tulee, niin suosittelen todella asiaa ajattelemaan vähän omaa näköpiiriä laajemmalti. Sekään kun ei kaikilla toimi, niinkuin itse ajattelet. On niin monia asioita, jotka sen puolen toimintaan vaikuttavat, että huoltsikkaa ei varmasti ole siihen hätään, kun se ei toimi niinkuin ajattelisi.

JÄRVINEN AIMO 23.11.2007 15:11

Tuntuu siltä että joillakin on niin suuri ongelma vessa asioissa matkustaessa että ainoa konsti pärjätä on otta peräkärryyn oma Bajamaja

LINNAMÄKI LEA 23.11.2007 16:23

Pusikoihin mahtuu kyllä

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.