Talvi #2021

Petri Hannula 19.05.2021 20:14

Ensimmäinen talvimatkailuautokausi takana. Talvi on näemmä hieman erilainen vuodenaika myös matkailuautoilun näkövinkkelistä.

Uudet talvirenkaat tuli hankittua. Auto on tainnut olla aiemmin ilman talvikäpäliä ainakin muutaman vuoden. Tämän voisi päätellä puolentoista metrin jatkovarresta, jonka avulla pultit joutui availemaan. Onneksi tien päällä ei ole joutunut renkaan vaihtoa suorittamaan. Kotipihassakin formula1 tyylinen vaihto oli hyvin kaukainen haave.

Talvella tuli hankittua myös aggregaatti puskaparkkeilua ajatellen. Jo muutaman asteen pakkasella oli hieman käynnistymishaasteita dieseliä pureskelevalla kulkineella ( vaikka talvilaatua tuli tankattua hyvissä ajoin ). Autossa on bensalämmitin, mutta se ei paljon lämmitä jos akku on finaalissa. Joten aggregaatilla varmistetaan, että akussa on virtaa bensalämmittimen käynnissäpitoa varten, jotta auto käynnistyisi syvemmästäkin pusikosta, kovemmallakin pakkasella. Kovasta pakkasesta puheenollen Alde päätti luovuttaa nesteitä -30° lukemissa 2kw vastuksen raoista. Hieman löysällä ollut pultti paljastui ongelman alkulähteeksi. Ikävää oli, että huomasin sen vasta kun olimme reissussa Levin suunnalla. Kaiken kivan lisäksi aggregaatti päätti laittaa hanskat tiskiin samalla reissulla ( se onneksi meni takuuseen ja on siitä eteenpäin toiminut kerrassaan mainiosti, samoin kuin lämmityskin ).

Vaikka talvirenkaat ovat uudet ja hyvät, niin lumiketjut kulkee nyt aina mukana. Samoin kuin pitomatot. Pallaksen parkissa ei jaksanut illalla alkaa säätämään, joten nukuttiin hieman kallellaan. Mutta aamulla mattojen avulla pääsi todella näppärästi liikkeelle parkkipaikalta ( minimaalisen kokoiseen ylämäkeen ).

Lautailun kannalta oli kyllä mukava kun oli oma tukikohta kokoajan mukana. Aamulla oli valmiina asemissa hyvin nukutun yön jälkeen ( ei tarvinnut herätä aamulla ennen kukonlaulua ja ajella satoja kilometrejä alueelle ). Päiväaikaan oli mukava käydä syömässä ja taukoilemassa. Samoin illalla ei tarvinnut väsyneenä päivän lautailusta lähteä siirtymään kotia kohti. Pallas-olos alueella oli hieman haasteita huollon järjestämisessä. Vaikka puskaparkkeilu on ihan kivaa, niin silti pidemmillä reissuilla pitää saada järjestettyä vesi-pesu-wc-huollot jotenkin. Ihan kaikkia reissuja ei tehty matkailuautolla, mutta ne jotka tehtiin avarsivat mukavasti mahdollisuuksia. Mukava kun on tavarat mukana, saa nukkua omissa vuodevaatteissa, ei tarvitse stressata huoneen luovuttamisista, saa pidettyä taukoja sopivissa väleissä ja pystyy muuttamaan helposti suunnitelmia lennosta. Oikein kiva ensimmäinen talvimatkailuautokausi.

https://youtu.be/FBAtp-9ntrs

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.