Suomalainen siisteys

Toivo Koistinen 22.07.2019 06:56

Tämän maan kansa ei ole niitä kaikein siisteimpiä. Mutta sitä ihmettelen miksi.
Miten se kaljapullon kuori, makkarapaketin kuori, ja muu pakkaus muuttuu nin julman raskaaksi, ettei sitä tyhjänä jaksa nostaa roska-astiaan, tai tuoda pois tulessaan.
Eikä sihen ole yksin syyllisiä karavaanit, vaika meissäkin olisi petraamisen varaa, kun se kemsakin joskus vahingossa kaatuu jopa mereen, saati mettään.
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/56cffe92-8637-4abe-aa81-1a6777fe013e
Tp

Veli-Pekka Merikallio 22.07.2019 15:28

Asiaahan tuo on, meissä on toki fiksuja, siisteydestä huolehtivia ja sottapyttyjä sekä kaikkea siltä väliltä.
Käväsehän Toivo Roomassa katselemassa, jos haluat nähdä kuinka jätehuolto ei pelaa, veli-venäläinen on aivan oma lukunsa.

Pentti Mikkonen 22.07.2019 20:23

Olen Toivo Koistisen kanssa mieltä siisteydestä. Muutama päivä sitten menin eräälle ilmaiselle septitankin tyhjennyspaikalle, jossa olen käynyt ennenkin, ja se on ollut siisti. Jääköön paikan nimi mainitsematta, koska seuraava juttu ei ole heidän vikansa (tai on - luottavat liikaa karavaanareihin), enkä halua saattaa heitä huonoon valoon.
Kun avasin septikopin oven, olin pyörtyä. Koko kopin lattia, osittain seinät ja varsinkin tyhjennysallas olivat noin sentin paksuisen kerroksen vallassa - ihan sitä ihtiään! Uskomatonta, ruskeaa p**ka-massaa joka puolella. Tälläistä määrää ei Thetford C200 säiliöön sovi, sitä paitsi ei siinä ollut kemikaalin väriäkään. Säiliön tyhjennys jäi minulta
tekemättä.
Menin sisälle huoltoasemalle antamaan tilannekatsauksen. Kiittelivät kovasti tiedosta ja olivat ihmeissään ja kauhuissaan. Sanoivat, että joka aamu käydään tarkastamassa, ja koppi siivotaan säännöllisesti joka päivä. Annoin heille vinkin, että laittakaa ihmeessä ainakin pieni maksu sen käytöstä - jopa valvontakamera tuntuisi olevan paikallaan. Harmittelin myöhemmin, kun en tullut ottaneeksi kuvaa kopin sotkusta. Esim. Savonlinnan ABC:llä on 1 € sähkölukko sekä septitankin tyhjennyskoppiin että vedenottokoppiin. Jotkut kyllä näkyvät sielläkin kantavan vettä kastelukannulla autoonsa "pissapoikakopista"!
Hyvät karavaanarikollegat, Urpo Lahtinen sanoi, että ei riitä, että on rahaa ostaa talo, pitää olla myös rahaa sen hoitoon. Mielestäni tämä sopii myös matkailuautoon.
Hyvää kesänjatkoa

Pena

Kaj Nyyssönen 23.07.2019 09:21

Onhan Suomalaisilla mailman saastunein merikin, hyvä ME.
Itämerta likaisempaa mereksi kutsuttavaa ei ole olemassa.

Veli-Pekka Merikallio 23.07.2019 14:06

Jyväskylässä Keljonkankaan ABC joutui sulkemaan koko karavaanareiden huoltokopin, kun se ei vastannut tarkoitustaan, sinne tyhjennettiin autoista kaikki mahdollinen jäte, huonekaluja myöten.
Jollei osata käyttäytyä, on sulkeminen ainoa vaihtoehto. Valvontakameroista ei ollut mitään iloa, ei niitä kukaan ehdi tsekata.

Seppo Suomi 23.07.2019 17:26

Ihmettelen tuota sanavalintaa " karavaanareiden huoltokoppi" " sinne tyhjennettiin autoista kaikki mahdollinen jäte, huonekaluja myöten". Tästä voisi saada käsityksen että karavaanarit tuovat kulkimessaan kaiken ylimääräisen romun kotoa. Meillä ei ainakaan kuskatassa mautossa kaikkea mahdollista jätettä huonekaluja myöten. Väittäisi että jotkut muut ovat olleet asialla. Olisiko sama porukka joka kierrätyspaikat saastuttaa.

Liitetiedostot

11102011141.jpg
Veli-Pekka Merikallio 23.07.2019 17:58

".......sinne tyhjennettiin autoista kaikenlaista jätettä, huonekaluja myöten......", enpä tuosta saa karavaanareita syyllisiksi millään logiikalla, koppihan on parkkialueen reunalla, enkä ole ollut tilaisuudessa tehdä havaintoja, kuka siellä on melskannut. Seinässä on lappu, jotta käyttö lopetettu epäasiallisen käytön vuoksi. Hyvä huoltorakenus tyhjän panttina.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.