Saariston rengastie

BRAITHWAITE WILLIAM 23.07.2007 08:44
Tervehdys!

Loma alkaa viikon päästä ja olemme miettineet josko menisimme matkailuautolla Turun saariston rengastietä pitkin ihailemaan Turun saaristoa. Esim:Parainen- Nauvo- Korppoo-Houtskari-Iniö jne...Onko teillä ystävät kokemusta miten lauttoihin pääsee 3.05m korkealla ja 6.9m pitkällä matkapelillä? Joutuuko jonottamaan pitkään? Mihin saariin kannattaa mennä? Missä yöpyä? Kaikkea tietoa aiheesta otetaan kiitollisuudella vastaan. T. William.

AHOLA JARI 23.07.2007 09:17

Moro!

Tulimme tuon reitin viime viikolla Kustavin suunnasta (päinvastoin) - vähemmän ruuhkainen noin päin. Ei ollut ruuhkia, vain muutaman auton jonoja ja kaikki mahtuivat aina mukaan..Ei tarvitse varata paikka, kuten Ahvenanmaanlautoille. Meillä auto samankoinen, mutta jos Fiattimainen pitkä takaylitys, ole varovainen rampeilla. Meidän Fordissa lyhyt ylitys. Reitti on kaikilta muilta osin ns. maantie eli lautat ilmaisia (Destia, ex. tielaitos), paitsi Houtskär-Iniö. Ks. aikatulut ja hinnat; http://www.fma.fi/palvelut/saaristoliikenne/ On vähän sekavat.. Tässä hyvä web-palvelu; http://www.lautat.fi/ Liikennöintiväli 15-20 min arkipäivisin, mutta sunnuntaina esim. Iniö-Kustavi (Kanvik-Leponiemi) on jopa 3 h.. Parainen-Korppoo seudulla leirintäalueita monia. Houtskärissä 2 kpl ja Kittuisin (ei leirintäalue oppaassa) parempi kuin Mossalan (on oppaassa). Mossalan alueella rantasauna (perhe) kuuluu hintaan - mene heti oven listasta varaamaan. Iniössä ei ainakaan virallista ole. Tiet saarilla (Iniö ja Houtskär) ovat kapeita +1 autoa kapeita ja mutkaisia - yleisrajoitus 80kmph on aivan liikaa. Navigaattorien kartat eivät välttämättä tunne oikea reittiä..

AHOLA JARI 23.07.2007 09:26

Se väli, joka ainostaan maksaa on siis Iniö-Kustavi -väli (Kannvik - Leponiemi).

Ps. kannattaa tutkia (ja ladata) aikataulut, niin liikkumisen voi tutkia etukäteen. Me jouduttiin kerran odottaa 2,5 h ja toisen kerran "myöhästyttiin" 1 min. Lautat kulkevat aikataululleen..

WIKLUND MIKA 23.07.2007 19:21

Morjes!!Me ajeltiin tuol kans muutama viikko sitten ja itse olisin mennyt yöksi Kittiukseen(houtskarissa "paraisten päässä" saarta) olikoos hinta jossain 15€ nurkilla/yö tai alle en nyt muista siellä saa auton/vaunun parkkiin niin että ikkunasta näkyy meri(jollei ole täysi)jaa niin ja me mentiin paraisilta päin saaristoon.....t m

BRAITHWAITE WILLIAM 23.07.2007 22:36
Moro!

Mulla on aika paljon tuota peräylitystä, kun ei ole teliä alla, joten täytyy olla lautoille ajaessa varovainen. Kyllä olisi mukava yöpyä merinäköalalla varustetussa paikassa. Taidan kokeilla sitä Kittuisen leirintää. Kiitos vinkeistä T. William.

WIKLUND MIKA 24.07.2007 19:42

tere!!ekköhän pääse lautoille(luulisin niin) kun meillä on tuos jenkkipakus eli vanis tuo etuspoileri aikas alhaalla ja päästiin lautoille,tarkkana kantsii olla kuiteskin tuos ois sinne kittuisiin puh nro :02 4633470 ehkä kannattaa tiedustella onko ruuhkaa kun ei suuri paikka ole ettei tuu ylläreitä t mika P.s Hyvää reissua!!

SAARINEN JANI 24.07.2007 23:11

Tervehdys. Vietimme juuri saaristossa melkein viikon vaunulla ja lähdimme kiertämään Paraisten suunnalta. Leiriydyimme Houtkarissa Saariston lomakeskuksessa ja sinne pääsimme oikein hyvin. Lomakeskuksen rannasta lähtevä yhteysalus oli välillä ainoa maksullinen ja se oli täynnä la. lähtiessämme. Iniöstä Kustaviin kulkeva alus oli myös täynnä ja ajoimme sinne viimeisenä sisään ja sen lähtöä jouduimme odottamaan pari tuntia. Rantaan jäi vielä jonoa lähtiessämme, mutta ajoivat vielä ylim. vuoron, jotta loputkin pääsivät yli. Hieno reitti ja kannattaa ajella, mutta turhaa kiirettä ei kannata pitää. Niin ja autosi mahtuu varmasti, koska näkyi siellä busseja ja rekkojakin kulkevan. Hyvää matkaa

SAARTOALA ARTO 26.07.2007 22:09

Suosittelen! Kierrettiin reitti viime viikolla. Aloitettiin Kustavin päästä ja voi sanoa, että lautat passasi sopivasti kun ei missään tarvinnut odotella puolta tuntia enempää. Mantereen puolella Paraisten vieressä on Kaarina niminen kunta jossa sijaitsee Kuusisto niminen sfc-alue. Oltiin siellä ja paikka oli tosi siisti, ystävällisiä ihmisiä ja palvelut monipuoliset jne. Suosittelen niille jotka mantereen puolelle päästyä haluavat majoittua jossain lähellä. Meillä on vielä niin hyvä tuuri että päästiin kausipaikkalaisen paikalle jossa oli 20m2 terassi....kyllä oli pollevaa levittää siihen kalusteet. Niin ja siellä on WLAN ja kaikki.

ITKONEN HEIKKI 27.07.2007 23:44

Ei muuten maksa mitään Iniö-Kustavi-välikään. Vielä viime vuonna maksoi, muttei enään.

AHOLA JARI 28.07.2007 08:34

Ei, niin... se ainoa maksullinen on tuo Houtskär-Iniö, kuin alkujaan kirjoitin. Samalla se oli ajallisesti pisin.

REMAHL PETER 18.08.2007 18:50

Kiersimme polkupyörillä samaisen reitin, jätimme Nauvoon vaunun Gyttja Westergårdin pihaan ja kiersimme saaristossa 4 päivää, oli kaunista ja elämyksellistä. Elokuun ekalla viikolla ei enään ollut ruuhkia missään. Valmiissa paketissa oli yöpymiset ja muut varattu etukäteen. Kyllä oli hienoa, kuinkas Williamin loma meni?

Terveisin aurinkoisesta Vaasasta

GRANBERG ANDERS 06.09.2007 18:10

onko nyt lian myöhäistä lähteä kietä reittiä.lähtö olisi 1-2 v. pästä. onko siellä yöpymis paikat auki. ajatus olisi lähteä kustavin suunasta ja yöpyä ensinmäinen yö musalo sfc tai kesäniemi sfc toinen yö saariston lomakerskus ja vielä solliden camping. onko tämä sopiva aikataulu miten pitkiä ylitykset on. jos muita yöpimis vaihtopetoja on kertoka ja muutekin kokemusia

LAHTI ANTTI 06.09.2007 18:36

Anders. Ei vielä liian myöhäistä ole matkalle lähteä. Itse suosittelen Mussalo, Taivassalossa sitten Saariston Lomakeskus, Houtskarissa ja sieltä ajaisin Paraisten ohi Kaarinaan, Kuusisto SFC alueelle. Heti Kirjalansalmen sillan jälkeen vasemmalle, Vuolahdentie. Kustavista Iniöön menevältä lautalta saat varmasti aikataulut muiden lauttojen osalta. Ilmeisesti myös Tielaitoksen, vai onko se nyt Destia, sivuilta löytyy aikataulutiedot.

Terv. Antti

LAHTI ANTTI 06.09.2007 18:56

Tässä vielä niitä lauttojen aikataulutietoja. http://www.destia.fi/palvelut/lauttaliikenne/meri-suomen_lautat.asp

KOSKINEN JANI 07.09.2007 08:56

Käsittääkseni Houtskari-Iniö välillä kulkeva Antonia ajoi tämänvuoden viimeisen reissun 2.9. Oltiin meinaan toiseksi viimeisessä vuorossa.

Viime viikonloppuna tuolla oli jo todella rauhallista, oikeastaan melko kuollutta.

Mutta maisemat on hienoja ja voihan tuon reissun tehdä niinkin että ajelee paraisten kautta edestakaisin.

Meillä reissussa oli uutena elementtinä mukana olleiden kavereiden harrastama geokätköjen etsiminen. Toi ihan uuden näkökulman matkailuun ja "eksyttiin" sellaisiinkin paikkoihin mihin ei muuten olisi pysähdytty. Esimerkiksi Nauvon korkein paikka luontopolun päässä, lähellä Paraisten lossia oli maisemallisesti todella hyvä.

ANTTILA MARKKU 11.09.2007 12:19

tultiin 8.9 nauvosta pois koska siellä saaristossa ei toimi enää tähänaikaan paljon mikään.Kuitenkin parhaat kala-ajat on alussa.Siellä houtskarissa ei ole toiminnassa tällähetkellä vaunualuetta, jos nyt sinne pääset jollain konstilla.Lisä haittana on ettei kemssaa saa tyhjennettyä laillisesti jollei löydy venesatamaa jossa voi ämpäristä tyhjentää imurilla.Nauvossa vaunualueella ison vaunun kuljettaminen ja opasteet hankalia.Paikka on hieno merenranta ja kesällä hiekkaranta uimiseen.Tosiaan kemssan tyhjennys 12km päässä vierasvenesatamassa.

PALIN MATTI 11.09.2007 12:58

Tuli tässä mieleen että, ku meilä täälä pohojosesa on tutumpi semmonen, ku telatie. Eli onko sillä suuriki ero semmosseen rengastiehen? Kun on nuita kaivinkonneitaki renkaitten päälä, niiku on teloillaki varustettuja.

Täsä vähän lisävalaistusta siittä Kurtakon telatiestä: http://www.kurtakko.fi/telatie/telatie.html

☺ ☺ ☺

ANTTILA MARKKU 11.09.2007 15:22

Varmasti ainakin yhtä haastava omalla tavallaan,näitä löytyy kyllä muualtakin.Kuinka on oletko niitä"hulluja"jotka rypevät maastureiden kanssa soilla ja kivikoissa?Minä olen pyrkinyt pysymään ojien välissä kantavalla alustalla.Ja vaikka itse sanonkin aika hyvällä %:lla.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.