Saariselkä??

KÄRJÄ SAKARI 04.01.2007 00:07

Osaako joku asioista tietävä kertoa mikä mättää, ettei Lapin ykköskohteeseen,Saariselälle ole saatu leirintäaluetta? Onko esim.Suomen ladulla Kiilopään retkeilykeskuksen alueella mitään paikkoja caravaanareille? Onko Saariselälle mahdotonta enää saada leirintäalueelle riittävää tonttia, vai pitäiskö tehdä kultavaltaus SF-caravan nimiin?

HYTÖNEN RAIMO 04.01.2007 08:03

Perimmäistä syytä voi vain arvailla, mutta olettaisin sen johtuvan siitä, että hotelli- ja mökkimajoitus on paljon tuottoisampaa, joten tätä taustaa vasten karavaanaripalveluihin ei ole juurikaan panostettu.

Saariselän ydinalueen karavaanaripaikat (Tunturihotellin ja huoltamon piha-alueet) eivät todellakaan ole mieltä ylentäviä eivätkä oikeastaan ansaitse tulla edes sellaisiksi kutsutuiksi. Näistä ehdottomasti suositeltavampi on huoltamon alue (kohtuuhintainen), Tunturihotellin parkkialueen hinnoittelu on todella suolainen (36/33 e/vrk) vaikka siihen sisältyykin sähkö- ja saunomismahdollisuus. Mielestäni aika kallis pysäköintipaikka noin yleisesti ottaen.

Kiilopäällä on jonkinlainen karavaanarialue, vaikka sitä ei löydykään uusimmasta leirintäoppaasta. Sen avoinna olo talviaikaan on hieman sattumanvaraista, joten sielläkin joudutaan usein turvautumaan pysäköintialueleirintään. Itse en ole paikkaan järin ihastunut, sillä henkilökunnan asennoituminen karavaanareihin on ollut siellä asioidessani melko yliolkaista. Niinpä olenkin tullut siihen tulokseen, että jos raha ei kelpaa, niin en ole sitä sinne tuputtamassakaan.

TENHUNEN KYÖSTI 04.01.2007 09:58

Pistäydyppä, Sakari, esim. viestihaun kautta tutkailemassa kirjoitteluketjuja alkuvuodesta -06. Sieltäpä löytyy runsaasti kommentteja Saariselän surkeaakin surkeampaan karavaanareiden leirintätilanteeseen. Hyviä hiihtokelejä toivotellen: Kyösti.

JANHONEN MATTI 04.01.2007 17:03

Tsekkasin jo Puttosen Matin kirjoituksen aikoihin suurten laskettelukeskusten leirialuetilanteen ja hinnoittelun. Tein sen johtopäätökseen, että suuret ja hyvin menestyvät hiihtokeskukset pitävät karavaanareita sittenkin marginaaliryhmänä johon ei juurikaan kannata satsata. Kuljettavat vain lunta eteiseen ja käyttävät hyväkatteisia ravintola-ja hissipalveluja vähemmän kun aamuyön tunneille bailaava VISA-korttikansa. On jopa olemassa vaara, että meistä syntyy/synnytetään (jotkut meistä edesauttaa) stereotypia jonka määritteitä on mm: "ei halua maksaa sähköstä, parkkipaikasta, nariset kaikesta, syövät omia ruokiaan, juovat omia viinojaan, eivät käytä ravintolapalveluja, ei osta hissilippuja, roskaavat, ottavat luvatta sähköä jne. Jos näin pääsee käymään niin menettäjiä on nimenomaan laskettelua harrastavat karavaanarit. Kielteisen stereotypian syntyminen on siitä pirullinen juttu, että siinä saa siipeensä viattomatkin. Esimerkiksi kelpaa vaikka se stereotypia joka meillä liitettiin saksalaisiin turisteihin 70-80-luvulla.

KEMPPAINEN OLAVI 05.01.2007 16:47

Tätä Saariselän seudun surkeaa tilannetta on moni meistä ihmetellyt. Kiilopään palvelua pari vuotta sitten pidimme niin töykeänä, että otin yhteyttä alueen pitäjään Suomen Latuun Helsinkiin. Olisimme yöpyneet autollamme paikalla yhden yön. Vastaanottorakennuksen takana caravan-alueella oli lukuisia sähköpaikkoja iltamyöhään tyhjinä. Olivat kai varattuja joskus lähipäivinä tuleville. Ei voitu siksi antaa käyttöön. Rakennuksen päädyssä oli pistorasioita, ja kysyimme siitä valosähköä yöpyäksemme nurmikon reunassa. Ei käynyt. Sama tilanne ilmeisesti henkilökunnan parkkipaikoilla, joista suurin osa oli tyhjänä. Arvatkaamme, olisiko yksityinen yrittäjä jättänyt caravaanarin muutamankin euron ottamatta. Kaiken kukkuraksi isolla päiväkävijöiden parkkipaikalla liikennemerkillä kiellettiin yöpyminen. Ilmeisesti nyt on jo silloin kauheassa kunnossa ollut tie on nyt sitten saatu (veronmaksajien rahoilla) kuntoon toivotuille kunnolla maksaville hotelliasukkaille.

HELLSTRÖM TESMA 07.01.2007 17:48

Vaikka ei olekkaan laskettelupaikka, niin osataan sielläkin olla töykeitä. Kilpisjärven monivuotisina kävijöinä ja hotellissa asuneina tietenkin koukkasimme tutulle parkkipaikalle ja kello oli jo puoli kymmenen talvisessa pimeässä illassa . Oli ajettu melkoinen matka Oulusta talvisessa kelissä ja lepo tuntui ihanalta. Ei mennyt kuin 10 minuuttia pimeällä tyhjällä pihalla kun jo tuttu tarjoilija tuli kertomaan ettei matkailuautot saa enää pysäköidä pihalle !! Olimme menossa hotellin saunaan ja ravintolaan syömään . Huvittavaa oli ettei tarjoilija edes kysynyt meidän aikeitamme. Lapissa ei koskaan ajeta ihmistä yön selkään mutta Kilpisjärven hotellissa se kyllä onnistuu. Olihan siellä 70-luvulla saamelaisten sisäänpääsykin kielletty.. Yöpaikka saatiin ystävällisen Kilpisjärven Retkeilykeskuksen parkkipaikalta noin klo 12 yöllä. Aikaisempina vuosina sai tehdä sopimuksen sähköpaikasta hotelliaamiaisineen, saunoineen ja erikseen maksullisesta illallisesta. Nyt hotellin pihalle on ilmestynyt matkailuautoja ja vaunuja koskeva kielto pysäköimisestä ??? Et siis voi käydä kahvilla , saunassa , illallisella..... Muuallakin Euroopassa kulkeneena ei voi kun vinosti hymyillä vanhan kunnon Kilpisjärven hotellin touhua.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.