Ruskamatkalle ?

NUUTINEN KYÖSTI 31.08.2006 21:12

Kesän vaihtuessa syksyksi tulee ruskamatka ajan kohtaiseksi on suunnitteila käydä katsomassa suomen pohjoisin leirintäalue Nuorgamin Lomakeskus paluumatka on tarkoitus ajaa Tenojoen vartta Utsjoelta Karigasniemelle ,kysyisin onko kokemuksi kannattaisiko jatkaa Karigasniemestä jokivartta Angeliin ja sieltä Inariin on tarkoitus yöpyä Valkeassaporossa Lemmenjoella,lähinnä tien kunto ja nähtävät maisemat.Lemmenjoelta matka jatkuu Yläksen Ykkös Caravan alueelle siellä on aikomus käydä pyrähtelemässä Riemuliiterin tansseissa ja sitten kotia kohti tänne kalakukkojen kaupunkiin.Hyviä syysmatkoja kaikille reissaajille.

HYTÖNEN RAIMO 31.08.2006 22:16

Riittää mitä kannattavuudella tarkoitetaan. Maisemien, tien laadun tai matkan pituuden vuoksi ei kannata, sillä upeimmat maisemat päättyvät Karigasniemeen (tai oikeastaan jo hieman ennen sitä), tie on kapea ja mutkainen, vailla palveluja ja matkakin on pitempi kuin suoraan Kaamaseen ajettaessa. Itse asiassa Karigasniemen ja Kaamasen välikin käy hyvänlaatuisesta maisematiestä ja sen varrella on palveluja (Killatupa, Muotkan Ruoktu jne...). Tietysti jos tämä kolkka on vielä käymättä niin mikä ettei, mutta ei siitä kovin paljon kostu.

HYTÖNEN RAIMO 31.08.2006 22:20

Lipsahti edelliseen Killatupa, kun pitäisi olla Kiellatupa. Ja lisäksi Kaamasmukastakin löytyy joitakin palveluja (ainakin mökkejä ja matkamuistoja). Jos menet Angelin kautta menetät myös tutustumismahdollisuuden kuuluisaan Nuorgamin Jounin paikkaan Kaamasessa (Karigasniemen tienhaaran tuntumassa) ja lähes yhtä kuuluisaan Kaamasen Kievariin.

TIKKANEN MIRJA 01.09.2006 09:08

Kaamasen kievarissakin voi yöpyä ja sieltä saa esim. aamiaisen noutopöydästä jos haluaa. Ja illalla voi syödä paremminkin, itse syötiin metsästäjänleikkeet viinilasillisen kera. Pitäähän sitä lomalla nautiskellakin välillä ja kalaa oli syöty ihan tarpeeksi =)

MIKKONEN MATTI 01.09.2006 15:09

Hytösen kanssa samoilla linjoilla eli ei Angeliin kannattavuuden takia kannata mennä. Mutta jos kiusaa ajatus ajamattomista teistä, niin mikä ettei. Ajoin sinne Nuorgamista Karigasniemen kautta, menin ohi kylästä kun en huomannut, palasin takaisin ja keitin kahvit laitumen aidan vieressä. Pikkupoika ajoi uteliaisuuttaan pyörällä kiekkaa auton ympäri. Muita ihmisiä saatikka autoja en nähnyt koko reissulla. Jumalattoman pölyisenä Inarin leirintäalueella törsäsin ja otin saunavuoron ja ihmettelin isännän laatimaa putkihässäkkää, jolla kiukaan lämmittämä vesi johdettiin suihkuun. Nyt harmittaa, että toisella puolen Lappia Nellimin tiellä emännän pinna loppui siihen kaupalle, enkä päässyt katsomaan Paatsjoen lähtökohtaa, vaikka matkaa olisi ollut vain 8 km. Kai se on jokus lähdettävä ajamaan se loppupätkäkin.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.