Ruskamatka

JÄRVINEN ISTO K 07.09.2006 15:09

Onko kenelläkään antaa vinkkejä,että minne päin pohjoista olisi tulossa ensi viikolla ruskaa vai onko syksy tänä vuonna normaalia myöhemmässä?Lauantaina matkaan etelästä.Kiitos jo etukäteen runsaista ennusteista.Isto&kumppanit.

HYTÖNEN RAIMO 07.09.2006 18:47

Tietämäni mukaan maaruska alkaa jo Rovaniemen seutuvilta, puuruska ei ollut viime viikonvaihteessa siellä vielä lähelläkään täyttä loistoaan. Lähden itse ylihuomenna kohti Ivaloa, jossa yleensä tähän aikaan ruska parhaimmillaan. Uskoakseni päälaen ohella ruskaa löytyy myös läntisestä Lapista (Muonio, Enontekiö, Kilpisjärvi alueelta). Rovaniemen tietolähteen mukaan ruskasta on tulossa olosuhteisiin nähden hyvä.

OINONEN JUKKA 07.09.2006 18:55

En osaa antaa vinkkiä,mutta kun olin viikko sitten Rovaniemellä,paikalliset puhuivat,ettei tule ainakaan kunnon ruskaa,koska koko Lappi on ollut yhtä kuivaa koko kesän kuten täällä etelässäkin. Siellä oli myös osa lehtipuista keltaisia kuten täällä alhaalla. Tämä on viikko sitten paikallisilta kuultua asiaa,joten kuulostele asiaa myös muilta.Siitä huolimatta hyvää Lapin matkaa,siellä on aina kaunista.t. Jukka Pyhtäältä.

SALMI PENTTI O 08.09.2006 06:55

Jos menet Pallakselle puolivälissä syyskuuta, niin takuu varmasti on komea maaruska. Ja ehkä lehtipuutkin on jo syvässä ruskassa. Me lähdetään lauantaina (09.09.)kohti Lappia, mutta ensin suuntaamme Yyteriin, ja sieltä sitten rannikkoa pitkin pohjoiseen, aina Kilpisjärvelle asti. (Kilpisjärvellä on nyt jo jonkin asteinen ruska.) Samaa tietä takaisin Muonioon, ja siitä koukkaus Kittilän ja Sodankylän kautta Karigasniemelle, ja Utsjoelle. Alaspäin tulemme itärajaa luovien. Aikaa on varattu kolme viikkoa, joten eiköhän siinä ehdi ruskakin syvetä.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.