Rastilasta käsin Helsinkiin tutustumassa

Petteri Vähäkangas 12.08.2017 23:17

Asuntovaunulla matkustelu on jäänyt meillä viime vuosina melko vähälle, mutta tänä kesänä kävimme muutaman päivän reissun Rastilassa Helsingissä, josta käsin tutustuimme pääkaupunki -seutuun. Kohteina olivat Heureka, Linnanmäki, Korkeasaari ja Suomenlinna. Luonnollisesti myös Helsingin keskustassa tuli hieman käveltyä.
Sää oli melko hyvä ja vesisateet sattuivat niin, ettei niistä ollut haittaa. Aurinkoa riitti kuitenkin hyvin, eikä kertaakaan tarvinnut kastua.

Ensimmäinen päivä meni lähinnä matkustelussa ja tuona päivänä emme tehneet muuta kuin tutustuttiin hieman leirintäalueeseen. Seuraavana aamuna satoi vettä, joten päätimme suunnata Heurekaan. Sieltä pois tullessa sää olikin jo kirkastunut ja ajoimme vielä samana päivänä Linnanmäelle. Vuoristorata oli oma suosikkini ja siinä tulikin käytyä kahteen otteeseen.

Kolmantena päivänä oli vuorossa metroajelu keskustaan. Rastilan metroasema sijaitsee aivan leirintäalueen vieressä, joten siitä on todella näppärä lähteä kaupunkiin. Päivän lippukin maksoi vain 9€ ja sillä pääsi jopa Suomenlinnaan, joten halpaa on liikkuminen Helsingissä.

Jäimme metrosta rautatieasemalla ja kävelimme Esplanadin puiston läpi kauppatorille, josta jatkoimme lautalla kohti Korkeasaarta. Siellä vierähti muutama tunti oikein mukavasti ja asia oli juuri niin kuin vanhassa lasten laulussa sanotaan, "jaloissa tuntee, että on käyty".

Palasimme lautalla takaisin Kauppatorille, josta hyppäsimme suoraan Suomenlinnaan menevään lauttaan. Suomenlinna sitten yllättikin laajuudellaan. Minulla ei esimerkiksi ollut mitään aavistusta siitä, että siellä olisi niin paljon rakennuksia. Kuvittelin, että kyseessä on pelkästään linnoitus saaressa. Näin tietämätön sitä näköjään voi olla "lähiseudun" asioista.

Näistä muutamasta päivästä jäi oikein mukavat muistot ja varmasti tulemme toistekin vierailemaan Helsingissä. Luonnollisesti tein myös pienen videon reissusta:
https://youtu.be/WNcVeIH18QA

Perttu Kaasinen 14.08.2017 20:23

Kiitos Petterille videosta, sehän kelpaisi vaikka matkailijan mainos videoksi Helsingistä,siitä selviää miksi Rastilaa ei kannata lopettaa.

Juha Hietavuori 15.08.2017 08:18

Juu , hieno video , hyvin kuvattu ! Kiitos .

Seppo Suomi 15.08.2017 10:51

Olen aina luullut että juutupen kameran pitää heilua ja huojua niin pajon jotta on otettava etukäteen matkapahoinvointipilleri niitä katsellessa. Nyt kamerakäsi oli niin vakaa ettei se häpeä edes jalustalle.
Onkohan nykykameroissa noin hyvä kuvanvakaus?
@seppo

Petteri Vähäkangas 15.08.2017 12:34
Seppo Suomi

Olen aina luullut että juutupen kameran pitää heilua ja huojua niin pajon jotta on otettava etukäteen matkapahoinvointipilleri niitä katsellessa. Nyt kamerakäsi oli niin vakaa ettei se häpeä edes jalustalle.
Onkohan nykykameroissa noin hyvä kuvanvakaus?
@seppo

Kamerassa ei itsessään ole kovin kummoinen vakautus. Ehkä aivan pientä värinää poistaa, mutta minulla on tuossa käytössä gimbal, joka pitää kameran vakaana. Melko kallis (noin 1000€) ja kokonsa, painonsa yms, vuoksi ei joka tilanteessa ole käytännöllinen. Hyvää tasaista kuvaa sillä saa kyllä aikaiseksi. Tulevissa Amerikan videoissa sitä on osittain käytetty, mutta osittain on myös sitä vähän enemmän heiluvaa kuvaa luvassa. Toivottavasti ei kuitenkaan kenellekään pahoinvointia aiheuta. :D

Liitetiedostot

gimbal.jpg

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.