Puskaparkki

Raimo Nieminen 03.06.2019 21:00

https://www.iltalehti.fi/karavaanielamaa/a/9dbb0246-318d-4ba6-abb8-a23fbbb761ab Tätä olen noudattanut.Toistakymmentävuotta sitten viimeksi leirintäalueella,sekin Ruotsissa.Suomessa en edes muista koska.

Seppo Yliniemi 04.06.2019 09:16

Puskaparkki on paras yöpymys muoto .
Ei ole ollut koskaan mitään ongelmaa puskassa.
Kämppärillä on ollut joskus hyvinkin rauhatonta.

Toivo Koistinen 04.06.2019 11:09

Molempi paras. leirillä on saunaa suihkua, ja muuta palvelua. Mitä me näinä vuosina SFC alueilla ollaan yövytty, ei ole mitään ongelmaa ollut. Mistä johtunee.
Tietysti lauantai iltasella joissain on, kuten Kalajärvellä ilta, ja jopa yömusiikkia ollut, mutta sielläkin voi pyytää päästä rannasta kauemmas, ja meillä kuulemma soi musiikki, tosin enempi monotoominen, ja hyvinkin häiritsevä puolison mukaan joka yö, oltiimpa sitten vaikka kilometrin päässä lähimmästä ihmisestä.
Melekeen ainoa haitta leirillä, että puolison mukaan kun minä vaihan pari sanaa toisten ukkojen kansa se kestää puoleta tunnista tuntiin heleposti väittämän mukaan.
Sitä ongelmaahan kyllä ei puskassa ole
Eikä se nyt, kun se hiljaisuus alkaa yleensä ennen puolta yötä, ole syy, koska kyllä sitä kerkiää nukkumaan. Sitähän ollaan lomalla, eikä sotaväessä, josa piti mennä kymmeneltä nukkumaan, nukuttipa tai ei.
Tahtoopahan puskasakin auton ääntä, sun muuta, ellei sittten jokayöksi aja johonkin puolen kilometrin päähän tiestä, ja onhan sekin sitten leirille menon vertanen, koska ei sitä ihan joka mettätielle auta mennä, joten nekin puska leirit ovat sitten ne samat vuuesta toiseen.
Muta on hyvä kertoila oma mielipide, ja varsinkin kertoilla niiden hyvien puskaleirien sijaintia meille toisille.
Tp


Unohtu. On hyvä että on vaihtoehtoja, kuten puska, matkaparkki, teiden levähdyalueet, jotka Norjasa ovat lähes leirin luokkaa, ja sitte nuo leirialueet. Jokainen valitsee oman tyylin, ja sehän on siinä. Hyvä niin.
muokattu: 4.6.2019 11:20
Teemu Eerola 09.06.2019 12:58

Raimon aloitukseen ja siinä olleeseen linkkiin vähäsen muistelua vanhasta kirjoitelmasta, mikä liittyi tamperelaisen Ollin kyselyyn " jättääkö puskaparkkilainen rahaa matkansa varteen lainkaan matkaillessaan"?"EEROLA TEEMU
05.10.2014 18:13


Vastaan nyt tuohon Ollin aloituksessa esittämään kysymykseen, koska olemme olleet liki 40 vuotta puskaparkeissa viihtyneet, aina kun se on ollut mahdollista . Ei pelkästään Suomessa m- autolla liikkuessa, vaan n. 60 maassa, valtaosin Euroopassa.

Laskeskelin, että olemme käyneet Suomen Lapissa, siis Napapiirin pohjoispuolella ja yleensä Ylläksen korkeudella ja ylempääkin yhteensä liki 100 kertaa - sellaisia 10- 14 vrk reissuja. Kilometrejä on kertynyt melkein 200 tkm, mikä nykyisen dieselin hinnan mukaan tekee n. 20 000 euroa.

Talvireissuilla on ainakin osalla matkaa käytetty pohjoisen leirintäalueita 4-5 yötä per kerta, ja joskus oltu vuokramökissä. Näistä tulee nykyhinnoilla ainakin 15 000 euroa kämppäri- ja sähkömaksuineen, koska useimmat matkat ovat olleet talvella.

Nuorempana tuli pari vuosikymmentä harrastettua mutkamäkeä ja nuorisokin harrasti. Se ei ole kovin halpaa, tuhansia euroja on maksettu hissimaksuja. Olemme aina käyneet ulkona syömässä vähintään kerran päivässä ja usein tanssiravintoloissa iltaisin. Kaikkineen lapin reissuilla on jätetty rahaa n. 50 000 euroa lappilaisille erilaisista palveluista, ravintolan pitäjille, esiintyjille ym.

Kaikkineen Suomessa on kulutukseen jätetty n. 100 000 euroa, vaikkei edes lasketa paikallisista kaupoista ym. ostettuja elintarvikkeita, tuliaisia ym. palveluja. Jättää puskaparkkilainenkin jotain matkansa varrelle, vaikka muuten köyhäilijäksi haukutaan." lainaus loppui.

Meille puskaparkkeilu on alkoi jo 70-luvun puolivälissä ja ulkomailla on tullut puskissa on oltu n. 1000 kertaa. Emme kuitenkaan "hifistele", kuten Raimon linkissä kertoneet nuoret, vaan meille "puskat" ovat pääasiassa vain yön yli paikkoja: rekkaparkeissa, Rastplatseilla, parkkipaikoilla, hotellien parkeissa ym ym. suurkaupunkien sydämessä ( Tampereella Koskipuistossa ). Eurooppa ei ole enää ollenkaan niin "ystävällinen puskparkkeeraajille kuin 40 v sitten, koska kaikkialla on tungosta jopa Rastplatseille. Tilalle on tullut tuhansia Stellplatseja.

Emme ole koskaan pitäneet leirintäalueista eikä se tunne ole muuttunut miksikään. Matkailua jo kokeminen ei tarvitse kämppäreitä. 

Kari Rautiainen 10.06.2019 11:37

Puskaparkki on ikävältä kuulostava nimitys. Harrastankin luontoparkkeja. Pyrin aina löytämään luontoparkin missä kuljenkin. Ja soveltuvia paikkoja on maa väärällään. Pelisäännöillä on tärkeä osuus siinäkin hommassa, vastuullisuus, tavat jne.
Kulkimeen on nyt alkukesästä tullu 5000 kilsaa mutta yhdellekään leirintäalueelle en ole vielä osunut. Varmaan jossain kohtaa osuu sellainenkin.

Kari Rautiainen 11.06.2019 19:32

Heittäkää hyviä linkkejä.
Käytän tietysti googlemapsin puskaparkkikarttaa ja
retkikartta.fi
Tulikartta.fi
Laavu.org
Retkipaikka.fi

Muita hyödyllisiä?


Jotku kunnatki on tehny kivoja https://hallinta-mikkeli.kunta-api.fi/wp-content/uploads/2018/07/Mikkelin-alueen-laavu-ja-kotakoonti-29.6.2018.pdf
muokattu: 11.6.2019 21:07
Sirpa Eskelinen 12.06.2019 17:40

Näin on..

..että minulle pitää ihan rautalangasta vääntää totuus, että karavaanarin kakka on vähemmän saastuttava kakka kuin meidän tavallisten ihmisten kakka.

Asun suoja-aluueen ulkopuolelle ja maksan jätevesimaksuni tariffin mukaan.

sirpA

Markku Kujanpää 14.06.2019 13:27

Minä puolestani hakeudun yleensä kämppäreille syystä, että siellä voi leiriytyä, laskee markiisin ja levittää grillit ja pihavehkeet etusalle ja naatiskella. Kliffa myöskin seurata kuinka toiset mitäkin puuhastelevat.

Vesityshuolto toimii molempiin suuntiin ja on suihkut, sähköt ja roskikset. Ite koen puskailun melko kolkoksi ja tylsäksi. Sitäpaitsi ei niitä hyviä puskia niin vaan löydettävissä ole. Pistohiekalla käyny pari kertaa ja tykänny kyllä siitä.

Tapani Pokkinen 14.06.2019 13:52

Minä taasen hakeudun puskaan koska se puska on siellä mistä harrastuksenikin löytyvät. Sille samalle rannalle lasken soutuveneeni ja pykkään peräkärrysaunani löylykuntoon. Ja siitä samasta kalavedestä otamme juoma kuin saunavedet. Roskia poltetaan mahdollisuuksien mukaan, osa toki päätyy tievarsiroskiksiin, osa tulee kodin omaan roskikseen. Leirintäalueelle tulee nykyisin poikettua oikeastaan vain silloin kun menemme tapaamaan siellä olevia ystäviä. Puskista löytyy aikalailla samanhenkisiä retkeilijöitä ja kalakavereita on vuosien mittaan tullut vissiin kymmenestä eri kansallisuudesta, harrastus yhdistää, matkailuauto on vain mukavuuden mahdollistava väline, ei itse harrastus.

Markku Kujanpää 14.06.2019 20:08

Mun mielestä kulkine on myös itse harraste.

Toivo Koistinen 14.06.2019 20:58

Eikös se ole koko asia harraste. Matkan suunnittelu, jotta millon lähetään, minneppäin, ja jopa mitä reittiä, valmistelu, sitten lähtö, ja se itse matka.
Yöpyminenhän on yöpyminen, ja mitäpä karsinoimaan itsensä, johonkin tiettyyn malliin.
Minusta mikä parhaalta millonkin tuntuu, tai mikä paikka sattuu silläkertaa kohalle, kun ilta saapuu, on hyvä.
Nämä nykyiset kapineethan mainoksien väittämällä ovat ihan omakotiluokkaa, jotenka olipa se sen paikka yön tullessa mikä on, pitäisi sillä se asia hoitua ihan loistavasti, vaikka akkoja sataisi kirveet kourassa
Oma hommansa on metästää juuri vain sitä mallia mihin on itsensä "hirttäny", jos näin karrikoi.
Tosin sekin on oma valinta, eikä siinäkään muilla ole valitus oikeutta.
Eli hyviä reissuja kaikille, yöpyypähän sitten vaikka roni männyn oksalla.
Tp

Tapani Pokkinen 15.06.2019 09:04

Toivo, tuolla roni männyn oksalla ei ole, vielä tullut yövyttyä. Mutta kerran kanoottiretkellä yövyimme kuusessa. Olimme Haukkajoella melomassa, joki kovassa kevättulvassa kun vastaan tuli illankähmyssä suuri kuusi jossa jokin koju puolessavälin suurta kuusta. Kuuseen oli lyöty vielä portaat laudoista runkoon kiinni. Ei muuta kuin kanootti kiinni kuuseen ja yöpymiskamppeet ylös. Ylhäällä pieni pöytä ja makuulavitsat rungon molemmin puolin. Hyvä oli kuusessa asento, vaikka yöllä hieman tuuleskeli. Joku oli rakentanut kojun majavien kuvauskopiksi?
Toisen kerran nukuin Pariisissa, liftausreisulla 1979, kirkon katon laipeessa kun en kehdannut rosmojen pelossa puistossa alkaa yöpymään.
Retkeily on ollut koko pienen iän harrastus, väline millä liikkunut ei niin olennainen. Toki ajan saatossa on mukavuusvaatimukset kasvaneet. Ja onhan se matkailuauto siitä kätevä kun siihen voi pakata romuja mukaan enempi kuin tarpeen. Penkkejä, pöytiä, grillejä saati teltamattoja ym vastaavaa emme mukana sentään raahaa ja markiisikin olemme poistaneet, on vajassa säilytyksessä jos ja kun seuraava omistaja sitä halajaa. Auto toimii keittiönä, kuljetusvälineenä ja tietty useinmiten yöpymiseen. Päivät kuluvat kuluvat luonnossa tyyliin aamusta liikkeelle ja yöksi " kotiin ", autolle.

Markku Kujanpää 15.06.2019 20:48

Mä hakeudun saunaan silloin kun haluan, enkä niin, että raahaan sitä mukanani. No, huvinsa kullakin.

Toivo Koistinen 15.06.2019 21:20

Olen lukenu Tapanin perheen luonto, ja kalastus harrastuksesta, ja kunnioitan heidän tyyliä Pyydä se minkä syöt, eli ei mitään "urhoilua" tapella pienempiensä kanssa pyydä, ja päästä.
Hänen tyyli kuljeksia on hänen oma, ja hyvä niin..
Tp

Jori Järvinen 15.06.2019 23:57

No eikö se tässä harrastuksessa ole parasta että siinä on sitä valinnan varaa sen suhteen että miten sen tekee. Ja joka kerta ei tarvi tehdä samalla tavalla...

Toivo Koistinen 16.06.2019 06:37

Tuo oli Jori viisautta. Aatellaan, että ostamam kalliin kulkupelin, olipa sitten vaunu yhdistelmä, tai auto.
niin tottahan sillon sen kanssa retkeillessä on hyvä nauttia siittä sillä hinalla ostetusta vapaudesta mennä, ja kulkea oman maun mukaan.
Hoksin jutsiin äskön, etä misään auto mainoksessa ei koskaan sada.
Noissahan on kuvattu nuoria nauravia perheitä millon missäkin, mutta etupäässä jonkin vuoren harjanteeen laidalla takana siintävän kauniin maiseman kultautuessa aurinkon kilossa.
Tp


Unohtu. Tämäkin harrastus on, että mikään tyyli ei ole oikea, mutta jokainen tyyli on silti se oikea
muokattu: 16.6.2019 09:15
Tapani Pokkinen 16.06.2019 12:48

Tuo aurinko on näissä matkamökeissä aika kakspiippuinen juttu? Keväällä on ihan mukava kun aurinko huolehtii pitkälti lämmityksestä, vaan kesällä kuumuus on suoranainen riesa. Ennen yritimme liki aina löytää aurinkoisen paikan, mutta nyt kun tuotamme aurinkopaneleilla virran 100L pakastimelle pitää parkkeerata mahdollisimman aurinkoiseen paikkaan. Suo siellä ja vetelä aina vieraanamme. Luonnossa liikuessa tulee taas monasti tehtyä asento suoranaiseen puskaan, tuuli ja sade asettaa tauko/nuotiopaikalle omat edellytyksensä. Kuusen persiissä on ihmisenKIN hyvä olla kun taivaan väki kurittaa. Ei matkamökeissä kylmä tee kiusaa, siihen pystyy vaikuttamaan. Kuumuus se riesa on retkeillessä, meillä pohjolan ilmastoon sopeutuneilla.

Toivo Koistinen 16.06.2019 13:51

Kyllä, ja kun aurinko paitaa syliin ajaisa, on sekin mauste matkailuun. Muta tähän puuhaan mahtuu kaikenlaista säätä, ja elämää.
Et koskaan ole aatellu aggregaattia. Niitähän on vetypolttokennoista diiselin kaiken kokosta. Tuossa naapurilla on pikkunen kstahtinen, paionaa muutaman kilon, ja näkyy nuo pienkonepensat trimemreissäkin, ja sahoissa olevan paljon vähempi käryistä
Muuten elä laita kaloista kuvia juttuihisi. Olisi mukava lukiessä väittää kalavaleeksi, mutta mites nyt.
Sama kun eräällä pariskunnalla, kun he molemmat ovat kalamiehiää, niin kun isäntä kehuu, tarvii vain vaimoa kahtoa, niin tietää valehteliko, tosin ei etes yritä puolison kuullen
Tp

Tapani Pokkinen 16.06.2019 17:33

Olimme agrigaattia jo kovasti mieltä, mutta se meteli. Toki joskus syksyllä kun oikein urakalla pakastinta marjoin, sienin, kaloin ja linnuin täytetään ja vielä pilvetkin kiusaavat on paneleilla turhan suuri urakka. Kun pakastimeen tulee yli 10kg päivässä niin silloin invertteri huutaa Hoosiannaa. Jos aurinko vain jaksaa paistaa niin panelit kyllä riittää ja tokihan akkukapasiteettiä pitää olla tasaamaan. Auton taka-akselin päälle on hupiakuksi vaihdettu 225ah ja syksyllä se saa vielä viereensä pienen 75ah lisäakun. Joskus sekään ei riitä niin silloin pitää lähteä käymään vaikka kaupassa, vaihtaa maisemaa tai laittaa muutoin vaan auton moottori raksuttamaan. Kaverilla on 210L pakastin peräkontissa kun hänen rouva on niin hamsteri luonnoltaan ja kaikki täytyy saada siltä yhdeltä kk reissulta kerralla kotiin. Aika naimisissa ovat sen akrensa kanssa, vaikka heillä hyvä 2.0 i Honda onkin. Ite en kyllä välittäisi edes sitä Hondan suht hiljaista surinaa kuunnella.
Ja eikös se ole vaan hyvä kun on joitain kuvia niin ei tarvitse ihan kauhiasti kertoa kalajuttuja.
Vaan mitä tulee siihen meitin peräkärrysaunaan. Ei se ole koskaan ollut pelkästään vain omaksi iloksi. Ylen monta kansallisuutta siinäkin on kylpenyt. Kerran siinä kylpi nonstoppina liki kokonainen Moskovan kilpapyöräilyjoukkue? Ei tykkää edes inisiät tulla vierasille kun hieman panee pökköä pesään, ja aika kiva se on pestä ja huuhtoa kuumalla vedellä saippuat ja shamppoot lämpöisessä ihan vain penkeillä itikkavapaassa tilassa istuen.

Toivo Koistinen 16.06.2019 21:17

Mietiskelin, kun puhelit ärsytävästä äänestä. Miten kun kärrysaunaa kuljetat, niin sinne se aggregaatti omaan laatikkoon hyrräämään.
Ja kun olet saunoilemassa, ja iltaa viettelemässä parinkymenen metrin päähän se käymään mättään koloon sen auton tolppakaapelin nokkaan.
Aattelin, että sehän ei tarvi käydä jatkuvasti, kun vain tarpeeseen, kuten nyt käytät auton konetta.
On ollu mulla ajatus, että jos enemmän reissattaisi, ja varsinki talvella, olisin pistänyt latoautoon koukun, ja kuomukärry perään.
Siihen olisin indekroinu sen aggregaatin, että ilman tulo kuomun sisään, että pysyy hengissä, ja pakoputkesta haitari putkella ulos pakokaasut.
Siinä olisi kulkenu sitten muutakin "tarpeellista"
Tp

Tapani Pokkinen 16.06.2019 21:59

Toivo, juur tulin savusaunan leppeistä löylyistä. Ei haissu pakokaasu, leppäpuilla lämmitin ja lauteet vuorattiin koivun, pihlajan ja haavan lehdillä. Muikeat olivat löylyt. Sauna ja muutoinkin hieman hulluja ollaan, kotonakin neljä saunaa.
Ja mitä siihen peräkärrysaunaan tulee niin se on pieni ja täynnään kuin Turusen pyssy. Sisään taittuu lauteet, kiuas ym ja noin puoli mottia halkoja, jotka pakataan tiukasti, että kaikki pysyy noilla möykkyteillä paikoillaan.
Joten ainakin toistaiseksi pysytään aurinkovoiman varassa ja se voima on ja pysyy, kuin muutos tässä hiirenhypyn mittaisessa elämässä.
Ensviikolla keula kohti kirkkaita vesiä.


Ja kun mukana on se parjattu peräkärrysauna niin soutuvenhokin keikkuu mukavasti sen katolla. Eihän sitä Jussia Suomalainen ilman OMAA saunaa selviä. Näin toimitaan ja jokainen kuten hyväksi näkee.
muokattu: 16.6.2019 22:02
Toivo Koistinen 17.06.2019 06:27

KJON. Hyviä reissuja kaikille, ja hyvää, ja rauhallista juhannus aikaa. Siittä se hiljaleen alakaa kallistuun sysyyn, ninkun tuo elämäki, mutta vielä on kesää....
Tp

Juhani Sironen 18.06.2019 13:58

Moro,

Onko jollain tietoa jos tuolla pääkaupungissa on "stadiparkissa" niin onko muita kemssan tyhjennyspaikkoja kuin Rastila? Onko esim jotkut vierasvenesatamat mahdollisia maksua vastaan?

Teemu Eerola 18.06.2019 19:18

ABC asemat mainostaa karavaanaripalvelujaan SFC:n tukemana, joten kysele vaikka Helsingin asemilta tilannetta. Löytyy netistä. Olen itse hankkinut 2. kasetin ( halvalla Kärkkäiseltä jo aikoja sitten) Kahdella pärjää 2 henkeä melkein viikon ilman tyhjennyksiä.

Juhani Sironen 19.06.2019 15:06

Kiitos Teemu vinkistä.Kyllä tuo 2 kippo on ollut mielessä mutta vähän tuo tilakysymys on sitä mietityttänyt.

Rauno Riitinki 09.04.2021 12:34
Kari Rautiainen

Puskaparkki on ikävältä kuulostava nimitys. Harrastankin luontoparkkeja. Pyrin aina löytämään luontoparkin missä kuljenkin. Ja soveltuvia paikkoja on maa väärällään. Pelisäännöillä on tärkeä osuus siinäkin hommassa, vastuullisuus, tavat jne.
Kulkimeen on nyt alkukesästä tullu 5000 kilsaa mutta yhdellekään leirintäalueelle en ole vielä osunut. Varmaan jossain kohtaa osuu sellainenkin.

Samoin käytän sanaa "luontoparkki". "Puskaparkki" ei kuvaa toimintaa lainkaan. Päinvastoin, se antaa vaikutelman jotenkin älyvapaasta piilottelusta. Vastuullisuus on nr 1! Roskat ja kemssat hoidetaan asianmukaisesti. Se on sääli, että leirintäalueet, myös sfc-alueet, ovat nykyään täysiä kenneleitä. Toisinaan vaikuttaa siltä, että tominta perustuu lähinnä koirien viihtyvyyteen. Rähinää ja möykkää riittää. Samoin jätöksiä. Sitten on vielä humalaiset... Jokaisella lienee oikeus mielipiteeseen ja koska mainituista haitoista pääsee yleensä luontoparkeissa eroon, suosimme niitä. Rahan säästöstä ei ole kyse. Maksaisimme mielellämme leirintäyrittäjille, jos alueiden viihtyvyys olisi taattu. Tiukkapipoinen...? Myönnän, mutta koska emme ikinäkoskaan itse tuota häiriötä ympäristööme, arvostamme rauhallista paikkaa, jossa voi kuunnella myös hiljaisuutta. Niitä onneksi sentään löytyy, ainakin vähän.

Mauri Laukkanen 09.04.2021 19:09

Joopa joo,nytkö se alkoi sota ,onko puskaparkki ,sittenkin luonto parkki?.
Meitä on jokaiseen junaan,näköjään.
Mutta kun tuokin asia pitää lähettää eduskuntaan ,tai sinne jonnekin mikä päättää mikä on oikea nimitys jos yöpyy luonossa jossain korvessa,minne on vaikka se metsäauto tie.
Kun ajelee lapissa,niin puskia ei ole,on voin jänkää,mutta kun,piti yöpyä puskissa?.

Erkki Pellikka 09.04.2021 19:15

Meikäläiselle aivan sama mikä on vapaan leirinnän nimi. Ja suihku on autossa käytössä. Leirintäalueelle mennään saunomaan, ei vahtaamaan muitten tekemisiä.

Toivo Koistinen 09.04.2021 21:30

Josevai saattasi olla kuiten jänhkäparkki se tuola oikheasa lapissa.
Tp

Timo Haapanen 10.04.2021 09:23

Vapaaparkki on osuva nimi, ei kaikki leiriydy luonnossa.

@timppa

Toivo Koistinen 10.04.2021 10:53

Osuva nimi, vaikka nimi ei se tärkein, vaan käytös parkeeratessa, joka näyttää kuvan harrasteesta.
Tp

Kari Rautiainen 10.04.2021 17:54
Timo Haapanen

Vapaaparkki on osuva nimi, ei kaikki leiriydy luonnossa.

@timppa

Ihan kuin vaan, mä oon mieluimmin luontoparkissa. ABC parkkiin en mene. Jos vaan sallitte niin majailen luontoparkissa, paitsi sillon kun jossain muualla.

Sirpa Eskelinen 11.04.2021 17:17

"Vapaaparkki," "puskaparkki" , "luontoparkk" i mutta kuitenkin parkki.

Kun etsimme sanaa parkki, löydämme purjealuksen, josta sanotaan: https://fi.wikipedia.org/wiki/Parkki
Tai puunkuoren, jota sitäkin sanotaan parkiksi.

Ehkäpä me kuitenkin keskustelemme sanasta parkkeerata, jossa juttelemme auton pysäköinnistä paikkaan tai toiseen

Niin, no...
Sirpa

Markku Häkämies 06.07.2021 13:14

Eihän tuossa puskailussa mitään pahaa ole vaikken sitä itse harrasta, mutta uutena ikävänä ilmiönä on kun uusia puskaparkkilaisia on tullutpaljon lisää että yövytään yksityisillä rannoilla missä vaan on hyvännäköinen rantapaikka, omistaja saa sitten korjailla roskat pois rannalta.

Toivo Koistinen 06.07.2021 13:47

Mikähän ero meissä, ja esimerkiksi Norjalaisissa on. Onko laki, kulttuuri, vai mikä.
Norjan puolella levähys alueet, ja kylät, pihat, yleensä koko maa. Ei siellä roskaa ole pitkin poikin. levähys alueiden laiteet, suihkut vessat kaikki ensluokkasta, ja ehjinä.
Mutta meillä. Kohta ainoo siisti paikka löytyy kaatopaikalta, eli kierrätys asemilta. mettisssä kasvaa huonekaluja, jääkaappeja sun muuta enemmän kohtakun puuta.
Levähys alueilla, mettähallituksen laavuilla, niin ne pitäisi kai tehhä vanhoista neuvoston aikasista klim vorosilovin panssareista, jotta kestäsivät Suomalais miesten käsissä.
Polttopuut kettinkillä sitten nihin pansareihin kiinni, etteivät lähe matkaavaisten mukkaan. Jäte molokit vanhoista tankkilaivojen säiliöistä, että mahtuu Suomalaisten kiinteistöjätteet niihin
Tp

Mauri Laukkanen 06.07.2021 17:30

Minä kun asun Kallaveden rannalla ja käyn päivittäin rakin kanssa siellä venesatamassa
kävelemässä,niin pakko sanoa että ei veneilijät näytä olevan karavaravaanareita viisaimpia,tai sivistyneimpiä.
Eli siinä rannassa on se helkutiniso molotovi,johon nämä arvon veneilijät tuovat jätteitään.
Mutta kun sinnne yritetään tunkea moororiöljyt,rakennus jätteet,no pakastin tai jääkaappi ei sinne mene,mutta se litetaan siihen vieteen.
Kaiken lisäksi taitaa olla yleisessä tiedossa että sinne saa tuoda jätteensä jopa säätäväiset
Okt,n omistajatkin,elin sosialismia entisen itänaapurin tapaanko?.

Rauno Helle 06.07.2021 17:33

Kari Rautiainen.
Otahan yhteyttä sähköpostilla, niin laitan vähän vuosien varrella paperille tarttunutta aineistoa.
rauno.helle@gmail.com

Sirpa Eskelinen 06.07.2021 20:33
Toivo Koistinen

Mikähän ero meissä, ja esimerkiksi Norjalaisissa on. Onko laki, kulttuuri, vai mikä.
Norjan puolella levähys alueet, ja kylät, pihat, yleensä koko maa. Ei siellä roskaa ole pitkin poikin. levähys alueiden laiteet, suihkut vessat kaikki ensluokkasta, ja ehjinä.
Mutta meillä. Kohta ainoo siisti paikka löytyy kaatopaikalta, eli kierrätys asemilta. mettisssä kasvaa huonekaluja, jääkaappeja sun muuta enemmän kohtakun puuta.
Levähys alueilla, mettähallituksen laavuilla, niin ne pitäisi kai tehhä vanhoista neuvoston aikasista klim vorosilovin panssareista, jotta kestäsivät Suomalais miesten käsissä.
Polttopuut kettinkillä sitten nihin pansareihin kiinni, etteivät lähe matkaavaisten mukkaan. Jäte molokit vanhoista tankkilaivojen säiliöistä, että mahtuu Suomalaisten kiinteistöjätteet niihin
Tp

Toivo Koistinen

Keskustelukulttuurin kuuluu antaa tilaa toisenlaiselle ajattelullekin.

Eihän, jokainen, omaan ruutuunsa juurensa kasvattanut ihminen tajua, että elämää versoaa aidan toisella puolellakin.

Sirpa Eskelinen

Kari Rautiainen 07.07.2021 17:20
Rauno Helle

Kari Rautiainen.
Otahan yhteyttä sähköpostilla, niin laitan vähän vuosien varrella paperille tarttunutta aineistoa.
rauno.helle@gmail.com

Kiitos Rauno !

Petri Ahonen 07.07.2021 20:45
Toivo Koistinen

Mikähän ero meissä, ja esimerkiksi Norjalaisissa on. Onko laki, kulttuuri, vai mikä.
Norjan puolella levähys alueet, ja kylät, pihat, yleensä koko maa. Ei siellä roskaa ole pitkin poikin. levähys alueiden laiteet, suihkut vessat kaikki ensluokkasta, ja ehjinä.
Mutta meillä. Kohta ainoo siisti paikka löytyy kaatopaikalta, eli kierrätys asemilta. mettisssä kasvaa huonekaluja, jääkaappeja sun muuta enemmän kohtakun puuta.
Levähys alueilla, mettähallituksen laavuilla, niin ne pitäisi kai tehhä vanhoista neuvoston aikasista klim vorosilovin panssareista, jotta kestäsivät Suomalais miesten käsissä.
Polttopuut kettinkillä sitten nihin pansareihin kiinni, etteivät lähe matkaavaisten mukkaan. Jäte molokit vanhoista tankkilaivojen säiliöistä, että mahtuu Suomalaisten kiinteistöjätteet niihin
Tp

Tuohon Toivon listaan voisi lisätä vielä monta suomalaisten erikoisuutta, joista yksi on se, ettemme ole vielä muualla kuin Suomessa törmänneet häirintään yöaikaan. Yhdessä paikassa nuoret tulivat puoliltaöin tekemään piruetteja autollaan ihan viereen. Toisessa paikassa tulivat parkin viereen parkkiin avasivat volvonsa ovet ja peräluukun, jonka takaa löytyi varmaan 1000W stereot, joita tulivat meille aamuyöstä esittelemään. Tosin harvoin hyviä muistoja täällä kerrotaan koska ne huonot jäävät paremmin mieleen. Yksi sotkeva karavaanari = kaikki karavaanarit, valitettavasti.

Timo Leskinen 08.07.2021 18:53
Toivo Koistinen

Mikähän ero meissä, ja esimerkiksi Norjalaisissa on. Onko laki, kulttuuri, vai mikä.
Norjan puolella levähys alueet, ja kylät, pihat, yleensä koko maa. Ei siellä roskaa ole pitkin poikin. levähys alueiden laiteet, suihkut vessat kaikki ensluokkasta, ja ehjinä.
Mutta meillä. Kohta ainoo siisti paikka löytyy kaatopaikalta, eli kierrätys asemilta. mettisssä kasvaa huonekaluja, jääkaappeja sun muuta enemmän kohtakun puuta.
Levähys alueilla, mettähallituksen laavuilla, niin ne pitäisi kai tehhä vanhoista neuvoston aikasista klim vorosilovin panssareista, jotta kestäsivät Suomalais miesten käsissä.
Polttopuut kettinkillä sitten nihin pansareihin kiinni, etteivät lähe matkaavaisten mukkaan. Jäte molokit vanhoista tankkilaivojen säiliöistä, että mahtuu Suomalaisten kiinteistöjätteet niihin
Tp

Totta töriset miksi suomalaiset sottaaaaa .......
Olen huomannu ihan sama missä sama toistuuuu.....
Onko se tämä nykyajan kasvatus vai mikä.....
ei OTETA VASTUUTA kuha on silmistä pois. Niii kaikki hyvin.
Mut mitäpä näille sama vanha paska jatkuuuu, se muuttaaa vain välill muotoaaan

T. Timpppa

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.