Pilattu Juhannus

Timo Kontkanen 24.06.2019 09:05

Juhannuksen viettoon Karvion lomakeskukseen. Aaton aikana aluelle alkoi virrata kymmeniä, kovin nuoren näköistä porukkaa. Alkoi huuto ja rellestys, jota kesti juhannusaamuun saakka, jatkuen sunnuntaiaamuun.Edes poliisin ja ambulanssikäynti ei rauhoittanut porukkaa muuten, kun alaikäiset vaan läksivät käpälämäkeen.
Sunnuntaiaamuna puoli viideltä kävin sanomassa, että karavaanarit olisivat kohta lähdössä kotia kohti, ja haluaisiuvat nukkua pari tuntia. Järjestäjä pyynnöistä huolimatta haluton vai voimaton puuttumaan tilanteeseen.
Juhannuksenahan ei tiukkapipoilla, mutta joitakin rotia...

Tapani Pokkinen 24.06.2019 09:15


Jos haluaa nauttia luonnon rauhasta niin miksi vuoden suurimpana remujuhlana hakeutuu ihmisten keskelle?

Timo Kontkanen 24.06.2019 16:30

Tapani! Asia ei ole mustavalkoinen. On eri asia puskaparkki ja inhimiillinen käyttäytyminen caravanialueella.
Asialliseen käyttäytymiseen ei mielestäni kuulu joukko alailkäisiä humalaisia hillumassa aamuun asti. Vai hyväksyisitkö tällaisen käyttäytymisen 14v. lapsen isänä?

Timo Haapanen 24.06.2019 16:33

Olen samoilla linjoilla Tapanin kanssa. Kyllä suurella varauksella pitää tälläisiin paikkoihin juhannuksena lähteä. Ja miksi sinne piti jäädä kitumaan vielä lauantaina vaikka täysi meno oli päällä.

Nuoriso on juhannuksena liikkeellä täysimääräisesti ja valvovat läpi yön, tämä on päivänselvää. Karvion syyksi en tätä osaa laittaa.

Olisiko ollut SFC-alueen paikka. Kerrankin tulee näin kirjoitettua.

@timppa


Jaa, kaima kirjoitti väliin. Iso joukko alaikäisiä oli kännissä ympäri suomea, hyväksyy sen tai ei. Lujaa saa mennä jos kaikkia vahtia yrittää
muokattu: 24.6.2019 16:36
Hannu Mankisenmaa 24.06.2019 16:57

Saman kokenut usein, Jyskälän MM-rallissa. Ouninpohjan Kakariston peltoparkki yöksi, ei sisällä mitään, eikä turvavälejä noudateta. Järkkäreiden tärkein tehtävä on kerätä rahat pois.
Ryyppyporukat huudattavat stereoita aamuun asti, näitä itse ralli ei kiinosta. Tapatumassa on myö lapsi perheitä, saa siinä ihmetellä monen käytöstä, eikä ne häiriköt ole aina Virolaisia.

Toivo Koistinen 24.06.2019 17:59

Näitä asioita voi penkoa kovinkin. Miksi nuoriso on sellaista kun on. mahtaako aikuisilta otettua esimerkkiä. Milaisia juhlia aikuiset pitävät
Olen joskus kyselly, onko asiala osuutta sinä, miten me aikanaan sen vapaan kasvatuksen nimissä kasvatettiin noiden nuorten vanhemmat.
Millaista on nykylapsen elämä uraperheissä, missä some on vanhemmille tärkeintä.
Milainen maailman kuva nykyään nuorille tulee kun diki mahdollistaa seurata koko pallon touhua, niin valtiojohtoja myöden miten siinä käyttäydytään.
Tarkoitan, että suoraan nuorisoa syyttäissä pitäisikö se kirottu kolmen sormen laki muistaa
Mutta kuten aiemmin tuli Tapanin lausumana. Olisiko SFC alue ollut oikea valinta.
Oltiin mekin kerran Yyterisä yötä toistakymmentä vuotta sitten. Raskas kuulonen musiikki soi yötä myöden.
Mutta heillä oli hauskaa, ja kyllä sitä aina yhden yön vähemmälläkin nukkumisella, ettei kehanu lähtä muualle keskelä yötä. Lomaahan se on.
Tp

Tapani Pokkinen 24.06.2019 21:35

Täälläkin on väliin ihan sietämätön meteli, pikkutirpukat huutaa kurkku suorana ja väliin korpitkin raakkuvat. Kaiken lisäksi tuuli humisi liki aamuun asti!

Tapani Pokkinen 24.06.2019 21:36

Täälläkin on väliin ihan sietämätön meteli, pikkutirpukat huutaa kurkku suorana ja väliin korpitkin raakkuvat. Kaiken lisäksi tuuli humisi liki aamuun asti!

Toivo Koistinen 25.06.2019 06:35

Kiireesti kimsut kasaan, ja SC leirille turvaan nyt. Siellä orava, ja jänis vaanii pensikossa.
Millä pelastut niihen kynsistä, jos alkavat liian kovakouraseksi.
Voithan tieten koivun oksan taittaa, ja sillä huiskia kauemmas, mutta se koivun lehtien haju, miten sen kestää siinä taistellesa.
Tp

Timo Kontkanen 25.06.2019 08:40

Hengissä on selvitty. Mietin tosiaankin miten vanhemmat suhtautuvat em. lastensa touhuihin. Enitenhän tämä kolahtaa alueen ylläpitäjään. Kaikki karavaanarit sanoivat,,ei enää tänne, ja sanahan leviää eteenpäin. Osaltani tämä on tässä. Aurinkoista kesää kaikille! Timo

Sirpa Eskelinen 25.06.2019 19:09

Timo Kontkanen

Otit aiheellisen asia pohdittavaksi, mutta mielipiteet jakautuivat siten, että kukaan ei halua välittää.

Pahoittelen, että sait melkein moitteet, että toivoit meiltä ihmisiltä käyttäytymistapoja.

Koistisen kommentti, että SFC-alueelle kannattaisi mennä viettämään juhlia , ei tuo välttämättä sen kummempaa parannusta. SFC-aluille eivät häiriköi alaikäiset, vaan yli-ikäiset SFC-läiset, tai ainakin he, jotka luulevat asuvansa kyseisillä alueilla.

sirpa

Juha Valkonen 25.06.2019 19:44

Me oltiin juhannus hiilimutkassa ja oli tosi rauhallista tansseista huolimatta. Hiilimutkassa palvelu pelaa.

Sirpa Eskelinen 25.06.2019 21:05
Juha Valkonen

Me oltiin juhannus hiilimutkassa ja oli tosi rauhallista tansseista huolimatta. Hiilimutkassa palvelu pelaa.

Ne kaikki viisi tai kuusi kertaa, jotka olen Hiilimutkasa käväissyt, ovat olleet ystävällisiä, asiallisia kohtaamisia.

En tietysti ole rasittanut Hiilimutkalaisia heidän juhlapyhinään.

Aluelaisille annan alueisten rauhan, ainakin Juhannuksena.

sirpa

Kirsi Ojala 28.06.2019 09:12

Jyväskyläisenä ymmärrän kommenttisi Nesterallin humalaisista, tämä on syy, miksi moni Jyväskyläläinen lähtee muualle rallien ajaksi. Voin vain kuvitella mitä meno on majoituspaikoilla. Järkkäreitä harvoin on tarpeeksi ja täytyy muistaa, että monesti vapaaehtoisia ovat. Olen itsekin aikoinaan mm Harjulla järkkärinä ollut ja ei se helppoa ole aina pitää humalaisia aisoissa. Mutta siis neljän lapsen äitinä ymmärrän pointtisi, ei se kivaa ole katsoa ja kuunnella humalaisia, varsinkaan kovin nuoria. Varsinkin kun yrität näyttää esimerkilläsi hyviä käytöstapoja opettaen fiksua käyttäytymistä. Ja samalla nauttia juhannuksesta. Tässä olisi vanhempien vastuu varsinkin alaikäisistä avainasemassa, kaikki vaan ei tiedä missä nuoret iltojaan viettää valitettavasti. Onpa harmi kuulla tälläistä, olen itse aikoinani ollut Kalajoella juhannuksena ja meni oli aivan karseaa, joten perhettäni en tälläiseen paikkaan jussiksi veisi. Me oltiin Saarijärvellä jossa meni oli aivan liian vaisua, harmiteltiin ettei menty Hännilänsalmeen tai Hietasaareen yms. Että näinkin voi käydä. Ensi vuonna viisaampana sit

Jorma Pohjantähti 29.06.2019 09:41

Eipä ollut muita rellestäjiä kuin käki joka kukkui jossain kaakana :)

Tapani Pokkinen 29.06.2019 10:54

Voisiko tästä ketjusta tehdä sellaisen päätelmän, että meno oli joka paikassa ihan sopivaa, mutta jotkut olivat väärässä paikassa?

Juhani Isokääntä 30.06.2019 11:27

Kalliojärven Lukkuhaasa, oli hyvä Juhannus.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.