Pallas ja Kilpisjärvi

Seppo Klemetti 14.03.2017 11:40

Terve.
Onko tällä hetkellä kukaan ylläolevissa paikoissa majoittumassa. Missä kunnossa ladut? Entäs onko tullut kelkkailtua? Kuka tietää mitä erityislupia tarvitsee, jos ajaa kelkalla reittiä pitkin Norjan tai Ruotsin puolelle ?Pääsiäisen aikaan on varmaan tuolla hiihtokelit parhaimmillaan, ei ole ennen tullut talvella käytyä.

Toivo Koistinen 14.03.2017 13:43

https://www.eraluvat.fi/maastoliikenne/moottorikelkkailu-urilla.html
http://www.snoskoterradet.se/languages/ruotsin-moottorikelkkailusaannot/
http://www.skoganvarre.com/moottorikelkkailu
Tuossa vähän tietoa kelkkahommasta.
Toivopoika

Heikki Ikonen 15.03.2017 14:17

Kilpisjärven ympäristössä mm. Saanan ympäri kelkkaillessasi tarvitset vielä Kilpisjärven ns. kyläluvan (tämä on valtio salaisuus Kilpisjärvellä) tästä "pooli" luvasta kerrota netissä missään mutta se pitää olla ja sen saa ostaa vissiin K-kaupalta? Raja ja poliisi valvoo.
Kilpisjärvi - Palojärvi metsähallituksen reitti lupa. Palojärveltä - Hetankautta - Leville maksuttomat hoidetut kelkka reitit. Kilpisjärveltä - Muonioon Viktoorian reitti maksuton. Muoniosta - Leville ja Kolariin maksuttomat reitit.
Norjan puolella ole huolellinen että et poikkea merkityltä reitiltä, Norski valvoo ja rankaisee ankarasti jos on poissa "merkityltä" reitiltä, lisäksi hyvä tapa on ilmoittautua tullilla mennen tullen (helpottaa etsinnöissä). Hauskaa ja turvallista Lapin lomaa Teille t Heikki

Heikki Ikonen 15.03.2017 14:21

JK. Kilpisjärven pooli lupa ja Metsähallituksen erämaa lupa ovat maksullisia muutoin kelkkailu reiteillä Länsi - Lapissa maksutonta em reiteillä. Heikki

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.