pakettiautolla joukkoon..?

VIRTANEN MIRVA 29.06.2007 14:26

Hei! Miten on, uskaltaako pakettiautolla tulla "karavaanareitten joukkoon/ viereen leirintäalueella? Vai katsootaanko kuin kummajaista..? Vasta liitytty, kova on halu, mutta ei vielä autoa tai vaunua.. Mikähän olisi aloittelijalle hyvä? Vinkkejä kaivataan! 2aikuista, yksi lapsi.

KINNUNEN PERTTI J 29.06.2007 15:16

Tervetuloa joukkoon Mirva ja perhe! En tiedä onko asiasta olemassa mitään virallista kantaa, mutta itse näkisin, että mitään estettä tulla leirintä-alueille, niin jäsenyhdistysten SFC-alueille kuin varsinkaan kunnallisille leirintäaluielle, pakettiautolla ei sinänsä ole. SFC-alueillehan pääsevät jäsenhintaan vain jäsenet ja sen ehdon te ilmeisesti jo täytätte. Itse asiassa voisi olla hyvä ajatus lähteä rohkeasti jollekin lähellänne olevalle alueelle (mihin alueyhdistykseen mahdatte kuulua?) tutustumaan lajitovereihin ja heidän kalustoonsa, siinä saisitte varmasti rautaisannoksen uutta tietoa eri vaunu- ja autovaihtoehdoista ennen kuin päätätte omastanne. Toinen hyvä vaihtoehto aloitteleville karavaanareille on vuokrata alkuun vaikka parikin eri tyyppistä menopeliä (pakullahan vaunun veto onnistuu yleensä loistavasti), jotta saa tuntumaa siihen, mikä vaihtoehto voisi olla omiin tarpeisiin sopivin. Yleensähän haetaan sopivaa kompromissia vedettävyyden ja asuttavuuden välillä. Samoin kannattaa miettiä, tullaanko vaunua tai autoa käyttämään myös talvella vai riittääkö alkuun ns. kolmen vuodenajan versio. Terveisin, Pertti

VILJAVA TAPIO 29.06.2007 16:49

Minä taas olen ymmärtänyt, että SFC-alueilla nimen omaan ei hyväksytä pakussa majoittumista, vaan pitää olla oikea kalusto. Telttailu on tietysti asia erikseen, mutta sitäkään ei hyväksytä monessakaan paikassa (ks. vanhat keskustelut telttailun sallimisesta alueilla). Yleisillä alueillahan sitten on tietysti ihan sama missä nukkuu.

NOUSIAINEN MARTTI 29.06.2007 20:36

En kyllä ole sääntöjä ihan tarkkaan lukenut, mutta tuntuis hullulta, että jäsen joka ajaa pakulla ei saisi tulla alueelle leiriytymään. Sillonhan peltikuoriset retkiautotkaan eivät saisi tulla. Kun alueilla on vessat ja keittiöt, saunat ja suihkut, mihin niitä sitten tarvitaan?

SUOKKO OIVA J M 29.06.2007 20:42

Kyllä tuolla SFC:n sivuilla puhutaan matkailuajoneuvoista... säännöissähän käsitellään vaan yhdistystä koskevia asioita.

JÄRVINEN AIMO 29.06.2007 20:59

Tervetuloa joukkoon, itsekin aloitin pakulla harrastuksen. Älä pelästy herrojen Viljavan ja Suokon kommenteista. He ovat ajalta kivikausi,kun jokea pitkin tuli lastu ja oli pakko lähteä tappamaan kyseisen lastun lähettäjä. Jostain tämä harrastus pitää aloittaa.Pääosin alan harrastajat ovat mukavaa ja suvaitsevaa joukkoa

SUOKKO OIVA J M 29.06.2007 21:09

Ei Aimo tässä ihan kivikaudelta olla vaikka Bredzneff olikin tuttu mies. Näin se vaan on SFC:n sivuilla, mutta Tervetuloa mukaan kivaan harrastukseen -käytäntö ei ole samaa monissakaaan asioissa miksi ne ovat aikoinaan määritelty.

LYLYOJA SEPPO 29.06.2007 21:37

Kyllä on tavallisia PILKUNNUSSIJOITA karavaanareiksi kun ei suvaita uutta jäsentä leiripaikalle kuin matkailuauton tai vaunun kanssa.Mistä se uusi jäsen voi tietää minkälaista meininkiä on karavaani elämä jos ei siihen saa edes mennä tutustumaan. TERVETULOA vain sakkiin,karavaanari on kaikkien kaveri.

NIEMINEN RAIMO 29.06.2007 21:49

Kysymyksen ensimmäinen osa kuului: Miten on, uskaltaako pakettiautolla tulla "karavaanareitten joukkoon/ viereen leirintäalueella? Tähän vastaan että aivan varmasti uskaltaa.SFC-alueista kysymyksessä ei ollut sanaakaan. Mutta kun se nyt on tässä vedetty esiin,niin omalta kohdaltani vastaan että en tiedä kun en koskaan ole SFC-alueella ollut ja tuskin koskaan menenkään.Yleisillä leirintäalueilla kalustoa on monenlaista ja varmasti mahdut sekaan. Tervetuloa matkailijoiden kiehtovaan maailmaan.

VARIS VESA 29.06.2007 22:09

Ei muuta ku TERETULEMAST!

LAHTI ANTTI 29.06.2007 23:06

Mirva.

Olet tervetullut niin yleisille alueille kuin SFC:n omille alueillekin ☺ ☺ ☺

Näitä vitsiniekkoja on meillä ihan omasta takaa, niin täällä palstoilla kuin alueillakin. Sinne vaan joukkoon ja hurtti huumori mukaan !!

Terveisin Antti.

BRAITHWAITE WILLIAM 30.06.2007 06:37
Moi!

Tuntuisi kyllä tosi oudolta, jos jollain omalla alueella tultaisiin kyselemään rekisteriotetta, jotta voitaisiin tarkastaa liikutaanko oikeanlaisella kalustolla. Minä aloitin aikoinaan harrastuksen vw-pikkubussilla johon olin rakentanut liedet, jääkaapit, sängyt ym varusteet. Auto oli rekisteröity henkilöautoksi ja siitä oli kyllä vaikea päältäpäin nähdä oliko se pakuksi vai henkilöautoksi rekisteröity. Kyllä olisin loukkaantunut syvästi, jos olisi tultu autoa tutkimaan sillä silmällä, että olenko oikealla kalustolla liikkeellä. Toisaalta pakettiautoa ei ole suunniteltu esim. ilmanvaihtonsa osalta monen ihmisen yöpymiseen ja kylmän yön sattuessa tietämätön voisi lämmittää autoa vaikkapa retkikeittimellä, jolloin ihmisten hapensaanti vaarantuisi ja tulipalon riski kasvaisi. Matkailuajoneuvot taas on suunniteltu yöpymiseen ja ohjekirjoissa jo kielletään lieden käyttäminen lämmittämiseen. JJos caravan liitto on kieltänyt pakettiautolla yöpymisen omilla alueilla, niin olisikohan nuo turvallisuuskysymykset olleet siihen syynä? Muuta syytä en kyllä keksi. T. William.

NOUSIAINEN MARTTI 30.06.2007 08:40

On ihan kaksi eri asiaa nukkua pakettiautossa,tai nukkua omatekoisin lämmittimin varustetussa pakussa. Siitähän on jo olemassa muitakin määräyksiä. Jos tulee pakettiautolla ja nukkuu (tavaroiten seassa) tavaratilassa ...tuako se kellekkään kuuluu. Voihan sitä tulla onnelliseksi niinkin, että tyytyy vähempään. Mutta esim. (kupolitelttaankaan) ei kannata viedä hiiligrilliä lämmittimeksi.

LIIMATAINEN HANNU 30.06.2007 09:31

Joo, ei hiiligrilliä lämmittimeksi, mutta Mirvan ja porukan pitää varmistaa se ilmanvaihto siinä pakussa joka tapauksessa, tuloilma ja poistoilma venttiilit riittävän kokoiset. Hiilidioksidia tulee hengitysilmasta yön aikana kahdesta aikuisesta jo riittävästi pakettiauton kokoiseen tilaan, saattaa tajunta hämärtyä. Mutta jotenkinhan sitä on aloitettava harrastus eli tervetuloa vain joukkoon. Älkääkä heti ensimmäisistä ongelmista säikähtäkö.

HÄLVÄ TEUVO 30.06.2007 09:46

Tuota. Pakettiautollahan minäkin. Citroen Jumper vuosimallia 2007. La Stradan tehas on kyllä pikkusen lisänny sissään kaappia ja muuta roinaa. Siinä seassa vaan nukutaan ja hyvin männöö.AKE on kyllä erehtynny ja merkinny rekkariin, että henkilöauto M1. Kukkaan ei oo alueilla kysyny, että mitä helkuttia sinä pakettiautolla tänne tuut. Tervetuloa joukkoon vaan. TeeHoo

VIRTANEN MIRVA 30.06.2007 12:28

Autossa on nukuttu patjoilla, teltta ollut varuilta mukana.. Grillinä kertakäyttöinen, jota poltettu "hyvällä/järkevällä paikalla" ja sammutettu hiekalla ja vedellä. Lahden alueyhdistykseen kuulun"..

NYYSSÖNEN KAJ 30.06.2007 18:19

Liimaa jäsennumero keulaan, kirjoita Norjaksi makkara perään niin eihän kukaan erota sinua "oikeasta karavaanarista".

Ai niin Makkara norjaksi on Pölse.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.