Oulangan kansallispuiston leirintäalue

Jarkko Inkeroinen 27.06.2017 09:05

Otsikon paikasta jäi niin miellyttävä kuva että asiasta pitää avautua tännekin. Saavuimme alueelle toista viikkoa sitten sunnuntai-iltana vesisateessa, ja ilmoittautuessa esitin että kun tästä lähdemme karhunkierrosta patikoimaan niin jättäisimme vaunun ja auton alueelle parkkiin, ilman sähköjä, vain jääkaappi kaasulla huolehtimaan eväiden hyvinvoinnista. Varovasti arvelin että noiden patikkapäivien ajalta ei varmaan täyttä hintaa veloitettaisi, johon ystävällinen isäntä vastasi ettei pysäköinti maksa mitään! Tästä emme saaneet kinaa aikaiseksi. Ainut toive oli että valitsisimme paikan ns. hiukan reunalta, ja tuohan toki kävi meille. Tuli siinä lappuja täytettäessä samalla todettua ääneen että sateessa soratietä saapuminen näkyy kalustossa, ihan vain keskustelua ylläpitääkseni. Tähän isäntä oitis tarjoamaan nurkan takana sijaitsevaa vesiletkua käyttöön, jos haluan tuoreeltaan huuhdella ravat pois auton ja vaunun päältä. Eikä tässäkään puhuttu rahasta.
Alue itsessään on nätti kuin mikä, paikat väljästi männikössä, rakennukset siistit ja hyvässä kunnossa. Saunaa emme tosin tuolla testanneet mutta muut paikat taisi tulla koluttua.
Vaellus Rukalle, ja paluu polkupyörillä on oma lukunsa, mahtava kokemus sekin!
Lämpimät kiitokset alueen henkilökunnalle hyvästä palvelusta, ja suositukset paikkaa harkitseville!

Veli-Pekka Merikallio 27.06.2017 10:02

http://www.luontoon.fi/oulanka/palvelut/leirintaalue

Tuntuupa houkuttelevalta.
Tällainen pikkupalvelus lukijoille (linkki paikkaan) helpottaisi lukukokemusta, toivoisin tämän linkittelyn yleistyvän meidänkin sivuillamme.

Esko Hyttilä 27.06.2017 10:41

Tuo ensimmäinen kirjoitus vahvistaa omatkin kokemukseni.
Ja se sauna on mahtava. Siellä on ainalämmin kiuas ,löylyhuoneen ovenpielessä on nappi mistä painettaessa
kiukaan luukku aukeaa ja potkua löytyy heti. Myös uimaan pääsee saunan edessä olevalta laiturilta. Tällä kertaa oli vesi aika korkealla.
Suositeltava paikka kaikinpuolin

Raimo Hytönen 29.06.2017 09:50

Jes, käyty on ja hyvä on paikka etenkin luonnosta kiinnostuneille. Myös ulkoilualueet ja -mahdollisuudet loistavat, läheinen Kiutaköngäs liki pakollinen käyntikohde. Toki pitempiäkin retkiä voi tehdä, mutta se vaatii aikaa ja jonkin verran kuntoakin.

Timo Lahtinen 18.07.2017 16:29

On Oulangalla hyvä sauna ja joen varressa.

Timo Karjalainen 19.07.2017 17:18

varttuneemmalle caravaanarille patikoiminn oli vähän vaivloista mutta se oli sen väärti

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.