Nokia N95

ANTTONEN KARI 26.04.2007 22:23

Kysymykseni on ko. puhelimessa on navikointi mahdollisuus jos navikointi on päällä juokseeko vilja puhelinyhtijöitten laariin vai onko erillinen kortti tätä varten?

106412

NIEMINEN RAIMO 26.04.2007 23:56

Aika hyvän selvityksen saat käyttöohjeen sivulta 78. Kartat ja GPS seuranta ei maksa mitään,mutta varsinainen navigointi puheopastuksineen kuin myös kaupunkioppaat tilataan erikseen ja ne maksaa. Minulla on myös tämä karttaohjelma smart go2 mutta navigointia en ole ostanut ja puhelinmallikin on eri. Jos Euroopan kartat lataat niin muistikortin on syytä olla 2 gigaa.Näilläkin sivuilla on käyty asiasta keskustelua. Hinta Euroopan kartoilla kolmen vuoden ajan oli muistaakseni vähän alle 100€.

JOUKAINEN MIKA 27.04.2007 09:06

Kartat muistikortille voi ladata GPRS/3G yhteyksien avulla (datasiirtomaksu operaattorille), WLAN yhteyden avulla tai PC Map loader ohjelmistolla (tietokoneen avulla valmiiksi puhelimen muistikortille). Ohjelmiston käyttö on ilmaista, mutta navigaattori -osion käyttäminen maksaa kuten edellisessä viestissä jo olikin.

http://www.nokia.fi/A4388407 löytyy asiaa puhelimesta ja kysäise lisää tuotetuesta / jälleenmyyjiltä.

KINNUNEN PERTTI J 27.04.2007 10:13

Kartat voi varmaankin samoin kuin Smart2go -systeemissä ladata myös laajakaistaa pitkin ensin tietokoneelle ja sieltä sitten sopivaa kortinlukijaa käyttäen puhelimen muistikortille. Näin tein tuon Smart2go:n kanssa. Kartat saa ladata ilmaiseksi, ja niillä onnistuu reitin suunnittelu. Ja kun kartat on kerran ladattu muistikortille, ei tarvitse käyttää GPRS-yhteyttä ja maksaa siitä (operaattorit toki ymmärtävät laskuttaa yhteyden käytöstä. Reaaliaikainen navigointi myös puheohjeilla (minulla toistaiseksi vain englanniksi) maksaa sitten erikseen. Itse tilasin kolmen vuoden navigointilisenssi Pohjoismaihin, maksoi sentin alle 70 euroa. Jos reissut joskus suuntautuvat vaikkapa Baltiaan tai muualle päin Eurooppaa, niin sitten tilaan vastaavasti esim. kuukauden lisenssin kyseisille reiteille. Noissa "oikeissa" navigaattoreissahan esim. koko Euroopan kartat ostetaan kerralla, mikä nostaa hinnan aika ruhtinaalliseksi, vaikka varsinaista tarvetta ei koskaan tulisi.

ANTTONEN KARI 27.04.2007 11:54

Kysyisin vielä onko näppärä käyttä ko. puhelinta niin navikoinnissa kuin muis toiminnoissa

106412

KINNUNEN PERTTI J 27.04.2007 14:44

Täytyy tunnustaa, että puhelimen käyttö samanaikaisesti navigaattorina ja puhelimena ei ainakaan omalla kohdallani ole ollut kovin onnistunutta. Näyttäisi siltä, että tulevat puhelut (tai ainakin niihin vastaaminen...) keskeyttää navigointitoiminnon, joka on puhelun jälkeen käynnistettävä uudelleen. Voi tosin olla, että vika löytyy ratin ja selkänojan välistä, eli en ehkä hallitse systeemiä vielä niin hyvin kuin olisi syytä. Toinen seikka, johon kannattaa varautua, on se, että navigointi on aika lailla virtaa vievää puuhaa, ainakin jos puhelin on Bluetooth-yhteydellä kytkettynä erilliseen GPS-vastaanottimeen (N95-mallissahan näin ei ilmeisesti ole, vaan GPS-vastaanotin on integroitu itse puhelimeen). Itse olen pitänyt molempia, niin puhelinta kuin GPS-vastaanotinta ajon aikana laturissa, onneksi Ducaton ohjaamosta löytyy molemmille oma virransyöttöliitäntänsä. Tuon N95:n osalta pitäisi tietysti vielä selvittää, miten hyvin se löytää ja säilyttää satelliittiyhteydet, jos sitä pitää näytön luettavuuden kannalta järkevällä etäisyydellä käyttäjän silmistä. Erillisen GPS-vastaanottimen etuna on se, että sen voi sijoittaa vastaanoton kannalta parhaalle paikalle tuulilasin taakse ja pitää puhelimen näyttöineen esim. sopivasti auton oman mittariston läheisyydessä (oma E70-mallinen puhelimeni istuu vaakanäyttöasetukseen avattuna tosi nätisti Ducaton nopeus- ja kierroslukumittarin edessä olevaan pieneen "kaukaloon", josta sitä on helppo seurata ja vaikkapa tarkistaa nopeusmittarin näyttö, joka näyttäisikin valehtelevan aika reippaasti....

KIRJONEN ISTO 27.04.2007 17:43

Uunituore N95 piti satelliittiyhteyden auton etupenkillä erittäin hyvin. Karttoja en ole ehtinyt latailemaan joten navigointikäytettävyydestä en osaa sanoa mitään. Muut ominaisuudet ihastuttavat ainakin itseäni (erityisesti wlan).

KIRJONEN ISTO 27.04.2007 18:03

Ai niin... jotain ei niin hyvää: WLAN, kamera, GPS syövät virtaa aika paljon

IJÄS MINNA 27.04.2007 21:34

Moitin näppäimiä......hyvin helposti sormi osuu myös viereiseen näppäimeen. Saisivat olla enemmän koholla niin osuisi oikeaan näppäimeen : )

Kuvat ovat laadultaan kyllä tosi hyviä. Peittoaa mennen tullen digikameran.

VARIS VESA 27.04.2007 21:42

Tuo kommetti "Peittoaa mennen tullen digikameran". N95:n sisältää juuri sen digikameran ja peittoaa sanoisinko huonon digikameran. Näin sanoi kateellinen N73:n haltija.

KIRJONEN ISTO 27.04.2007 23:44

Totta puhut Kameraosa on hyvä, mutta ei kuitenkaan sisällä optista zoomia :)

ANTTONEN KARI 29.04.2007 16:07

Käykö Navicore kortti niin ei tarvitse maksaa puh.maksuja?

VARTIAINEN JOUKO G 30.04.2007 11:23

Kuinka usein Isto W-Lnayhteys on tavoitettavissasi - ellei sitten kotiverkkosi yhteydessä. Jos ennakkoon ei tiedä vapaiden W-Lanlinkkien sijainteja esim. juuri tiettyä nettikahvilaa tms. niin aika hankalaa on kännyllä näitä verkkoja "haravoida". Tosin olen jostain nähnyt tuote-esitteen jossa esiteltiin "avaimenperä" W-Lanverkkojen hakulaite. Siis avaimenperän kokoinen palikka haisteli Werkkojen singnaalia ja ilmaisi merkkivaloilla yhteyden ja toisella sen voimakkuuden ja oliko vielä kolmas merkkivalo joka ilmaisi onko verkko avoin vai suojattu. Sinällään kätevä peli ken W-Lanyhteyksien selville saamisen julkisilla paikoilla kaipaa.

Ihmetyttää ettei esim. Helsingissä olla panostettu vaikka keskustan ja sen puistojen vaiheille toimivia vapaita yhteyksiä. Se jos mikä olisi mobiilipalvelua ajan hengessä. Saa muuten nähdä milloin joku, esim. Nokia tekee kännyn jolla saa suoraan yhteyden tähän uuteen 450-mobiiliverkkoon. Sehän on tällähetkellä kaikkien "W-Lanverkkojen" kehittynein muoto. Periaatteessahan tuo olisi mahdollista liittää nykyisiin Blootooth yhteydellä toimiviin kännyköihin erillisellä päätelaitteilla joka workkii sen varsinaisen langattoman verkkoyhteyden. Silloin periaatteessa näillä nykyisillä lyhyen kantaman W-Laneille jää tehtäväksi lähinnä kotiwerkkoyhteydet. Kuitenkin mielenkiintoisia kehitysnäkymiä tuolla langattomalla sektorillakin odotettavissa.

KIRJONEN ISTO 30.04.2007 13:16

Hauskaa työläisten, opiskelijoiden ja kevään juhlaa teillekin arvoisa Herra Gee. N95:llä WLAN-verkon etsintä on periaatteessa yhtä helppoa kuin kannettavalla tietokoneella tai mainitsemallasi WLAN-haistelijalla. Yhdellä napin painalluksella se hakee vapaat langattomat verkot ja kertoo samalla ovatko ne suojattuja vai suojaamattomia sekä verkon nimen.

Itselläni käyttö perustuu siihen, että työmatkoilla voin päivän päätteeksi vilkaista sähköpostit, veikkauksen miljoonavoitot, optiotulot jne varsin helposti ilman, että kaivan tietokonetta esille. 95:stä voin samalla laittaa päivän Paparazzi-kuvat eukolle tarkastettavaksi ja toisaalta ladata puhelimeeni esim PDF-tiedostot seuraavan päivän käyttöä varten. Ja köyhänä poikana iloitsen siitä, että kaikki edellä mainittu tapahtuu ilman datayhteysmaksuja. Pääosin käyttöni tapahtuu paikoissa joissa jo tiedän olevan tarjolla majoituspalvelun tarjoajan järjestämä maksuton tai edullinen WLAN. En siis hyödynnä "tumpeloitten" vahingossa suojaamattomaksi jääneitä verkkoja (en ainakaan tunnusta).

Oulun kaupungista saisi muutkin kunnat ottaa esimerkkiä. Siellä keskustan alueella oleva julkinen Pan-Oulu-verkko on loistava kädenojennus matkustavaisille.

Totta on, että kannettavalla tietokoneella ja puhelimella saa tänä päivänä aivan samat yhteydet kuin 95:lläkin. Läppäreissä on jopa paremmat WLAN-antennit (käsittääkseni näytön takana kannessa) kuin pienessä puhelimessa. Tässä ne kaikki on vaan laitettu samoihin pieniin kuoriin. 450-verkon osalta (http://450.fi/) odottelen itsekin mielenkiinnolla sen kehittymistä hinnaltaan ja käytettävyydeltään todelliseksi liikkuvan ihmisen vaihtoehdoksi.

KIRJONEN ISTO 30.04.2007 13:22

Tuohon en ole ehtinyt perehtyä. Periaatteessa pitäisi Navicoren käydä, sillä laitteessa on 2Gb asti lukeva Micro SD-korttipaikka ja Symbian 60-käyttis. Nokian oma navigointipalvelu (luin TM:sta) on maksullinen erilaisille ajanjaksoille. Silloin ei tietääkseni puhelinlasku juokse, mutta en ole aivan varma asiasta). Pitäisiköhän antautua ja lukea käyttöohjekirja...

LAUKKANEN MAURI 30.04.2007 13:22

N95 jäi kauppan hyllylle! Olin vaihtamssa nokian 6630 kännyä tähän ihme laiteeseen MUTTA kun tarvitsen työssäni Oumanin graafista liitymää, ja nämä liitymät toimii sillä SYMPIAN käyttöjärjestelmällä; Älypuhelimiin kehitetty käyttöjärjestlmä jonka avulla eri valmistajien puhelimiin kehitetyt sovellutukst ovat yhteen sopivia keskenään. Tässä 95N malissa on se uusin versio ei toimi vanhempien sovellutusten kanssa ! Mitä tästä opimme; Tämä kilpajuoksu näissä ympyröissä ei lopu koskaan?,se sama taitaa koskea digi TV,tä ja pokseja ;nyt on valta kauppiailla! IHMETTELEE m laukkanen

SUONKANTA REIJO 30.04.2007 15:01

kysyin toimivuutta n95 kanssa tässä vastaus: "Navicore pyrkii tukemaan kaikkia uusia S60V3-laitteita. Testaus on kuitenkin mahdollista vasta kun uusi puhelin tulee markkinoille, ja tuotetestaus vie oman aikansa. Vaikka puhelin olisi jo markkinoilla, voi olla että tuotekehitys joutuu testaamaan puhelinta vielä oman aikansa, varmistaakseen että Navicore on yhteensopiva puhelimen kanssa. Emme kuitenkaan voi luvata tukea laitteille ennen kuin tuotetestaus on saatu päätökseen. Nettisivuillemme tulee tieto jos/kun uusi puhelin on todettu yhteensopivaksi Navicoren kanssa.

Navicore pyrkii myös tulevaisuudessa tukemaan N95-laitteen sisäistä GPS-paikanninta, mutta ei tue sitä tällä hetkellä."

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.