Näin meillä toimiii ELY

Timo Leskinen 01.07.2022 21:57

Kuva kertokooon


Ruuvit kannessa ja nippuside isommassa Ivalon ja Inarin välillä
muokattu: 13.7.2022 07:52

Liitetiedostot

20220624_143620.jpg
Seppo Suomi 01.07.2022 22:43

Täytyyhän roskikset olla sinetöityjä,muutenhan karavaanarit toisivat kaikki jätteensä ja sohvakalustonsa sinne.

Timo Leskinen 02.07.2022 09:28

No jooooooooo
Myöhän se olllaaa syyllisiä, kun kaikki roskat, sohvat on hujan hajan ja vesissä on mikromuovit
Ja tässä on sitte tulos
Ja ku jattelin Elyn sivuja ei voe ies laittooo viestiä kuvan kans.


Timpppa


No nyt sain Elylle viestiä.......
muokattu: 2.7.2022 09:41
Toivo Koistinen 02.07.2022 10:15

Minkään takia, jos molokki on lukittu, on pakko kun on viemässä roskapusseja siinne, niin jättää ne sinne.
Meilläkai on kotosalla roskasäiliö, jonka kuljetus tyhjää kesäkuukausina kerran kuussa, ja talviaikaan kahen kuukauden välein.
Se 8 kertaa vuuesa maksaa, minkä maksaa, mutta sen työn teke se yrittäjä. Esim pankki perii maksun, vaikka itte tehen työn.
Lehellä luki, että pohjosen alueet harkittee noiden hyttyskarkottimien kieltoo, koska niihen myrkyt tappaa kaikki pörriäiset, ja loppuu pölyttäjät.
Kiinasahan ne jo plyttää omenapuutkin käsivoimin pensselillä
Mutta maapallo aikanaan laittaa ihmiskunnalle jätelaskun... Kuhan muilta töiltään joutaa. Harmittaa, kun lasten lasten lapset, ne pikkutyttäret sen maksaa.
Tp


Unohtui, että minkä reissuillani olen pysähelly levähysalueilla, niin missä molokki on, niin olen melekiin luvannu munkkikahvit ittelle, jos löytyy semmonen alue, missä ei roskia ole sen ulukopuolella. Mutta jos on molokki poistettu, tai lukittu, niin voi sitä lällätystä somessa, miten meitä sorretaan... Ihmetelly vuosia tuolla kirkolla se muovin, ja muun vastaanottopaikan puristin konttien etuset. Kun maahan on tipahtannu roska, niin selekä ei taivu sitä siittä nostaan.,
muokattu: 2.7.2022 10:21
Lauri Niittynen 02.07.2022 12:59

Mikä oli jutun pointti? Suomessakaan ei voi olla roskista aina juuri siinä, missä haluaa roskansa pois käsistä. Sitähän vaaditaan kaikelle, jäätelöpaperista jätesäkkiin saakka. Varmaan tuo molokki on poistettu tyhjennyksistä ja siksi laitettu kunnolla kiinni. Mutta Lapissa löytyy helposti muita jätepisteitä, joissa ei erikseen kielletä käyttämästä.

Periaatteessa olen kait samaa mieltä, roskien jättö oikeaan paikkaan pitää olla helppoa ja mieluiten ilmaista. Otetaan rahat vaikka alvista, jolloin säästetään roskien keräilyssä, kun ei tarvitse tunkea sohvaa molokkiin. Mutta joka paikkaan ei kaikille avoimia roskiksia tarvitse laittaa, vain riittävästi sopiviin paikkoihin.

Toivo Koistinen 02.07.2022 13:33

Kaupungeisa on markettien takapihoilla puristimet pahville, muoville lasille, metallille, ja kuten kirkolla vielä kontti vaatekeräykseen sopivien pois käytöstä jääville vaatteille.
Tuosta matkoilla syntyvästä jätteestä, niin ei siinä ole ikinä ollut meille ongelmaa.
Kyllä tuossa kotteron kantavuus riittää vaikka kertyisi useampikin pussi, jotta voi ne sitten jättää semmoseen paikkaan mihin se on sallittua, jos ei muuta niin kotio tultua omaan jäteastiaan.
Se tuo omien roskien käsittely kyllä Suomesakin onnistuu.
Jos on vara ostella sohvia, niin kyllä niihen vanhain kierätykseenkin uskoakseni raha riittää, ja useinhan soffakaupiaat ottaa vanhan kierrättääkseen jos uuden ostaa.
Kaikki on kiinni siittä haluaako, ja kehtaako. kehtaako viijä kierrätys asemalle, vai rahtaako jonnekkin korpeen mettätietä ajaa koluuttaen.
Se ettei onnistu, on selittelyä.
Tp

Toivo Koistinen 06.07.2022 12:33

Ajelimma Rovaniemellä mutkan Auttin kautta Kemijokivartta ihaillen, ja kaffia juoden kera kolmen kaverin jäätelön, ja pysähyimmä tullessa muistomerkin levikkeelle jaloteleen, siihen mistä löysin taannon sen moottorisahan.
Nonnii, nyt on löytymättömien listalla ruumisarkun lisänä lumikolan aisa. Näätsen kun siinä köllöttti moottorisahan löytöpaikalla lumikolan kuuppa.
En ottannu mukaan, että vien kierrätykseen, kun oli tavaraa takakontissa, mikä kyllä harmitti roskapäivässä ukon käppännää
Hyvän näkönen, mitä pohjakulumaa, jonka lasikuitumies olis paikkaillut. Sitten se normaali roskailu, maskia muovipakkausta, paitsi ei yhtään kaljapurkkia.
Näin se toimii Volgan mutkasta tänne paikkoja sotkemmaan tullu Suomalainen, joka kehuu maaailmalla olevansa onnellinen, ja siisti kansa.
Tp

Pertti Aro 07.07.2022 18:11

Tuntuu olevan ISO ongelma Suomessa .Näin ei ole muissa pohjoismaissa tai ainakaan länsi-Euroopassa .Puolaa ja mutta Itä-Euroopan maita en oikein niistä .Tanskassa on pienilläkin teillä yleisesti levähdyspaikalla kunnollinen roska huolto , vessan ja jäteveden tyhjennyspaikat ja juomaveden otto mahdollisuus. Aasiassa monessa maassa roskat heitään minne sattuu
Näin ei ole Singaboressa tai Kiinassa . On ihmeellistä että Suomessa ei roskahuolto toimi
?

Virve Pitkäranta 07.07.2022 18:29

Kyllä se Suomessakin jätehuolto toimii, se ei oo roskakuskin vika jos ihmiset heittelee roskansa tienposkeen.
Jukka P

Toivo Koistinen 07.07.2022 18:38

Ei ole ei jätehuollon vika Jukka, olet oikeassa. Kerrostaloissa on jäteastiat, samoin meillä omakoti asukkailla, ja ne käydään tyhjäämässä kyllä, eli ei tarvi kusakta roskia tienvarsille, ja metsiin.
Samoin on ollut levähyspaikoilla, ja on vieläkin molokit. On niissä vessaakin, mutta kun se sotkeminen, särkeminen, ja kotitalous jätteiden sinne kuskaaminen, nin hermostuhan se tielaitos lopussa.
Jos vikaa pitää etsiä, niin pistää käden nyrkkiin, ojentaa etusormen, ja katsoo mihin ne kolme muuta osottaa. Siellä syyllinen.
Tp

Pertti Aro 08.07.2022 10:52

Jos on niinkuin kalsi edellistä kirjoittaa niin mitä nämä muuta kirjoittajat välittaa .
Minä esimerkiksi en ole koskaan nähnyt mitään huonekaluja tai muita kodin tarvikleita missään levähdys alueilla Ruotsissa tai Tanskassa
Sitävastoin om keke.mulsia siitä kun erään valtateiden varrella olevan kirkon WC;eistä vietiin kaksi kertaa WC pönröt ja käsienpesu altaat kun raskas liikenne aljoi yleistyä idästä .
Miten tällaisen tulkitsee.
Yhteen aikaan oli kaikki ykköstien levähdysalueitten vessat ja roskikset lukossa ja roskat sekä ulosteet alueen ympäristössä.
Ruotsissa tai Tanskassa en ole missään havainnut vastaavaa.
Päinvastoin alueet aina TipTop kumnossa ja niitä siivotaan useita kertoja päivässä.

Kari Rautiainen 08.07.2022 17:48

Kyllä se on jätehuollon vika jos ihmiset joutuu tiputtelemaan sohvansa P paikalle. Se yksittäinen roskakuski ei pelisääntöjä asettele, ja kielto-suomi toimii kuten on nähty. Jos P paikalla on roskisten vieressä kamaa mikä ei sinne kuulu, ei vika ole P paikan eikä roskakuskin. Pitääkö siis kansa vaihtaa?
Ei, vaan keksiä toimiva jätehuolto. Täällä mökkipaikkakunnalla on kaatopaikka johon viedä kalusteet, ongelmajätteet, metallit, elektroniikka. Joku sanoisi että toimii siis.
Miten viikonloppumökkeilijä asian hoitaa kun kaatis on auki vain perjantaisin päivällä muutaman tunnin? No käyttää luovaa ajattelua tietysti. Jäljet on nähty. Ja sitten ihmetellään että nojatuoli on molokin vieressä vaikka on loistavasti toimiva jätehuolto (perjantai päivisin).

Toivo Koistinen 08.07.2022 19:15

Miten sen ottaa. Eihän täälläkään ole kierrätyskeskus kun kesällä kolmena, ja talvella kahtena päivänä auki, mutta jos ajelen Rovaniemelle, Kemiin, vaikka Ouluun, nin on auki jokapäivä.
Maatkaahan kertuu satasen kilometriä sivu, ja perillä vastaan ottomaksu
Eli jos siis ostan sen soffan, niin miksen tehe, kuten muidenkin uusitavien kapineiden kanssa, kun haen uuden niin vien vanhan samalla kierrätykseen.
Taitaa vaan olla siinä suurinta, että se maksaa kärrykuorma 15 ööriä, ja rahaahan se on. samoin kun on joskus tullu nähtyä, kun henkilöautomies lappaa kontista jätepusseja tienvarren molokkiin, ja vierelle.
En usko, etteikö hällä olis ollu samalla jos ei kotona, mökilä ole jäteastiaa, niin viedä ne kierrätys keskukseen joka on kaupunkipaikoilla auki joka päivä.
Muttakun sekin maksaa. Taitaa kuiten suurin osa tavallisista asujista hoitaa asiansa, mutta sitten on se porukka, joka istuu niinsanotusti toisten persiillä nuotioon, ja keksii selityksiä miksi..
Tp

Kari Rautiainen 08.07.2022 20:08

Niin että toimiva jätehuolto on sitä että ajat satasen sivu. Ihanko vakavissas moista?

Jarmo Leinonen 08.07.2022 21:40
Kari Rautiainen

Niin että toimiva jätehuolto on sitä että ajat satasen sivu. Ihanko vakavissas moista?

Sehän on ihan kulman takana, kun verrataan vaikka pohjoisimman Suomen äitien matkaa synnytyssairaalaan Rovaniemelle.
Matkaa kertyy helposti 400km ja sekin on etelän päättäjien mielestä ihan toimiva ratkaisu...

Kari Rautiainen 08.07.2022 22:39

Niin että ihan ok roudata sohvia ympäri lääniä. No ilmankos ne viedään lähimmän mettäautotien päähä. Joka taas johtaa siihen että maanomistaja laittaa puomin tai kiviä…
Jos se on toimivaa jätehuoltoa niin sitte.

Ei kyllä auennu toi vertaus synnytykseen joka on muutama kerta elämässä, kun taas jätettä syntyy jokapäivä.

Virve Pitkäranta 08.07.2022 22:52

Mulla ei vaan ole vielä koskaan käyny matkalla niin, että olis yhtäkkinäinen tarve päästä sohvasta eroon.
Kyllä sen on aina ehtiny asianmukaisesti hävittää ja aina on löytyny laillinen paikka sille sohvalle
Jopa täällä maalla.
Jätehuolto toimii Suomessa erinomaisesti se on kansa joka ei osaa tai ymmärrä miten sitä käytetään.
Jukka P

Toivo Koistinen 09.07.2022 06:51

Kyllä ihan vakavissani puhun. Jos minä haen soffan sadan kilometrin päästä, kun soffakauppaa ei edes ole lähempänä, niin miksen voi viedä vanahaa kierätys asemalle samalla, tai kun kuitenkin joskus kaupungissa on käytävä, niin otan sillon mukaan.
Kaupungeisa asuvilla taas sen jos saa mehtään, nin kyllä sen sinne kierrätys asemalle voi viedä, jopa lähemmäs, ja jos on vara uuten sohvaan, nin ei voi olla niin pers auki, ettei jaksa maksaa sitä hävitys maksua,
Tosin kuten Kemissä kierrätys asemalle voi viedä ilmatteeksi neljä, (4) peräkärryllistä tavaraa, mikä muuten olis maksullista
On selittelyä, ettei onnistu mökiläisellä, tai minulla kuskata sohvansa asiallisesti pois, kun sen on sinne huusholliin saanu tuotua
Jos tilaan sitten kotiin sen sohvan, nii teen kaupat, että tuojat ottaa vanhan mukaansa. Tölömainoksesakin juoksutivat vanhan patkjan autoonsa, että meni isäntäkin mukana, kun oli päivänokallisilla
Kyllä se että miksi kannetaan jopa auton romut mehtään, kun niistä romuttamolla saa jopa rahaa, ja kun sotketaan tienvieret, levähysalueet, säretään poltetaan kaikki mahollinen, on täyttä selittelyä, että pitää..
Siinä ei ole mitään puolusteltava, ettei onnistu asiallinen tavaran hävitys, ja kierrätys, jos se onnistuu meillä, niin se onnistuu muillakin
Tp

Pertti Aro 09.07.2022 09:42

Kaikki roskiksiin kuulumattomat tavarat kertovat jättäjän välinpotämyydestä , laiskuudesta ja kasvatuksen puutteesta.Ei normaali ihminen sellaista tee.

Kari Rautiainen 09.07.2022 09:45
Virve Pitkäranta

Mulla ei vaan ole vielä koskaan käyny matkalla niin, että olis yhtäkkinäinen tarve päästä sohvasta eroon.
Kyllä sen on aina ehtiny asianmukaisesti hävittää ja aina on löytyny laillinen paikka sille sohvalle
Jopa täällä maalla.
Jätehuolto toimii Suomessa erinomaisesti se on kansa joka ei osaa tai ymmärrä miten sitä käytetään.
Jukka P

Niin että jätehuolto toimii, muttei vastaa kansan tarpeita. Kansa on siis vaihdettava vastaamaan rakennettua jätehuoltoa. Loistava idea.

Ja Toivo, ikinä en ole ainuttakaan sohvaa jättäny mettiin tai P paikalle. Hienoa että olet tyytyväinen palveluihin, mutta tienvarret ja P paikat osoittaa ettei homma toimi. Jos toimisi niin ei noin olisi.

Seppo Suomi 09.07.2022 11:10

Kaikki paheni sen jälkeen kuin yksityishenkilöiltä alettiin ottaa maksua kaatopaikkatavarasta jonka itse toimitti asialliseen paikkaan.
Mm. sorttiaseman hinnaston mukaan sohvan tuonti maksaa 21,20 €.
Oletettavasti jotkut pienet remppafirmat kuskaavat kierrätyspaikoille mm. vessanpöntot ja muut purkujätteet jotka ovat sopineet teettäjän kanssa toimittavansa remontin jälkeen pois.
Kaippa se sorttiaseman tuotto kattaa ne kulut yhteiskunnalle kun joutuu hakemaan romut purupolun varresta.
Käsittääkseni jos jätteet kaadetaan yksityiselle maalle niin maan omistaja vastaa siivouksesta.
Eli parempi kuskata yöllä romut kierrätyspaikalle kun metsäautotielle varsinkin jos metsä on yksityisen omistamaa. Jakautuuhan näin kustannukset suuremmalle porukalle.

Toivo Koistinen 09.07.2022 11:21

Maksa kaikki maksaa, ja tulevasa enemmän, mutta me kansahan ollaan se jonka lompsalta se kaivellaan kaikki loppupelissä.
Mutta parempi vaikka maksullista, kun ei ollenkaan. vanhaan aikaan oli pitkin mettiö kylien kaatopaikkoja, ja sen huomasi.
Ne suljettiin, ja tehtiin kaatopaikat kunnallisesti, jotka ovaat nyt kierrätys asemia. Markettien takapihoilla on puristin kontteja muoville pahville, paperille, lasille metallille, että meistä se kiinni on.
Kansan vaihtamisesta, mutta ei Norjalaiset tänne lähe. Nin taika liittyä roska päivässä kerhon. Lehellä oli kaverista, joka ulkoillessaan keräilee tienvarelta roskia pois, ja vie ne sitten jätesäiliöön.
Tornion henkilön valittivat suurella enemmistöllä pulle Ekin, joka on kymmeniä vuosia keränny purkit, pullot, sa.ala roskia
Niin minäkin tehen kun pyöräilen tuossa, ja mukava on ajella sitten, mielikin on hyvä, kun osansa tekee, niin voi hyvillämielin nukahtaa, ja kaippa ne sitten porrikoukun leuan alle, ja ukko uuniin nykässään.
Se on siinä
Tp


Luin huonosti letkaa. Mutta tosiaan lyhyesti, ja kattavasti sanoi Aro asian. vahvasti samaa mieltä, se on juuri noin.
muokattu: 9.7.2022 13:31
Jarmo Leinonen 09.07.2022 11:47
Pertti Aro

Kaikki roskiksiin kuulumattomat tavarat kertovat jättäjän välinpotämyydestä , laiskuudesta ja kasvatuksen puutteesta.Ei normaali ihminen sellaista tee.

Peukku tälle!

Kari Rautiainen 09.07.2022 14:47

Juupaseipäs varmaan tuli jo valmiiksi. Samaten syylliset ja kansa tuli moitittua. Miten sitten kehittää palvelu vastaamaan tarvetta. Miksi ruåttisa ja turskien maassa juttu on niin toisin. Älä sano että tarpeet on toisenlaiset. Älä sano että kansa on erilainen. Asenteet, niissä on iso ero.

Roska päivässä on hyvä. Ei sillä mitään roskamäärään juurikaan vaikuteta, mutta henkilön asenteeseen kyllä. Ja se on iso asia se.

Lauri Niittynen 09.07.2022 14:52
Kari Rautiainen

Niin että ihan ok roudata sohvia ympäri lääniä. No ilmankos ne viedään lähimmän mettäautotien päähä. Joka taas johtaa siihen että maanomistaja laittaa puomin tai kiviä…
Jos se on toimivaa jätehuoltoa niin sitte.

Ei kyllä auennu toi vertaus synnytykseen joka on muutama kerta elämässä, kun taas jätettä syntyy jokapäivä.

Mahtaako sieltä mettäautotieltä saada loppunutta maitoa tai unohtunutta hiivaa? Sata kilometriä jätehuoltoon ei ole pitkä matka, jos maitokauppaankin on liki sama tai ainakin puolet siitä.

Pitääkö se jäte tosiaan saada tiettynä ajanhetkenä käsistä eikä voi odottaa sitä, että on samalla viikolla menoa sinne jäteasemalle? Synnytykseen ei taida voida odottaa seuraavaa perjantaita, kun taas pääsisi vakiokyydillä sairaalaan. Pitää lähteä vaikka keskellä yötä vaikka lumimyrskyyn kyydillä jonka löytää. Sen verran ollaan elämästä vieraantuneita nykyisin, että kotisynnytys ei ole kaikkien mieleen. Ja joutuu sinne sairaalaan joskus muulloinkin samantein menemään ja silloinkin etäisyys harmittaa enemmän kuin matka roskikselle.

Kari Rautiainen 09.07.2022 16:30

Ymmärrän Lauri, siis perjantaina päivällä on oikea aika viedä roskat. Varsinkin mökkiläinen viikonloppuna Pihtiputaalla. Ihan oikeesti, täällä on jäteasema perjantaisin päivällä.
Synnytetäänkö vain perjantaisin?
Jalat ristiin ja ootat perjantaita.

Jos ihmiset vie jätteensä johonki P paikalle, se ainakin minulle kertoo että siinä pitäs olla roskis. Tarve on, mutta suomessa pannaan roskikset lukkoon kun joku prkl vie niihin roskia. Jätehuoltoon ei kuulu tarvekeskeinen palvelu, vaan palvelu joka ei tavoita tarvitsijaa. Ja sitten hurskastellaan sillä että palvelu on mutta kansa… ja täälläkin puolustellaan sitä että saa ajella ympäri lääniä sohvasa kanssa.

Toivo Koistinen 09.07.2022 16:57

Miksi P-paikalle, kun jokaisessa huusholissa on oma roska-astia, ja jätehuolto käy sen tyhjäämässä säännöllisesti.
Ellei käy nin ilmottaa kunnalle, nin kohta käy.
Jäteastia voi olla jopa 600 litrainen, kuten täällä monessa huushollissa, eli kyllä tavaraa mahtuu
Niinja soffaa varten voi tilata kotiin jätekuljetus liikkeeltä pihaan vaihtolavan, johon sen voi pistää, samalla siihen mahtuu muutakin pois heitettävää tavaraa, vaikka kaikki huonekalut, jos vaikka innostuu remontoimaan, ja uusii koko huushollin sisustuksen.
Niiettä semmosta. Jokohan tämä asia tuli ruodittua, ja seliteltyä.
Tp

Kari Rautiainen 09.07.2022 18:09
Toivo Koistinen

Miksi P-paikalle, kun jokaisessa huusholissa on oma roska-astia, ja jätehuolto käy sen tyhjäämässä säännöllisesti.
Ellei käy nin ilmottaa kunnalle, nin kohta käy.
Jäteastia voi olla jopa 600 litrainen, kuten täällä monessa huushollissa, eli kyllä tavaraa mahtuu
Niinja soffaa varten voi tilata kotiin jätekuljetus liikkeeltä pihaan vaihtolavan, johon sen voi pistää, samalla siihen mahtuu muutakin pois heitettävää tavaraa, vaikka kaikki huonekalut, jos vaikka innostuu remontoimaan, ja uusii koko huushollin sisustuksen.
Niiettä semmosta. Jokohan tämä asia tuli ruodittua, ja seliteltyä.
Tp

Just. Tuli jo selväksi että järjestelmä on jo niin loistava ettei siinä kehitettävää ole. Kutsutaan norskit ja hurrit ottamaan oppia.

Pertti Aro 10.07.2022 19:25
Kari Rautiainen

Just. Tuli jo selväksi että järjestelmä on jo niin loistava ettei siinä kehitettävää ole. Kutsutaan norskit ja hurrit ottamaan oppia.

Tervetuloa tänne Ruotsiin tai Tanskaan etsimään lukittuja roskiksiin tai pois heittyä romua levähdys alueilta tal metsäteiltä . Ei taida löytyä edes PET pulloja muulloin kuin jonkun moottori tapahtuman jäljiltä . Amerikan raurojen omistajat näyttävät olevan vähän vähemmän siistiä porukkaa mutta niitä tapamaamisia ei kyllä ole kovin usein.

Seppo Suomi 10.07.2022 22:44
Toivo Koistinen

Miksi P-paikalle, kun jokaisessa huusholissa on oma roska-astia, ja jätehuolto käy sen tyhjäämässä säännöllisesti.
Ellei käy nin ilmottaa kunnalle, nin kohta käy.
Jäteastia voi olla jopa 600 litrainen, kuten täällä monessa huushollissa, eli kyllä tavaraa mahtuu
Niinja soffaa varten voi tilata kotiin jätekuljetus liikkeeltä pihaan vaihtolavan, johon sen voi pistää, samalla siihen mahtuu muutakin pois heitettävää tavaraa, vaikka kaikki huonekalut, jos vaikka innostuu remontoimaan, ja uusii koko huushollin sisustuksen.
Niiettä semmosta. Jokohan tämä asia tuli ruodittua, ja seliteltyä.
Tp

Ei siihen vaihtolavaan nyt olisi oikein varaa kun tuosta yli 100 t€ autostakin on vielä puolet maksamatta ja pitäisi mennä vielä viikoksi 30 €/vrk bestparkkiinkin.
Pitäisi kai tästä lähteä lenkille tuonne purupolullekin katselemaan tienoita.

Toivo Koistinen 11.07.2022 06:34

No tuon ymärtää kyllä, kun kaasupullotki maksaa jo saman kun kultakorvarenkaat puolisolle syntärilahjaksi.
En katso sinulle synniksi, jos viet sofan metsään. Pistä mehtätien päähän sopivalle kangas kaitaleelle, niin saa hirvimies siittä passi-istuimen, ja näin se tulee hyvään käyttöön.
Niin ja samalla voi torkahtaa, kuten aikanaan kun istuskelin syysaurinkossa repun nokassa kelohonkaan nojaillen tuolla minun vaki passipaikalla, nin otin siinä samalla monet nokalliset.
Kaverit kyllä, että sais koistinen olla pikkusen asialle omistautuneempi, kun Ei ollu ukkolla etes kuorsuksen tahti muuttunu, vaikka kolomekymmen piikkinen hirvisonni oli käyny nuuskimasa, että onko siinä syystouhujen kilipailija hälle, kun ärisee, että puista kävyt tippuu.
Niin ja jos sulla on vaikka peilikaappi menossa, niin sekin. Nytkun naiset on alakaneet metästää, niin voivat korjata ehostusta siinä istuskellessaan.
Tp


Niinja olishan se oikeastaan jos Ruotsalaiset, ja Norjalaiset tulis oppiin meille jäteasioissa, Jotenkin siten kodikasta mennä kahklailemaan roskien sekaan Norjaan ruskaretkelle, kun levähysaluella olis vessanpäntö tulossa huussin portaila vastaan, roskasäiliö kylellään, että senkun potkassee roskapusin sisään, kun sen kansikin olis ojan pohjalla lumikolan, mootorisahan, ja ruumisarkun vieressä.... Olis niinkun yhteisopohjoismaista perhettä kaikki
muokattu: 11.7.2022 07:00
Pertti Aro 11.07.2022 10:22

Onneksi meillä on Toivo joka neuvokkaasti välistaa ja informoi meitä karavaanareita.
Hänellä on netokkaita ajatuksia ihmiskunnan pelastamiseksi jäteongelmilta.
Toivo on tavallaan Suomen jäteongelmien guru niinkuin Greta Thunberg on Ruotsin ilmastosaasteiden guru .:-)

Kari Rautiainen 12.07.2022 12:59

Joo, Toivo jo osoitti että kaikki hyvin ja kunnossa.

Virve Pitkäranta 12.07.2022 22:10

No, jos se nyt oikeesti on liian kallista se roskapussi viedä siihen omaan jäteastiaan tai se sohva sinne sorttiasemalle niin olisko parempi laitta se sääsuoja myyntiin ja pysyä kotona niin kauan, että on oikeesti varaa matkustella.
Jukka P.

Kari Rautiainen 13.07.2022 07:52

Just. Eli järjestelmä on hyvä, kansa vaan on köyhää. Niinhän Toivokin meinaa. Mistä te ootteki saanu kiusaksenne näin tyhmän ja köyhän väestön.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.