Morjens!

KETOLA PAULI 03.09.2006 20:05

Ajeltiin viikonloppuna kotimaassa vähän yli 1000 km ja ihan huvikseni laskeskelin morjesteluprosenttia. Meillä oli ennen asuntoauto ja silloin melkein kaikki moikkasivat. Tilanteen muututtua hommasimme vaunun ja kas kummaa juuri kukaan asuntoautoilija ei moikkaa, vaunuilijat enemmän. Olemmeko siis kahdessa kastissa?

Ei kai?

Minä kyllä olen taipuvainen uskomaan vahigon sattuneen autoilijoille, tai ajatuksen olleen tärkeämmässä :)

Monta leveää morjestusta matkallamme osoittaa yhteisen harrastuksen tärkeyden.

Aion kyllä tästäkin eteenpäin moikata jokaiselle karavaanarille.

Terveisiä kaikille loppukesän reissuihin!

IJÄS MINNA 03.09.2006 21:25

joka on tehnyt aivan saman havainnon.

HÄKÄMIES MARKKU 03.09.2006 21:55

Kyllä täälläkin aivan sama historia ja kokemus (vaunu auto ja tällä hetkellä vaunu), lisäksi vielä käden nouseminen riippuu auton hintalapusta, elikkä tavallisen koirankopin omistajan käsi nousee poikkeuksetta mutta mitä integroidumpaa ja kalliimpaa autoa, sen painavampi käsi.

PYLKKÖ RAIMO O 03.09.2006 22:45

Kyllä se niin on,että autoilijat vähemmän moikkaavat vaunun vetäjille.Autoihin siirryttäessä puuhasivat jopa omaa auto-yhdistystä,taitaa se olla jopa perustettukin?.Samalla asiallahan me olemme,oli mukana vaunu,tai matka-auto.Morjestaminen muutenkin on kärsinyt inflaation niistä 60-70 luvun ajoista.Silloin oli vielä niin vähän karavaanareita,että ei tarttenut jatkuvasti olla käsi pystyssä. 60-luvulla eka kerran kävimme telttaretkellä Norjassa ja kaikki suomalaiset moikkasivat toisilleen,nykyään ei sitä juuri näe. Tietysti se vuokra-auto/-vaunutilanne lyö kiilaa morjestamiseen.Eiväthän muutaman päivän keikalla eka kertaa ajavat ole edes morjestamisesta kuulleetkaan varmaan?. Mukavaa,kun joissakin autoissa moikkaavat molemmat edessä istuvat ja takana vielä joskus lapset käsi pystyssä.Tuskin se kaluston hinnasta on kiinni,ketä moikataan?. Tervehdin kyllä useimpia vastaantulevia karavaanareita ja toivotan kaikille mukavaa syksyä!

AHONEN KAI 03.09.2006 23:54

Tuossa aiemminkin olin/olen sitä mieltä että esim. Volvo Amatzon/ rättisitikka/moottoripyöräilijät/skootterikuskit moikkaavat toisilleen, yhteistä kaikille on että kulkevat pikitietä kuka minnekin ja moikkaavat volvo/rättäri->jne. kun kulkevat samanlaisella kulkimella. Matkailuautoilijat kulkevat omillaan, asuntovaunuilijat omillaan, ollaan tultu samaan lopputulokseen, ja tehty omat päätelmät aiheesta, moikkaillaan ;)

LEHTOMÄKI SIMO 04.09.2006 15:11

Tässä taannoin jo kirjoittelinkin tästä samasta aiheesta mutta tuon havaintoni uudelleen esille. Kesälomareissulla ajelimme hieman yli 5000 km pohjois-Norjassa ja Suomessa ja uusina karavaanareina tietenkin innolla tervehdimme kaikkia vastaan tulleita heimoveljiä. Lopputulos oli kuitenkin päinvastainen eli lähes kaikki asuntoautot tervehtivät takaisin mutta vain ehkä puolet vaunua vetäneistä. Mistähän moinen havaintojen ero johtunee?

Hyvää matkailukautta vielä kaikille, ilmat jatkuvat.

SARANPÄÄ MATTI L 04.09.2006 15:23

Jessus sentään, miten ihmeessä parhaan sesongin aikana jaksaa olla käsi pystyssä jatkuvasti kun vastaan tulevista joka toista pitäisi tervehtiä. Täytyy siis "priorisoida". Ei ajoneuvon laadun/hinnan perusteella vaan tilanteen mukaan.

Muuten olen sitä mieltä että mukavampaa kuin tien päällä huitominen olisi tervehtiminen alueilla. Edes se hyvä huomen, joka vierasmaalaisille tuntuu olevan luontevampaa kuin meille suomalaisille.

ESKELINEN MATTI 04.09.2006 18:43

no laitampa minäki mielipitteeni tähä aiheesee, tervehtii,kuka tervehtii, eihän tuosta nyt tarvi niin suurta numerua tehä. Ite yleensä tervehin ..jos hoksaan ,en aina ja jos vastaan tulija ei tervehi. niin mitäpä tuosta sen enmpää murehtii. Hyvää matkaa vaan kaikille tasapuolisesti.

KORHONEN KARI 04.09.2006 18:52

No sitähä minnääki,perskuta,ei sitä aina huomaakkaa kun tulloo joku karv..karavaanari vastaa ja ei huomaa nostaa ja huitoa sitä kättä.Siellä on ihan tarpeeks muutakin havannoitavaa,kesällä esim. vähäpukkeiset tyäret ja vähän varttuneemmatkin täti-immeiset,jne.Tätä aihetta on puitu näillä sivuilla mielestäni ihan tarpeeksi.Lopetettaanko?

HAKKARAINEN TAPANI 04.09.2006 19:26

On mielenkiintoista ollut seurata vuosikausia tervehtimiseen liittyviä eipäs-juupas tarinointia. Tänäkin vuonna on aihetta käsitelty monessa ketjussa. Kumma juttu, kun toisia tervehditään ja toisia ei! Kuten olen monta kerta aikaisemminin todennut, meillä on tapana tervehtiä niin autoilojoita, kuin vaunuilijoitakin aivan samalla tavalla. Ja n. 90 % tervehtii meitä, loput ovat kai sitten niitä vuokraajia. Te, joita ei tervehditä, kokeilkaapa tervehtiä ensin, älkää odottako aloitetta vastapuolelta. Tervehtikää tai olkaa tervehtimättä, mutta lopettakaa ainakin jatkuva asiasta mariseminen.

NYYSSÖNEN KAJ 04.09.2006 21:42

Tässä käytiin FICC Rallyssä Puolassa. Tervehtiminen: Vain Rally kentälle väsähtynyt karavaanari tervehti, yksikään matkalla vastaan tullut karavaanari (Suomalainen) ei tervehtinyt. Viro, Latvia, Liettua ja Puola melkein kaikki linja-autot tervehtivät Tjekki ja Ex. DDR paikallis bussit eivät tervehdi.

Suomessa Lisäksi kaikki OLVI-kuskit tervehtii - Yritäkää nyt ymmärtää missä mättää karavaanareidedn tervehtiminen?

Rajatkin jouduin ylittämään Bussikaistaa pitkin eivät hyväksynyt matkailuautoksi - kotimatkalla Puola vaati ostamaan Winjetit painon mukaan Puolan läpiajoa varten a' 2 eur per päivä ostin 2 pv. kaj

HAKKARAINEN TAPANI 05.09.2006 20:08

Lopetetaan.

LEHTOMÄKI SIMO 06.09.2006 10:43

Selvä, sopii minullekin.

TERVO JARI 06.09.2006 19:59

lopettako, justku on alkuunpäästy.

Tervehtimistekniikat on vielä läpikäymättä ja kaikkea muutakin "kivaa" tämän jutunjuureen mahtuu......

Jari

Ps. Jalka tervehdys, vielä jalkapohja edellä on aika "kiperä" juttu tuolla "lähi-idässä".

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.