Minne Lapin hiihtokeskukseen pääsiäisenä?

VOUTILAINEN REIJO 27.01.2007 19:42

Kovasti tekisi mieli hiihtämään jonnekkin lapin hiihtokeskukseen, jossa olisi mukavat caravantilat, mahd. saunomiseen ja sitten vaikka illalla pyörähtelyyn paikallisen hotellin parketilla. Mitä suosittelette? Saariselkää ei tuossa aiemmissa viesteissä kehuttu, onko muualla yhtä huono tilanne?

KOSKINEN OLLI J 27.01.2007 21:40

Oletko tutustunut Luostoon? http://www.luosto.fi/talvi/majoitus/matkailuvaunualueet/ Sen Caravan alue on aivan murtomaahiihtolatujen ja laskettelurinteiden vieressä eikä tanssiparketillekaan ole kuin kävelymatka.

JÄRVINEN AIMO 28.01.2007 13:43

Ehdottomasti paras paikka Ylläksen Ykköskaravan, kaikki palvelut käden ulottuvilla. Hiihtoladut vaunun ovelta ja ravintelit pienen kävelymatkan päässä ja rinteisiin pääsee ilmaisella skibussilla.

KORHONEN KARI 28.01.2007 14:01

Ehtottomasti samaa mieltä!Tavallinen,olipas pöljästi luonnehdittu,tanssipaikka löytyy pari kilometria pohjoiseen eli Riemuliiteri,omat evväät pittää olla jos ei taho vain kahvia lipittää.Sitä ennen on Ylläshumina eli paras karaokepubi Ylläksellä!

JÄRVINEN AIMO 28.01.2007 15:52

Ylläs huminan karaoke on muuten Suomen paras eikä vain Ylläksen paras. Sitä tunnelman tiheyttä ei muualta lyödy

PELLIKKA ERKKI 28.01.2007 18:37

Kuukiuru Vuostimossa lähellä Pyhätunturia , on muuten hyvä paikka ja isäntäväki sydämmellisiä.Olin muuten joulun siellä.Vie terveisiä.

EEROLA TEEMU J 30.01.2007 17:14

Makuasiahan se on, mutta jostain pitää aloittaa. On reissattu mamman kanssa jo yli 20 v pääsiäisen tienoossa Lapissa parisen viikkoa ja samalla käyty liki kaikissa kohteissa ainakin kerran. Rukallakin on käyty, mutta ei ruuhka- aikoina. Se ei sovi meikäläisten "vartalolle" niinkuin ei Levi tai Pyhäkään. Liikaa melua, ahtautta ja sopimattomia soittoruokaloita joissa soitto -jos yleensä on- on eri viiteryhmälle tarkoitettua. Rahat pois on myös homman nimi. Toki Pyhän Astellista löytyy cämppäriväellekin oma "liiterinsä", mutta paikkojen saanti on hankalaa.Latuja näistäkin löytyy ihan riittämiin, mäistä puhumattakaan.

Ylläshän se on ykkönen, mutta Pallas paras, sanoovat. Pallas on turhan kaukana ja kaikki keskittyy yhden hotellin ympäristöön. Paikkojen saannissa oli aikanaan myös ongelmia. Tosi hiihtäjien paikka ja ravintelissa aina illalla tunelmaa.

Ylläksellä ollaan paremmin tykästytty Äkäslompolom puoleen, mutta nyt alkaa myös Ylläsjärvi nostamaan päätään kun rakennetaan lisää palveluja ja tuli se oikotiekin näitten välille. Äkäspuolella oli vielä jokunen vuosi sitten edullisia leirintäpaikkoja sellaisille, jotka eivät halunneet olle peltoparkissa kalliilla annakkoon maksetusta hinnasta. Se on nyt ainoa jäljellä ja varaukset pitää tehdä sesonkina hyvissä ajoin. Eikä ne hinnat nyt aivan mahdottomia ole kun ottaa huomioon että usein sähköä kuluu aika lailla. Alue on muuten hyvin varusteltu ja ladut vieressä. Järven puolella löytyy tilaa helpommin myös ilmoittamatta menijöille. Parhaat huvittelut on edelleen Äkäslompolossa.

Jossain vaiheessa kun lapsetkin olivat vielä mukana, oltiin Suomulla, mistä sai vuokrattua edullisesti mökkejä esim. juuri ennen pääsiäispyhiä. Oman mielenkiinnon toivat vuosittaiset konkurssiuhat juuri pääsiäiseksi, mutta aina ne hissitkin sentään pyörivät, vaikka omistajat vaihtuivat tiuhaan. Suomulla on Lapin parhaat rinteet, mikäli sattuu tuulisia ja myrskuisiä ilmoja. Siellä hissit pyörivät aina, kun puustoa on tunturin laelle asti. Edelleen on vanhasta rakkaudesta poikettu Suomulla silloin tällöin.

Luostolle meno sai alkunsa aikanaan Kallialan ja Peteliuksen heinähatuista ja siellä taisi viime vuonna tulla 20 v täyteen kun ollaan putkeen käyty. Ensin mennään Ylläkselle ja sieltä Luostolle, mistä poistullessa lyhyt visiitti Suomulle, on ollut monen vuoden aikataulu. Luostolla "ei mikään" ole kaikkein parasta, mutta kokonaisuus sopii meille. Rinteet on aika heikot ja usein myös ruuhkaiset, mutta ei haittaa enää. Latuja on tarpeeksi, mutta ei lähelläkään Ylläksen malliin. Ravintoloitakin on riittävästi, vaikka maailman suurin keloravintolakin on enää varjo niistä ajoista kun pöytä piti varata viikkoa ennen.

Luoston tilapäiscaravanissa on kohtuuhinnat. Paikkoja löytyy koska vain ja alue on viihtyissä. Palveluihin on kävelymatka, vaikka kaasupullon kuljetusta varten pitäisi muistaa ottaa muovikelkka. Kaikissa paikoissa on hyvät saunat.

Myös Saariselällä on käyty, mutta paikka jäi, koska oli vaikeuksia löytää m- autolle paikkaa ja ravintoloissakin oli ääretön tungos. Mäet ei olleet kaksiset mutta latuja löytyi. Eiköhän sitä taas maaliskuun lopuilla lähdetä Ylläksen kautta Luostolle ja poiketaan pois tullessa Suomulla. Saas näkee.

MIKKONEN MATTI 30.01.2007 22:34

Sallatunturi on myös ihan huomionarvoinen paikka. Ei sellainen humumesta, mutta on mökkejä, caravanalue, sauna, ruokakauppa, mäet, tunturiladut ja laavut, hotelli, kylpylä, Sallahalli, poropuisto jne. Kaikkeen on panostettu, mutta tungosta ei ole.

Rinnebaarin karaoken taso yllättää. Lapsissa on vissiin joillakin hyvillä laulajilla tapana kiertää eri paikkoja ihan vain laulamisen ilosta.

MIKKONEN MATTI 30.01.2007 22:36

Lapissapa tieteski.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.