Matkaparkkilista

KYLMÄNEN REIJO M 28.03.2007 13:59

Liitto voisi lisätä matkaparkkilistaan kaikki SF-C alueet, samoin kuin se mainostaa ilmaiseksi maatilamatkailu yms. yrityksiä. Tässä heidän hinnoitteluesimerkkejä:

13 € + 1 €/aikuinen + 0,50 €/lapsi + sähkö 5 € 12 € + 2 €/aikuinen(yli 12v)+ 3 € sähkö 17 € sis. sähkö + suihku Nämäkö matkaparkkeja? Tosin ne eivät pystykkään kilpailemaan SF-C alueiden kanssa kuten liittokin vakuuttaa.
TIKKANEN MIRJA 28.03.2007 19:12

Itsekin ihmettelin miten sellaisia on otettu mukaan. Toisaalta kaipaisin listaa paikoista jotka ottavat vastaan karavaanareita. Itse olemme yöpyneet mm. vanhalla koululla jossa toimii retkeilymaja ja homma pelas hyvin. Hintakaan ei ollut paha. Varsinkin kun pääsiäisenviettopaikaa on haettu niin kiven takana on "erilaiset paikat".

SIRKIÄ MATTI 29.03.2007 21:27

Tämäntapainen matkaparkkilista taitaisi olla joidenkin mieleen.

En ymmärrä mitä nekin, jotka ovat nuo esimerkin mukaiset paikat ilmoittaneet matkaparkkilistalle, ovat silloin ajatelleet. Ne ovat lähinnä vaatimattoman tasoisen kaupallisen alueen yöpymishintoja. Sellaisia ne paikatkin taitavat olla.

SUOMI KIRSTI 29.03.2007 21:28

Sää unohtu

PALIN MATTI 30.03.2007 12:06

Siis häh?

LATOVEHMAS TIMO 30.03.2007 16:49

Ainakin minä käsitin, että matkaparkki olisi edullinen/halpa verrettuna esim. leirintäalueeseen, mitä nämä esimerkkitapaukset eivät tosiaankaan ole. Ainakin itse kierrän moiset kaukaa. Omalla ruskaretkellä olimme eräässä matkaparkissa: paikka 0€ +sähkö 5€, on hinta laatusuhde kohdallaan, tosin oli "takapiha" mutta mitä sitten,nukkumaan sinne vaan mentiinkin

SIRKIÄ MATTI 30.03.2007 19:13

Matkaparkki asiana on vielä niin uusi, että sitä ei oikein ole haluttu ymmärtää. Muutamat matkailuyrittäjät ovat ujuttaneet tietoja sellaisistakin paikoista jotka eivät kuulu matkaparkki käsitteen sisälle. Eiköhän ne ajanoloon sieltä karsiudu pois, kun käyttäjiä ei ole. Muuten matkaparkit ovat hyvä lisä reissussa levähtää yösydän. Kunhan paikka osuu reitin varrelle niin, ettei sinne erikseen tarvitse kilometritolkulla ajella, ja paikkaa haeskella.

SUOKKO OIVA J M 30.03.2007 20:22

Eikös sitä listaa ylläpidä SFC, joten karsinta pitäisi tehdä jo alkuvaiheessa mitä listalle laitetaan. Joku kriteeri varmaankin on olemassa listautumiselle mutta pitäisikö sitä tiukentaa ettei listaan tule kaikkia "maitolaitureita". Otetaan esim. Haapamäen Höyryveturipuisto, vrkhinta 12 euroo sis.sähkön (26 paikkaa ja ilman sähköä 26 paikkaa) ja sis.pääsyn Höyryveturipuistoon. En ole paikassa käynyt, mutta vaikuttaa palveluiltaan ihan leirintäalueelta. www.veturipuisto.fi/majoitus.php

MIKKONEN MATTI 01.04.2007 21:16

Palliini, olet ottanut liian kirjaimellisesti tuon aiheessapysymiskehotuksen. Laajenna näkemystä poikkiteteelliseen suuntaan. Teet ensin analyysin viime aikojen keskustelusta eri gategorioissa ja sitten tempaset niistä synteesin niin johan Kirstin satyyri valkenee.

PALIN MATTI 02.04.2007 16:15

Terve kaima! Mie otin ja tehin ihan kirjaimellisesti niinku sie sannoit. Ja kyllä valakeni! Jesss! :-)

MIKKONEN MATTI 02.04.2007 23:20

Pahuksen irtonaista tää kirjottelu, niinko se pitkäjyväne riisi.

WILHELMSSON LEIF 03.04.2007 09:07

Matkaparkki on yön yli paikka lähellä keskustaa tai palveluja sähköllä tai ilman. Ei mikään leirialue tai muukaan asumispaikka.

SUOKKO OIVA J M 04.04.2007 20:07

kyllä kyllä mutta onko tarkoituksen mukaista laittaa listalle sitten tällaisia alueita.

Pirjo Rättyä 05.04.2007 13:31

Caravan-lehti aloitti suomalaisten matkaparkkien tietojen kokoamisen vasta noin vuosi sitten, joten asia on melko tuore. Me täällä lehdessä määrittelemme matkaparkin paikaksi, jossa saa luvallisesti yöpyä joko pientä maksua vastaan tai yöpyminen voi olla myös maksutonta. Matkaparkki on tarkoitettu lyhytaikaiseen leiriytymiseen ja sen palvelut saavat olla (ja yleisesti ovatkin) vaatimattomammat kuin leirintäalueilla.

Nykyinen matkaparkkiluettelo koostuu monenlaisista paikoista. Matkaparkkiyrittäjät saavat myös luonnollisesti itse hinnoitella tuotteensa, joten hintahaitari on melkoinen. Leirintäalueidenkin hinnoittelussa on melkoisia eroja ja erilaisia käytäntöjä; kulkija kyllä itse osaa päättää, mitä kussakin tilanteessa ja milläkin hinnalla kannattaa ostaa.

Suomalaisten matkaparkkien tarkoitus on tarjota vaihtoehtoja ja houkutella liikkumaan entistä enemmän. Yöpymismahdollisuuden tarjoaminen leirintäalueiden ulkopuolella vähentää villiä leirintää ja esimerkiksi organisoitu jätehuolto vähentää luonnon roskaamista. Kattava ja tasokas leirintäalueverkosto täydennettynä matkaparkeilla tulee lisäämään matkailua ympärivuotisesti. Myös siis leirintäyöpymisten määrä yleisillä leirintäalueilla ja SFC-alueilla tulee liikkumisen lisääntymisen myötä kasvamaan.

Olemme saaneet runsaasti palautetta matkaparkeista; tämän kuluneen vuoden aikana tulleen epäilevän tai negatiivisen palautteen määrä on yhden käden sormilla laskettavissa, mutta toiveita ja ehdotuksia matkaparkkiluettelon kehittämiseksi saamme lähes viikoittain. SF-Caravan ry:n jäsenten ja Caravan-lehden lukijoiden keskuudessa tarve matkaparkkityyppiselle toiminnalle on ilmeinen.

Täydennetty lista matkaparkeista julkaistaan Leirintäoppaassa, joka ilmestyy viikolla 16.

Keväisin terveisin,

Pirjo Rättyä toimittaja Caravan-lehti

IPATTI VEIKKO 05.04.2007 14:27

Hei Reijo, täällä sinullekin tietoja lr-alueista ja matkaparkeista. Vastaavt Suomesta tulevat, kunhan kerkiän tehdä www.koti.mbnet.fi/pes1tol ja palaute pes1tol@mbnet.fi

Boss

TOIVONEN MARTTI 05.04.2007 15:47

Hyvä näin! Jatkakaa tällä tiellä. mot

AHONEN KAI 06.04.2007 02:14

Noitahan voisi alkaa tarjoamaan Bord Atlakseenkin, onhan sielläkin melkoisia ylilyöntejä niin paikan kuin hinnoittelunkin suhteen, mutta Suomi loistaa poissaolollaan.

Eteläinen naapurimaamme Eesti ohittaa jo tässäkin meidät 14:sta paikallaan.

Toisaalta, ellet tarvitse tuuliaitaa, markiisia, aurinkotuolia, grilliä yöpymiseesi voit parkkeerata missä lystää, kunhan joko mahdut parkkiruutuun, tai otat 2, tai ruutu on perästään avoin.

Me vaihdettiin veneily autoiluun 8v sitten kun veneellä ei kerkee minnekkään, ja tällä pääsee kaikkien paikkojen oven eteen, ts. jos mennään viinitilalle tai bilettämään/kaljalle/huvipuistoon/f1-kisoihin/moto-gp-treeneihin/ marrakeshin torille/Reeberbahnille, ei meillä ole minkäänlaisia transportaatio-ongelmia, me ollaan perillä.

JOUKAINEN MIKA 06.04.2007 18:31

Aikanaan tuli esiin ajatuksia liittyen turvalliseen yönyli leirintään, joka samalla tarjoaisi mahdollisuuksia tutustua uusiin ihmisiin. Pikuhiljaa ajatus kypsyi hiukan kouriintuntuvammaksi ja nyt asia on alkanut saada "lihaa luiden ympärille".

Eli kaiken enemmän / vähemmän kaupallisen tarjonnan rinnalle löytynee kesäänmennessä myös vieraanvaraisia isäntiä jotka pystyvät tarjoamaan leiripaikan haluaville :) Lisää juttua aiheesta http://karavaanari.info/index.php?option=com_facileforms&Itemid=30

pientä listaa myös muista paikoista tämän "virallisen" listan rinnalle löytyy http://karavaanari.info/index.php?option=com_smf&Itemid=26&board=28.0

(ja anteeksipyynnöt jos joku pahoitaa mielensä linkeistä, noita juttuja ei ollut järkevä kopioida vaan helpommalla pääsi linkittämällä)

MOISANDER JOUKO 08.04.2007 13:50

Kyllä niitä kaasupäästöjä syntyy, nukkui missä tahansa, vai mitä oikein tarkoitit ROSKAAMISELLA? Väite oli oikeastaan aika hävytön.....

VARTIAINEN JOUKO G 10.05.2007 12:34

Sory vaan Pirjo mutta kyllä tuo vastineesi näihin yönyliparkkikirjoitteluihin ja erityisesti niiden hinnoitteluun on aika - etten sanoisi - teennäinen. Ilmestynyt alueopas ja "matkaparkkiluettelo" hintoineen pitää meitä karavaanareita suorastaan pilkkanaan. Semminkin kun ideaan piti kuulua nimenomaisesti:

"... määrittelemme matkaparkin paikaksi, jossa saa luvallisesti yöpyä joko PIENTÄ maksua vastaan tai yöpyminen voi olla myös maksutonta. Matkaparkki on tarkoitettu lyhytaikaiseen leiriytymiseen ja sen palvelut saavat olla (ja yleisesti ovatkin) vaatimattomammat kuin leirintäalueilla".

Tähän sotkettuna leirintäpalvelu/hinnoittelu sotii niin selkeästi tuota yönyli kysyntää vastaan että ei tiedä naurasko vai itkiskö.

No - kun tuo hyvä tarkoitus tuollatavalla on vesittynyt niin kai meidän täytyy itse pitää yllä terveellä tavalla toteutuettua luetteloa matkaparkeista ja onneksi tuo Mijo pitää tuota foorumiaan yllä johon voidaan reissun päältä tai jälkeenpäin tehdä täydennystä OIKEISTA matkaparkeista.

IJÄS MINNA 10.05.2007 19:11

Me täällä lehdessä määrittelemme matkaparkin paikaksi, jossa saa luvallisesti yöpyä joko pientä maksua vastaan tai yöpyminen voi olla myös maksutonta.

Lainasin tuossa yllä olevan tekstin tuosta sinun kirjoituksestasi. Jos teillä määritellään matkaparkit tuolla tavalla niin miksi sitten olette ottaneet leirintäoppaaseen nuo järkyttävän kalliit ns. matkaparkit, joiden hinta nousee lähemmäs 10 euroa ilman sähköä? Onko tämä vielä teidän milestä pieni maksu? Tuolla hinnalla liikutaan jo meidän omien eli SFC-alueiden hinnoissa! Mielestäni tuo on melkein kuin ryöstöä. Kuulisin erittäin mielelläni vastauksen, että miksi nuo kalliit paikat ovat mukana matkaparkkilistassa? Eivätkö ne kuulu jo esim. leirintäalueiden listaan, pois matkaparkkien seasta sekoittamasta sen oikeaa ideaa? Ja mitä muutoksia aiotte seuraavan vuoden leirintäoppaaseen tehdä ,jotta nuo kalliit "onkijat" saadaan pois oikeasta matkaparkkilistasta, jonne ne eivät todellakaan kuulu? Vastausta odotellen...

PALIN MATTI 10.05.2007 21:11

Jos luet huolella läpi sen Leirintäoppaassa olevan "matkaparkkilistan", niin sitten vasta järkytyt! Tuo mainitsemasi kymppiä lähestyvä hinta ei ole mitään, kun siellä paras matkaparkki maksaa 50€ per yö!!! Ja suurin osa on siellä 15€ - 30€ välillä. Ja tietenki sähköt päälle! Alle kympin hinta on siis todella kohtuullinen tuossa listassa.

IJÄS MINNA 11.05.2007 16:34

tuohan on jo ns. "törkeää röstöä" ....... vai? Eihän meijän omat alueet yllä tolle tasolle eres monikaan : )

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.