Lomalle koirien kanssa

HASSINEN RITVA 05.06.2007 07:47

Löytyykö Suomen maasta leirintäalueita, jonne koirat ovat tervetulleita (eivät vain sallittuja) karvoineen päivineen.

MIKKONEN MATTI 05.06.2007 14:08

Eipä ole vielä tullut oltua sellaisella alueella, jossa olisi ihan kiellettykään, mutta että olisivat erikseen tervetulleita. Sehän merkitsisi esim. koiratarhaa tai -parkkia, kakkapussiautomaattia, merkittyä koirien uimarantaa tms josta voisi päätellä, että ne on otettu huomioon.

Hossassa ainakin isäntä suhtautuu koiriin mutkattomasti ja jäkälikkökankahille on helppo lähteä matkamökin ovelta. Rastilassa on kieltomerkit, mutta ilmeisesti ulkopuolisille. Ympärysaidan takanurkkaan ilmestyy aina koiranmentävä reikä, josta pääsee metsään. Nuorgamissa taitaa olla kyltti,että koirat on ulkoilutettava tien eteläpuolella, joka on käytännössä koko muu Suomi.

KROOK ERJA 06.06.2007 21:30

Meillä matkaa jatkuvasti mukana neljä karvanaamaa, heidän takiaan alunperin vaunu hankittiinkin.

Katsohan tarkkaan Leirintäoppaasta, kyllä sieltä muutama paikka löytyi, johon koirat eivät olleet tervetulleita, mutta pääasiassa ovat kaikkialle passanneet.

Muistetaanhan me koiranomistajatkin sitten puolestamme huolehtia siitä, että olemme alueille tervetulleita: siivoamme ystäviemme jätökset emmekä anna kullannuppujemme juosta valtoimenaan säikyttelemässä mahdollisia koiria pelkääviä/kammoavia/allergisia kanssavaanareitamme. Ja kunnioittakaamme yhteisiä tiloja (esim. grillikatokset ja uimarannat), joihin nelijalkaiset perheenjäsenemme eivät välttämättä ole tervetulleita.

Itse alueelle saapuessamme minulla on tapana pyytää paikka joko läheltä koirien ulkoiluttamiseen tarkoitettua aluetta tai porttia, josta pääsemme kätevästi lenkkeilemään tai sitten sivummalta, jos on "ruuhkaista" jottei vaunuamme silloin tällöin vaivaava "eroahdistus" ( lue: hetkellinen kiljunta omistajiensa poistuttua paikalta) vaivaisi lähistöllä olevia. Kerron aina myös lähimmille vaanarinaapureillemme, että mukanamme on koiria, mutta emme anna niiden tulla häiritsemään muita alueella olevia matkaajia. Useimmiten lähinaapureille on tullut yllätyksenä, että mukanamme on ollut koiria, he huomaavat ne yleensä vasta ryhmä rämämme pakkautuessa auton takaosaan lähtömme hetkellä!

Toistaiseksi koiramme, vaikka eivät ole maailman sosiaalisimpia yksilöitä, ovat keränneet enimmäkseen positiivista palautetta. Yhden ainoan kerran olen kuullut humalaisen nuoren miehen suusta lauseen: " v...u, mitä noi on olevinaan. Jos ottaa koiran, sen täytyy vähintään olla sakemanni!". Arvatenkin jätimme lauseen omaan arvoonsa...

Tervetuloa vaan mukaan koirienkin kanssa ja hieman heidän ehdoillaankin matkaamaan, meillä ainakin jo karvakuonot odottavat reissuun lähtöä vähintään yhtä innokkaasti kuin emäntänsä!

T: Erja ja hänen neljä karavaanaavaa basenjiaan

KOIVISTO REIJO O 07.06.2007 10:22

Huomenta Erja Olen jo viikon verran etsiskellyt koirien kanssa matkaavia ihmisiä, ihan uteliaisuudesta kun on meilläkin yksi omituinen otus "rotikkapoika" se "hän" on vähän epäystävällinen vieraita ihmisiä kohtaan, edellisinä vuosina ollaan pärjätty hyvin, mutta nyt on aikomus käyttää vaanaripaikkoja ainakin osaan matkaa, meiltä ei vaunusta juuri mitään kuulu, mutta uloslähdöt voi koirattomasta vaikuttaa vauhdikkailta, vaikka ikää on 6v vauhtia tuntuu riittävän. Aiemmin ollaan yövytty "yleisillä" alueilla eikä ole kukaan ainakaan vielä valittanut mistään. Mutta se on kyllä muistettava että ne jätökset on korjattava leirintäalueelta ihan niinkuin muualtakin. Ja toinen juttu, onko sinulla kokemusta koirakerhosta ja löytyykö nettisivut jostain mutkankautta, täältä en ole niille päässyt? Lähdetään ensiviikon lopulla Norjaan ja koira on jo poikittain ulko-ovella, taitaa meilläkin vaivata matkakuume. Satu Koivisto

RAUTIAINEN KARI 07.06.2007 20:27

Meeppä vaikka Purhoon. Sanot respassa että koiron takia olisi kiva peränurkka mettän reunassa. Ja sellanen järjestyy. Niin siellä on systeemi. Koirot sinne metän reunaan, lapsiperheet lähelle leikkialuetta, vanhemmat pariskunnat kauemmas noista molemmista jne.

Ei sielläkään mitään koiratarhaa ole eikä sellasia mutta johan toikin on koiruuden kanssa kiva.

KROOK ERJA 09.06.2007 14:37

Hei vaan Satu, ja oikein hyvää Norjan reissua!Muistathan ottaa koiran matkapassin ja paperit mukaan, jos niitä satutaan rajalla kyselemään.

Olen itse liittynyt karavaanarien koirakerhoon, kotisivuja ei taida olla, mutta jäsenille tulee kerhon postia, jossa mukavia juttuja ja tiedotetaan yhteisitä tapaamisista. Toistaiseksi tapaamiset ovat osaltamme osuneet sellaisiin viikonloppuihin, jolloin meillä on ollut muuta ohjelmaa.

Meilläkin tuo vaunusta ulos/sisään ryntäily oven raamit kaulassa tuottaa yleensä kanssaeläjissä hupia tai sääliä, mutta jos koiriemme käytös ei meitä itseämme häiritse ei sen pitäisi vaivata muitakaan. Meillä on 4 basenjia, joiden on tehtävä kaikki joko kaasu täysillä pohjassa tai täysin virta poikki-periaatteella.

Pyrin leirintäalueilla (ja miksei muuallakin) pitämään koirieni kanssa matalaa linjaa, sillä suurin osa matkaajistahan ei ole n.s. eläinihmisiä ja heidänkin kantaansa tulee kunnioittaa. En itsekään pidä siitä, että joku päästää koiransa pitkässä remmissä pissimään tai hyppimään vaunuamme vasten tai kuolaamaan aamiaispöytäämme, kun istumme vaunumme edessä. Ja koska yksi koiristamme on n.s. "resque" eli edellisen omistajansa hylkäämä ja erittäin epäluuloinen sekä vieraita ihmisiä että muita koiria kohtaan, sanon vastaatulijoille sen ajoissa, ettei mitään pahaa tapahtuisi. Lause "tämä koira saattaa purra, älkää koskeko siihen" kuuluu sellaisiin, jotka osaan sanoa kahden kotimaisen kielen lisäksi myös englanniksi ja saksaksi. Lause on osoittautunut yllättän hyväksi ja käyttökelpoiseksi.

Nyt menen jatkamaan vaunun pakkaamista, sillä meillekin koitti vihdoin kauan kaivattu loma! Kotimaata kierrellään ja saa tulla jutustelemaan, jos meidät jossain kohtaatte. Lämpimiä kesäterveisiä kaikille karavaanaaville eläimille omistajineen!

T: Erja

SILTALA PEKKA 10.06.2007 14:49

Olin viikonlopun Lestijärvellä Kuturannassa ja sinne oli koirat tervetulleita

TIKKANEN MIRJA 10.06.2007 15:15

Kavereiden kans reissattiin viimekesänä, heillä on 2 nakkirakkia. Posion Himmerkissä ja Kylmäluomalla oltiin. Tietääkseni kysyivät saako sesset tulla alueelle.

TUOMI JYRKI S 10.06.2007 15:35

Hankala, Äänekoski, Suolahden taajama.

HASSINEN RITVA 11.06.2007 18:21

Kiitos Erja vastauksesta, jospa tästä uskaltautuisimme vielä kokeilemaan reissailua koirien kanssa, kun teilläkin se näyttää onnistuvan peräti neljän karvakuonon kanssa. Meilläkin on toki aina kakkapussit taskussa (tai meidän tapauksessa kakkasäkit), mutta silti tuntuu huomauttelijoita riittävän. Sittenhän se onkin loma pilalla, kun joku ohikulkiessaan heittää jonkun ilkeämielisen kommentin meidän kullannupuistamme juuri sen verran kuuluvalla äänellä, että ei jää kuulematta. Suoraanhan kukaan ei yleensä tule mistään sanomaan. Tosin viime viikonloppuna olimme Morvan majatalon vieraina ja totisesti sinne olivat niin koirat kuin omistajatkin tervetulleita. Ei tullut valituksia, vaikka muutama karvakin saattoi alueelle tipahtaa. Olisiko vielä tietoa, miltä alueilta löytyy koirille aidattu alue? Muistelen, että jossain olisin sellaisenkin nähnyt.

KOIVISTO REIJO O 11.06.2007 19:46

Kiitos Erja, kaikki piikitykset ja passit on kunnossa, torstaina pitää vielä kävästä hotkasemassa matokuuri oikein lääkärin valvonnassa ja sitten perjantaina on lähtö. Pitää miettiä tuota kerhoa, lasse kun on sen verran epäsosiaalinen ettei taida olla oikein koulutuskentälle asiaa,se on myös tälläinen ikävästi pentuna hoidettu eikä luota just muihin kuin omiin ihmisiin ja tietenkin rottiksella on jo valmiina huono maine, niin niitä huomautuksia tulee jopa eläinlääkäriltä, mutta kesää vietetään ja nautitaan reissuamisesta. Satu

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.