Levähdysalueet ja se potta

TOIVONEN ILPO P 12.02.2006 19:42

Voi surkeeta kun tiehallinnon väki yrittää härmän takamaille rakentaa levähdysalueita varustaen ne vessoilla ja pesutiloilla ja vielä jätepisteet. Mutta, kun ne pömpelit pitäisi hitsata laivaplootusta että edes seinät pysyisivät pystyssä. TKU - HKI -välille likelle Saloa rakennettiin moiset mutta oviksi joudutaan laittamaan teräksiset. Peilinä säilynyt vasta hiottu rosterilaatta. Valot pitää olla koko ajan päällä, kun useaan kertaan vietiin liiketunnistimet. Ei se mitään, jos lavuaarit ja hanat häipyvät kun seinistä revitään kaakelitkin! Vaatteiden ripustamiseen varatut koukut ovat häipyneet sitä myöden kun niitä ruuvataan paikoilleen. Kaikki ruuvit pitää olla piilossa, minkäänlaista kantaa tai hahloa ei saa olla näkösällä. Jätepisteen ovia ja seiniä tärvelty ja sinne jätetty akkuja, yms. roinaa rikkinäisiin pakastimiin asti + kodin roskapussit.

Onko tuo satua? Ei totta vieköön. Sanomalehdessä oli tästä pitkät selostukset. Suorastaan käsittämätöntä ns. sivistyneenä pidetyn kansan tekosina vuonna 2006! Vieläkö joku sitten itkee vessojen suljettujen ovien takana kun ne pömpelit odottavat remonttiryhmää?

Tuon kaiken joutuu päivittäin katsomaan paikallinen levähdysalueen kahvilan pitäjä. Ei käy kateeksi hänen työmaansa.

Lisäksi tiehallinnon tarkastaja Esa Kallio kertoi kemssatoiminnan käytännön havaintoja. Levähdysalueelle on kemssoja tyhjennetty biologisesti toimiviin teräsvessoihin ja hajoamisprosessi on tuhoutunut.

Tästä on eri nettipalstoillakin kinattu ja vaanarikavereita "opastettu" että sinne vaan. Kakki, mikä kakki, samaa sontaahan se on olipa se sitten caravan-potan kautta tai sinne veskin pyttyyn kakittua. Kyllähän se lähtöisin onkin samanmoista, mutta on huomattavaa etteivät ne tielaitoksen levähdysalueet ole kuin harvoissa paikoissa kunnallisessa veimäriverkostossa.

Nämä ovat ikäviä ja kalliiksi tulevia juttuja ja näinhän annamme kesäisin täällä kulkeville ulkolaisillekin mahtavan kuvan kansan sivistystasosta.

On täysin turhaa olkaa pohdintaa, mikä vaanariryhmä tällaista harrastaa. Juttu on meidän kaikkien juttu. Ensin pidämme porua palvelujen saamiseksi teiden varsille, kun kerran on ulkomaillakin, mutta... mutta...

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.