Leirintäalueet netissä?

TEILERI TIMO 14.09.2006 10:11

Tuli semmoinen pikku ongelma, että pitäisi löytää tietyn paikkakunnan lähellä olevat leirintäalueet. Camping.fi -sivuilta oli täysin mahdotonta löytää mitään, kun ei tiedä alueiden nimiä. Onko kellään vinkkiä, mistä pääsisi katselemaan vaihtoehtoja - olemme menossa (tällä kertaa) Köyliöön lauantaina ??? Vai pitääkö vain odottaa iltaan ja katsoa kotona mainiota leirintäopasta?

Kyselee TimoTei

LUOJUKOSKI KEIJO T 14.09.2006 11:14

Ympäristöstä löytyy Valasranta Yläneellä,Pitkäjärvi Kokemäellä ja Rairanta Uudessakaupungissa.onhan Säkylässä ja ehkä Köyliössäkin Yleisiä alueita,mutta en tiedä ovatko enää näin syksyllä auki.

HYTÖNEN RAIMO 14.09.2006 14:05

Valitset navigaattorin hakupalvelusta kriteerit täyttävän kohdan (esim. majoituspalvelut) ja painat OK, niin sieltähän niitä tulee, joista valitsemaasi saat samalla ajo-ohjeet. Tämä tietysti sillä edellytyksellä, että käytössäsi on navigaattori.

KOMULAINEN JORMA 14.09.2006 15:30

Eikös näistä pitäis löytyä ilman kommervenkkejä..

http://www.karavaanarit.fi/karavaanimatkailu/suomalaiset_leirintaalueet/sfc-alueet/aluekartta/

Tai

http://www.camping.fi/karttahaku.asp?lang=1&sua=2

-Jorkki-

IPATTI VEIKKO 14.09.2006 19:32

Osta Navicoren navigointiohjelma, siinä on mahdollisuus ja hyvä onkin, löytää helposti olopaikkasi lähiympäristössä olevat leirintäalueet ym ym ym esim 100 km säteellä (on muitakin etsimis etäisyysksiä valittavissa. Saat näkyviin luettelon jos alueet näkyvät. Nyt siirryt näppäimellä luettelossa alaspäin ja valitset, jokaisen alueen nimen perässä on etäisyys olopaikastasi. Valitsemalla saat näkyviin valitsemasi paikan kartalla ja näet jopa sen koordinaatin. Reitin teko em pisteesee on helppo. Voit asettaa myös itse koordinaatit jos tiedät ne. Kaikki käyttämäsi paikat saat myös muistiin vastaisen varalle. HAE liikkeestä kokeitavaksi heillä on demo-versio sitä varten.

KIVISTÖ MATTI 19.09.2006 03:21

Otappa huomioon Veikko ettei kaikilla ole Series 60 saati Series 80 kännykkää, joihin molempiin saa Navicoret. Ja vain niihin.

Itse olen Navicoreen (itsellä S60-malli) enemmän kuin tyytyväinen, mutta en ole Navicoren kanssa ajanut niin montaa kertaa harhaan kuin viime viikonloppuna Lahdessa. Taisi olla vika penkin ja ratin välissä, tai ko. kaupungin liikennejärjestelyissä, navigaattorissa tai sitten kaikissa näissä kimpassa (tämä se todennäköisin =) ).

Pitäisi taas vissiin lähteä katsomaan mallia Keski-Eurooppaan kun on tottunut ajamaan Suur-Helsingissä eikä enää pärjää Lahdessa =)

Rokk Oon !

IPATTI VEIKKO 19.09.2006 18:05

Olen samaa mieltä asiasta, mutta kaikilla (melkein) on puhelin ja kun vaihtaa seuraavan niin voi ostaa sellaisen johon köäyp ohjelma. Ei ohjelma ole sinämsä niin kallis kuin moni luule. Ohjelma käyttö vaatii ns kuivaharjoittelua paljona ja paljon. Silloin pääsee parhaiten perille ohjelman annista. Tekee kuvitellun reitin - alkupiste - loppupiste ja sen reitin voi näppäimellä ajaa päästä päähän vaikka nojatuolissa. Kun mittakaavan ohjelmassa pitää pienenä, neuvoo valittu ääni jokaisen mutka ja minnepäin, kaistanvaihdot, liikenne kamerat, leirintäalueet ym ym ym . Parasta on se, että jos olet laittanut hakuluettelossa ruksin vaikka kameran kohdalle ja hälytyksen ennakkomatkaksi 1000m, niin 1000 metriä ennen ko pistettä ääni ja näyttö ilmoittaa. Näytössä näkyy tien ja ajonopeus jne. Kaiken motto "harjoittele harjoittelemasta päästyäsi" vain harjoitus tekee mestarin.

PALIN MATTI 19.09.2006 18:41

Olen yhä enenevässä määrin alkanut ihmettelemään, miksi maanteitä pitkin kulkevan karavaanarin pitäisi ympätä jokin navigointiohjelma matkapuhelimeensa. Nykyisin on saatavana niin päteviä ja helppokäyttöisiä autonavigointilaitteita jo halvemmalla kuin se pelkkää kännykkä. Kuka helkkarissa voi ajoturvallisuutta vaarantamatta tsiigata reittiä tai muokata sitä sellaisesta pikku "ikkunasta" jollainen suurinkin kännykkänäyttö on. Kerrran olen ollut läsnä sellaista käytettäessä. Kaverillani oli sellainen ja hän kyllä tiesi hyvin etukäteen kartan ja puheohjauksen avulla mihin pitää milloinkin kääntyä. ja suuri apuhan siitä oli, kun istuimme molemmat turistibussin kahdeksannella penkkirivillä:=)) Järkevin tapa päästä osalliseksi teknisen autonavigoinnin ihmeelisestä maailmasta on hankkia ihan oikea navigaattori, kuten TOMTOM, Garmin, jne...

PIETILÄ JUKKA S 19.09.2006 19:19

Kyllä näin on, että leirintäopas on parasta pitää käsillä. Se on paras. Poikkeuksella ,että kaikkien leirintä- / SFC aluetten tarkkaa katuosoitta ei aina ole, joten navikaattoriin ei saa kun noin osoitteen.Esim Kalajärvi sfc ja Maasydänjärvi.Netistäkin löytää yleensä kunnan sivujen kautta.

PALIN MATTI 20.09.2006 16:59

Oottako muuten huomanu, että SFC-Kuninkaanlähteen koordinaatteja ei ole missään netistä imuroitavassa tai edes Caravan-lehden luettelossa. Onkohan tällä jokin tarkoitus? Itselläni tämä POI nyt on, kun kävin viime viikolla siellä ja talletin paikan SFC-kategoriaan POI-luettelossa. Hieno paikka oli se vaikka olikin jo valmistautumassa talveen.

Sitten toinen asia. SFC:n Caravan leirioppaassa on mainittuina vain muutama pohjoislapin leirintäalue. Todellisuudessa niitä on täälä vaikka kuinka helevetisti. Tänäänkin yritin ajaa Inarin kirkonkylässä yhdelle ainoalle luettelossa olevalle alueelle (Uruniemi). Vaikka oli TOMTOM:ssa ohje päällä, niin sen nimistä aluetta en löytänyt. Sen sijaan monta muuta paikkaa löytyi. Nyt olemme Inarin Lomakylässä. Olisko niin, että näillä pohojosen matkailuyrittäjillä on asiakkaita pilvin pimein ilman Caravaanarioppaassa ilmoitteluakin? Kaikesta huolimatta täällä olisi öpaut 20 -30 sähköpaikka, joista nyt vain kolmessa on asiakas.

TEILERI TIMO 25.09.2006 15:43

SFC-alueet tuolta ihan kivasti löytyvät, eka linkistä. Vaan ei sielläkään ole tietoa aukioloajoista... Jälkimmäinen linkki kertoo leirintäalueiden nimiä, ei paikkakuntia - eikä ole karttaa, jonne ne olisi sijoitettu.

TEILERI TIMO 25.09.2006 15:46

Kuten aluksi sanoin, olin töissä - PC:n ääressä - enkä siellä tarvitse navigaattoria. Puhelin on firman eikä tule vaihdettua noin vain omana päätöksenä (nykyiseen ei mitään navigointiohjelmia saa). Ja tuskin Navicoressakaan on tietoa siitä, onko alue evoinna syyskuussa.

ps. Ajoon kyllä sitten valmistaudun käyttämällä Nüvia, joka on ihan miellyttävä.

TEILERI TIMO 25.09.2006 15:50

Niin joo, kiitokset Pitkäjärveä kyseisenä viikonloppuna hoitaneille. Oli ystävällinen ja opastava rouvashenkilö vastassa ja sopiva paikka löytyi helposti. Alue oli halpa, siisti, hyvässä kunnossa ja tosi rauhallinen, meille koirinemme erinomainen valinta.

KERMINEN PETTERI 29.09.2006 14:56

Kyllä löytyy GPS-waypoints:sta http://www.gps-waypoints.net/gps/ Sieltä haku leirintäalue-->

N 61° 46,545' E 22° 31,688' (wgs84 format: hdd° mm,mmm' ) N 61° 46' 32,7" E 22° 31' 41,3" (wgs84 format: hdd° mm' ss,s" ) N 61,77575° E 22,52814° (wgs84 format: hdd,ddddd° ) P 6852961 I 2422494 (kkj format: peruskoordinaatisto) help P 6860191 I 3264264 (kkj format: yhtenäiskoordinaatisto)

JOUKAINEN MIKA 02.10.2006 08:55

No mutta miten uusi Nokialainen? Lainaus: "Nokia N95 Yksi laite. Loputtomasti mahdollisuuksia. Huippunopea laajakaistayhteys, 5 megapikselin kamera, DVD-tason videotallennus ja sisäänrakennettu GPS."

Siinähän on näytön koko samaa tasoa "oikean navigointilaitteen" kanssa ja sisäänrakennettu GPS.. plus videokamera,kunnon digikamera, internet, sähköpostit jne...

ainiin, voi käyttää myös puhelimena ;)

PALIN MATTI 02.10.2006 11:56

No siisnäpä sitä on sitten räpläämistä ajon aikana...:=))

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.