lappiin ja kalaan

KÄKELÄ KEIJO 03.03.2007 20:46

holaa kalastavat "karavaanarit" ette ole kateita parhaista ottipaikoistanne ja jaatte auliisti tietoa kalapaikoistanne eli minne mennä piironkiauton kanssa kalaan tulevana suvena?joskus ollaan oltu vaeltamassa inarijoella ja lutolla rajajoosepissa.tenon kalliit luvat ei kiinnosta joten mistä löytyy hyvät apajat(ei liikaa ihmisiä)lapista minne pääsee asuntoautolla poolin viereen.ajankohtana tod.näk.elokuun alkupuoli josko moskiiiittoaika olis ohi?kireitä siimoja!!!

RAUTIAINEN KARI 04.03.2007 00:17

Vetäset kiilopäästä ohi muutaman kilsan ja oikeelle viitta "kuutuanpään virkistyskalastusalue" meet aittajärvelle tai sen lähelle ja siellä on muutama järvi ja tietty suomujoki joka laskee luttoon. No järvillä kalastus joka neljäs vuosi ja suomussa joka kolmas, eli kerran 12 vuodessa molemmat käytettävissä, taitaa olla ensikesänä. Tosi kiva istuskella tulilla ahvenjärvillä jne.

Mutta elokuu on pikkasen huono, sillon ei oikeen kalaa nouse enään kun ryssä kalastelee net pois. Mutta aina sitä senverran että hyvä mieli tulee. Mä kun tykkään rasvasta niin harria nousee... Mutta suomu ei ole helppo joki enään elokuussa. Järviltä sitten kyllä tulee mutta järvi on järvi, joki mukavampi.

HYTÖNEN RAIMO 04.03.2007 18:12

Tuntsajoki (Sallan pohjoisosissa) on tälläinen paikka, joskin sinne päästäkseen joutuu ajamaan melko pitkältä heikohtoa tietä. Toinen hyvä paikka on Nuorttijoki Savukoskella, jonne pääsee nykyisin melko mukavasti laajan metsäautotieverkoston ansiosta. Molemmat joet ovat hieman oikukkaita eli kalaa ei tule kaikilla keleillä, mutta joskus tulee sitten oikein olan takaa.

KONTINAHO ALPO 06.03.2007 23:34

Kairijoki Esitteet Villi Pohjola kuvastosta Ja Kapsajoki Kittilässä Hanhimaasta ylöspäin Pääsi jokinaika sitten autolla joelle Hanhimaan pohjoispuollelta (itään) sekä sillan jälkeen länteen.!

KAARAKAINEN EERO 07.03.2007 15:26

Kairijoki on kiva paikka (lähellä on myös tällöin Nuortti ja Kemijoen yläpää...). Kairilta olen itse saanut aina kalaa, perholla tosin. Bonuksena on Kairiverin eräretkeilykeskus (luvat, sauna, purtavaa ja juotavaa sekä sähköä vaunulle/autolle). Baarin pitäjä neuvoo auliisti ottipaikat yms. t. Eero

TIKKANEN MIRJA 11.03.2007 19:08

Aapuuva. Kairiveri ei taida olla auki, oisko tiedossa Salla-Savukoski alueella paikkaa joka ois auki? 2-3 vaunuyhdistelmää lähdössä matkaan, yöpaikka vaan puuttuu. Vaatimattomampikin käy. Ja reissuun mennään pääsiäisenä. Voi laittaa mailinakin jos haluaa info at porokamppa piste com

Joulupukinmuorintupa on tiedossa, muuta ei. Nihkeästi paikat auki talvisin =(

TIKKANEN MIRJA 12.03.2007 12:38

Laajennetaanpa tota skaalaa. Nyt on Utsjoki rajana, jos tiedätte mukavan paikan jossa kalapaikka lähellä ellei vieressä niin auttakee pliis joku. Nettiä on porkattu mutta ei oikein iske mikään eikä ole kyllä moni paikka aukikaan. Oikeastaan me ei tällä kertaa haluta edes mihinkään hulabaloo keskukseen joten kaikennäköisiä ehdotuksia otetaan vastaan.

ESKELINEN MATTI 12.03.2007 17:49

Eihän ne hyvät kalapaikat ihan tien vieressä ole mutta soittele Kaamasen kievariin, siinä on Kaamasjoki takana, en tiedä onko siellä karavaani paikkoja mutta hyvä kalaisa joki lähellä.

TIKKANEN MIRJA 12.03.2007 18:02

Heh...No se paikka tiedetäänkin.Ois pitäny mainita. Kievarissa on ainakin kesäisin vaunupaikkoja, talvesta en tiedä. Tuntuu vaan että aina ollaan samoissa paikoissa niin vaihtelukin virkistäis. Tulee muuten kauhea valinnanvaikeus ku nyt syynätään Kuusamosta ylöspäin paikkoja. Pari paikkaa ois jossa ois kalaa muttaku ei nappase soratietä ajella kymmeniä kilsoja =)

LAHTI ANTTI 12.03.2007 18:56

Voisiko tästä olla apua, ainakin osoitetietoja riittävästi. Siitä vaan soittokierrokselle. www.tenojoki.fi | Utsjoen matkailuyrittäjät

TIKKANEN MIRJA 12.03.2007 19:54

Kiitti vinkistä, tuossa onkin jotain logiikkaa tuossa sivustossa. Yllättävän vaikealukuisia sivuja kunnatkin tekevät. Tuossa oli fiksusti ja selkeästi listattu yrittäjät alueella. Tässä Keijolle linkki (jos kalakuumetta pukkaa) http://www.tsaibma.com/web/videot.htm http://www.youtube.com/watch?v=0J14uawuBoM

HYTÖNEN RAIMO 12.03.2007 19:55

Talvikalastus on asia erikseen. Harva karavaanarialue on auki ja vielä harvempi tuolla alueella, jossa ne ovat muutenkin harvassa. Eli karavaanarialue on mallia parkkilevike tai lapioitu paikka tien varressa. Eikä (tolppa)sähköstä ole taatusti tietoakaan ellei sitten saa autoaan parkkeeratuksi jonkun paikallisen pihaan.

Toisaalta maan pohjoisosien (Enontekiö, Inari, Utsjoki) maat ovat pääsääntöisesti Metsähallituksen omistuksessa, joten kannattaa selata sen markkinointiyhtiön (=Villi Pohjola) sivuja. Pilkkiminenhän on sinänsä vapaata ellei sitä ole erikseen kielletty ja yleensä kiellettyjä ovat lohi- ja siikapitoiset vesistöt.

TIKKANEN MIRJA 12.03.2007 20:09

Niinpä, mikään paikka ei ole juuri auki. Ja kun kulkimena on auto ja koppi niin kelkkaakaan ei voi ottaa mukaan. Kylläkai sitä levikkeelle mentäskin muttaku ne lapset...Ei oikein onnistu jos ei ole suihkua/saunaa edes. Aggregaatti löytyy =) Mutta alue ois paras jos vaan löytyy mieluinen.

PELLIKKA ERKKI 12.03.2007 20:38

Voe mahoton paekka, vae kalalle.Niin se mahoton paikka löytyy kun ajat Näätämöstä muutaman kilometrin norjan puolelle,vasemmalla puolen tietä on NEIDEN FJELLSTUE puhelin +4778996141.Sano isännälle että vie sinut aamulla kelkalla rautujärvelle ja hakee sitten illalla pois sinut ja ne punalihaiset raudut.KYLLÄPÄ PASSOO...Vie terveisiä...perässä tullaan.

HYTÖNEN RAIMO 12.03.2007 20:39

Mirjalle hieman helpotusta. Karigasniemen tien varrelta löytyy muutama matkailupalveluja tarjoava paikka (Muotkan Ruoktu, Kiellatupa, Kaamasmukka), joiden piha-alueelle saa luvan leiriytymiseen. Lähialueilta löytyy myös kohtuullisia pilkkivesiä, tosin jonkunmoisen hiihtomatkan takaa. Mutta jos mukana on pieniä lapsia, jonkun on jäätävä vaunulle heidän kanssaan. Käytännössä vain Muotkan Ruoktu ja Kiellatupa tullevat kysymykseen, koska niistä saa myös ravitsemuspalveluja ja lapset voivat olla muuallakin kuin vaunussa.

TIKKANEN MIRJA 12.03.2007 21:16

Joo, Näätämössä on käytykin muttei yövytty. Jos meitä on useampi seurue niin ihan hyvin vois käydä ilman lapsia pilkillä. Osa odottaa vaunulla ja seuraavana päivänä toisten vuoro =)

Eikös tuo Muotkan Ruoktu ole jonku pikkujärven/lammen vieressä. Tai joku noista kolmesta, kesällä ohi ajeltiin niin sellanen muistikuva jäi.

Ainoa mutta on ajomatka. Mutta ku ei oo ihan affenet tai hauet mielessä niin pakkohan se on ajaa jos mielii muuta kalaa saada =)

LAHTI ANTTI 12.03.2007 22:01

Kannattaa soittaa Utsjoelle, hotelli Pohjan Tuli, Kari Westerlund puh. 020-7983460. Siinä on hotellin pihalla autoille/vaunuille paikkoja ja Kari kyllä opastaa kala- ym. paikoille. On muuten ihan kiva paikka. Voit kertoa terveiset minulta. Paikka Utsjoen kirkolta etelään noin 6 km.

LAHTI ANTTI 12.03.2007 22:19

http://www.utsjoki-teno.fi/ Jäi vielä tämä osoite pois edellisestä.

TIKKANEN MIRJA 12.03.2007 22:52

Sieltähän tulee tuttuja paikkoja. Tuntuu jo paljon turvallisemmalta ajatella jos lähtis Utsjoen suuntaan. Ois yöpaikkoja jo paljon tiedossa. Miepä kerron terveisiä jos satutaan teidän tuttujen paikoille =) Minä ny sotkin Keijon ketjua mutta samoissa paikoissa kait sitä kesäisinkin kuljetaan. Ei viittis aina joka risauksesta aloittaa uutta ketjua.

HAIMILAHTI SIMO ANTERO 18.03.2007 09:43

Pari kilometriä ennen Kaamasen kievaria vasemmalla on Lomakylä Jokitörmä, vaatimaton mutta meille on kyllä riittänyt, peruspalvelut on ja vettä ihan vieressä. Katso vaikka Google / Lomakylä Jokitörmä.

Simo

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.