Kokemuksia Hailuodosta

PÖNTINEN PEKKA 17.09.2007 17:01

On ilmeisesti syksy, koska kesän reissut alkavat palautua muistoina mieleen. Näin syvällä Savon havumetsissä asuvalle on Hailuoto mukavan erilainen - jopa eksoottinen paikka rantoineen ja majakoineen. Sikspä suuntasimme karavaanimme Rantasumppuun kesäkuun alkupäivinä. Paikkahan on hieno ja säätkin suosivat meitä. En ole urheilun vastustaja. Päin vastoin. Mutta, kun mökkeihin majoittunut porukka alkoi pelata lentopalloa vaunumme vierellä klo 04:30 - asiaan kuuluvin äänin, tartuin puhelimeen ja tiedustelin respasta paikan järjestysääntöjä yölevon ja hiljaisuuden osalta. "Palveluhenkinen" mieshenkilö kysäisi yksikantaan: "No häiritseekö se nyt sitten?" Kun sanoin häiritsevän, hän lupasi hoitaa asian. Hoidettuaan hän päätti vielä lisätä hyvää mieltämme soittamalla meille n. 05:00 ja kertomalla, että nyt ne on hiljennetty!! Samalla, kun harkitsette henkilökunnan täydennyskoulutusta, voisitte myös panostaa hieman lisää huoltotilojen kuntoon ja tasoon. Kiitokset palvelustanne. Tuossa muodossa tuskin tulemme tarvitsemaan sitä toiste.

SILMUNEN HANNU 17.09.2007 19:19

Onhan tietenkin jokaisen oma asia mihin menee tai jättää menemättä, mutta mietin vaan että jos paikka itsessään on noin hieno, kannattaako antaa yhden viimekesäisen tapahtuman pilata koko paikkaa.

t.Kaarina

TUOMI JYRKI S 18.09.2007 20:11

Juuri niin, Kaarina. Luepa, Pekka, Kaarinan kommentti ja mieti uudelleen. Tapaus oli vain yksi (?) kokemuksesi Hailuodosta.

HAAPAKOSKI OSSI 18.09.2007 20:35

Äläkäähän rajottako Pekan sanavapautta. Minusta Pekan kommentti on mielenkiintoinen, sillä meno vaikuttaa siltä, ettei mikään ole muuttunut vaikka omistaja vaihtui.

Toivotaan positiivisia lisäkommentteja, jos muilla on parempia kokemuksia - meillä Hailuoto jäi vielä tältä kaudelta testaamatta.

TIKKANEN MIRJA 18.09.2007 20:55

Olihan tuossa Pekan huumoripitoisessa jutussa ihan oikeaa asiaa. Olen kyllä samaa mieltä kaikesta plus että lasten leikkipaikka on hengenvaarallinen. Siltikin tykkään edelleen paikasta ja aiomme sinne mennä. Jotkut paikat vaan sykähdyttävät. =)

VILJAVA TAPIO 24.09.2007 17:49

Jaa. Minkä olisi pitänyt muuttua? Usseempana vuonna on tullut Rantasumpussa vierailtua, eikä koskaan ole mikään häiriö vienyt unia. Ehkä kyseessä oli siis poikkeus. Huoltotilojen kunnosta olen samaa mieltä, mutta toisaalta on niinkin, että uudelle omistajalle on ehkä annettava hieman aikaa. Minua itseäni häiritsee huoltotilojen nuhjautuneisuutta paljon enemmän rannan roskat, joista leirintäisäntä ei tietenkään ole vastuussa vaan armaat matkailijat. Jokavuotinen rituaali onkin vaimon kanssa tehtävä roskiskävely hanskoin ja muovikassein varustautuneina. Että toistaiseksi en näe syytä henkilökohtaisesti olla palaamatta Hailuotoon ensi kesänäkin.

PYLKKÖ RAIMO O 05.11.2007 21:52

Olen viimeksi telttaillut Hailuodossa 70 luvun alussa ja silloin löytyi maantien vasemmalta puolelta,ennen Marjaniemeä ym,kiva vapaa leieipaikka.Siinä oli grillauspaikka savupiippuineen,katoksen alla,hieno hiekkaranta ja pieni lampi.Mahtaako olla enään olemassa?. Majakan tornissa kävin useasti työasioissa.

JUNTUNEN TEIJO 30.03.2008 19:35

Olen samaa mieltä siitä, että huoltorakennukset pitäisi kunnostaa. Mutta niin olen kuullut, että ne kyllä laitetaankin kuntoon. Eniten minua huolestuttaa, se vaunualueen siirto sinne lammenrannalle sääskien sekaan. Joku aikoinaan kertoi että se lampi on suojelukohde, siksi vähän ihmettelen asiaa. Toinen asia mikä panee miettimään, on se lomaosakkeiden rakentaminen sinne dyynien eteen. Tuntuis että rakentamis paikkoja oli muuallakin, esimerkiksi Marjaniemen ja Leirialueen välissä, mutta aika näyttää.

JUNTUNEN TEIJO 30.03.2008 19:55

Varmaan respakin olisi voinut asian fiksumminkin hoitaa ja yleensä estää, että tilannetta ei olisi syntynyt. Mutta respakin saattoi olla nukkumassa ja ei ollut kuullut yöllisiä ääniä. Minä itse kyllä nukun yleensä niin sikeästi, että en vähistä herää. Hailuoto on ihan hieno paikka ja se ranta, ihan kuin ulkomailla.

VARIS ESKO M A 30.03.2008 21:18

Harmittelumme häiriökokemuksianne Rantasumpussa. Olemme aktiivisia luontokokijoita ja nautimme usean yön leiristä siinä penkan takana, siis maan puolella tietenkin. Ajankohta toukokuu, viime keväänä, jäähileet soivat kauniisti eikä lumesta enää tietoakaan. Luokkaretkeilijöitä, siis koululaisia useissa niissä lähistön mökeissä. Ääntä lähtee, mutta tietenkään kohtuutomuus ei ole plussaa, yölläkään. Lintujen tarkkailuun paikka on ihanteellinen, varsinkin muuttoaikaan. Tyllin pesinnän seuraaminen m-automme ikkunastakin nukkuaikaan saakka oli unohtumaton kokemus. Pesä 12 metriä automme edessä ja aktiivinen kautta vuorokauden. Leiriasumisessa puutteita oli, mutta me kompensoimme ne vahvoilla luontoplussilla. Tottakai asioita koetaan aina eritavoin. Meille isäntäväkikin oli erittäin ystävällinen ja auttavainen kaikessa! Kysyit kumminkin kokemuksia... Esko

MARIN JARMO 31.03.2008 16:21

Jäätie oli ja tais mennäkkin tältä talvelta. Painoraja 3t kerkesi olla visiin yhen viikon virallisessa liikenteessä.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.