Reposaaren Siikaranta

PÖNTINEN PEKKA 15.07.2013 17:32

Etten nyt leimautuisi pelkäksi valittajaksi tuon Laajavuorijutun takia, tulee tässä myös kehuja: Siikaranta oli erittäin positivinen kokemus. Palvelu ystävällistä, paikat todella siistissä kunnossa, jopa vessoissa oli tuoreet kukkakimput pesualtaiden vierellä. Enkä ole koskaan nähnyt niin kiiltävän puhdasta kemssan tyhjennyshuonetta. Alueen sorareitit kostutettiin aamuisin suolavedellä pölisemisen ehkäisemiseksi. Yöhiljaisuus toimi myös hienosti. Respasta saime mainion vihjeen upeasta Ravintola Merimestasta. Sen herkullinen siika-annos kruunasi perjantai-iltamme ja koko Reposaaren parin päivän vierailumme. Reposaari osuu varmasti toistekin reissumme varrelle.

SAARINEN JARI 16.07.2013 11:53

Kävimme oman kesälomareissumme alussa myös Siikarannassa, vaikkei tarkoitus ollutkaan...meillekin jäi pääosin sama positiiven käsitys kuin yllä, muutamalla erotuksella... kun nimittäin kävi niin, että olimme tuolloin Yyteriin menossa, mutta portilla selvisi, että kyseisenä viikonloppuna siellä olisi tarjolla iltapalan painikkeeksi Yamaha motoristien vuotuinen tapaaminen monipuolisine musiikkiohjelmineen. Respasta kerrottiin ystävällisesti, että bändeillä on lupa soittaa lavalla vain klo 2.30 asti, sen jälkeen rauhoittuisi :)...noh, katseltuamme hetken aikaa sisään pörräävien motoristien määrää ja laatua päätettiin kuitenkin 4 lapsemme kanssa etsiä hieman rauhallisempi paikka viettääksemme seuraavat pari päivää ja päädyimme näin läheiseen Siikarantaan. Yyyteristä odotimme tietysti hiekkarantoja ja uimista, lasten kanssa ja ehdoilla kun osittain oltiin liikkeellä. Siikarannassa ei tätä ollutkaan sitten tarjolla vaan kallioista rantaa, josta ei uimaan uskaltanut lapsia päästää. Päätettiin kuitenkin jäädä parkkiin, kun porukka alkoi jo olla hieman levotonta. Leirintäalueen kartassa puhuttiin kyllä uimarannasta, mutta se osoittautui isompaa ja pienempää kivenmurikkaa sisältäväksi pieneksi leväpoukamaksi, ei lapsille soveltuvaksi. Meille mainostettiin sitten kyseltyämme muutaman kilometrin päässä olevaa Reposaaren kylän uimarantaa...noh, onneksi merivesi oli vielä vilpoista ja pienemmät lapset saatiin leikkimään kallion kolojen lämpimissä lätäköissä leluillaan ja autolle onnistuttiin löytämään aivan kalliorannan vierestä hieno parkki eli tuo uinti asia unohtui sitten lopulta. Tätä unohtumista edesauttoi lisäksi vielä tuo kesäkuinen kuuluisa Reposaaren karhu, joka juoksenteli ympyrää siitä lähimmillään 400 metrin päässä Siikarannan eirintäalueesta ja taivasta koristeli muutaman tunnin ajan rajavartiolaitoksen kohtuullisen iso ja äänekäs helikopteri :). Summa summaarum, suht märkäkorvaisina karavaanareina numerolla 136... opittiin taas jotain: Yleiset tilat olivat Siikarannassa OK kunnossa, mutta parhaat päivät olivat täälläkin nähty etenkin lasten leikkipaikan lelut olivat hieman rempallaan ja osittain jopa hieman vaarallisessa jamassa, maalia olisi tarvittu moneenkin paikkaan, mutta suurimpana opetuksena meille kokonaisuutena oli se, että kun olet lähdössä tietylle alueelle, niin varmista netistä etukäteen että tapahtumat kyseisessä paikassa sopivat kuljetusyksikkösi ryhmän "virtaan", niin ei tule yllättäviä lisäkilometrejä matkaan :)

PÖNTINEN PEKKA 16.07.2013 12:15

Joo. Ei Siikarantaa ja Yyteriä pidä verrata keskenään. Ovat niin eri tyyppisiä alueita. Kahdestaan liikkuville aikusille - ainakin meistä - Siikaranta oli mieluinen paikka. Yyterit ja Kalajoet kun on jo vuosia sitten käyty lasten kanssa hälinää kuuntelemassa ja öitä valvomassa. Nykyään arvostaa hieman toisen tyyppisiä asioita. Lapsiperheillä on tietenkin omat odotukset eri paikoista.

ANTTILA MARKKU 16.07.2013 16:10

Eikä yyterin sannoilla ja leirintäalueella ole muuta yhteistä kuin ne sijaitsevat samalla kaupunginosalla.Pitkähkö kävelymatka jos sannoille pyrkii meren rantaan.

KOSKINEN OLLI 17.07.2013 00:28

Reposaarella on muun lisäksi ilmainen linnakepuisto. Entisöity rannikkolinnake. Se sijaitsee tuulensuojaisessa metsikössä saaren takarannalla. Mukavia kävelypolkuja, opastauluja, korkeuseroja ja vielä kiivettäväkuntoinen, siis hyvässä kunnossaoleva näkötorni. :) http://www.poritieto.com/index.php?title=Linnakepuisto

MÄKELÄ TIMO 17.07.2013 22:30

Siikaranta on oikein miellyttävä kohde. Hinta sähköpaikkoineen matkailuautolle on passeli ja vastasi tarjontaa. Wc, suihkut ja keittiötilat pidettiin siistissä kunnossa, ne siivottiin ainakin kahdesti päivässä, mahdollisesti useaminkin. Suosittelen Siikarantaa myös lapsiperheille, mikäli lapset ovat kiinnostuneitä aidon merenrannan tarjoamasta luonnon seuraamisesta. Olimme 9 v tyttäremme ja hänen 11 v serkkupoikansa kanssa menneellä viikolla Siikarannassa ja he kyllä saivat kahden alueella vietetyn vuorokauden aikana aikansa kulumaan rannan elämää tutkien. Olemme käyneet alueella aiemminkin ja suunnitelman mukaan myös tulevaisuudessa.

Reposaaren kauppa on kävelymatkan päässä (n. 1,6 km), sieltä voi täydentää mukavasti ruoka- ja juomavarastonsa.

Terv. Timo Mäkelä

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.