Laajavuoren Leirintäalue Jyväskylässä

PÖNTINEN PEKKA 15.07.2013 17:15

Yövyimme reilu viikko sitten Laajavuoressa. Hämmästyksemme oli suuri, kun saimme kuulla, että entiset keittiö- ja sosiaalitilat on muutettu maastopyöräliikkeeksi! Alueella on siis käytössä vain kaksi vessaa. Toinen miesten saunassa ja toinen naisten saunassa. Molemmissa vain yksi pytty ja käsiallas. Astioiden pesu oli mahdollista vain alueen perällä sijaitsevassa varastohallissa ja vain kylmällä vedellä! Kun hämmästelin palvelujen heikkoa tasoa, minulle todettiin, että sopii mennä muualle, jos ei kelpaa. Satuimme kuitenkin tarvitsemaan majoituksen juuri Jyväskylästä tuona iltana. Joten jäimme. Hinnaksi muodostui pienen neuvottelun jälkeen 28,- kahdelta hengeltä sisältäen sähkön. "Respa" ei ollut enää viereisessä Laajarissa, vaan pyöräliikkeen kassalla. Kuitissa lukee Himos Bike Park.

Ensin meni Jyväskylästä Tuomiojärven kämppäri ja nyt näyttäisi Laajavuoren alasajo alkaneen. Eikö Jyväskylän kaupunki tosiaankaan tarvitse caravanmatkailijoiden rahoja?

JANHONEN MATTI 15.07.2013 17:36

Ei se tarvitse. Sillähän on jo Suurajot ja Alvar Aalto palvottavana. Ne näyttää riittävän. Laajavuoren campingin lempinimi on muuten Guantanamo

ASIKAINEN MATTI 15.07.2013 19:05

Ainakin takavuosina Survon P-alue satamasta sillan yli oli rauhallinen yöpymispaikka (ja ilmainen). Miten lienee nykyään?

HARJULAMPI JUKKA 15.07.2013 19:52

Ei taida riittää karavaanarinkaan rahat, kaupungin rahakirstussa ei tunnu olevan pohjaa.

HELLE VESA 15.07.2013 22:28

Itse olin perjantain ja lauantain välisen yön siellä.

Ilmoittautuessa minulle kerrottiin tiskipaikan kylmästä vedestä sekä keittiön siirrosta pyöräbisnekseen ja että tämä pyöräily on heidän pääartikkelinsa. WC tiloja ei voinut kehua siivouksesta vaikka pyörä liike olikin klo 16.00 jälkeenkin poikkeuksellisesti auki. Sauna lämpesi perjantai iltana ja wc-paperia säkillinen saunan oven vieressä. Jäin käsitykseen että viikonloppu mennään Caravaanarit ja telttailijat keskenään, ilman paikan pyörittäjän käymistä edes alueella. Oikea puomi toimii kortilla jolla pääsee ulos ja sisään. Vasen oli perjantaina hajalla eikä näin toiminut..

Jäi hieman outo fiilis......!

TOIVONEN KAIJA 15.07.2013 23:18

No huh! Viikonloppuna pitäisi tuonne mennä! Onkos siellä edes kemssan tyhjennykseen sopivaa paikkaa, vai pitääkö se "salakuljettaa" vessaan?

HELLE VESA 16.07.2013 18:13

Joo löytyy !

Tyhjennyspaikka varastorakennuksen ( tiskipaikan) päässä. Kaivon kansi nostaen.

MELANDER KARI 16.07.2013 18:34

Eikö Lintulahti ja Hietäsaari ole riittävän lähellä Jyväskylää? Molemmat hienoja edullisia SFC-alueita. Lintulahdessa käytiin vuonna 2010 ja vältettiin Uuraisten suihkuvirtaus. Uuraisissa käytiin viime viikolla. Hienosti olivat saaneet myrskyn jäljet korjattua 3 v aikana.

LEINONEN JUKKA 17.07.2013 07:29

Ei ole tarvinnut Jyväskylään rahoja jättää sen jälkeen kun Tuomiojärven kämppäri suljettiin. Valkoinen läiskä meidän kartalla...

PÖNTINEN PEKKA 18.07.2013 15:01

Kyllä minusta Jyväskylä kaupunkina on hyvä. Tuli siellä 70-luvulla asuttuakin useita vuosia yliopiston takia. Nytkin käymme siellä usein, koska ne konserttisalit, teatterit, leffateatterit ja laaturavintolat sekä isot kaupat vain sattuvat olemaan siellä eikä Äänekoskella tai Uuraisilla. Jos kuitenkin haluaa vaunussansa yöpyä , on se Laajavuoren kämppärin kuvatus ainoa vaihtoehto kadunvarsiyöpymiselle.

Menee vähän asian viereen: Äänekoskella kävin muutaman kerran Keitele-Jazzeissa ja yövyin aivan keskustan tuntumassa nelostien länsipuolella olleella vaatimattomalla mutta konserttiyöpymiseen riittävällä kämppärillä ja homma toimi. Jazzteltalle vain kävely tai fillarimatka. Pari kesää sitten soittelin samaan numeroon varatakseni vaunupaikan Jazzien ajaksi. Tätihenkilö kertoi, että kämppäri on lopetettu. Tiedustelin mahdollisuutta yöpyä omatoimisesti ilman sähköä ja lupaa käydä rannassa uimassa. Vastaus oli tyly: Tänne ei ole mitään asiaa. No, sinä kesänä yövyin vaunussa Lidlin parkkipaikalla ja sen jälkeen on Keitele-Jazz jäänyt pois ohjelmistostani.

VIITANEN JORMA 18.07.2013 15:52

Katsopa oheista linkkiä, Jyväskylän seuudun matkailu:

http://www3.jkl.fi/info/matkailu/?target=kohteet&theme=26:65:67

Siitä voi kyllä päätellä, että Jyväskylän kaupunki ei ole juurikaan kiinnostunut karavaanareista eikä telttailijoista. Ei asiaa muuksi muuta se, että kuntaliitosten seurauksena Jkylään on liitetty ympäröiviä kuntia, joissa on leiriytymismahdollisuuksia.

Aika uskomatonta, ja kuitenkin esimerkiksi Jyväskylän MM-ralliin tulee runsaasti katsojia matkailuautoilla. Parkkimaksuja mielellään kerätään, mutta edes venesatamiin ei ole rakennettu matkailuautoilijoille riittävästi paikkoja.

WOLKOFF MARKKU 28.07.2013 10:00

Ihmettelimme eilen Laajavuoren leirintäalueen suljetun portin edessä. Meillä ei ollut mahdollisuutta edes päästää kylmällä vedellä tiskiä tiskaamaan. Etsittiin silloin netistä jonkun muun vaihtoehdon ja Jyväskylän leirintämahdollisuus näytti kaupungin sivuilta sellaiselta http://www.jyvaskyla.fi/hakemisto/palvelut/leirintaalue_camping Nyt olemme Metsärannassa. Mukava kodikas leirintäalue järven rannalla. http://www.metsaranta.net/

HEDBACK JORI 14.10.2013 23:19

Mikä on nyt tilanne Jyväskylässä? Laajavuori ei kauheasti houkuttele aiempien kommenttien johdosta. Metsäranta alkoi kiinnostamaan.. Onko jollain tietoa onko auki vai onko suljettu tältä vuodelta?

KORHONEN PAULI 15.10.2013 07:57

Näkyy olevan auki myös talvella. pkk

SIHVOLA MARKUS 15.10.2013 20:48

Tervehdys! Keljonkankaan ABC:tä löytyy muutama sähköpaikka.Olen itse käyttänyt paikkaa parilla viime visiitillä.Paikat on sijainniltaan rauhallisessa paikassa.

Käyttäjän lisäys viestiin 15.10.2013 klo 20:51:43 Älkää ampuko ,vaikka paikkoja tulikin vähän liikaa.

AHJOS TIMO 25.05.2016 19:20

Tutkiskelin Jyväskylän yöpymispaikkoja heinäkuulle. Ilmeisesti menen Laajavuoreen eli Laajikseen, vaikka sitä on edellä tässä ketjussa moitittu, koska matkani ainoana tarkoituksena on käydä kylässä kävelymatkan päässä Laajavuorentiellä asuvien ihmisten luona. Nuo kirjoitukset ovat kyllä jo muutaman vuoden vanhoja. Mikähän siellä mahtaa olla nykyinen tilanne?

Joskus monta vuotta sitten yövyin ABC Keljonkankaan rauhallisella alapihalla, missä oli lammen lähelllä muutamia sähköpaikkoja. Silloin mainostettiin kovasti siellä olevia palveluja ja kävin siellä aamulla suihkussakin. Kun äsken katsoin tarjolla olevien palvelujen luetteloa, siinä ei mainittu matkailuautoille lainkaan yöpymispaikkoja eikä mitään muutakaan. Onkohan se alapiha otettu johonkin muuhun käyttöön?

Käyttäjän lisäys viestiin 25.5.2016 klo 19:22:38 Onkohan se Laajiksen ravintola sellainen, että siellä voisi tarjota isäntäväelle vastavuoroisesti aterian jonakin päivänä tai iltana?

NEVALAINEN SIPPO 25.05.2016 23:44

Käytiin viimekesänä kaksi kertaa ensimmäisen ja viimeisen. Vessat ja suihkutilat siivoamatta koko vuorokauden, olivat varmaan olleet pitempäänkin jäljistä päätellen. Samaan aikaan alueella yöpyi puolenkymmentä ajoneuvoa jotenka väen paljoudesta se siivottomuus ei johtunut. Hintakin oli mielestäni yläkantissa. Ravintola meni kiinni klo 18 jotenka ei tarvinnut ruokaillakkaan.

Sippo

KOISTINEN TOIVO 26.05.2016 06:27

Viesteistä pätellen leirialueita tippuu pois käytöstä. Toivopoika

VIRTANEN JAAKKO 26.05.2016 08:54

Syyskuussa tuli viikonloppu oltua siellä. Peruspalvelut kunnossa enkä erityistä epäsiisteyttä havainnut. Rauhassa sai saunoakin kun alueella oli vain puolen tusinaa vaunukuntaa.

Laajiksessa ihan ok lounas mutta ei mitään ala carte-annoksia eli kannattaa mennä keskustaan jos ravintoruokaa haluaa.

MANNINEN JUHA 26.05.2016 09:07

onhan satamassa matkaparkki 5-6 autolle.

MANNINEN JUHA 26.05.2016 09:13

sataman matkaparkissa saa olla kaksi yötä kerrallaan ja vaajakosken abc on ilmainen yöpyjille ellei tarvitse sähköä.itse en parinvuorokauden pysähdyksiin tarvitse sähköä ollenkaan.sähkö taisi olla vaajakosken apsilla 5eur.yö caravan kortilla.ja kemssan tyhjennys ja vedenotto ei maksa mitään.

KORHONEN PAULI 26.05.2016 09:31

Ikävä tulee Tuomiojärvi campingia. Niin hienolla paikalla oli. Toisin kun tuo laajavuori

pkk

PÖNTINEN PEKKA 26.05.2016 10:14

Samaa mieltä Paulin kanssa. Tuomiojärvi oli nätti alue ja vähän kohentamalla siitä olisi saanut vielä paremman, mutta kaupunki päätti ottaa alueen muuhun käyttöön. En ole käynyt katsomassa, millaista rakennuskantaa sinne on noussut tai nousee.

Laajavuori on taas palautunut entiselleen. Pyöräkauppa on häipynyt ja respa toimii Laajarissa. Entiset keittiötilat on käytössä ja saunat lämpiää. Eihän se sorakenttä mikään mieltäylentävä leirintäpaika ole, mutta välttää pariiin yöpymiseen, kun on kaupungissa yövyttävä.

YLÖNEN PETRI 27.05.2016 18:05

saattaa tarvitakkin mutta niitä on vähän pirun vaikeeta sieltä kukkarosta saada:))?

AHJOS TIMO 13.07.2016 23:09

Olin siellä viime yön. Ei mitään valittamaista. Rauhallinen siisti alue. Huoltorakennus on siisti ja sisältää kaiken tarpeellisen. Keittiössä on sekä liesi että mikroaaltouuni. Eritysesti arvostan sitä, että Laajis on leveän kadun varrella eikä tarvitse ajaa jotakin kapeaa hiekkatietä.

PS: Sen nimi on siis nykyisin Laajis eikä enää Laajari. Ihme kyllä, että en löytänyt sitä Garmin Camper -navigaattoristani millään nimellä. Katuosoite Laajavuorentie 15 toki löytyy.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.