Leirintäalueiden kyltitykset

KYLMÄNEN PAAVO 14.07.2013 22:21

Nyt kun olen kiertänyt useita kotimaan leirintäalueita, olen todennut, että monet hyvät rauhalliset alueet ovat hyvin pitkän kapean ja mutkaisen tien päässä, joka tietenkin on syy niiden rauhalliseen viihtyvyyteen. Hyvä näin.

Kuitenkin monille alueille on viitoitus aika heikko. Esim. Vuoden karavaanialueelle Leporantaan oli Kesäkuun alussa tosi vaikea osata. Suurin syy oli vakiotien katkaiseva siltatyö. Mutta silloinhan pitäisi kiertotien kyltitykseen erikoisen hyvin satsata. Kyllä usko tahtoi loppua kun piti käydä tienvarren alkuasukkailta kyselemässä, josko he tietäisivät asiasta, Navikaattori pyöri kuin puolukka xxxxx:ssa Niinhän sitä lopulta selvittiin perille. Aluehan oli tosi hieno.

Eilen mentiin taas Livonsaareen Naantalin taakse. Onneksi sain postinumeron perusteella Garminin hyväksymään osoitteen kun ei kaupungin nimellä suostunut sitä hyväksymään. Se opasti soratien alkuun postilaatikolle niinkuin edelliselläkin paikalla.

Tänään yritimme sitten Vestlaxiin Kemiössä, johon ei ollut minkäänlaista kyltitystä kylältä eikä päätieltä. Onneksi tässä tapauksessa Garmin oli järjissään ja opasti 12 km mutkaista asfalttisivutietä, kunnes tuli vanha virttynyt kovalevy tien vasemmalla puolen. Olisimme ajaneet sen ohi ellei navigaattorin metrit olisi olleet täynnä. Siihen oli mustalla maalilla käsin kirjoitettu "Caravan". Ei mitään nuolia eikä etäisyyttä. Emme oikein uskoneet että se tarkoittaisi SFC-karavaanari aluetta. Mutta koetimme ajaa tietä, mutta usko loppui kun tie olikin juuri auton levyinen, eikä pituudesta tietoa. Peruutimme ajoissa takaisin ennenkuin kukaan tulee vastaan ilman kohtaamistilaa ja ajoimme Tammisaaren Ormnäsiin, jossa nyt naputtelen tämän jorinan. t. Boxstar

KOISTINEN TOIVO 15.07.2013 06:39

Samaa mekin ollaan uksittu, joskus olen kommentin kuullut, että ei liian hyvin kannata laittaa opasteita. No ehkä sitä ei niin paikallinen kiinnitä huomiota asiaan, ikään kuin unohtuu. Toivopoika

PALM PEKKA 15.07.2013 08:59

Samaa mieltä...melkein. Jotkut alueet taas on erittäinkin hyvin ja selvästi merkitty. Kohta kolme viikkoa kierretty ja muiden kuin SFC-alueiden yleisvaikutelma on se että pitäis palkata koululaisia heiluttamaan maalipensseliä ja ajamaan nurmikott ja siistimään aluetta. Joku työtön kirvesmies vaihtamaan lähonneet puuosat ja tekemään ammattimiehen työt. Kohta on kaikki kuin neuvostoliitossa sorommoo.

SFC-alueet on siistejä ja hyvin toimivia.

Yhdistyksen lahjomaton kaveri kierrokselle ja tähdet alueoppaasta pois jos alue ei niitä vastaa.

ITE..

JANHONEN MATTI 15.07.2013 09:13

Ei voi välttyä ajatukselta, että osaa leirialueista ajetaan vain alas. Alueen ja rakenteiden kunnostustöitä ei ole tehty vuosiin ja jos on tehty niin jälki on tasoa "moottisahakirvesmiehet asialla". Autojen ja vaunujen vesihuolto on monilla paikoilla suorastaan ala-arvoista, pesytymistiloista nyt puhumattakaan.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.