Manamansalo

PIHLAJAMÄKI JANI 07.07.2013 16:40

Mitä mieltä Manamansalon leirintäalueista lapsien kanssa, mikähän niistä alueista olisi paras?

PALM PEKKA 08.07.2013 18:31

Se VillinPohjolan paikka lienee paras ja kallein. Eli alueoppaassa Manamansalon leirintäalue. Manamansalon portti on vaihtanyt omistajaa tälle vuodelle joten varmasti on parantunut luulisin. Manamansalon Kultahiekat jos on saanut kaljanjuonnin pysymään aisoissa niin kaikista paras hintaansa nähden. Ei auta kuin käydä katsomassa. Tuo villinpohjolan leirintäalueen hinnat kannattaa tarkistaa jos aikoo mennä.Meiltä olis ollu 27,50 ja siihen sähkö jota ei mainita oppaassa mutta on varmaankin 4€. Menimme Ruununhelmeen mutta paikka lienee ränsistymässä pikkuhiljaa. ITE

PIHLAJAMÄKI JANI 12.07.2013 18:36

Eikö kellään muulla ole mitään kokemuksia kerrottavana näistä Manamansalon alueista?

PUUSTINEN ESKO 14.07.2013 10:03

Tulimme viikolla pois Manamansalo männiköstä, tulimme siihen tulokseen, paikka on hieno maastolisesti, mutta se "Tähtisade" joka on osunut männikköön.meni minulta vähän yli. Kuten myös hinnoitelu 32.50€ on hieman yläkantissa.3.5 tähteä olisi paikallaan paikasta.

JANHONEN MATTI 14.07.2013 20:30

Tulin sieltä muutama tunti sitten ja olen samaa mieltä Eskon kanssa hinnoittelusta. Tähtiä on jostain syystä annettu liikaa ja hinnassa on kova "käpylisä". Ylipäätään tuota tähtiluoikitusta pitäsi rukata niin että se kuvaisi enemmän alueen toiminnallista kun rakenteellista laatua. Alueen hinta-laatusuhde ei ole nyt kohdallaan ja se kyllä näkyi viime yönä, kun asfaltoituja sähköpaikkojakin oli paljon tyhjänä. Lapsille siellä on hyvä uimaranta. Hienoa hiekkaa ja pitkälti matalaa rantaa.

SUOKKO OIVA 14.07.2013 23:37

Tulin alkuillasta Manamansalosta. Olin Manamansalon Portissa Martinlahden rannalla. Ensivaikutelma alueesta oli että tulikohan väärä valinta. Kävin myös "vierailulla" noilla kahdella muulla alueella ja totesin että oikea oli valinta kuitenkin. Hinta/laatusuhde kohdallaan, 22 euroo vrk sis. aamusaunan ja sähkön. Toki uusilla yrittäjillä on paljon tekemistä edessäpäin mutta ruoka ravintolassa oli hyvää...

Käyttäjän lisäys viestiin 14.7.2013 klo 23:44:06 Luin tuon aloituksenkin ja mielestäni tämä "valtion laitos" on ehkä paras lapsien kanssa liikkeellä oleville.

JANHONEN MATTI 15.07.2013 10:05

Olen tämän jo aiemminkin todennut mutta sanompahan uudestaan; Nykyinen leirialueiden tähtiluokitusjärjestelmä on aikansa elänyt ja saa mennä. Tähditys katsoo menneeseen - siihen mitä joskus on ollut - mutta ei ota huomioon esim. rakenteiden nykykuntoa eikä vallankaan alueen toiminnallista laatua.

Mitä järkeä on ylipäätään antaa tasopisteitä asiosta joiden pysyvyttä ei kukaan valvo. Tai asioista joilla ei ole mitään tekemistä itse asian kanssa, kuten vaikkapa sitä, että onko alueella käytössä camping-kortiin perustusva rekisteröintijärjestelmä vai ei. Jos tähditysjärjestelmällä halutaan vaikuttaa muutenkin, kun vain hintaa kohottavana tekijänä, niin systeemiin tulee sisällyttää myös sanktiojärjestelmä. Jos homma ei toimi niin tähdet pois. Vuositarra portin pieleen - mallia ADAC.

Joskus tuntuu, että sen enempää alueen rakentajat kun ylläpitäjätkään eivät itse ole olleet karavaanareina tai käyneet muualla katsomassa miten asiat voi hoitaa järkevästi, mutta taloudellisesti. Alueen toiminnallista laatua kun ei tee kielitaitoinen virkailija, vaan alueen huollosta vastaava henkilö/henkilöt.

Ihan oma lukunsa on tuo leirialueen hygienian taso. Se on mennyt alaspäin kun lehmän häntä. Huippu oli yksikin paikkka jossa vesiletku lötkötti maassa ja siitä metrin päässä oli kalastusvälineiden desinfiointipaikka. Mietin asiaa jo ihan Suomi-kuvankin kannalta. Mitähän nuo ulkomaiset karavaanarit mahtaa meistä ajatella, kun ne katsoo noita autojen ja vaunujen vesityspaikkoja.

HÄMÄLÄINEN MARKKU 15.07.2013 12:20

"Tähditys katsoo menneeseen - siihen mitä joskus on ollut - mutta ei ota huomioon esim. rakenteiden nykykuntoa eikä vallankaan alueen toiminnallista laatua."

Tähditys ei todellakaan kerro eikä ole kertonut laadusta mitään. Se kertoo vain mitä palveluita alueella on. http://www.camping.fi/template_page1.asp?sua=2&lang=1&s=113

Vaikka alueella olisi viisi tähteä, se ei takaa sitä kuinka siisti alue on tai kuinka ystävällisen palvelun se tarjoaa. Vessassa voi tarvita kumisaappaita ja suihkutilan katto saa olla tuettu laholla koivutukilla niin silti alue voi saada viisi tähteä.

Leirintä alueiden luokitukseen tarvittasiin aivan uusi järjestelmä tähtien rinnalle joka mittaa alueen siisteyttä ja palvelun laatua, ei määrää. Ilmaistakoon se sitten vaikka auringoilla tai kuilla.

SAARINEN JARI 15.07.2013 14:38

Tultiin juuri meidän 6 henkisellä perheellä (lapset 1.5, 8, 12 ja 15 v., 2 tyttöä ja 2 poikaa) reilu viikko sitten 2,5 viikon Lappi turneelta ja viimeinen parin päivän pyssäys pidettiin Manamansalon leirintäaalueella, josta oltiin paljon hyvää kuultu ja mainoksiakin nähty, muttei aiemmin käyty. Lapsille alueella oli mm. kohtuullisessa kunnossa oleva leikkipaikka liukumäkineen ja kiipeilytelineineen, tosin siihen ei voinut meidän pienintä (1,5 v) päästää olleenkaan vaan se oli selkeästi isommille tarkoitettu. Pienimmälle oli vanhemmassa venesatamana puolisessa huotorakennuksessa sisäleikkitila, jossa oli jonkinverran mm. duploja ja muuta leikkikalua, nuorimmainen viihtyi siellä hyvin aina tiskaushetkien aikana ja muutenkin. Samoin lentopallo ja sulkapallo kentät olivat kohtuullisessa kunnossa. Respa/kahvila rakennuksesta sai vuokrattua mm. polkupyöriä, josta meidän lapset innostuivat kovasti, kun omat fillarit piti puntarilla käynnissä todetun ylipainon takia jättää lähtiessä kotiin. Pojat olivat koko reissun kalastelleet Lapissa ja mielenkiintoa oli edelleen ja kalastuspaikat olivatkin mainiot eli oli erälampia ja pienempää ja isompaa järveä ja lyhyillä etäisyyksillä sekä hyvin opastettuina eli uskallettiin päästää 12 ja 15 pojat keskenään kalaan ilman huolta ja oli helppo paikallistaa heidät ruoka-ajan lähetyessä. Kalaluvat sai näppärästi respasta tai suoraan lupa-automaatista. Saipa siinä illalla joku kalastelija sataman venelaiturista useamman syömäkokoisen nieriän perus heittovehkeillä... Hiekkarannat olivat mainiota, vaikka itseäni hieman sapetti tuo ainainen 200 metrin pikakävely polven korkuisessa vedessä ennenkuin pääsi edes lähelle uimasyvyyttä, lapset tietenkoin nauttivat tästäkin. Meille olisi siis ollut virikettä useammaksikin päiväksi ja uudelleen mennään varmasti. Hintoja on aina hieman hankala pistää järjestykseen, mutta kyllä meidän vinkkelistä Manamansalon leirintäalue haukkui hintansa. Tässähän on kuitenkin loppupelissä kyse siitä, mitä kukin alueelta hakee ja mitä arvostaa...Sen verran opittiin, että tingitään seuraavan kerran rannan läheisyydestä ja hakeudutaan lähemmäs portin huoltorakennusta, joka oli huomattavasti paremmassa kunnossa kuin alkuperäinen rannan puoleinen. Suihkujen ja vessojen laadulla kun oli meidän porukalle iso merkitys koko reissun ajan paikassa kuin paikassa eli se vaikutti merkittävästi jopa reittisuunnitteluumme. Hyvää loppukessä kaikille ja nähdään jossain ja jos ei nähdä, niin meidät ainakin kuullaan!

PALM PEKKA 15.07.2013 15:21

Kaverini sanomisia siteeraten. .....Mikään ei ole kallista jos on rahaa. ITE

JANHONEN MATTI 15.07.2013 17:54

Menee vähän aiheesta sivuun mutta liittyy Metsähallituksen Manamansalon leirintäalueeseen.

Naapurinani oli kausipaikkalaisen vaunu, jonka etuteltan turvaliinat oli hyvin oivaltavasti vedetty rosteriruuvein kiinni elävien mäntyjen kupeisiin. Niin sitä pitää näyttää esimerkkiä meille tyhmemmille.

Tervesiä vaan karavaanarille n:o 130XXX

NIEMELÄ AP 16.07.2013 00:26

Ruununhelmi ei mielestämme ole ränsistymässä millään lailla. Eikä se edes ole Manamansalossa. Juuri kolme yötä siellä olleena ei ollut muuta moitittavaa kun saunatiloista ei pääse mihinkään muualle kun etupihalle vilvottelemaan. Paikalla oli paljon väkeä kun lauantaina oli autokilpailut alueella. Myös lämminvesi riitti vaikka kuulin muutakin asiasta. Todella mukava henkilökunta ja leipomopalvelut paikanpäällä. Oli mukava hakea lämpimät rieskat aamupalalle ja maistuivathan nuo naapurivaunussakin. Hieno paikka ainakin meidän mielestä eikä kaveritkaan moitineet. t.ap

KARJALAINEN ALPO 16.07.2013 06:14

Niinpä niin, mitenkäs tämä liittyy Manamansaloon?

NIEMELÄ AP 16.07.2013 23:46

Jos lukee ekan re:n niin kuuluu.

SÄÄVÄLÄ-RASILA MARJA 06.08.2014 20:26

Olemme parhaillaan paikassa Oulujärven vapaa-aikakeskus Ruununhelmi. Ruunun ja helmen voisi huoletta jättää nimestä pois, on nimittäin niin päässyt paikka ränsistymään. Säälittävää! Hieno järvimaisema onneksi ennallaan. Hintakin on noussut roimasti (7€) . SFC-perusmaksu 20 €. Rantapaikasta veloitettiin 25 €.

Lisäksi paikasta löytyy netistä kaksi hinnastoa:

http://www.ruununhelmi.fi/index_tiedostot/caravan.html ja http://www.ruununhelmi.com/

KARJALAINEN ALPO 06.08.2014 22:18

Manamansalossa on kolme leirintäaluetta, mutta Ruununhelmi on mantereen puolella eikä Manamansalossa. Pitäiskö jonkun kerrata maantietoa?

KOISTINEN TOIVO 07.08.2014 06:40

Toista vuotta käveleksin manamansalossa kun olin lomittajana siellä. Kortteerasin koululla siinä opettaja asunnossa. Komea saari. Minusta kyllä oli jo sillon parempi leiri se kaupan leirialue. Mutta kauneus on kattojan silmässä. Löysin kuukkelista nostalgiaa kuvan. On mulla muutama paperikuva, pitäisi naapurin poikaa pyytää siirtään tietämiskoneelle Toivopoika

KARJALAINEN ALPO 07.08.2014 07:46

Toivopojan kuvassa on sitä jotakin, nostalgiaa.

SÄÄVÄLÄ-RASILA MARJA 07.08.2014 16:09

Arvasin, että joku puuttuu otsikkoon. No, tämä liippaa jo lähempää. :D

NOKELA-MOILANEN HEIDI 20.01.2015 15:31

Me olimme Kultahiekoilla viime kesänä kausipaikalla. Tulevaksi kesäksi varasimme (ja saimme suullisen vahvistuksen) saman paikan, mutta paikan omistaja tekikin keljut temput ja nyt taitaa jäädä kyseinen paikka meidän listalta pois.

Plussat

vaunu oli ihan rannassa, lapsikin pääsi ittekseen uimaan vaunupaikka oli viimeisin rivissä, joten omaa rauhaa oli kohtuullinen hinta mukava vaununaapuri siistit vessa- ja suihkutilat kioski/kahvila

Miinukset

muutaman kerran alueella oli järjettömän kovaääniset moottoripyöräkerhon juhlat kestäen yön yli. Vaikka vaunu oli kauimmaisena, yön aikana ei juuri nukuttu... Paikalla ei ollut järjestysmiehiä, eikä menoon puututtu mitenkään. Huoltorakennukselle ei uskaltanut mennä, Aikuiset miehet pomppivat humalassa lasten trampoliineilla ja laskivat kaapelilla veteen. Turvallisuudesta ei huolehdittu juuri muutenkaan.

luvatut 2 saunavuoroa/vk ei pitänyt. Naapurivaunulaiset eivät saunoneet kertaakaan kun heille oli määrätty saunomisajaksi keskiviikko klo:10.-11.00. Me kyselimme välillä vapaita saunomisaikoja ja yleensä saimmekin, mutta vain kerran viikkoon.

alueen ylläpito ei ole parhaalla tasolla, ei edes keskinkertaisella.

roskikset sijaitsivat aivan mökkien vieressä ja ne olivat aivan täynnä, luonnollisesti haju oli sen mukaista. Roskiksia tyhjennettiin välillä pakettiauton peräkonttiin.

-vaunujen turvaväleistä ei huolehdittu ollenkaan, rannalla saattoi olla jopa 3 vaunun rykelmiä vetoautoineen

kausipaikkalaisia oli 3 tai 4 alun perin, 1 häipyi kesken kesän. Hän ei ollut usein paikalla, joten omistaja päätti myydä hänen paikkaansa vuorokausikävijöille kysymättä siihen lupaa.

Lasten mieleen alueella ovat trampoliinit ja liukuvaijeri vedenrajassa. Leikkipuisto on hyvin ränsistynyt, eikä minigolf-rataakaan huollettu.

Rantapaikan rauhallisuus ja veden läheisyys olisivat vieneet meidät alueelle tulevanakin kesänä, ellei omistaja olisi rikkonut yhteistä sopimusta.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.