Ruokaa leirintäalueilla

HOLMSTRÖM JAANA 03.07.2013 15:19

Tiedättelö, olisiko jollain leirintäalueella tai sen lähellä ravintolaa tai kahvilaa joka tarjoaisi kotiruokaa,alueen perinneruokaa yms. Noutopöytä olisi myös hyvä vaihtoehto. Haluaisimme kesäaikaan vapautua ruoanlaitosta mutta sopivaa ruokapaikkaa on vaikeata löytää. Emme voi emmekä halua syödä pihvejä, burgereita yms. rasvaista roskaruokaa. Myös hyvista taukopaikoista jota tarjoaisivat em. ruokaa olisi kiva tietää.

KARJALAINEN ALPO 03.07.2013 16:15

Kyllähän paikkoja on luettelen tässä muutamia; Varkaudessa Kuntoranta, Kuopiossa Rauhanlahti, Siilinjärvellä Kunnonpaikka (on matkaparkki), Iisalmessa Koljonvirta camping, Sukevalla Lohiranta, Kuusamossa Tropiikki, Rokualla Rokuanhovi, Oulussa Nallikari vieressä on kylpylä Eden, Iissä Kuivaniemellä Merihelmi, Tuurissa Onnela, Ähtärissä Eläinpuisto, Kalajoen Hiekkasärkät, Sievissä Maasydänjärvi, Härmäsä Power Park.

Tässä nyt aluksi.

PS. muuten pihvihän ei ole roskaruokaa, ainakaan minun mielestä.

Käyttäjän lisäys viestiin 3.7.2013 klo 16:19:04 Onhan myös Pyhäjärvellä Marjoniemen lomakylä.

VIRTANEN JUKKA 03.07.2013 18:26

Tervossa Pohjois-Savossa on uusi, siisti ja rauhallinen Tervo Camping. Sen naapurissa on Tervon Lohimaa. Siellä taas on hieno Lohibaari, jossa on vaikka minkälaisia kala-annoksia. Oltiin viime viikonloppuna, suosittelen.

Orilammella Valkealassa on Lomakeskus, jossa on camping-alueella myös hyvä ravintola. Muutenkin mukava paikka.

Mekin vaimon kanssa haluamme vapauttaa itsemme ruoanlaitosta loma-aikana. Valitettavasti Suomessa on paljon alueita, mistä ei löydy minkäänlaista ruokaa.

ASIKAINEN MATTI 03.07.2013 18:40

Ruununhelmi Ruunutörmällä Säräisniemellä Oulujärven länsireunalla.

KOISTINEN TOIVO 03.07.2013 21:31

Ranualla eläinpuiston vieressä kambing alue, tai uusi omakoti tasoinen mökkikylä. Eläinpuistossa ravintola, ja kokemuksesta hyvä ruoka. kalajärvelläkin on käsittääkseni ruokaravinteli vieressä. Tervolassa ryynäsen niemeltä kymmenisen kilometrin päässä nesteen ravintola kuksa, Toivopoika

OVASKAINEN MIKA 03.07.2013 22:42

Lakarin leirintäalue ja sieltä syömään Virtain perinnekylään,oli muuten hyvää ruokaa

LINDBLOM ALF 04.07.2013 11:24

Eikä unohdeta pääkaupunkia: Rastilan leirintäalue. Lahdessa Messilä.

ROSENBERG JANNE 04.07.2013 18:17

Meillä SFC-Kuninkaanlähteellä vielä ensiviikon mahdollisuus käydä soppalounaalla Pitopalvelu Lumiaisen tekemänä, vaihtuva lista päivittäin ja santsata saa. Voin kehua, että todella hyvää ruokaa.

Terv. Aluetoimikunnan puolesta Tilla Rosenberg

VÄÄNÄNEN IINA 05.07.2013 22:06

Poroholmassa kuunari Kathrina ja just avautunut pizzamesta.

SANTALAHTI BRIITTA 06.07.2013 10:34

Imatran keskustassa on kiva pieni leirintäalue ihanalla paikalla. Siellä on kalaruokaa lounaana. Kalat vierestä kasvattamosta. Oltiin just pari yötä ja viihdyttiin hyvin. Vajaa kaks kilsaa kävelykadulle ja matka vuoksen vartta ihanissa maisemissa. Suosittelen todella.

HOLMSTRÖM JAANA 06.07.2013 11:18

Voisitko Briitta vielä kertoa Imatran campig-alueen nimen koska tiemme vie tänä kesänä Karjalaan. Jos muilla on tietoa Karjalan seudun camping alueiden ja lähellä olevista ruokaravintoloista niin olisin tiedoista kiitollinen. Näyttää siltä että ruokaravintoloita löytyy jonkin verran pohjoisesta tai etelästä mutta harvakseltaan keskisestä Suomesta. Nähtävästi ihmiset haluaisivat pientä luksusta elämäänsä ja vapautua ruoan laitosta ainakin kesällä, onhan varsinkin ikääntyvillä ihmisillä raskasta alkaa ruoanlaittoon mahdollisesti pitkänkin ajopäivän päätteeksi. Mukava olisi syödä ravintoloissa joko ajon aikana tai sen jälkeen varsinkin jos löytyisi muutakin syötävää kuin hampurilaiset, pizzat ja pihvit. Niihin kyllästyy hyvin äkkiä! Kyllä minä ymmärrän että nuoriso ja lapset haluavat niitä hampurilaisia ja pizzoja mutta eikö ruokalistassa voisi olla myös pari vaihtoehtoa koti- tai perinneruokaa esim. paistettuja muikkuja tai keittoa? Me ainakin tekisimme makumatkoja maakuntiin jos se olisi mahdollista. Perinneruokaravintolat ovat melkein järjestään suunnattu ryhmille, ei niihin tavallinen matkustavainen pääse.

Käyttäjän lisäys viestiin 6.7.2013 klo 11:23:04 jk. Tässäpä idea ja lisätienesti mahdollisuus leirintäalueiden yrittäjille, perustakaa ruokaravintola tai antakaa mahdollisuus toiselle yrittäjälle. Ja ilman kauas kaikuvaa musiikkia!

MELANDER KARI 06.07.2013 14:15

Tällä hetkellä ollaan SFC Etuniemessä Hirvensalmella. Alueella on pubi, josta saa hyvää pizzaa, burgereita ja pikkusuolaisia ei ole kokeiltu. Kirkonkylällä 3 km päässä on yllättävän paljon ruokapaikkoja pieneksi paikkakunnaksi. Kotiruokaakin saa. Läheisellä Kissakoskella on noutopöytä. Mukava yllätys, ekaa kertaa poikettiin tänne.

Jos ajelee Seinäjoelle päin, kannattaa ehdottomasti poiketa Juustoporttiin Jalasjärvellä. Noutopöytö on maukas, monipuolinen ja vielä edullinenkin. SFC Kalajärven vieressä on myös ravintola.

Itä-Suomessa liikuttaessa kannattaa ehdottomasti poimia herkulliset piirakat yms paikalliset herkut toreilta. Siellä on teiden varsilla myös pieniä ravintoloita, joissa on karjalainen pitopöytä. Ainakin jossain Kesälahden suunnalla oli tosi hyvä.

KARJALAINEN ALPO 06.07.2013 17:41

Jaana, Eikös Varkaus ja Kuopio ole keskeistä Suomea? Ei ainakaan Pohjois- eikä kyllä Eteläistäkään. Olen tuolla leirintäalueoppaassa nähnyt muitakin, mutta en uskalla esittää sellaisia, jossa en ole itse käynyt. Koska tiedot eivät välttämättä pidä paikkaansa.

ESKOLA PENTTI 06.07.2013 20:07

Tuo paikka lienee melkoisen "keskellä" Imatraa?

http://www.camping.fi/template_ypage1.asp?sua=2&lang=1&s=124

Jaana;

sinulle on varmaan kertynyt jo melkoinen määrä noita ruokapaikkojen ehdotuksia/osoitteita koska lienet niitä kysellyt ainakin 2011 ja 2012 vuosina? Listaisit saamasi tiedot ja laittaisit ne näkyviin tänne palstalle, jotta voisimme kaikki hyöndyntää tuollaisen arvokkaan tiedon?
OVASKAINEN MIKA 06.07.2013 20:46

niin toi Briitan mainitsema on varmaan Vuoksen kalastuspuisto

HOLMSTRÖM JAANA 07.07.2013 16:09

Kyselen näitä tietoja kun toivon että löytyisi minulle uusia leirintäalueita joissa olisi ruokailumahdollisuus. Tosiaan haluaisimme ulkoistaa ruoan laiton edes kesäksi. Olisi myös mukavaa maistella eri maakuntien perinneruokia. Joskus olisi tosiaan hyvä koostaa mitä eri vuosina ihmiset ovat vastanneet mutta siihen puuhaan minulla on aikaa vasta syksyllä. Vastauksista saisi ehkä hyvän rungon kun suunnittelee tulevia matkoja. Voin nyt kertoa mitä leirintäalue+ruokapaikkoja olen löytänyt meidän tulevalle matkalle. Käytin apuna Go Saimaa ja Visit Karelia sivustoja. Etsiminen oli työlästä hommaa, tavalliselle matkustavaisille avoinna olevia paikkoja oli niukalti ja ne olivat sivustoilla sekaisin tilausruokapaikkojen kanssa. Mistä ihmeestä niille kaikille tilausruokapaikoille riittää asiakkaita? Ensimmäisenä kohteenamme on Imatra Camping, siellä on mahdollisuus ruokailla läheisessä kylpylässä. Kesälahdelta löytyy ainakin kaksi lr-aluetta jossa saa ruokaa Karjalan kievari, noutopöytä ja Ruokkeen lomakylä. 6-tien lähellä olevaa Pivankaa on kehuttu hyväksi ruokapaikaksi. Ilomantsissa on Parppeinvaaran runokylä josta löytyy melko harvinainen kaikille matkustavaisille tarjolla oleva karjalainen pitopöytä klo 11-18(heinäkuussa), elokuussa klo 11-16. Ilomantsista itään on Möhkön rajakylä ja siellä Rajakartanon lounas 12-17. Siellä näyttää muutenkin olevan ohjelmaa ja tapahtumia. Meidän tiemme vie Ilomantsista Valamoon jossa on ravintola Trapetsa. Siellä on noutopöytä 11-19 ja Valamolainen teepöytä heinäkuussa klo18-21. Valamossa on parhainta sen oma, levollinen tunnelma. Minun suurena huolen aiheena on etteivät suomalaiset osaa vieläkään arvostaa omaa, rikasta ruokakulttuuriaan ja läheltä saatuja raaka-aineita. Ruokaohjeet tursuavat ja nuoriso ihailee kaikkialta maailmasta tulevia reseptejä, muu kansa syö lähinnä mättöä. Skandinaavinen ruoka on muualla maailmassa suuressa muodissa mutta tänne tuleva turisti, ainakin hesan ulkopuolella, löytää kaiken maailman rossoja ja etsii turhaan suomalaista ruokaa tarjoavaa ravintolaa. Mekin tekisimme makumatkoja maakuntiin jos siihen olisi mahdollisuus. Kotona minä teen suomalaista kotiruokaa mutta tietenkin ulkomailla maistelen mielelläni paikallisia herkkuja joita siellä ylpeänä esitellään. Silloin aina ihmettelen miksi Suomessa ei toimita samoin, esitellä ylpeänä suomalaisia herkkuja?

ESKOLA PENTTI 07.07.2013 16:45

Hienoa, Jaana, kiitos! Tuossa oli hyvää tietoa niille, jotka suuntaavat matkansa Itään.

SANTALAHTI BRIITTA 08.07.2013 20:51

http://www.vuoksenkalastuspuisto.com/

juu... tuo kalastuspuisto se on mitä kehuin.

ESKOLA PENTTI 09.07.2013 12:49

Tuossa ehkä kierrettävä paikka?

http://www.iltalehti.fi/ruoka/2013070917243643_ru.shtml

HOLMSTRÖM JAANA 09.07.2013 15:44

Tuollaiset makkara-ranskalaispaikkoihin emme mene. Minä olen aina ihmetellyt miksi suomalaiset suostuvat syömään tuollaista mautonta rasvaista roskaruokaa kun voisi vaatia ravintoloitsijoilta ja syödä terveellisenpää ja etenkin maukkaanpaa koti- tai alueen perinneruokaa. Ja kun tuollaista mättöä on joka paikassa! Ravintoloitsijat sanovat että sitä tehdään mitä kansa haluaa. Onkohan tuo "kansa haluaa" pelkkä yleinen oletus ja myytti. Suomi on kyllä varsinainen takapajula mitä tulee kansallisen ruokakulttuurin vaalimiseen!

KOISTINEN TOIVO 09.07.2013 18:05

Jaana puhelee asiaa. Minusta kunnon ruoka ei vaadi mitään ihmeellisiä maustamisia, ja ripellyksiä. Kunnon kotiruoka. Semmoisia on maailman sivu Tehty. Jokaisella paikkakunnalla omat perinne ruokansa jossa ruoka maistuu ruualle, eikä ihmeellisille mausteille. Meillä pitäisi olla ylpeitä omasta ruoka kulttuurista, ilman keinotekoisuutta, ja nöyristelyä. Muuten, uunia piti lämmittää, niin hernesoppa hautumaan. Toivopoika

HOLMSTRÖM JAANA 09.07.2013 19:54

Olen Toivon kanssa samaa mieltä. Olemme melkein koko kesän syöneet uusia perunoita ja jotain särvintä sen kanssa. Ei kotiruoka ole kallista eikä yleensä kovin maustettua, siinä maistuu (toivottavasti hyvät) ruoan omat raaka-aineet. Matkalla toivoisi saaman vaikka paistettuja muikkuja ja muita hyviä tuoretta kotimaisia kaloja,( ei mitään ulkomaan pakastekaloja) laatikkoruokia tai ehken vaikeimmasta päästä kaalikääryleitä jne. Tällaisia ruokapaikkoja kun löytyisi ja ne vielä olisivat tavalliselle matkustavaisille avoinna niin heti tultaisiin ja soviteltaisiin matka niin että päästäisiin maistelemaan herkkuja. Karavaanari kun on vapaa suunnittelemaan matkansa miten haluaa. Toinen asia mitä en ymmärrä on yletön määrä tilausravintoloita joita on joka paikassa. Miten niihin kaikkiin riittää ryhmiä? On kai se ehkä taloudellisesti edullista kun ruoan hävikki on pieni mikäli kävijöitä riittää. Eräs vastaus minkä sain matkamessuilla oli ettei Suomessa muuten riitä kävijöitä. En oikei usko siihen, kunnolla mainostamalla ja oikein valituilla ruoilla kannattasi pitää ravintolaa joka olisi kaikille avoinna. Eestissä ja muissa Baltian maissa saa paikallista ruokaa, mitenkä se sitten kannattaa kun matkailijoita on murto-osa Suomessa matkaavista. Tekisi mieli päästä kunnon pitopöytään mutta se ei ole nykyisin mahdollista kun sinne pääsee vain ryhmämatkaajat.

JÄRVINEN PEKKA 09.07.2013 20:34

Kesälahdella Ruokkeen lomakylässä kannattaa poiketa:

http://www.ruokkeenlomakyla.fi/index.php

http://www.ruokkeenlomakyla.fi/tapahtumat.php

t.Pekka J

KYLMÄNEN PAAVO 10.07.2013 07:53

Kyllä Jaanalla on asia, jota olen täysin samaa mieltä. Olen vuosia ihmetellyt tuota uusipottuasiaa. Miksi sitä ei saa ravintoloista. Niin yksinketaista ja vähätöistä. Siikli, sipuli, tilli, voikastike, siinä se. Itse jätän usein jopa sillin pois, jotta perunan hieno maku ei tuhraantuisi. Kotona lähes jokapäiväinen ruoka. Perunoita ei tarvii edes kuoria, jos ovat ihan uusia. Entäs vanha kunnon läskisoosi,ja läksloota, Herne keitto palvilihasta tehtynä, poronlihakeitto, uunipuuro ohrasta. Helpolla työllä ja yksinkertaisilla aineksilla saisi hyvää katetta.

Huippu jälkiruoka Makia- eli juhannusjuusto, ruskea hera, millä nimellä sitä missäkin sanotaan on jo isotöisempi, mutta herkullinen. Ennen äiti keitti koko Juhannusyön maitoa, josta kehittyi kovia punertavia juustoklimppejä. Ainakin tämä oli Pohjois-Pohjanmaalla suuri Juhannusherkku. Myös ruisjauhoihin tehty imelletty marjapuuro puolukoista, ei tarvinnut sokeria päälle. Tulimme illalla.tänne Saariston rengastien Mossalaan, joka on venäläisten omistuksessa. On lappu seinässä että on venäläinen ruokaviikko ja on kuulemma tosi hyvät ruuat. Että ainakin he tuovat omiaan esille. Saisinkohan ryhmämme yhteiselle lounaalle? t. Boxstar

HJELM ARTO-VEIKKO 10.07.2013 08:30

Särä pirtti lemillä, vain lammasta. Suosittelen. Oma herkkuni oli Anopin tekemä lihamureke ja toisena oli karjalanpaisti. Nuo herkut vaativat puuhellan uunin, nykyisin hän asuu rivarissa joten täytyy tyytyä muistelemaan.

t Jelmi

HOLMSTRÖM JAANA 10.07.2013 15:54

Vinkiksi Artolle, kyllä mainitsemasi ruoat onnistuvat sähköuunissa jos ne taiten laittaa. Minä teen karjalanpadan aina valurautapadassa hiljaa hauduttaen. Ensin uunin lämpötila on noin tunnin verran 175c että lihat saavat väriä pintaansa. keerran sekoittelen niitä. Sitten kansi päälle ja haudutan niitä 100c 4-6 tuntia että lihat ovat lusikalla syötäviä. Mieluiten annan potin hiljakseen jäähtyä uunissa, silloin lihat ovat tosi pehmeitä. Mausteeksi mustapippuria ja sipulia mutta nämä ovat makuasioita, suola riittää. Toivo puhui Juhannusjuustosta, se on minullekin tuttu ruoka. Sukuni on Raahesta ja siellä söin lapsuudessa usein Makiata juustoa. Muutama vuosi sitten käydessäni tätini oli ostanut sitä Raahen torilta, sitä kuulemma myytiin aina torstaisin. Jos sielläpäin liikutte kannattaa kysellä sitä torilta.

HOLMSTRÖM JAANA 10.07.2013 19:26

Mitenkä olisi uuden perunan festari,t pidetäänhän niitä parsafestareita. Ravintolat mainostavat keväisin että parsaviikot ovat alkaneet, miksei yhtä hyvin pidetä uuden perunoiden viikkoja? Suomalaiset uusien perunoiden maku on upea, keskieurooppalaiset perunat eivät likikään yhtä hyvilta. Johtunee meidän pitkistä päivistä alkukesäisin. Toiset missä on erityinen maku ovat suomalaiset yrtit. Niitä ja muita suomalaisia vihanneksia sopisi viedä ulkomaille, ovat laatutavaraa.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.