Eihän näitä ole pakko käyttää

HALINEN HARRI 23.05.2013 12:25

Suomalainen leirialue lähes järkiään haluaa tänä vuonna auton ja kahden henkilön sekä alle 6A:n sähkön käytöstä noin tai yli 25 euroa/vrk. Ihmetyttää mitä parempaa on meillä Suomessa tarjolla kun pari viikkoa sitten Länsi-Euroopan 4 viikon reissulta vain osui yksi alue jolla vastaava hinta oli 25 euroa? Kuitenkin yövyimme hintaa valitsematta Camping&Caravanning kirjan mukaan arvioituna seutukunnan parhaalla vähintään kolmen-neljän tai viiden tähden alueilla. Alueita kertyi 14 kpl. Heillä oli käytössä talvikausihinnoittelu joka nousee Suomen hintoihin kunhan kesäkausi alkaa.

TOIVONEN MARTTI 23.05.2013 15:01

Tavallaan ymmärtää leirintäalueiden pitäjiä. Suomen sesonki on kovin lyhyt jos vertaa noihin keskisen tai eteläisen euroopan alueisiin. Lyhyen kesän aikana on yritettävä saada mahdollisimman hyvä tuotto.

Mutta jokainen miettii itse tykönään kannattaako tuollaisia hintoja maksaa. Minä olen kotomaassa kai ollut leirintäalueella yötä aika harvoin: neljä - viisi yötä kai vuonna 1960 pyöräretkellä, sitten yhden yön lasten kanssa kanalaan rakennetussa leirintämökissä kai 1983 tai -4 ja vielä kerran Ämmänsaarella ehkä 1999. Huono asiakas olen leirintäalueille. Ei hinnasta kiinni mutta ei ole ollut kiinnostusta tai tarvetta, yliyönpaikkoja löytyy siirtymätaipaleita ja yhden yön pysähdyksiä varten. Kukin tyylinsä mukaan. mot

VIRTANEN JUKKA 23.05.2013 15:37

Jos me kaikki alamme käyttämään pääasiassa vain yönylipaikkoja, ei meillä olekaan kohta enää muita. Kyllä minusta karavaanareittein pitää olla mukana ylläpitämässä leirintäalueverkkoa, vaikka se joitain joskus satuttaisikin. Itse tiedän tilitoimistoyrittäjänä, että ei leirintäalueen pito ole todellakaan kultakaivos. Sesonki on tosi lyhyt ja myynti on paljolti keleistä riippuvainen. Eikä meillä käy edes ulkomaalaisia karavaanareita.

PALM PEKKA 23.05.2013 15:38

Niin siinäpä pulma. Kun laittaa kovan vuorokausihinnan niin asiakkaita käy vähän, jos taas hinta olisi edullinen niin alueella olisi luultavasti tuplaten väkeä. Se on sitten laskentamallista ja alueen pitäjän laiskuudesta kiinni haluavatko palvella isompaaa määrää vaiko ottaa harvoilta kova hinta. Nyt vaan on niin että nykySuomalainen on perillä hinnoista ja ottaa selvää kun on netit ym käytössä. Taitaa lopulta yrittäjä jäädä tappiolle. ITE

HALINEN HARRI 23.05.2013 16:37

Selvähän on se ettei sesonki ole kuin 3 kuukautta, mutta jos täytyy tehdä omat ja firman kulut sekä tuotot tuossa ajassa hinnathan ovat siis 25 euroa. Ei se sesonki ole Euroopassa juurikaan pidempi mutta siellä on jatkettu sesonkia edullisimmilla hinnoilla keväällä ja syksyllä. Tämä näytti taas jälleen "satunnaisia" matkoilijoita eli esimerkkinä yli tuhannen paikan alueelle näytti tulevan päivittäin kymmeniä yksiköitä. Monet olivat pari-kolme yötä. Itsekin olimme 7 yötä vaikka kylmää oli (+10-14 astetta). Ehkä yrittäjien jotka leirialuetta pitävät on vaan hyväksyttävä 8-9 kuukauden vuosittainen työmäärä eli etsittävä useampi leipäpuu.

LAUKKANEN MAURI 23.05.2013 16:48

Eduskunnan kyselytunti tänään;

Taas se on todistettu,siis se Suomen verotus meitä penyrittäjiä kohtaan on kova,sitä kysytiin Katailselta kun yritykset jotka siihen pystyvät muuttavat Viroon sen verotuksen takia,siis kyse oli nimenomaan pienyrityksitä.

Siinä se näiden Suomen 25€ paikkojen selitys on;yrityksen pitää tuottaa voittoa. Kaikki voi halutessaan ryhtyä pitämään leirintäaluetta,niitä on varmaan myynissä ja sitten ostetaan se Mersu/purjevene ja talvet vietetään etelässä vaikka Kaitsun kaverina halpoja punkkuja ja viinaksia juoden,kun sitä rahaa tulee sillä 25€/vrk maksulla niin keleesti.

HAAPANEN TIMO 23.05.2013 17:44

Aurinkokennon asennuksen jälkeen en ole maksanut sähköstä, se on kesällä huimasti ylihinnoiteltua.

Ilman kennoakin yhden yön pärjää hyvin, tosin me emme matkusta viikonlopuksi telkkaria katselemaan kämppäreille, sehän se on sähkösyöppö.

@timppa

KARJALAINEN ALPO 23.05.2013 18:41

Palveluja pitäisi olla, mutta maksaa ei saisi mitään. Toivoton yhtälö. Hyvästä paikasta ja hyvistä palveluista olen valmis maksamaan.

HAAPANEN TIMO 23.05.2013 19:24

No mulla on sekin vähän niin ja näin. Harvoin kaipaan muuta kuin hyviä suihkuja ja siistiä ympäristöä. Jos vielä olisi niin ettei karaokea olisi, se riittäisi.

@timppa

HALINEN HARRI 23.05.2013 19:49

Alpo! "palveluja pitäisi olla...." Mitä palveluja saa sillä 25 eurolla? Vessassa ja suihkussa käynnin, kenties auton huoltotyhjennyksen, tuoreen veden ja sen parkkipaikan. Mitä muuta? Jos jotain palveluja haluaa ne ovat erikseen hinnoiteltu yleensä. Kyllä suurin osa menee mahdollisiin kuoletuksiin, velkojen hoitokuluihin, ylläpitoon ja palkkoihin. Nuo yrittäjien jokapäiväiset vastuut ja kulut ovat kaikessa yrittämisessä, mutta jos asiat ovat kunnossa niidenkin kanssa pärjää. Lainaus: "Ei ole niin huonoa yritystä jota hyvin hoidettuna ei saisi kannattavaksi ja ei niin hyvää yritystä joka huonosti hoidettuna menee konkurssiin." Paitsi tietenkin ketjuuntunut elintarvikekauppa Suomessa.

PULKKI MARTTI 23.05.2013 21:24

Kuntit hei. Käyttäkää SFC alueita. Hinnat kohallaan ja palveluista voi ainakin mainita saunan joka lämpiää jokapäivä samaan rahaan. Alkuperäiseen kysymykseen vastaisin et ei oo pakko jos ei taho.

PALM PEKKA 24.05.2013 08:28

Onkohan nyt ongelma se että Suomalainen yrittäjä tienaa kaikesta huolimatta senverran hyvin ettei käsitä jotta tavallisella palkansaajalla ja eläkeläisellä ei ole varaa maksella kalliita maksuja. Kuitenkin haluaisi matkustella. Jos olis edes normaaliverotettu eläke mutta kun on se ns. raippavero lisäksi. Pienyrittäjät kiroavat kohteluaan mutta samalla liputtavat kokoomuksen suuntaan joka muka on heidän puolellaan ja kattia kanssa. En niin hitosti tuosta politiikasta ole välittänyt ja vuosi vuodelta aina vähemmän mutta sen olen huomannut että kun oikeisto on vallassa niin huonosti menee niin palkansaajilla kuin pienyrittäjilläkin. Mielipide tämäkin. ITE

KUJANPÄÄ MARKKU 24.05.2013 09:33

Minua puolestaan politiikka kiinnostaa, mutta pyrin huomioimaan sen käänteitä mahdollisimman neutraalien rillien läpi jolloin politiikan sisältö avautuu paremmin näkösälle.

WILHELMSSON LEIF 24.05.2013 09:58

SFC alueet vcarmaan ihan ok. mutta ne on yleensä kaukana jossain ja kun ei tule asumaan sen pitempään kun yöpymään, Tai haluaa tutustua paikkakuntaan, käyddä syömässsä ja katsoa torin antimia, niin joku muu parkki tulee mieleen.

HALINEN HARRI 24.05.2013 10:01

Just noin Markku! Tilastot ovat mielenkiintoisia, vaikka ovatkin peruutuspeiliin katsomista. Poliittiset "muistelmat" mielenkiintoisia varsinkin 60-,70- ja 80 luvuilta kun silloiset aktiivipoliitikot ennustivat tulevaisuutta. Nyt on kiva katsoa kuka onnistui kuka ei.

PALM PEKKA 24.05.2013 15:09

Koskahan ne sais tuota maatilamatkailua kehitettyä samoihin kansiin. Kun tuolla kiertelee niin vois aina sen yön,pari olla sellaisessakin yötä. Varsinkin kunei tarvii kun sen paikan, sähkön ja suihku/vc:n. Pienyrittäjiähän ne maatilanomistajatkin on ja rahaa tarvii hekin. Kunhan nyt ei ihan sikalan nurkalle sentään. Tässähän olis tuolle yhdistykselle tekemistä mutteivat taida ehtii kun tarvii kokoustaa ja edustaa. ITE

KARJALAINEN ALPO 24.05.2013 21:32

Näinpä juuri, jos esim maatilamatkailupaikat kokisivat meidät oikeiksi käyttäjiksi.

Onko sauna suomalaiselle palvelu? Minusta se on normaalia.

Palvelua ensinnäkin ystävällinen suhtautuminen tulevaan karavaanariin. Riippimatta minkä ikäisellä kalustolla tulee. Kuta vanhempi kalusto sitä enempi käyttää paikan palveluja; myös maksullisia.

Itsellä vanha Hymeri, vanha kun olen itsekin, käytän mielelläni paikkoja, jossa saa syödä hyvin ja muutaman punaviinin kanssa. Eikä haittaa vaika olisi muusiikkiakin.

Missäpä on moinen SFC-paikka??

TENLEN SAULI 24.05.2013 22:12

Minä kyllä nostan hattua sfc- alueille. Siistit ja hyvin hoidetut alueet, ja usein kulkijakin saa hyvän paikan vaikka ihan rannasta. Sauna on ihan ehdoton juttu, ja se että on jonkinmoiset pelisäännöt alueella. Yleiset leirintäalueet yleensä kalliimpiakin. Eipä ole kotimaassa enää muualla tullut yövyttyä.

Käyttäjän lisäys viestiin 24.5.2013 klo 22:14:09 Ja omalla yhdistyksellä ei valitettavasti ole omaa aluetta :-(

JANHONEN MATTI 24.05.2013 22:31

Ei ole hyvä bisness camping-alue näillä korkeuksilla. Kausi lyhyt ja kiinteät ja muuttuvat kulut joutuu jakamaan pienelle kävijämäärälle, jolloin vuorokausihinta tuppaa väkisten kasvamaan. Lisäksi alueilla on melkoisia paineita tason parantamiseen.

Katsoin juuri muutama päivä sitten Oulun kaupungin tarkastuslautakunnan arviointikertomusta vuodelta 2011. Sen mukaan Oulun kaupunki tuki Nallikaria v. 2011 yhteensä 211.000 eurolla. Vuotta 2012 koskevat tiedot tulee julkisiksi aivan näinä päivinä.

Jos omien alueiden ylläpitoa ei tuettaisi jäsenmaksutuloilla näidenkin alueiden maksut olisi hyvin monilla alueilla merkittävästi nykyistä korkeammat.

PULKKI MARTTI 24.05.2013 23:55

Siksipä niitä kannattaa käyttääkkin. Joku edellä kyseli, että onko sauna Suomalaisille palvelu. On se varsinkin kun se kuuluu hintaan. Missäköhän yksityisellä alueella olisi jokapäivä vuorokausihintaan kuuluva saunavuoro, tai edes hintavertailussa pärjääva veloitus privaatti saunavuorolle? SFC alueet ovat minusta kaikilla mittareilla mitattuna parhaita hinta-laatuvertailussa.

KARJALAINEN ALPO 25.05.2013 06:07

Kyllä minä ainakin olen yöpynyt monillakin yksityisilläkin alueilla, joissa sauna kuuluu hintaan. Kyllähän yhdistyksen alueet ovat hyviä. En kiistäkkään sitä. Nuilla yksityisillä alueilla sitten tapaa muitakin ihmisiä kuin vain jäseniä. Esim ulkomaisiakin kulkijoita jne.

KOISTINEN TOIVO 25.05.2013 06:24

Niin, eipä sitä kukaan pakota. Nyky vehkeet sisältävät lähes kaiken tarvittavan leiri välineen. On myönnettävä, että vähän käytetään leirejä, ja yleensä sfc alueita. Eiköhän se kuuluisa markkinavoima huolehdi noista hinnoista. Sfc alueiden kausipaikkaisuus, jäsen maksut, ja talköölaisuus kyllä antaa kilpailu etua verrattuna yksityis yrityksien alueisiin. Toivopoika

HAAPANEN TIMO 25.05.2013 09:28

Aikamoinen kokemus mennä sinne miesten saunavuoroon. Jonkun paikalla olet jo pukuhuoneessa. Hikinen koppi täynnä jälkineita, pyyhkeitä, ja vaatteita. vakituiset puhuvat omiaan. Vaivana olet siellä.

@timppa

LAUKKANEN MAURI 25.05.2013 09:47

Me täällä Savossa meinataan tehdä rahaa Rauhalahden leiirintäallueella;

Tavoite on noin 45000-50000 yöpymivuorokautta ja kun yksi yöpyjä kuluttaa keskimäärin 65€ per/vrk se on paljon rahaa.

Mutta taitaa Kuopion rauhalahtikin olla kaupungin kanssa naimisissa,eli siitä ollaan hiljaa paljonko kaupunki menettää rahaa,vaikka tuolla edellä mainituille luvuilla voiton pitäisi olla Kuopion kaupungille noin 3milj,€.

Mutta se on vain teoriaa,siis taitaa ne Rauhalahden voitot hävitä jonnekin ja hattu kädessä käännytään kaupungin ja veronmaksajien puoleen niiltä ei rahat lopu,ihmeellinen asia!.

HALINEN HARRI 25.05.2013 10:10

Anna vaan kunnallis- tai valtakunnanpoliitikolle rahaa, hän osaa kadottaa sen.

WILHELMSSON LEIF 25.05.2013 11:24

Timo H sen saanoi niinkui se todella on.

JANHONEN MATTI 25.05.2013 11:35

Rauhalahden alueella voi tehdä todella rahaa vain myymällä sen sellaisille tahoille jotka voi vaikuttaa kaavoitukseen.

Rauhalahden leirialue oli aiemmin Kuopion kaupungin tytäryhtiön Kuopion Matkapalvelu Oy:n omistuksessa. Nyt leirialuetoiminnot on yhtiöitetty ja omistajan on Kuopion Matkapalvelun tyräryhtiö Matkakeskus Rauhalahti Oy. Vaikuttaa hieman kunnallispolitikkojen tekemältä ratkaisulta mutta toivottavasti onnistuu.

Kuopion Matkapalvelu Oy kynti syvältä ja vuoden 2011 tilinpäätöksen mukaan sen tappio oli -447.000 euroa. Tähän kyllä syypäitä oli pääasiassa yhtiön muu toiminta kun leirialue. Toivotaan, että tappiollisesta emosta yhtiöitettynä ja irrotettuna "riipoistaan" alue menestyy.

Camping-alueen vieressä olevan Rauhalahden kylpylän taas omistaa Kuopion Kylpylä Oy jonka jäljet juontaa Solaris lomat ry:n Helsinkiin ja takana joukko järjestöjä mm. SAK. Rakennusliitto SEL jne. Tähän hommaan olen itsekin joskus sotkeutunut mm. palkkamalla alalle aikanaan ketjun nykyisen toimitusjohtajan.

LAUKKANEN MAURI 25.05.2013 15:51

Kiitoksia Matille tiedoista,yritin hakea netistä noita tietoja ,mutta epä löytänyt ainakaan Kuopion kaupunginosa sivuilta.

Tuota minä voisin ostaa sen Rauhalahden leirintäalueen,koska se on tai on ollut kaupungin:veronmaksajien omaisuutta,mutta käykö tässäkin niin että joku ostaa sen eurolla (1€) tai on jo ostanut.

Minä maksaisin vähän enemmän:100 000€ ,mutta ei taida onnistua!. Eli hyvä veli verkosto toimii Suomessakin vielä!.

NYYSSÖNEN KAJ 25.05.2013 19:58

Käyttäkää ahkerasti näitä palveluja muutoin ne maksaa ensi kesänä tuplasti sen mitä nytten.'

PS! tai sitten matkailukuljin Suomessa on kuollut keksintö joka voidaan verottaa kuoliaaksi täysin tarpeettomana

PS2! Viranomaiset ovat todenneet että minun kuljin ei ole matkailuauto vaan kuorma-auto joten uudelleen rekisteröinti sinä päivänä kun se on edullisempi.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.