AHVENANMAALLE

BACKMAN JUHANI 17.04.2013 13:06

Moi ! oisko kellään tietoo saaristotiestä missä kannattaa yöpyä välisaarilla kun olen kuullut että tulee paljon halvemmax ku jos suoraan lautoilla pääsaareen olis tarkotus kesäkuu puolesvälis kähtee Kustavist "sumblummin valtakuntaan" ja jatkaa sitten ruoattin pualel ku o oltu pääsaarel jonku aika. kiitos etukätte tiaroist

T Jussi.

LASSILA JUHA-PEKKA 17.04.2013 13:36

Moi, täältä löytyy tietoa Ahvenmaan seikkailuista, kun laitat hakukenttään esim "ahvenanmaa"

Mutta asiaan...... Meitä on lähdössä kaksi asuntoautollista (2+2 aikuista ja 2 koiraa) seuraavalla suunnitelmalla: Pohjoinen reitti 16.6.13 Ösnäs - Ava (vietetään yksi yö, eiköhän se majoitus onnistu leirintäalueella tai "puskassa") 17.6. Torsholma - Kumlige (sama kuvio: vietetään yksi yö) 18.6. jatketaan Kumlinge - Hummelvik (nyt ollaankin "Ahvenanamaalla") Lauttamaksu yhdeltä autokunnalta 90€, kun yövytään saarissa

Ahvenamaan saarella vietetään kierrellen noin pariviikkoa (sis. Juhannus) ja sitten takaisin eteläistä reittiä siten, että yövytään Kökarissa yksi yö. Eteläisen reitin lauttamaksut muistaakseni n 120€ / auto

Lauttamaksu maksetaan ensimmäisellä lautalla. Varaukset kannattaa tehdä nyt heti! Lautalle otetaan mukaan 3 - 4 asuntoautoa/vaunua. Saattaa tulla pitkä odotus saarilla odotellessa vapaita lauttapaikkoja... toisaalta, minnepä sitä on kiire :-) http://www.alandstrafiken.ax/tidtabeller2013_linjevis.htm

Kannattaa miettiä myös rokotuksia, varsinkin jos on pidempää alueella ja liikkuu luonnossa. Rokotuksen (TBEV) ottaminen on toki täysin oman harkinnan varassa! Rokotus on kolmivaiheinen, jos haluaa täyden suojan eli 0päivä, 7 päivä ja n. 28 päivä. Eli tässäkin kannattaa toimia nopeasti, niin saa suojan kesäkuuksi.

Tässä hieman Googlattu: "Puutiaisaivokuume Puutiaiset eli punkit levittävät kahta vaarallista taudinaiheuttajaa eli borrelia-bakteereita ja puutiaisaivokuumevirusta (TBEV, tick-borne encephalitis virus). Borreliaa esiintyy koko maassa Oulu-Joensuu linjan eteläpuolella ja arviolta 10 - 30 % puutiaisista on bakteerin kantajia. Borreliaa vastaan ei ole saatavilla rokotetta, vaan tautiin sairastuneet potilaat hoidetaan antibiooteilla."

Mukavaa matkan odotusta, nähdään mahdollisesti lauttajonossa... JiiPee

HYTÖNEN RAIMO 17.04.2013 14:03

Pari lisäpointtia.

Jos aikoo päästä väliyöpymisiä hyödyntäen mantereelta halvalla päätesatamaan tai takaisin, se ei onnistu puskaparkkeja hyödyntäen, pitää esittää lautalla kuitit yöpymisistä.

Toinen juttu on se, että niillä välisaarilla ei taida olla varsinaisia karavaanalueita, vaan pikemminkin mökkikylä -tyyppisiä ratkaisuja. Toki niihin mahtunee jokunen karavaanarikin. Tietysti voi yrittää yöpymistä vaikka jossakin kaupan tai muun vastaavan piha-alueella (voi pyytää kuitin maksua vastaan).

Eli homma on tehty hieman pakkomyynnin tyyppiseksi, mistä läheskään kaikki eivät ole kovinkaan innostuneita.

Eteläinen reitti tarjoaa pienen porsaanreiän - menet Galtbystä Överöön ja ostat Degerbystä lipun Svinöön - tulee hieman halvemmaksi kuin suoraan päätesatamaan, johon hinta todella suolainen. Eivät kysele lipun ostajalta mitään yöpymisistä, joten onnistui ainakin ennen jopa saman päivän aikana.

Jos jatkaa Ahvenanmaalta edelleen Ruotsiin, kannatta valita Maarianhaminan sijaan Käringsund (Eckerö), josta melko edullinen kyyti Grisslehamniin.

HAAPANEN TIMO 17.04.2013 16:11

Sivun näkyvissä oleva hakukenttä ei löydä mitään täällä kirjoitettua. Pitää klikata tästä suoraa yläpuolella olevaa 'aihelistaan' kenttää, ja sen jälkeen 'viestihakuun'

@timppa

HYTÖNEN RAIMO 17.04.2013 20:17

Tuo otetaan 3-4 matkailuvaunua/-autoa tarkoittaa kokonaismäärää, ja etusija on aina varauksen tehneellä. Jos lähtösatamassa odottaa kolme varauksen tehnyttä, mukaan pääsee heidän lisäkseen vain yksi muista jonottajista (vaunu/auto).

Lisäksi on muistettava, että paikallisilla on aina etuajo-oikeus, samoin palo-, poliisi- ja muilla pelastusviranomaisilla (esim. ambulanssi), jotka ohittavat tiukan paikan tullen myös paikalliset ja ennakkovarauksen tehneet.

LAUKKANEN MAURI 17.04.2013 20:47

Tuossapa tuo mutta vain på Svenska ; Bilplatser bokas i huvudsak för resor till och från mellanhamn. Även resor från ändhamn till ändhamn kan bokas om övernattning sker i mellanhamn. Bokning kan göras flera månader på förhand. Vid genomfart, resa från ändhamn till ändhamn på en dag, bokas inte delsträckor.

Husbilar och husvagnar bokas som övriga fordon. Högst tre platser per tur bokas - övriga tas ombord i mån av utrymme i turordning från väntefilen i hamnen. Gasoltuben i husbilar/husvagnar ska vara frånkopplad under färjresan.

Biljetter säljs av färjpersonalen vid ombordkörning. För resor enligt taxa 2 skall biljetten lösas vid ombordkörning på den första färjan.

Fordon bör vid behov kunna flyttas av sin förare. Lös last transporteras i mån av utrymme.

Annullering: Om du har reserverat bilplats och får förhinder, vänligen avbeställ platsen genom att ringa till Ålandstrafiken tel. nr. +358 18 525 100 under kontorstid. Sista minuten-avbokning sker direkt till färjan. Telefonnummer till färjan finns under tidtabellen för respektive färjlinje.

OBS! Resenärer som 3 gånger bokat bilplats men inte rest, erhåller bokningsförbud under ett år efter att den tredje inte annullerade bokningen konstateras.

Käyttäjän lisäys viestiin 17.4.2013 klo 20:54:52 OBS! Resenärer som 3 gånger bokat bilplats men inte rest, erhåller bokningsförbud under ett år efter att den tredje inte annullerade bokningen konstateras.

Tuossa mielenkiintoinen lisäys;

Matkustaja joka on 3 kertaa varannut autopaikan ,mutta ei matkustanut on yhden vuoden varauskielossa!.(jos ei ole perunut niitä)

POHJANTÄHTI JORMA 18.04.2013 07:38

Elämyksiä hakevan on parempi lähteä reissuun fillarilla ja teltalla. Eipä ne kiviluodot saaret ja lahdekkeet ole tarkoitettu karavaanielämään. Sen kulkimen jätäisin parkkiin joko Korppoon tai Nauvon leiripaikoille, tai sitten Kustaviin. Eivät ne siellä lautalla/ laivalla tunne mitään sääliä, voit joutua odottelemaan vaikka viikon laivalle pääsyä esim Kökarin saarella. Onhan siinä extreemiä kerrakseen.

BACKMAN JUHANI 18.04.2013 09:54

Kiitos hyvistä vinkeistä lisääkin saa tulla jos jollain on vielä jotain lisättävää

T: jussi

HYTÖNEN RAIMO 18.04.2013 15:23

Och samma på finska: http://www.alandstrafiken.ax/fin/info.htm

Eli löytyy ne ohjeet suomeksikin (eivät tosin ihan kaikki).

HACKSPIK MARKKU 19.04.2013 19:09

Parikesää sitten mentiin toi pohjoinen reitti ja puskaparkissa oltiin. Silloin ei ainakaan ollut velvoitetta majottua maksullisessa paikassa. Vuosinaisten lautan kuitti tarkastettiin milloin on tullut saarelle. Brandöössä on aika vähän sopivia puskaparkkeja, me olimme uimarannan parkkiksella .

HYTÖNEN RAIMO 23.04.2013 12:20

Joo, näkyivät poistaneen tuon kuitin esittämisen, pelkkä yöpyminen välillä riittää (näkevät tarvittaessa lähtöajan lauttakuitista.

Lauttamaksut ovat kohtuullisen edullisia, jos liikkuu henkilö-, paketti- tai alle 6 metrin mittaisella matkailuautolla (esim. meno paluu eteläistä reittiä vain 50 e, eikä henkilömaksuja ole). Sen sijaan jos olet liikkeellä matkailuvaunuyhdistelmällä tai yli 6 metriä pitkällä matkailuautolla hinta pomppaa jopa yli viisinkertaiseksi. Esimerkiksi alle tunnin matka Degerbystä Svinöön maksaa 115 e (edestakaisin) ja tulo Galtbystä Overöön saman verran. Huh, huh.

Onneksi on alle 6 metrin pituinen matkailuauto (sentin vain, mutta kuitenkin).

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.