pieni vinkki kesäksi; maantielautat

NÄRHI JUHA 28.03.2013 13:01

Moi

Itsekin olen karavaanari, toisaalta myös saaristossa mökkeileivä mökkiläinen.

Kesäkauden lähestyessä ajattelin ehdottaa meille kaikille karavaanareille, että kun liikumme maantilautoilla/-losseilla, tehdään muiden elämä ja oleminen aavistuksen verran mukavammaksi = päästetään muut jatkamaan matkaansa ensin eli ei lähdetä vetämään sitä jonoa saarien teille omalla a-vaunulla tai a-autolla.

Ei nyt aloiteta keskustelua siitä, että mihin ihmisillä on niin kiire ettei vosi vaikka ajella a-vaunun tai a-auton perässä jonossa.

Riittää kun tunnustamme, että monesti saarien tiet ovat sellaisia, että a-autolla tai -vaunulla ei ole ihan helppo pysyä mukavasti jonon vauhdissa ja miksi pitäisikään; voihan sitä nauttia mm. maisemista rauhassa - kun ei ole tien tukkona.

Saitteko ajatuksesta kiinn; vastarannalla sopivaan kohtaan pieni pysähdys ja annetaan kiireisempien mennä ensin.

Kestääkö sitten ego? Se jää nähtäväksi...Toivottavasti kestää!

PALM PEKKA 28.03.2013 14:42

Kestäis se ego vielä paremmin jos edes joku joskus heilauttas kättä kiitokses, mutta se kun jääpi aina mulkaisuks ja pahaks sellaiseks. ITE

KORHONEN PAULI 28.03.2013 15:53

Tuo on hyvä ehdotus. Itse olen pyrkinyt jättäytymään kiireisempien taakse. Ja ei kai niillä kädenheilautuksilla elä.pkk

PALM PEKKA 28.03.2013 17:00

Ei elä ei, mutta tulee paljon parempi mieli kuin siitä vihaisesta mulkaisusta. ITE

TOIKKANEN JUHANI 28.03.2013 17:02

Juuri näin, komppaan Juhaa, eikä ole ollenkaan väärin muuallakaan päästää jonoa purkautumaan ohi, kun huomaa sellaista vetävänsä :)

VÄISÄNEN JUHA-PEKKA 28.03.2013 17:52

Juurikin näin tehtiin läheskaiman ehdotuksen mukaan kun noustiin lautalta maihin...päästettiin henkilöautojono menemään ensin.

VÄLIAHDE JUSSI 28.03.2013 22:01

Pääasia on muistaa tervehtiä ohittavia ja vastaan tulevia karavaanareita.

VALTONEN MARTTI 28.03.2013 22:30

Tietöittenkin jälkeen olen noudattanut tuota toivetta.

Muuten kaipailen kyllä semmoista Pekka Palm'in toivomaa yhteispeliä...

PALM PEKKA 29.03.2013 07:50

Kiitos Martti. Yhteispelillä ja hyvällä yhteishengellä pääsemme pitemmälle ja hyvällä mielellä. Aion ensikesänäkin morjestaa kaikkia vastaantulevia karavaanareita kulkimesta ym. riippumatta. ITE

KAARNA PAULI 31.03.2013 16:57

Itse olen tottunut entisenä ammatti kuskina näyttämään vilkulla takana ajaville merkkiä ohitusta varten,kun ei se näkyvyys aina siellä vaunun takana niin hyvä ole,niin helpottaahan se hieman ohitusta.Kovin harva ohittajan käsi nousee kiitoksen merkiksi nykyään.Kaiholla muistelen 80 luvun aikoja jolloin käsi nousi paljon herkemmin kiitokseksi,onkohan itsekkyys vallannut kulkijat,kun tulee tunne että eipäs se tien tukko heti sitä vilkkua näyttänyt.Ja ylinopeuttakaan ei saa ajaa meinaan sen vaunun kanssa.Morjestelkaa niin ohittajat kuin vastaan tulevat karavaanarit. Kesää ootellessa. Pali

ARO PERTTI 02.04.2013 20:15

Kyllä Korpoon saaristoralli aina thdet Jyväkylän suurajot voittaa. :-))))

OLLIKKALA PENTTI 20.04.2013 18:05

Nuo Saariston ja muutkin järvialueen lautat? Itse olen aina ihmetellyt noita lauttojen menettelyä kaikkia matkustajia kohtaan? Niissä näkyy olevan teksti ja yleensä kaistatkin saaristolaisten etuoikeudesta Päästä ensiksi lauttaann. Eikohän assia ole niin kun tielaitos niitä ylläpitää ja kaikki suomen veronmaksajat maksavat niiden käyttökulut,niin tasaarvo Suomessa ei saissi olla kahden kerroksen väkeä lauttojen kuljtus määräyksissä. Eihä helsingissä eikä muissakaan suurissa kaupungeissa ole maantien laidalla kylttejä ,joissa lukisi Helsinkiläiset ensiksi,sitten vasta landepaukut. Se kun aloittajaa viittasi ,että annettaisiin saaristolaisten mennä ensiksi lautoille. ei siinä ole mitään jäkeäedes sen takia että vaunuilijat olisivat jaloissa . Ei niillä vauhdeilla mitä saaristolaiset pitävät lautalta poistuessa ,vaunuiijat eivät kyydissä pysyisi ? Satanen on minimi mitä paikkakuntalaiset yllä pitävät. tunnettuahan se on ettei saaristoissa ole yhtäänn polliisia.Joka hillitsisi niitä rallin harrastajia.

POHJANTÄHTI JORMA 21.04.2013 18:05

Onhan siellä helsingissä bussi ja taksikaistat, nämä ihmiset jotka käyvät töissä muualla ja asuvat saaristossa kulkevat hyötyliikenteenä, kuten vuorolikenne ja tavarankuljetukset. Turistit ja mökkiläiset joutavat odottamaan vuoroaan, eivätkä odotusajat enään nykyään kovin pitkiä ole.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.