Kokemuksia Suomen leirintäalueista?

LAINE JUHA 19.03.2013 19:00

Nyt jo usemman vuoden tätä ja muitakin karavaanipalstoja seuranneena ihmettelen edelleen sitä, kuinka vähän kerrotaan kokemuksia niin SFC- kuin muistakin leirintäalueista.

Moni vähän alueita kiertänyt ja miksei kokeneempikin karavaanari suunnittelee ensi kesän reissuja miettien, missä uusissa paikoissa voisi käydä ja minkälaisia ne mahtavat olla laatu-/ muulta tasoltaan.

Itse olen etsinyt tietoa eri keskusteluista ja useimmista leirintäalueista ei kovinkaan paljoa tietoa löydy. SFC-alueista onneksi karavaanari Pauliina on kerännyt yhteen paikkaan kattavan 'raportin': http://solifer96.vuodatus.net/ Toki tietoja löytyy vaihtelevasti eri leirintäalueiden nettisivultakin, mutta harvoista alueista on kuvia tai tarkempaa kuvausta leirintäoppaan lisäksi.

Erityisesti täällä SFC:n omilla sivuilla toivoisin vähintäänkin jokaiselle SFC-alueelle omaa 'pysyvää' keskustelupalstaa ja mielellään linkin alueen sivustoon sekä erityisesti lisäkuvia, kiitos.

Eihän se kokemusten kirjoittaminen nytkään niin vaikeaa ole, mutta kynnys uuden keskustelun avaamiseen on liian korkea ja ei-aktiivinen keskustelu putoaa pian pois keskustelulistoilta eikä vanhempia kirjoituksia siten tule helposti löytäneeksi / lukeneeksi. Aktiivisempi palautekanava olisi myös aluetta ylläpitävälle yhdistykselle hyödyksi kuin nykyinen vähäinen palaute.

Mitä mieltä muut ovat ehdotuksestani?

POIKULAINEN ESA 19.03.2013 19:44

Ideahan on erittäin hyvä varsinkin meille uusille joilla ei ole kokemusta mistään alueesta viellä,mutta suunitelmia kehitellään jo kesäksi. Jäisi vähemmälle kaikki arvailut alueista joita on suunitellut loma reitille.

KOISTINEN TOIVO 19.03.2013 20:11

Kiinnostava asia. Mutta jos juttuja tullee, niin tätyy ottaa huomioon, että ne mielipiteet ovat kirjoittajan omia. Positiiviset asiat menevät, muta kun alkaa tulla negatiivista viestiä, niin siinä helposti tulee se henkilökohtainen tunne esiin, ja se sattaa olla yhden väärän henkilön käytöksen aiheuttama. Itsellä on ollut tarkoitus pitää kirjaa eri alueista, ja niiden ominaisuuksista, mutta on vielä jäänyt, eikä sitä niin enää muista kaikkia. Saapa nähdä mikä on ensi kauden hintataso, näin aiheesta poiketen. Muuten jostain syystä toisella kerralla jostain alueesta on jäänyt aivan eri kuva. Myös puolisolla on joskus ollut eri mieli, mitä minulla joistain alueista. Pitäisikö negatiivisia asioita kertoilla jostain alueesta, jos ei ole paikalla ottanut asiaa esille Toivopoika

LÄHTEENMÄKI KRISTA 19.03.2013 21:35

Se on aika varma, että mikään leirintäalue ei miellytä kaikkia. Tarpeet ja toiveet kohtaavat eri tavalla, eri elämän tilanteessa olevia ihmisiä, perheitä. Joka vuosi tällä palstalta saa lukea valituksia, kun kesälomapäiviä menee pilalle ja pettymyksiä tulee. Yksi suuri syy siihen on että valtava määrä ihmisiä, meitä karavaanareita on liikkeellä samaan aikaan. Se, että syntyy ruuhkia ja ahtautta, wc-tiloja ei ehditä puhdistaa ja naapurissa möykkää porukka ettei saa nukuttua, tai karaoke raikaa terassilta. On likasta, on kallista, on huonoja naapureita, kaikki paikat repsottaa. On liikkeellä turisteja, ja meitä kotimaisia.

Jos haluat rauhaa ja, erakkomaista oleskelua. Älä pidä lomaa heinäkuussa.

Varaudu, että myös nuoret ja pariskunnat ilman pieniä lapsia ovat liikkeellä samaan aikaan ja saattavat valvoa, pelata, grillata, juoda alkoholia, laulaa karaokea pitää hauskaa omalla ansaitulla lomallaan naapurissasi.

Naapurissa saattaa olla iso lapsi perhe ja pari irrallaan oleskelevaa "kilttiä ei kellekkään pahaa tekevää" koiraa. Jolloin kurkit ikkunasta koska uskallat liikkua vai pitääkö kulkine siirtää ettei lentävistä leluista tule naarmuja kylkeen.

Vuoden Caravan alueeksi valittu alue on täysi ja nukut portin toisella puolella.

No niin näihin kun varaudut ja vähän muuhunkin, niin Suomi on hieno maa matkailla ja upeita leirintäalueita on paljon ;-)

SALONEN MARKKU 19.03.2013 22:52

Krista jo hyviä vinkkejä antoi. Sosiaalitiloissa voisi olla monessakin parannettavaa ajatellen perheitä. Myös pesutilat ovat tyyliin, kaikki samassa. Invalideja ei juuri huomioida jne. Kuitenkin kun hinta-laatu on kohdallaan kaikki menettelee.

VÄLIAHDE JUSSI 20.03.2013 01:02

Poikeuksetta SFC alueet on in seuraavaksi tulevat yhteistyö alue jonkun, paikallisen SFC yhdistyksen kanssa.Muuten on jo kaikki kerrottu.

PALM PEKKA 20.03.2013 08:36

SFC-alueet on siistejä ja pääosin valvottuja. Leirintäalueet sensijaan on vaihtelevia joissakin se valvonta loppuu kun se opiskelijatyttö tai poika lähtee kotiin. Vähemmän ne lapset ja koirat on ongelmia tuoneet, kyllä se kuningas alkoholi ne suurimmat haitat aiheuttaa. Vähiten sitä on kohdannut SFC-alueilla mutta vuosi vuodelta enemmän niissäkin kun kausipaikat on lisääntyneet. Me käytämme aina SFC-alueita jos se on mahdollista muuten maatilamatkailuja ja vasta senjälkeen yleisiä leirintäalueita. Niissäkin kannattaa jättää ajoneuvo portin ulkopuolelle ja käydä ensin katsomassa jos ei ole tuttu alue. Ainahan voi kääntyä takaisin. Hienoja ja antoisia lomamatkoja, Suomi on hieno maa. ITE

VÄRRÄLÄ PEKKA 20.03.2013 09:10

Toivopojankin ajatuksiin yhtyen! Aikanaan jonkun tuttun kyselyihin vastasin että tämä tai tuo on kiva, hyvä, mukava alue! Myöhemmin näin "myrtsejä" ilmeitä, eihän siellä ollut sitäkään eikä tätäkään... Ja koska meidän tarpeet alueilla erilaisia, pyrin nykyisin vain kertomaan onko alue rannalla, korvessa, palvelut, tapahtumat... Paikan valinta kunkin tarpeiden mukaan. Leirintäopashan myös antaa perustietoja?

Tv: pekka

TOIVONEN KAIJA 20.03.2013 17:44

Meillä on yhdellä muun alan foorumilla ketju "kokemuksia leirintäalueista" Jonkin verran olen sinne listannut paikkoja, joissa ollaan käyty. On totta, että me kaikki arvostetaan eri asioita. Oli ihan hauska lukea sitä jälkeenpäin: olin korostanut huoltotilojen lämpimyyttä plussapuolena. Sitten muistin, että tuohan oli touko-kesäkuun vaihteen reissu Utsjoelle asti. Oli kylmää ja lämpimiä tiloja osasi arvostaa, kun vettä tuli vaakasuoraan ja lämpötila ulkona +3!

Mulle yksi tärkeä asia on se, että kemssantyhjennyspaikka on hyvä. Esim Nallikarissa ja Kylmäluomassa on suorastaan ilo hoitaa päivittäiset rutiinit :)

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.