Pyhälle tai Luostolle viikolla 14

MATTILA RAIMO 18.03.2013 14:27

Paljon on kierretty mutta nämä kun on käymättömiä paikkoja vielä niin jollakin on varmaan tuoretta tietoa näistä paikoista hiihdon osalta. Onko niissä rengaslatuja ettei tarvitse hiihtää viikkoa edestakaisin ja onko kahvimökkejä latujen varrella. Muita palveluita löysin netistä eli palvelurakennuksessa olevat tilat. Näissä laskettelukeskuksissa kun caravan-alue on rinteiden vieressä niin rinteiden hoitokoneet tuppaa ajamaan yötämyöten ja herkempi uninen ei saa nukuttua, miten näissä lienee tilanne (Rukalla ainakin 03:00 een) kuuluuko äänet tai ajetaan jo illasta.

VÄLIAHDE JUSSI 18.03.2013 18:55

Se on vaan, kummahomma? Että lavudut pitää olla aukin kymmenien kilometrien matkalta jo heti aamun valjettua,mutta lumikoneiden ääntäkään ei saa kuulua.Silloin on hiihtopuki ainoa hiihto mahdollisuus.

HALME MARTTI 18.03.2013 19:48

http://www.pyha.fi/site_images/P-L%20latukartta%2011-12_korjattu.pdf

Tässä ainakin pitäisi olla Pyhä - Luoston latukartta etäisyyksineen. Pyhällä pääsee hiihtämään täydellisimmän lenkin kiertämällä koko tunturijonon. Matkaa tulee noin 30 km. Jos lähdet liikekeskuksen kautta, tulee ensimmäisenä noin 6 km:n jälkeen Haarainselän pieni kämppä. Siellä voi syödä eväitä ja paistaa kaminassa makkaraa. Seuraavana noin 8 km edellisestä hieman isompi Salmiaavan autiotupa. Sen vieressä avonainen grillikatos. Salmiaavasta taas noin 8 km päässä Huttujärven kämppäkahvila. Siitä viitisen kilometriä ja tulee Kiimaselän autiotupa ja aikaisempina talvina sen vieressä on ollut Marjutin kahviteltta. Siitä sitten kämppärille kymmenkunta kilometriä. Jos haluaa paluumatkalla vielä pal- velua, hieman sivummassa on Astelin ravintola. Astelin kautta voi hiihtää vaikka seuraavan lenkin Kiimaselkään ja sieltä takaisin. Lupon valolatuakin voi hiihtää osan matkasta muualla, kuin valoladulla. Luostolla taitaa olla hieman enemmän lenkkejä. Yksi vaihtoehto on mennä skibussilla Luostolle ja hiihtää sieltä pyhälle. Noin 30 km tulee siitä. Vkolla 13 pitäisi katsastella näitä latuja. Rinnekoneiden melusta ei tietoa, taitavat Pyhällä ajaa illalla ja iltayöstä. Maantie menee aika läheltä Pyhän kämppäriä.

MATTILA RAIMO 18.03.2013 19:59

Kiitos Martti asiallisesta vastauksestasi. Hyviä vinkkejä laduista ja taukopaikoista. Kiitos latukartasta. Vaikuttaa siis ihan hyvältä lähteä sinne.

KNAAPI JUHA 18.03.2013 22:14

Pyhällä on leirintäalueen ja rinnekoneitten tallin välimatka alle 100 metriä ja rinnekoneita on paljon. Rinteet ajetaan aina sulkemisen jälkeen. Ei toki yöllä.

Toisaalta hyvän hiihtolenkin jälkeen uni maistuu, eikä rinnekoneitten ääntä edes kuule, koska ne ajettavat rinteet ovat selvästi kauempana.

NISSINEN KAUKO 19.03.2013 21:08

Viikolla 16 vuonna 2012 Pyhän Astelin caravanalueella viikko 172€ sisältäen sähkön ja saunan joka ilta. Hiihtoladulle noin 100m rauhallinen paikka ei rinnekoneen eikä myöskään liikennemelua. Menen toistekin,kun sinne suunnistan.

KANKKUNEN RIKU 20.03.2013 14:05

Voin myös suositella Pyhää. Rinnekoneet lähtee heti illalla liikenteeseen ja ainakin hiihtolomalla ladut oli kunnossa hyvissä ajoin aamulla. Lyhyemmillä hiihtolenkeillä tietysti joutuu hiihtämääm samaa latua takaisin, mutta muuten latuja kyllä riittää ja päivän saa kulumaan, kun käy Luostolla kääntymässä....:D Perinteisen suksilla sitten Isokurun kautta noitatunturin huipulle niin maisemat varmasti kohdallaa.

HALME MARTTI 20.03.2013 14:43

En kyllä suosittelisi enää kevättalvella Isokuruun menemistä. Lumivyöryvaara on liian suuri. Jos haluaa mennä suksilla Noitatunturille, niin suosittelen hiihtämän hoidettuja latuja ensin Karhunjuomalammelle, josta pääsee luonnonlatua eteenpäin.

MATTILA RAIMO 22.03.2013 20:35

Kiitoksia vielä herrat suosituksista ja tiedoista, kyllä me nyt sinne suuntaamme pariksi viikoksi.

Tämä keskustelupalsta on hyvä foorumi silloin kun kysyjä saa asiallisia vastauksia eikä vaan turhaa höpinää, jota ei jaksa edes lukea. Olen seurannut palstaa aina aika ajoin ja joskus ihan huvittaa tekstit. Karavaanari vuodesta -75.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.