Omatoimialueet ?

ALAPETERI PETRI 24.02.2013 17:12

Tervehdys, Voisiko joku vähän valottaa aloittelevalle caravaanarille omatoimialueisiin liittyviä yleisiä toimintaohjeita. Etenkin näin talvella.

Yritin hakea tietoa näiltä sivustoilta ja suoraan alueiden sivuilta, mutta paras mitä löysin oli että: Ohjeet toimiston ikkunassa.

Miten omatoimialueet toimii?

Kenelle ilmoitetaan, miten saadaan sähkötolpat auki, miten maksut ym.

PASANEN MIKKO 24.02.2013 21:58

Terve Eipä noita "omatoimialueita" noin 'yleisesti' taida juuri ollakkaan. Joitakin SFC-jäsenalueita kuvataan 'omatoimialueiksi', joissa yhdistyksien jäsenet 'hääräilevät'. Noissa paikoissa sitten saattaa olla noita ohjeita "toimiston ikkunoissa". https://karavaanarit-fi.directo.fi/leirintamatkailu/leirinta-suomessa/sfc-alueet/

KARJALAINEN ALPO 24.02.2013 22:05

No hyvinkin monia alueita toimii näin talvella ns. omátoimialueina,. Mutta jokaisella alueella oma toimintatapansa. Olen käynyt SFC-alueilla sekä yksityisillä. Mutta kaikilla alueilla kannattaa ensi olla yhteydessä joko omistajaan tai isäntää. Siitä se lähtee!

Käyttäjän lisäys viestiin 24.2.2013 klo 22:08:22 Jos haluat tarkemipia kokemuksia ja ohjeita niin lähetä yksyisviesti ja puhnumero niin voin soittaa miten missäkin asiat toimii.

PASANEN MIKKO 25.02.2013 09:37

Terve Onkos se sitten 'sisäpiiritietoa'? Laita vain lista tänne, tai vähintään jäsenkeskustelu palstalle.

HYTÖNEN RAIMO 25.02.2013 10:04

Yleensä omatoimialue on ns. puskaparkki.

Tietysti erikseen sopimalla niitä voi löytyä myös yleisistä alueista, mutta se omatoimisuuden osuus voi olla hyvinkin vaihteleva. Jos tiedossa on esimerkiksi vaunuyhdistelmän tai auton paikan lapiointi umpihankeen taitaa jäädä useimmilta tekemättä.

Mielestäni parhaiten toimiva omatoimialue löytyy Norjan Pykeijasta, josta saunan avain ja lämmitysohjeet löytyy avoimesta laatikosta - mutta tuskin sekään sydäntalvella. Eikä se ole sanan varsinaisessa merkityksessä edes karavaanarialue - muuten hieno paikka kylläkin (siis kesällä).

LATVALA MARKO 25.02.2013 10:19

Ainakin Kalajärvi Peräseinäjoella toimii erittäin mallikkaasti omatoimialueena talvisin, viikolla, kun ei isäntää paikalla. Alueet aurattu. Avaimen, jolla pääsee kaikkiin tarvittaviin paikkoihin (vc, suihku, sauna, tiskauspaikat, pyykinpesu) saa läheiseltä neste- huoltoasemalta karavankorttia vastaan. Siis kortti jätetään pantiksi avaimista. Maksun voi suorittaa pankkisiirtona. Erittäin toimiva systeemi. Just viimeviikolla oltiin ja nautittiin hyvistä hiihtoladuista.

ALAPETERI PETRI 25.02.2013 22:14

Kiitoksia vastauksista. Pitääpä alkaa soittelemaan ja selvittelemään.
Ja kiitoksia Alpo, otan varmaan tarjouksen tässä jossain vaiheessa vastaan ja laittelen sinulle viestiä.

Mutta selvisipä se ettei yleisiä toimintaohjeita ole olemassa.

PASANEN MIKKO 25.02.2013 22:43

Alpo ei vastannut, miksi hänen kokemuksensa ja mahdolliset tiedot 'omatoimialueista' eivät voisi olla muidenkin karavaanareiden ulottuvilla? Ei kai se nyt voi olla kovin 'salatietoa'! Me on joskus ruskamatkalta palatessa oltu omatoimisia Manamansalon Martinlahden campingissa. Saavuttiin sinne myöhällä, eikä henkilökuntaa ollut paikalla. 'Ikkunassa' ohje kuinka toimia, eli kehoitettiin tekstiviestinä laittamaan auton rek. n:o ja henkilö- ja osoitetiedot laskutusta varten. Muistaakseni pystyttiin saunakin lämmittämään. Lähettivät aikanaan sitten laskun. Se taisi olla sitä aikaa, kun Martinlahden tilanne oli, ellei suoritustila, tai ainakin lähellä sitä.

KARJALAINEN ALPO 26.02.2013 06:53

No meillä ainakin on toiminut omatoimijutut; Posiolla Himmerkissä, Kolilla Future Free Timessä ja Kuopiossa SFC-Alataliosssa. Nämä nyt tuli mieleen yhtä äkkiä.

KOISTINEN TOIVO 26.02.2013 07:22

Monta vuotta sitten Multaranta Raahesa oli syksyllä myöhään. Soitin isännälle, hän neuvoi avaimet, ja käski lämmittää saunan, ja olla kun kotona. Käski ottaa pankkilapun lähtiissä, ja maksaa sitte kun ehtii. oltiin yksin koko alueella. Mutta en tiijä onko nykyään tilanne mikä, ja onko alueella tehty lumihommat. Se on kyllä mukava alue, vaikka ei kyllä tullut käytyä viime kesänä. Toivopoika

MIKKILÄ JUKKA 10.03.2013 14:14

Multaranta toimii edelleen talvisin omatoimialueena. Lumityöt on tehty niin, että vieraillekin löytyy paikkoja. Samalla tavalla homma toimii kuin ennenkin. Paitsi nykyään tahtoo olla harvassa ne päivät, ettei alueella ole muita yöpyjiä. Multiksessa on kausipaikkalaisten ja vieraiden toimesta talvikuukausina tuhansia yöpymisvuorokausia.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.