Ei ollut bisnes Laajavuoren caravan-alue

JANHONEN MATTI 19.02.2013 18:33

Tämän päivän KSML tietää kertoa, että JKL:n kaupungin omistaman Kortepohjan matkailualue Oy:n osakkeet kaupungin toiselle tytäryhtiö Jykesille euron kappalehinnasta eli 380 euron kokonaishinnasta. Jykes omisti siitä jo aiemmin 40 %. Kovin on hapuilevaan tuo Jyväskylän caravan-aluepolitiikka. Tosin sekin pelko on, että sama hapuilu leviää muihinkin kaupunkeihin.

PULKKI MARTTI 19.02.2013 19:58

Eipä ollu kummonenkaan alueena, joten ei henk.koht. jää ikävä kaihertamaan.

VALKAMA MARKKU 23.02.2013 20:59

Onhan se aivan selvää. Jos lähes kaupungin keskustassa jävenrannalla (Tuomiojärvi) oleva leirintäalue ei menesty on aivan turha kuvitella että kaupungin laidalla hornan kuusessa kilometrien päässä järvestä olisi kannattavanpaa.

M Arkku

HYTÖNEN RAIMO 25.02.2013 23:23

Nin no. Asiaa voisi lähestyä kysymällä, kuka haluaisi leiriytyä keskelle kaupunkia? Tuskimpa kukaan, joten se siitä.

Sama pätee periaatteessa myös karavaanarialueisiin.

AHONEN KAI 26.02.2013 02:59

"Nin no. Asiaa voisi lähestyä kysymällä, kuka haluaisi leiriytyä keskelle kaupunkia? Tuskimpa kukaan, joten se siitä."

Ellei muita ilmoittaudu, niin täällä edes yksi, joka leiriytyy aina ohjelmantarjoajan oven suuhun, ja tämäkin talvi mennyt pääsääntöisesti keskustoissa, ei tämä sen kummempaa asumista ole, kotileikkiä etu- ja keittiötelttojen, markiisien kanssa ei tietenkään voi harrastaa, mutta vapaa vetelehtiminen metropolin sykkeessä pelittää buenosti ;)

KARJALAINEN ALPO 26.02.2013 06:50

Minä leiriydyn mielellään keskustassa silloin kun haluan käyttää palveluja, esim käydä syömässä hyvin. Suomalisissa karavaanialueissa on hyvin harvoissa paikoissa kunnon ravintolaa. Puskaparkissa tietenkin on omat hyvät puolensa, on rauhallista ja saa hyvää ruokaa, kun itse kokkaa. Mutta kun joutuu itseään syyttämään jos ruoka epäonnistuu ja joutuu vaimoa syyttämään huonosta tarjoilusta. Se repii auvoista oloa.

KOSKINEN OLLI 26.02.2013 07:17

Tietenkin keskustassa. Palveluiden vieressä. Pitäähän lomalla saada vaihtelua elämään, asunto kun on metsän siimeksessä.

HYTÖNEN RAIMO 26.02.2013 10:30

Muotoilin edellisen ehkä hieman huonosti.

Tarkoitin sitä, että ainakaan minä en halua kuulla koko yön kestävää kaupungin hälinää, vielä vähemmän aamuyöstä kapakista purkautuvien juoppojen örinää. Pahimmassa tapauksessa käydään viellä hakkaamassa nyrkillä tai jopa lekalla majoitteen seinään, eikä murtautuminenkaan ole mitenkään poissuljettu ilmiö.

Ja kun lähdet vaikkapa keskellä päivää kävelyretkelle kaupungille, toteat palatessasi autosi/vaunusi ryövätyksi - ihan arkipäivää ainakin Etelä-Euroopassa (Italia, Espanja jne,,,). Eivätkä rosvot sen enempää kuin paikallisetkaan välitä tuon taivaallista vaikka minkälaiset hälytyssireenit soisivat.

VÄLIAHDE JUSSI 26.02.2013 14:04

Raimo Tässäkin asijassa oma SFC alue on turvallinen kyllä siellä vähän seurataan kuka naapurivaunuun väkisin menee?

HAAPANEN TIMO 26.02.2013 16:14

Puhehan oli kämppäreistä, tai muista leiripaikoista kaupungilla. Voi kun niitä vain olisi joka kaupungissa. Tai edes pyörämatkan päässä.

Juuri siksi meiltä jää SFC_alueet käymättä, melkoisen metsässä lähes kaikki. Mitä siellä tekisi. @timppa

SILJAMÄKI ANTTI 26.02.2013 20:49

Täällä ilmoittautuu myös yksi lähellä kaupunkeja olevien leirintäalueiden käyttäjä. Harmittelen Jyväskylän alueen poistumista. Vajaa vuosi siellä viimeksi oltiin. Käytiin kaupungilla, kiitos julkisten. Ulkoiltiin ja nautittiin hyvistä sosiaalitiloista.

On tosi valitettavaa näiden lähellä keskustaa olevien alueiden häviäminen. Listoilla seuraavana lienee ainakin Lohja ja Porvoo.

Hyvässä suhteessa city-elämää ja maaseudun rauhaa on meidän juttu.

VÄLIAHDE JUSSI 27.02.2013 07:04

Lohjasta on puhuttu jo vuosia harminpaikka jos se menee,syynä on siihen vuokraaja. Porvoosta en tiijä,mitään.Kyllä minullekin sopii kaupunki alueet silloin,kun koirat ei ole mukana.

PÖNTINEN PEKKA 27.02.2013 11:51

Eihän se Laajavuori kämppärinä kummoinen ole noin maisemallisesti. On kuitenkin paikat vaaterissa ja sosiaalitilat kunnossa. Keskustaan pääsee julkisilla ja pyöräilymatkakaan ei ole liian pitkä. Sopii hyvin esim. messu-, konsertti- tai teatterivierailua suunnittelevalle, joka ei tarvitse toimintaa itse leirintäalueella. Vuorilammen uimarannalle ja Laajavuoren kylpylään on vain kävelymatka.

Tuomiojärvi alkoi lakkautamisensa aikoihin olla täydellistä uudistamista vailla: huoltorakennusten uusiminen, vaateripaikkoja oli vähän jne. jne. Uimaranta kyllä olisi kelvannut sellaisenakin!

PÖNTINEN PEKKA 27.02.2013 11:59

Olet Timo varmasti paljon reissanneena käynyt Kemijärvellä. - En kuitenkaan malta olla taas kehumatta Kemijärven kämppärin sijaintia. Tasainen maasto veden äärellä ja voit kipaista kävellen keskustaan käristykselle tai hakea pitsat alueelle. Pitsat eivät ehdi matkalla paljon jäähtyä! Siistit paikat ja kaupan päälle vielä ystävällinen palvelu.

ASIKAINEN MATTI 27.02.2013 12:21

Takavuosina saattoi Jyväskylässä hyödyntää puskaparkkina Survon P-aluetta satamasta sillan yli kilometrin verran tien vasemmalla puolella. Mikä lienee tilanne nykyään?

HAAPANEN TIMO 27.02.2013 17:57

Vai on Kemijärvellä noin mukavasti. Muutamia paikkoja on vielä kivasti, Tammisaarikin on hyvällä paikalla.

@timppa

NYYSSÖNEN KAJ 28.02.2013 16:20

Mihin sitä kämppäriä tarvitaan muulloin kuin lämmityskautena? Kadunvarsi pelaa ihan hyvin lähellä palvelua.

HAAPANEN TIMO 28.02.2013 19:04

Käyhän kadunvarsi yöpymiseen, mutta jos haluaisi pienen leirin tehdä, ja iltaa istuskella grillaillen markiisin alla päiväisen kaupunkikierroksen päälle.

@timppa

VÄLIAHDE JUSSI 02.03.2013 20:28

Kyllä olen kaitsun kanssa samaa mieltä kadun varrella voi ihan hyvin vietää yönsä Punkinmäessä tuli kerran joku,kyykimään autoni viereen minä istuin siitä vähän matkanpäässä puun alla, minä kävelin sen ukon tykö ja kysyin mitä se katselee,hän sanoi että:"Että ihalee Volkaria joka, on maailmaa nähnyt",siinä sekin yö meni turistessa hänen kansaan,volkarissa. Aamulla siirsin esson pihaan ja nukuin sen päivän siinä.

NOUSIAINEN ASKO 02.03.2013 22:55

Säästypähän muutama kymppi rahaa, kun ei päässyt yöksi aluelle oli lappu kirjoitettu pienellä kirjaimilla kielletyn ajomerkin päälle , Avattaisiin alue vapuksi. ,..On tästä jo monta viikkoa kulunut aikaa...

PÄRSSINEN MARTTI 06.03.2013 18:25

Tuomiojärven camping alueen lopetus ei johtunut kannattamattomuudesta vaan siitä että herroille piti saada järvenranta tontteja rakentamista varten.Mitä sitten tulee huonokuntoisten rakennusten korjauskustannuksiin niin montakos miljoonaa kaupunki laittoi Laajavuoren caravan alueen rakentamiseen? Jo alusta pitäen oli aivan selvää että Laajavuoren alue ei tule menestymään mutta kyllähän täällä Jyväskylässä osataan tehdä näitä typeyyksiä päättäjätasolla,yhtenä esimerkkinä sataman "tunneli".

HEDBACK JORI 17.03.2013 09:21

Moi, elikkä onko Laajavuoren caravan alue vielä auki vai onko siellä laitettu lappu luukulle? T: Jori

PÄÄKKÖNEN ESA 18.03.2013 07:34

Ainakin talvella on suljettu. Kesästä ei tietoa. Olisin mennyt ensiviikonloppuna kun pojalla kisat.

Esa

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.