Mitä mieltä ?

HÄKLI HANNU 04.01.2013 18:41

Artikkelista 1/2013 lehden postilaatikko kirjoituksesta, jonka on kirjoittanut nimimerkki : Terveiset Napapiiriltä. Oliskohan aika kausipaikkalaisten muuttaa suhtautimistaan kiertäviin karavaanareihin ja nuoriin karavaanareihin, vai mitä mieltä ollaan? Itsekin liikkuvana olen törmännyt hiukan samantyylisiin juttuihin .

Käyttäjän lisäys viestiin 4.1.2013 klo 18:43:07 Siis en nuorena liikkuvana vaan liikkuvana.

TERVO JARI 04.01.2013 20:28

Miksi muuttaa ?

Saahan ihminen olla se mikä on, hän ja alue joutuu vaan kärsimään aiheuttamansa asiakaskadon/maineen kärsimisen alueellaan . . .

Liekkö tuo panee "hallitukset" ajattelemaan asijaa, ja ripittänevät "joukkojaan" . . . ;-)))

Itse olen jo neljä kesää boikotoinut kotimaan matkailua, osin noista syistä ja osin lomareissun suuntautumisesta "muualle", sinne missä ei naapuri "töllää" ja missä "sielu" lepää, niin jos tässä ruhossa sellanen sattuu oleileen . . .

Joitain viikonloppureissuja tehrään hitte lomakauden ulkopuolella tääl kotoSuomess . . .

PALM PEKKA 05.01.2013 08:06

Niin tuohon on vaikea sanoa vain yhtä mielipidettä. Jos joku alue katsoo että tulee toimeen kausipaikkalaisten maksuilla niin siitä vaan. Alue vaan sitten pois alueoppaasta ja se siitä. Useilla alueilla kuitenkin meitä liikkuvia karavaanareita kohdellaan kyllä hyvin Muutoksia on kyllä tullut kuten Etuniemi, jossa aikoinaan oli todella ystävällinen väki. Kai se sitten on paras vaan äänestää jaloillaan tai tässätapauksessa autollaan. Kummastustani on herättänyt liiton alue Jalavanniemi tuolla Hämeenlinnan lähellä. Se kun on vaan kausipaikkalaisille. Onko siis alue liiton eliitille jonka kulut maksetaan jäsenmaksuista vai mikä kummajainen tuo on. ITE

KOISTINEN TOIVO 05.01.2013 09:43

Eihän se loppujen lopuksi mikään ongelma ole. Nyky kortteeri kulkimissahan on lähes kaikki tarvittava leireilyyn. Jos nyt sitten näyttää, että karavaani alue ei jostain syystä miellytä, ajaa ohi. Puskaparkkejahan on, ja ap see asemia. Eli äänestää rattailla. Kyllä vain monta hyvää aluetta on. Toivopoika

POIKULAINEN ESA 05.01.2013 10:28

Olet oikeassa Toivopoika. Olen lukenut aikaisemminkin samanlaisia kirjoituksia etteivät yhden yön kulkijat ole tervetulleita alueelle. Joillakin alueilla olisi oltava kaksi yötä vähintään. Hyvä alue kun löytyy niin ollaan monta yötä. Miksi hyvää vaihtaa jossa viihtyy.?. Tietää mitä odottaa kun reissuun lähtee. Vanhalla kalustolla olisi tarkoitus aloittaa caravaanarin elämä joten yleiset leirintä alueet hakuseen. Omalle alueelle saatiin ilmainen viikonloppu tutustuminen joka taitaa jäädä käyttämättä.

KYLMÄNEN REIJO 05.01.2013 11:18

Itse olen havainnut ilmapiirin muutoksen alueilla, joissa valittujen toimihenkilöiden osoitteet ovat toimialueen ulkopuolella. Useimmiten he ovat omaa rauhaa etsiviä ruuhkasuomalaisia.

Käyttäjän lisäys viestiin 5.1.2013 klo 16:51:00 Eihän kukaan ole mielissään, jos mökkialueella pörrää vieraita kulkijoita.

SANTALAHTI HANNU 05.01.2013 13:40

Menee elämä ja loma pieleen jos miettii koko ajan että minkä moisen kohtelun saa seuraavalle alueella ! Hölmöä, kannattaa ehkä pysyä kotona ! Jos mulle joku Älypää vinoilee kalustosta, kuittaan sanomalla että rumat on mutta omat, niin loppuu vinoilu! Pitääkö vetää herneet nenuun joka asiasta, on siellä alueella välittämättä muista!
Hanski

Käyttäjän lisäys viestiin 5.1.2013 klo 13:51:31 Jalavaniemellä alkoi mun karavaanari ura v.89 , ostin vaunun kesällä ja vein vaunun sinne muutamaksi kuukaudeksi. Alue oli aika uusi silloin, siisti ja omistajat tosi mukavat. Siellä oli kaikki kavereita keskenään, en tiedä miksi on nytten muuttunut kun en ole käynyt siellä ekan kesän jälkeen!

HÄMÄLÄINEN MARKKU 05.01.2013 13:49

"Kummastustani on herättänyt liiton alue Jalavanniemi tuolla Hämeenlinnan lähellä. Se kun on vaan kausipaikkalaisille. Onko siis alue liiton eliitille jonka kulut maksetaan jäsenmaksuista vai mikä kummajainen tuo on."

Jalavaniemi ei liity millään tavalla SFC:hen. Alue on yksityinen, sen omistaa ja sitä ylläpitää Henri Lindholm. Sitä tosin en ymmärrä mitä tekemistä sillä on enää alueoppaassa kun se on muuttunut suljetuksi alueeksi.

Silloin kun alue avattiin ja se oli yleinen alue tuli siellä käytyä muutaman kerran

KOISTINEN TOIVO 05.01.2013 16:00

Kalustoa kaiken ikäistä on alla ollut, muuta ei kyllä ole sitä kommentoitu. Tosi on. Mitä sitä miettii paikkoja etukäteen. Samaa reittiä pääsee kahteeen suuntaan. Kerran on kyselty omistuspohjaa kulkuneuvolle. Sanoin, ettei näin köyhällä miehellä ole varaa palkata rekisteriotteeseen omistajaa. On pitänyt laittaa oma nimi. Toivopoika

HÄKLI HANNU 05.01.2013 16:21

Sama täällä rintamalla ja kerran oikein kovan kehunnan päälle sanoin että tuotaisiin rekisteriotteet näytille kenen nimi siinä on, tuli hiljaista. Tästäkin on aikaa jo ainakin 20v, mutta taitaa sama tyyli jatkua. Eikä ole kirjoitettu millään pahalla. Jatkoja T: Hanski H.

MÄKELÄ MIKA 05.01.2013 18:57

Lainalla ostetun pelin otteessa on oma nimi omistajaruudussa jos laina on otettu pankista eikä myyjäliikkeen kautta että se siitä nimestä otteessa. Voihan olla että kaikki muu "pesässä" on jo velatonta ja siksi ei kiinnosta lomailla 90 luvun peleillä kun uusiakin myydään...

PALM PEKKA 05.01.2013 19:22

Jalavanniemestä. Muistin joskus aikoinaan kun se siirtyi vain kausipaikkalaisille että jossain luki myös että SFC-on omistussuhteessa alueeseen. Taisin sitten erehtyä vai onko tuo kaveri vain yhteyshenkilö. Eikös alue ollut alunperin kunnan omisrtuksessa vai muistanko senkin väärin. ITE

KOISTINEN TOIVO 05.01.2013 19:22

Asiaa puhut Mika. Tosin pankkikin perii palkan kun antaa ostajalle oikeuden nimeen. Mutta niin kuin sanoin ei minulle ole kommentoitu leiri autosta koskaan. Hyvin on leirihommat onnistuneet, muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta. Niistäkään ei sen enempää. Toivopoika

SANTALAHTI HANNU 05.01.2013 22:06

Mäkelä Mika , antaako se mitä kirjoitit mielestäsi oikeuden arvostella muiden kalustoa ? Minun "pesässä " on kaikki velattomia, mutta ei silti kiinnosta ajella uusilla kun vanhakin toimii aivan loistavasti ! Enkä kaipaa nahkasohvaa, ilmastointia sun muita hölyn pöly vehkeitä vaunuuni ! No, joo tuli vähän pikä juttu! Jokainen taaplaa tyylillään ! Hanski

NIEMELÄ KARI 05.01.2013 23:32

Yksi asia mikä mättää leirintäalueden tiedoissa , ilmoitettu esim. sähköpaikkoja 120 kpl. ja yllätys kun menet paikalle niin "kulkureille" on vain muutama paikka jossain alueen reunalla , parhaat paikat on kausipaikkalaisilla . Kirsimme -12 kesänä Suomea ristiin rastiin ja täytyy sanoa , paikkoja nimeämättä , paljon tuli punakynällä suttua leirioppaaseen .

TURUNEN HEIMO 06.01.2013 07:00

En oikein käsitä mitä hyötyä on kirjoittaa, "paikkoja nimeämättä, paljon tuli suttua". Tuskinpa tuli kun ei viitsi tuoda asiaa julki vaan muiden ajaa noihin ansoihin. Tuo antaa vahingon kiertää asenne ei ole lainkaan fiksua.

HÄMÄLÄINEN MARKKU 06.01.2013 13:02

Kyllä ne Jalavaniemen maat omistaa Harri Lindholmi, nykyään (ilmeisesti pojan) Harri Lindholmin Jalavanimi Oy on vuokralaisena.

http://yle.fi/uutiset/karavaanarit_suosivat_jalavaniemea/5287605

http://personal.inet.fi/palvelu/mejk.oy/Binder2jalavaOAS.pdf

HÄMÄLÄINEN MARKKU 06.01.2013 13:21

En tiedä missä tuollaista arvostelua tapahtuu. Itse en ole törmännyt moiseen, ehkä siihen vaikuttaa näkyvissä oleva jäsennumero joka on monen mielestä pieni, itse en siihen kiinnitä mitään huomiota, onhan se ollut kulkuneuvossa jo 30 vuotta.

Jos uusia jäseniä arvostellaan olisi siinä tosiaan vakiasukkailla peiliin katsomisen paikka.

SAIKKONEN ERKKI 06.01.2013 19:00

Kovin on pikkusieluista touhua. Mulle on aivan yks hailee kuka kenenkin kulkuvälineellä on liikkeellä. VOP eli vaunussa on pyörät ja tarkoitettu liikkumaan ei maatumaan paikoilleen. Kausipaikkalaiset voisivat joskus katsoa peiliin.

Hyvää alkanutta vuotta kaikille liikkujille! Anita

PULKKI MARTTI 07.01.2013 12:37

Päivää lajitoverit Hyvä alue - huono alue. Kokemus on usein henkilökohtainen. Se mikä toisesta on surkeaa voi toisesta olla parasta. On monesti tapahtunut niin että huonon ensivaikutelman saattelemana jostakin alueesta on jäänyt surkea kuva. Isäntä on ollut töykeä, välinpitämätön tai jokin asia ei ole vastannut omia odotuksia. Omasta kokemuksesta sanoisin että kannattaa kokeilla uudelleenkäyntiä. Asiat voivat muuttua ns.180 astetta. Olen sitä mieltä että huonosta palvelusta kannattaa aina kertoa sen antajalle, mielummin heti kuin jälkikäteen, jos mahdollista.

VÄLIAHDE JUSSI 09.01.2013 20:53

Eikö tuota vois caravanlehessä ilmoittaa mitkä alueet on vain kausipaikkalaisten käytössä ei muiden,se olisi mielestäni ihan reilua.

PALM PEKKA 10.01.2013 15:39

Niin ja miksi ylipäätänsä mainostaa itse'ään alueoppaassa. Liekkö vaan tapa saada "ilmaista" mainosta. poistakoot yhdistys sen ja muut vastaavat sieltä tai tehkööt niille oman maksullisen osaston. ITE

ANTTILA MARKKU 10.01.2013 18:43

Mistä muualta kaikkein kätevimmin saa osoitteen pelkkää kausipaikkaa varten kuin leirintäoppaasta?Se vain pitää ilmaista tarpeeksi selvästi että normi vaanari ymmärtää kyseessä olevan ainoastaan kausipaikkalaisten alue.Näitä saattaa ilmaantua tulevaisuudessa lisää,riippuen alueen palveluista.

RUOTSALAINEN JANI 13.01.2013 00:18

En ole törmännyt paheksuviin katseisiin. Mulla kyllä olis kaikki "kirosanat" kohillaan. On koiria, vanha vaunu ja olutta juon "tontillani". Joskus jopa kuuntelen radiota ulkosalla, olen "nuori" ja vieläpä "yli"solsiaalinen. Minun jos jonku olis pitäny kuulla valitusta nähdä niitä paheksuvia katseita. Voihan se olla vika jossain muualla? Ihminenhän näkee sitä mitä haluaa.

KORSIJÄRVI SEIJA 13.01.2013 17:11

Jani, tuollaisia nuoria, sosiaalisia ja jos vielä talkoohenkisiä karavaanareitahan me tarvitaan tähän auttamatta ukkoutuvaan ja akkautuvaan porukkaan...Josko sinulla on koira/koiria ja juot olutta omalla tontillasi radiota kuunnellen niin eiköhän molemmat ole ihan hyväksyttäviä asioita kunhan huomioit alueen säännöt ja hyvän naapuruuden :) Ja tuosta sun kahdesta viimeisestä lauseesta olen kanssasi ihan samaa mieltä!

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.