Liitto jatkaa valisemalla linjallaan!

KYLMÄNEN REIJO 02.01.2013 12:49

Turvavälit???

Nyt tämä Leirintä- ja turvatoimikunta on viisaudessaan säätämässä uudet turvävälit. Eikö kaasulaitteiden tarkastuspakko riittänyt?

-Neljän (4m) metrin turvaväli mitataan vetoautoista!!!

Puheenjohtajan mielestä se edellyttää vain uutta ajattelua. ???Haloo, käy tutustumassa SF-C alueisiin ja mittaile paikkojen tuleva vähennystarve!

Käyttäjän lisäys viestiin 2.1.2013 klo 12:51:54 Lue uusin Caravan-lehti 1/13.

ANTTILA MARKKU 02.01.2013 12:53

"Uutta ajattelua"vois olla että vetoauto jätetään parkkipaikalle.

SAARELA HARRI 02.01.2013 13:31

"Uutta ajattelua" voisi olla myös se, että yrittää ymmärtää lukemansa, eikä tulkitse asioita aina vain kuten piru raamattua.

KYLMÄNEN REIJO 02.01.2013 14:17

Varmaan Kuopiossa oli sisäpiiritietoa suunnitelmista, koska viisi vieraiden parkkipaikkaa muutettiin vetoautojen parkkipaikaksi.

Käyttäjän lisäys viestiin 2.1.2013 klo 14:19:48 Harrille: Alueisännät sen tulevat tulkitsemaan. Heille se tulee olemaan raamatunlause.

SAARELA HARRI 02.01.2013 14:57

Jo vain alueisännät sen asian kanssa tulevat elämään, mutta eivät tulkitsemaan, vaan toteuttamaan viranomais määräyksiä/ ohjeita. Eli summa summarum; liitto ei ole keksinyt sitä, että myös vetoauto tullaan lukemaan palokuormaan. Liitto vain kertoo alueille ja niiden isännille, sekä jäsenistölle että missä mennään viranomaismääräysten kanssa, ja näin toimien toteuttaa tarkoitustaan . Lausumalla että "liitto jatkaa valitsemalla linjallaan" annat ymmärtää että tämä palokuorma-asia olisi liiton masinoima asia, ja että liitto olisi jälleen kerran hankaloittamassa jäsentensä asemaa. Näinhän asian laita (tässäkään) tapauksessa ei ole.

KYLMÄNEN REIJO 02.01.2013 16:16

Saarela kopioisitko tänne sen viranomaisen määräyksen turvävälistä.

Jos turvaväli toteutetaan, merkitsee se paikkojen vähenemistä 1/3 osalla. Uusia paikkoja on nykyisin rakennettu 10 metrisiksi. Uuden määräyksen takia tila levenee vähintäin 4 metriä. 180 paikkaisesta alueesta tulee 129 paikkainen. Vai oletko sitä mieltä, kuten veli edellä, että ostetaan vetoautoille lisätilaa parkkipaikkoihin?

PULKKI MARTTI 02.01.2013 17:45

Olen kyllä Markun ja Harrin kanssa täysin samoilla linjoilla.

PITKÄAHO JUKKA 02.01.2013 18:32

Hyvä että liitto jatkaa valitsemallaan linjalla kun siinä on se vetoauto vaunun kyljessä kiinni niin onhan tulipalon sattuessa siinä kaksi sammutettavaa.

JANHONEN MATTI 02.01.2013 18:59

Onhan se tosi tärkeää, kun noita sammutettavia vaunuja on vuosittain niin paljon. Tosin sammuneita karavaanareita on kyllä alueilla paljon enemmän.

KORSIJÄRVI SEIJA 02.01.2013 19:30

Pitääpä taas kerran puolustaa tuota uutta ajattelumallia....4 metrin turvaväli ei palon sattuessa ole ollenkaan riittävä...Olen paikan päällä todennut miten noin kahdeksan metrin päässä, vaunun ja vetoauton palaessa, olleen vaunun ikkunat "sulivat"...Onneksi ei kuitenkaan palo sinne asti tehokkaan sammutustyön tuloksena ollut päässyt leviämään...

SAARELA HARRI 02.01.2013 20:58

Kylmänen, en pysty kopioimaan sitä minnekkään, kun sitä ei ilmeisesti ole vielä edes kirjoitettu minnekkään.

Kuten jo aiemmonkin totesin, niin kannattaisi yrittää ymmärtää lukemansa, eikä tulkita sitä miten sattuu. Lukaise uudelleen se Hämäläisen teksti siitä viime lehdestä, ehkäpä se avautuu jossain vaiheessa.

TERVO JARI 02.01.2013 21:05

Reijo, oletkos sinä kaikessa turvallisuutta edistävää toimintaa vastaan ?

Sinun mielipiteesi viimeaikoina on olleet sen suuntaisia . . .

Kantsis ajatella hieman . . .

Ei haittais vaikka tuo turvaväli olisi 10m, samalla se toisi yksityisyyttä jokaiselle "kulkijalle" . . .

Kävihän tuo matkailijoiden vähentyminen ilmi kirjoituksista, miksikäs ei olisi mahdollista jokatoisen paikan käyttämättä jättämismahdollisuuden käyttöön otto ?

Tuolloin turvaväliä olis kohtuullisesti . . .

KYLMÄNEN REIJO 02.01.2013 21:54

Jari, helpompi olis lopettaa SF-C alueet ja myydä ne omakotitonteiksi.

JANHONEN MATTI 02.01.2013 22:26

Jos ei ole ongelmaa, se on tehtävä. Niin se menee.

Paitsi, että ajoneuvojen turvavälien kasvattaminen on turvallisyyskysymys se on vääjäämättä myös taloudellinen asia yhdistyksille. Kun ja jos paikat vähenee myös tulot huippujen osalta leikkautuu pois. Ei siitä ajattelutavan muutoksella selvitä. Mikseivät suoraan määritellä turvavälejä MRL:n asetuksessa määriteltyyn kahdeksaan metriin. Ja päälle vielä alkusammutusputkiston ja vesipostien rakentamisvelvoite paineenkorotuslaitoksineen. Senhän kaikkein tärkein luulisi olevan, kun palokunnan vasteaika etäisyydestä johtuen on monilla >20 min.

HYTÖNEN RAIMO 03.01.2013 10:45

Ei tuosta nyt kannata pulttia ottaa. On yleinen käytäntö, että esimerkiksi yleisötapahtumissa jo yksistään pelastusviranomaiset vaativat nuo neljän metrin turvavälit, jotta tarpeelliset ajoneuvot (paloautot, ambulanssit, poliisi) pääsevät siirtymään kivuttomasti tarvittavaan kohteeseen.

Ja tämä on faktaa, olen sen verran joutunut noita turvallisuussuunnitelmia tekemään.

SALONEN MARKKU 03.01.2013 11:26

Pelastustie ja turvaväli on eri asia (edelliselle)

HYTÖNEN RAIMO 03.01.2013 11:33

Edelliselle.

Niin on, mutta koskee yhtälailla karavaanarialueitakin.

KYLMÄNEN REIJO 03.01.2013 11:49

Hytönen on pihalla kuin lumiukko. Caravan-alueilla on ajoväylät (pelastustiet), ei siellä jokaisen vaunun ja auton välistä tarvitse ajella. Minulla ei ole mitään turvallisuutta vastaan, eikä ole ollut. Täällä on hyvä heitellä erilaisia ratkaisuja, turvaväli 8:aan metriin, joka toisen paikan poistamista ja vetoautoille erillisen parkkipaikan rakentamista, ajattelematta mitä se vaikuttaa alueiden omistajiin ja meille palveluiden saatavuuteen tulevaisuudessa. Jos minä vaadin itselleni viittä parkkiruutua jossakin kylpylän parkissa, jottei palokuorma ylity ympärilläni, minut hyvästeltäisiin välittömästi. Olen kuitenkin yrittänyt huolehtia turvavälistä, kuten karavaanarin pitääkin. Nämä Liiton turvamiehet menevät Vuosseliin ilmoittamaan, että paikkojen määrä on puolitettava. Mitä tapahtuu? Seuraavana syksynä portilla on kyltti: Alue suljettu, paikalle rakentaa Sosnivobaja Oy hotellikombinaatin.

Jään odottamaan, keiden piipärtäjien ehdoilla edetään.

NYYSSÖNEN KAJ 03.01.2013 12:32

Toisilla kova käsitys tyypillisen SFC-alueen maapohjan arvosta tai rakennusoikeudesta. Täällä Iberian niemimaalla ei tunneta lainkaan käsitettä turvaväli mutta kukin yrittää vallata mahdollisimman suuren etupiirin kuin suinkin.

Pari palokuvaa etupuolelta otetussa kuvassa on ruoho palanut 8m etäisyydeltä autosta. Miten kuuma siinä olisi ollut kahden metrin korkeudella? Palo syttyi kun mies vaihtoi pulloa, pullo makuuasennossa. Autossa sisällä palon syttyessä vaimo ja lapsi.

ALA-HIIRO MARTTI 03.01.2013 14:08

"Suurempana muutoksena tulevat jälleen kerran uudet turvavälit". Alueita on rustattu nykyisten turvavälisäännösten pohjalta monella eri mallilla. On rakennettu terasseja, tehty istutuksia, rakennettu ja asfaltoitu loosseja, sähköistetty paikkoja tällä jaolla ym. Ja suurimmaksi osaksi ns. puutarhakaravaanareitten viihtyisyyden luomiseksi. Paljon on tehty talkootunteja ja uhrattu yhdistyksen rahoja alueen infran rakentamiseksi - missä enemmän, missä vähemmän. Taitavat tässä hötäkässä mennä alueiden "puutarhasuunnitelmat" vallan uusiksi ja samalla paikkojen määrä tulee vähentymään merkittävästi. Taloudellinen tasapaino on kuitenkin helposti saavutettavissa esim. jäsenmaksua ja vrk-maksua korottamalla. Mihin se taas johtaa, voidaan vaan arvailla! Turvallisuudesta meidän jokaisen täytyy omalta osaltamme ilman muuta huolehtia. Alueisännät vastaavat puolestaan alueella noudatettavien turvallisuusmääräysten noudattamisesta. Mitä tuleman pitää, sitä jään mielenkiinnolla odottamaan!

Martti (ei kausipaikkaa)

SANTALAHTI HANNU 03.01.2013 15:03

Herää kysymys miksi pähkäillä tuollasia asioita, joille jäsenet ei mahda mitään! Tuskin siitä mitään äänestystä tulee ! Jos liitto jotain päättää niin se on sitten siinä, mulle on ainakin ihan sama, onko se väli 4m , 6m , 8m tai ihan mitä tahansa. Minä jäsenenä pelaan niillä korteilla mitkä jaetaan :) Hanski

TÖRÖLÄ SIMO 03.01.2013 15:28

Näyttäs tulleen Citikassa pientä laittoa)

KOISTINEN TOIVO 03.01.2013 18:46

Sitikkaan vähä lasinkappaleita seiniin, ja oviin. uudet öljyt moottoriin. Siten vähän maalia pintaan. Kyllä siittä vielä hyvä tulee. Toivopoika

HJELM ARTO-VEIKKO 03.01.2013 18:50

Onneksi oli etuveto,olis kardaani lämmöstä notkahtanut.

t Jelmi

KYLMÄNEN REIJO 03.01.2013 20:11

Siinä Nyysönen lähetti kuvat varoitukseksi puskaparkkilaisille. Puskista puuttuu riittävä sammutuskalusto. Ne eivät liity mitenkään käsiteltävään aiheeseen.

LEIMU PAULI 03.01.2013 20:46

Joopa joo! Kas kummaa mitä meinaavat tehdä, että oikein isommat turvavälit? Kyllähän se hyvä on turvallisuudesta huolehditaan, mutta se on kyl selvää et asiakas- eli vaunupaikkoja joudutaan sit alueella vähentämään! Tai ajatelkaapa mikä liikennemäärä alueella on kun kaikki tuo ensin vaununsa ja tavaransa paikoilleen ja sit eikun autoa viemään pois alueelta! Höh sanon minä? Varsinkaan treffien aikaan se pölymäärä ei tontilta häivy,paitsi jos ne kestää vähintään viikon.Ja sitten ei kukaan huomaakkaan pian mun vanhaa vania? Eiköhän panostettaisi ennemmin ja enemmän alkusammutuskalustoon sekä koulutukseen. Niin ja sekin vielä että sitä sit joutuu olemaan kuivin suin paljon aiempaa kauemmin. Kyllä se kesä sieltä jo kohta tulee.Ps. on muuten lehti vielä kesken.

VALTONEN MARTTI 03.01.2013 20:55

Odotan innolla seuraavan syksyn karavan messuja Lahdessa. Jos tuo uusi turvaväli on silloin käytössä:-))

HELIN JUHA 03.01.2013 21:41

Yksityisellä puolella todennäköisesti jätetään mahdolliset uudet suositukset unohduksiin, harva yrittäjä lähtee investoimaan leirialueen infran muutoksiin moisen takia. SFC-alueillakaan ei varmasti ole suurta intoa uusiin järjestelyihin sähköjen ja paikkojen suhteen ja voi olla että monella alueella pidetään kiinni vanhoista tavoista. Tuntuu että liitto ampuu omaan nilkkaansa keskittyessään keksimään karavaanareille ehdotuksillaan kaasuista ja turvaväleistä vain lisää kustannuksia. Mielestäni liiton pitäisi keskittyä edistämään nimenomaan matkailuajoneuvoja käyttävien karavaanareiden etuja niin täällä Suomessa kuin ulkomaillakin eikä puuhata lisärasitteita maksajilleen.

KEMPPAINEN OLAVI 03.01.2013 21:46

Fuengirolan torilla näime suomalaisia, ruotsalaisia, saksalaisia, englantilaisia, holantilaisia ja espanjalaisia joulun vietossa ja turvavälit yhden metrin luokkaa. Mukavampihan on rupatella naapurien kanssa avoimsta ikkunoista, kun ollaan lähekkäin! Eipä tainnut mainitun paikkakunnan leirialuekaan kovin harvaanasuttua olla.

KYLMÄNEN REIJO 03.01.2013 22:08

Liitto käyttää "voimaansa" ja saa ajamansa uudet turvavälit palomääräyksiin. Paloviranomaisten toimesta tullaan kyllä valvomaan toteutumista sekä yksityisillä että yhdistysten alueilla. Toivotaan heille onnistumista palkattujen "turvamiesten" itsetunnon takia.

YLINIEMI SEPPO 04.01.2013 08:01

http://www.iltalehti.fi/matkajutut/2012122116429094_ma.shtml

WILHELMSSON LEIF 04.01.2013 11:23

Varmaan Euroopan leiripaikat on kehitysmaita verrattuna Suomeen tai oliskohan niin että on vähemmän matkailioita.

Kuvat: Schweiz, Ranska, Saksa.

JANHONEN MATTI 04.01.2013 12:06

Johtuiskohan se ihan siitä, että Euroopassa ihmiset pelkää vähemmän toisiaan. Tai ainakin karavaanarit näyttää pelkäävät.

Taitaa olla perää siinä jutussa: Lastu virrassa perkele, missä mun kirveeni on?

NYYSSÖNEN KAJ 04.01.2013 13:30

"Siinä Nyysönen lähetti kuvat varoitukseksi puskaparkkilaisille. Puskista puuttuu riittävä sammutuskalusto. Ne eivät liity mitenkään käsiteltävään aiheeseen. "

En ihan varmaan yllä mainittu tapaus sattui 300m paloasemalta niin turvallista leirintäaluetta et yleensä löydä. Yhtään vieressä ollutta matkailuautoa ei vaurioitunut, paikka Vila Real Santo de Antonio sataman ex. vapaa parkki nyt aidattu tolpin ja 2,50€ per vrk.

Portugalissa on sen verran enemmän tilaa että ei tarvitse vapaaparkissa heti viereen tulla.

Saisko Liitto läpi samalla että Hämeenlinnassa ei saa parkkeerata yhtään auto 6m lähemäksi toista autoa.?

HÄMÄLÄINEN MARKKU 04.01.2013 15:37

Samanlaista väljää leiriytymistä on käytössä myös Liettuassa.

Koetimme jättää itsellemme ulkotilaa, mutta siihen oli ohjattu toinen auto :( Meidän auto on vasemman puoleinen.. Alueeltä ei päässyt pois ennen kuin muutama vaunu oli poistunut.

KYLMÄNEN REIJO 04.01.2013 17:12

Nyyssönen, vaikka palolaitos olis vieressä, ei se auta, jos sieltä ei saada ketään tulemaan paikalle. Tuossa palossa ei ole käytetty ulkopuolista apua sammutukseen. Meidän alueiltamme löytyy käden ulottuvilta sellaiset välineet, että palo olisi tukahdutettu alkuunsa. Tun auton omistaja oli varmasti iloinen, menihän se nyt taatusti lunastukseen.

NYYSSÖNEN KAJ 04.01.2013 19:01

Kyllä palokunta oli paikalla muutamassa minuutissa, paikka kun on kaupungin keskustassa. Palo on heti rajua kun syöttää jääkaapille 32 kertaa enemmän kaasua kuin on sallittua eikä sitä silloin ole helppo sammuttaa kun roihu on auton sisäpuolisissa rakenteissa. Sai sentää vaimon ja lapsen ulos vammoitta.

Palokunta onnistui suojeleen ympäristössä olleet kulkimet vaurioilta mutta nurmikko paloi auton ympäriltä laajalta alueelta jossa ei ollut muita vapaaparkkilaisia.

KOSKINEN OLLI 04.01.2013 21:04

Ei paloturvallisuudesta ole huolta. Olemme monikulttuuristumassa, uutena vuotena Ranskassa poltettiin 1200 autoa.

Käyttäjän lisäys viestiin 4.1.2013 klo 21:10:27 http://finnish.ruvr.ru/2013_01_02/Uudenvuoden-yona-Ranskassa-poltettiin-yli-1-000-autoa/

KYLMÄNEN REIJO 05.01.2013 11:41

Uudet turvavälimääräykset voimaan lähiaikoina (2013). Liitto on pyytänyt lausunnot leirintäalueyhdistyksestä/-yrittäjiltä ja SF-C alueiden vastuuhenkilöiltä, vai onko? Mitähän mieltä he ovat olleet tästä uudistuksesta? Joku yrittäjä voisi kommentoida uusia määräyksiä.

NYYSSÖNEN KAJ 05.01.2013 14:19

Eipä tuo Venäläinen uutinen ylittänyt muualla maailmassa uutis kynnystä.

"Ei paloturvallisuudesta ole huolta. Olemme monikulttuuristumassa, uutena vuotena Ranskassa poltettiin 1200 autoa. "

"

HYTÖNEN RAIMO 05.01.2013 15:05

Kappas vaan. Kylmäsen päätä ei näköjään palele, mutta luetun ymmärtäminen tökkii pahemman kerran.

Missä kohtaa olen sanonut, että leirintäalueella pitää mahtua joka välistä kulkemaan? Ettei vain olisi herra Kylmäsen ikioma tulkinta asiasta, josta ei edes kysytty. Kerro avoimesti, jos sellaisen maininnan löydät, että minäkin tiedän.

Jos taas et löydä, suosittelen suurentamaan pipoa parin numeron verran.

KYLMÄNEN REIJO 05.01.2013 16:44

Hytönen pidä sinä siellä yleisötapahtumissasi henkilöautoilla 4m:n turvaväli. Täällä puhutaan karavaanialueista.

Käyttäjän lisäys viestiin 5.1.2013 klo 16:52:30 PS. Muista turvaliivit ja Laa-puhelin.

VARONEN ESA 05.01.2013 17:04

Ei probleemia 4 metrin turvavälin kanssa. Tyrkätään vaunut 6 metriä pitemmälle pusikkoon niin auto mahtuu vaunun eteen. Se on ihan sama palaako auto siinä vaunun edessä tai sivulla jos sitä ei saa ajettua pois.

HAAPANEN TIMO 05.01.2013 18:18

Mun mielestäni on aina ollut hassua se tarkka mittaaminen ja sitten ajetaan henkilöauto siihen rakoon. Ei sellainen mikään turvaväli ole.

Itse asiaan en kuitenkaan ota minkäänlaista kantaa.

@timppa

TERVO JARI 05.01.2013 20:18

Eikös veturi saa olla vaunun edessä poikittain jos vain tilaa "pikittäis"-suunnassa on . . .

Veturin saa nopeasti pois edestä jos tarvetta . . .

Tuolloin sivusuunnassa vanha turvaväli riittää niinkuin ennenkin. . . .

Pienillä "tuunauksilla" alueilla saadaan vetokalusto pois vaunujen väleistä, joten onkelmaa . . .

Ja hyväksytäänhän asuntoauton parkkeeraus "ruutuunsa" keula poispäin kulkuväylältä, sillä asuntoautossa on pakki . . .

HYTÖNEN RAIMO 07.01.2013 13:39

Kylmäselle.

Mm:ssa Jyväskyläm suurajojen (=nykyinen Neste Oil Rally) ja Tunturirallin turva- ja jaksopäällikkönä toimineena tunnen kyllä turvaliivit ja LA -puhelimen, mutta Laa -puhelimesta en ole koskaan kuullutkaan.

Vaihda jo suosiolla piposi väljempään malliin.

JOKINIEMI PETRI 07.01.2013 16:17

Team Ahma laa puhelin, laa keskus, laa neiti

KYLMÄNEN REIJO 07.01.2013 16:39

Aikaisemmista jutuista päättelin Hytösen olevan tosikko, asian vahvisti tuo viimeinen juttu. Petri tuossa vastasikin kysymykseesi. Soita Hytönen Alpo Kurkiselle, saat vahvistuksen.

FLINK TARMO 08.01.2013 07:42

Tervehdys

Hyvä tuo tuleva 4 metrin sääntö.Sen jälkeen jonkinmoinen palokuormien turvaväli nyt sitä ei oikeastaan ole vaan koko alue yksi palokuorma jos todella jotain sattuisi.Sitten vielä kun saataisiin jäsenistölle iskostettua että myös meitä koskee lait,määräykset ja suositukset. Hyvää vuoden alkua kaikille.

KYLMÄNEN REIJO 08.01.2013 12:23

Kukaan ei kai ole kyseenalaistanut lakien noudattamista. Mutta jos tuosta lisätystä turvavälistä tulee ainoastaan Liiton suositus, leirintäalueyrittäjät repivät ja vieläpä polttavat sen paperin.

Käyttäjän lisäys viestiin 8.1.2013 klo 13:13:31 PS Jos tänne kirjoittaa ja kannattaa tuota suunnitelmaa yksikin yhdistyksen, jolla on leirintäalue, puheenjohtaja tai leirintäalueyrittäjä, lopetan aiheesta kirjoittelun välittömästi.

PULKKI MARTTI 08.01.2013 13:41

Mietis ny Reijo ihka oikeesti mitä tarkoittaa sana turvaväli. Kun sitten olet ymmärtänyt asian palaa puhkumaan asiasta. Totta on että moneen paikkaan ei enää kesäisin voi ahtaa kaikkia halukkaita, mutta parempi niin kuin tehdä asialle vasta sitten jotakin kun vahinko jossakin on jo tapahtunut.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.