Volvo V70 2007 xenon päivävalojen tilalle ledit..??

PELLI JUHANI 20.11.2012 14:08

Xenonithan ovat todella mainiot valot, mutta jokseenkin kalliit polttimot. Volvossa ne palaa myös ns. päivävaloasenossa..eli katkaisin osoittaa 0:aa. joten tuumailin pienessä mielessäni, että jospa noiden tilalle asentais Ledit. Laki kait edellyttää, etteivät ne saa palaa yhtäaikaa lähi-tai kaukovalojen kanssa, joten onko kenelläkään kokemusta moisten asentamisesta ihan kytkentäkaaviota myöten??

yst. Jussi motto: savun hälvettyä soitetaan sähkömiehelle

TERVO JARI 20.11.2012 18:06

Lienee tuo sellanen "luukku" josta saat vastausta ajatukseesi,

http://www.volvolandia.com/

Jotta kysäseppäs sieltä, täältä vastaus tuon tasoiseen kysymykseen voi olla "puuta/heinää" . . .

Todennäköisesti tuossa Volovossasi on jo CAN väylä tekniikka ja se tekee tollaset muutostyöt "haastavimmaksi" . . .

http://fi.wikipedia.org/wiki/CAN-väylä

HALMEENMÄKI JUHANI 20.11.2012 18:34

Kamalan herkkua paikkaa ei tuon Vollen keulalla ole, tuossa kilven alla olevassa aukossakin taitaa tulla valojen välinen keskinäinen etäisyysvaatimus vastaan. Ajovalojen tilalle tai umpioon ei humareita saa laittaa, audimaista helminauhaa ei siis voi tehdä.

Se väylä ei välttämättää vaikuta yhtään mitään, jos huomiovaloissa on oma ohjaimensa. Joissain Fordeissa on ollut ongelmia pulssimuotoisen latauksen kanssa, mutta sekin on aikamoisen yksittäistapauksia. Mutta ydinkysymys on se, saako xenonit pois päältä edes ns parkkivaloasennossa? Jollei, niin sitten on syytä tsekata onko edes ohjelmallisesti poistettavissa tuo valoautomatiikka,

Kuitenkin huoli kuluista on pikkusen turhaa, xenonien elinikä on yli 60.000 km ja esimerkiksi Philipsin (xenonien keksijä) polttimoita saa tarvikeliikkeistäkin, hinta saturaisen ympärillä mallista riippuen.

JOKELIN JOUNI 26.11.2012 21:20

Kalliit ? Itse vaihdoin ko.volvoon tossa keväällä molemmat polttimot.Hintaa tuli n. 100e yhteensä.

OVASKAINEN MIKA 29.11.2012 23:48

noh kalliitahan nuo ei ole jos ite osaa vaihtaa,tietty jos liikkeeseen viet vaihdettavaksi niin johan maksaa ja paljon. Ja eihän noita xenoneita joka vuosi tarvii vaihtaa niinkuin halogeeneja,entinen autoni oli jo 6v vanha ja xenonit toimi vieläkin ja nykyinen auto on myös 6v vanha ja edelleen toimi ja on kirkkaat. kokeilin piruuttani uusia xenoneita tuohon ihan mielenkiinnosta josko ois kirkkaammat,mutta en huomannut eroa.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.