M-autolla yöpyminen Turussa ?

JUNTUNEN KAUKO 07.11.2012 17:43

Olen tulossa pariksi päiväksi Turkuun ja kyselisin alueen tuntevilta yöpymispaikkaa m-autolle. Onko lähellä muita paikkoja kuin Ruissalo ja Kuusisto? Lisäksi, missä puutarhakadun lähellä olisi kyseiselle autolle parkkipaikkaa päivällä (muuta kuin mittaripaikkaa )? Ajankohta la-su.

KORSIJÄRVI SEIJA 07.11.2012 18:28

Parkipaikkoja, ilman mittaria, kannattaa katsella jokirannasta, Martinsillasta sataman suuntaan ei enää tähän aikaan vuodesta, vesibussiliikenteen loputtua, ole tungosta. Portsan suunnalla Puutarhakadulla ja lähikaduilla on usein vapaata ainakin arkisin päivällä.

LEHTO PEKKA 10.11.2012 15:36

Ainakin itse olen usein jättänyt auton Puutarhakadun sataman puoleiseen päähän vanhainkodin(?) kohdalle. Siinä on ollut aina tilaa eikä mitään rajoituksia eikä mittaria.

TIENHAARA ERKKI 10.11.2012 23:43

Niin, kysyjä halus yöpaikan matka-autolle, sehän voi varmaan olla yötä missä vaan mutta jos se pelkää mörköjä, sitten onkin vaikeampaa. Vitsi vitsi

MYLLYMÄKI SAMI 21.11.2012 22:35

Eikös siinä Suomen Joutsenen ja Boren vieressä ole aika kiva parkkis.

HYVÖNEN MATTI 22.11.2012 06:57

Siinä joutsenen ja Boren seutuvilla olevalla parkkipaikalla on vain henkilöautoille ja pakettiautolle sallittu pysäköinti nykyään.

Kuuluuko a-auto pakettiautojen kastiin, vai ei?

Oltiin me syyskuulla siinä a-autolla parkissa, eikä kukaan hätistelly poijes, eikä sakkoja kirjootellu. Liekö sitten ollut hyvää tuuria.:-)

KOSKINEN JANI 22.11.2012 08:12

Eikös tämä auton kasti selviä rekisteriotteesta?

Eli henkilöautojahan nämä ovat, tai ainakin suurin osa.

AHJOS TIMO 10.12.2012 12:14

Yövyin viikonloppuna Turussa omassa autossa erään tilaisuuden pitopaikan pihassa. Vastaisen varalle kävin samalla katsomassa tässä ketjussa mainittuja paikkoja, ajatellen nimenomaan yöpymistä lumisena aikana.

Puutarhakatu ei tunnu hyvältä. Ei siinä paljon vapaita paikkoja ollut ja jos yöllä sataisi lunta, auraaja tekisi lumivallin lähdön esteeksi. Linnakadun ja joen välissä en huomannut mitään aurattua paikkaa, mihin olisi voinut mennä.

Eikö siellä ole sellaista suurta P-aluetta, jossa tehdään lumityöt aamulla? Esim. jonkin ison kaupan tai kauppakeskuksen pihassa? Lentoaseman odotin olevan sellainen paikka, mutta sen P-alue oli aivan täynnä eikä siellä ainakaan ympäriajaen näkynyt mitään paikkaa, mihin matkailuauto olisi mahtunut.

JUNTUNEN KAUKO 10.12.2012 19:11

No niin ! Turussa tuli sitten käytyä paripäivää viikonloppuna. Olimme yhden yön Ruissalon camping alueella jossa oli tosi ystävällinen vastaanotto ja hintakin sopiva. Toisen yön olimme poikamme luona. Autollemme löytyi paikka poikamme työpaikan sisäpihalta. Kiitos keskusteluun osallistuneille!

AHJOS TIMO 10.12.2012 19:31

Kauko Juntunen näyttää lopettaneen aloittamansa keskustelun omalta osaltaan, mutta minua kyllä edelleenkin kiinnostavat hyvät vinkit. Todennäköisin tilanne on Turussa myöhään illalla päättyvä tilaisuus, mistä pitäisi ajaa nopeasti yöksi johonkin sellaiseen paikkaan, missä ei lumisateen sattuessa tarvitse tehdä enempää lumitöitä kuin ehkä poistaa oman auton eteen jätetty aurausvalli, siis noin 2 metrin leveydeltä. Olisiko esim. jokin Länsikeskuksen liikkeiden P-alueista sellainen, mistä turvamiehet eivät käske pois keskellä yötä? Oudolle camping-alueelle leiriytyminen yön pimeydessä olisi liian vaikeaa.

HAAPANEN TIMO 10.12.2012 20:15

Tuossa olisi komea paikka: http://goo.gl/maps/F0r0Q

@timppa

AHJOS TIMO 10.12.2012 21:05

Kiitos! Talvella siellä on kyllä eri näköistä kuin tuossa Googlen kuvassa. Ajoin eilen Linnankadun päästä päähän, mutta en arvannut kääntyä noille kujille, jotka johtavat Linnankadulta Läntiselle Rantakadulle. Ne kujat olivat lumisina sen näköisiä, että pelkäsin joutuvani tulemaan rannasta takaisin peruuttamalla.

SUOMI SEPPO 10.12.2012 21:36

Tuossa linnan kupeessa ollaan yövytty useampi kerta, mutta vain lumettomaan aikaan : 60.4364,22.2314 Näkyy siellä kuukkelin kartassa olevan m-auto parkissa (emme me). @seppo

SARANPÄÄ MATTI 10.12.2012 22:20

En tiedä kuinka keskustassa paikka pitäisi olla, mutta Puutarhakadun, Vaihdekadun ja Hansakadun kolmiossa on tyhjä kenttä, johon mahtuu a-auto lähes aina. Ei taida olla virallinen p-paikka, mutta ei siinä ole myöskään kieltoa (ainakaan ollut) ja yli yön lähitalojen asukkaat siinä autojaan pitävät.

En ole siinä yötä ollut mutta myöhään kyllä, rauhattomuudesta en osaa sanoa mitään.

SILMUNEN HANNU 10.12.2012 22:29

Auranlaakson abc-pihalla on oikein virallisesti karavaanareille varattuja paikkoj, vissiin joku palvelukin. Paikka sijaitsee tyksistä pari minuttia itäänpäin. Siinä nurkilla on myös Kuralan Kylämäki, elääv 40-luvun talomuseo, ja kohta Auranlaakson jälkeen on Ravattulan Citymarket, minkä piha on varmaan rauhallisempi kuin Läniskeskus, olettaisin. Ravattulan Cittari on juuri ennen ohikulkutien risteystä, ehä viisi minuuttia tyksin kulmalta itään.

Itse miuluiten menisin Ruissalonn, en leirintäaluellee, vaan johonkin ulkoilureitin p-paikalla. Helpoin lienee kasvihuoneiden piha tai tien toisella puolella siinä kohden oleva isompi alue. kaikkein rauhallisin kenties Kuuvan kärkeen menevän tien pääty, aivan kauniin metsikön keskellä, pellon laidassa. Kuuvaan käännytään heti golf-kentän jälkeen vasemmalle.

Sitten on vielä yksi aivan erityinen, jonne ollaan joskus päätetty mennä ihan huvin vuoksi, sen upean sijainnin takia, Pikku-pukintien päässä oleva pieni mutta riittävän suuri p-paikka, missä kesällä Pikku-pukin saareen lähtevän lautan laituri. Siitä lähtee myös kaupunkiin päin rantaa pitkin kulkeva upea puuhuviloin ja valtavin vaahteroin renustettu kävelytie, mitä pitkin pääsee kansanpuiston rantaan, ja minkä varrella talvisinkin ihan pieni parin pöydän kahvio meren rannassa.

Pikku-pukintie kääntyy vasemmalla noin puolivälissä kasvihuoneita ja Honkapirtin tunnelmallista kahvilaa, minkä pihalla on varmaan myös tosi hyvä nukkua. Ja myös siellä leirintäalueen naapurissa, Saarronniemen p-paikalla, minkä kesällä on leirintäalueen sisällä, voi talvella yöpyä.

Nämä kaikki alueet ovat talvisin käytössä, ja aurataan siis kaupungin toimesta, ja uskoisin, ettei niissä joudu ylivoimaisia lumitöitä itse tekemään. Ja nämä mainitsemani paikat on siis vain osa Ruissalon p-paikkoja!

t.Kaarina

Käyttäjän lisäys viestiin 10.12.2012 klo 22:32:08 Niin ja Caribian kylpylän pihalla voi nukkua, mutta se maksaa normaalin parkkimaksun, alueella yksityinen valvonta.

Kupittaanpuiston urheiluhallien yhteydessä olevilla p-paikoilla varmaan myös talvella rauhallista nukkua.

AHJOS TIMO 11.12.2012 11:51

Oikein paljon kiitoksia näistä kaikista osoitteista! Tutkin niitä ensin kotona Googlen kartan avulla ja paikan päällä päivänvalossa, kun on seuraavan kerran asiaa Turkuun. (Luultavasti tammikuussa).

AHJOS TIMO 19.12.2012 20:50

Kävin tänään tutstumassa kesäiseen Ruissaloon Google Mapsilla ja jouduin ajamaan pitkän matkaa jonossa Googlen kuvausautojen perässä, kuten oheisesta kuvasta näkyy :)

AHJOS TIMO 26.01.2013 16:47

Nyt olen yöpynyt Turussa lumisateella ja käynyt sitä ennen katsomassa muutamia edellä suositelluista paikoista. Puutarhakadulla ja Läntisellä Rantakadulla oli mielestäni se vaara, että siellä voi aamulla löytää itsensä auratun lumivallin takaa. Valitsin yöpymispaikaksi Auranlaakson ABC-aseman, johon kävin menomatkalla tutustumassa päivänvalossa. Lopulta en kuitenkaan ajanut yöksi sinne, vaan jäin nukkumaan siihen, mihin olin autoni iltatilaisuuden ajaksi pysäköinyt. Sitä voisi sanoa julkisen kiinteistön pihaksi, jonne ei voi mennä pelkästään yöpymistarkoituksessa.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.