Koira laivalla

SIREN MARKKU 24.09.2012 08:47

Tiedustelen kokemuksia ja käytäntöjä koiran kanssa laivalla välillä Hki-Tallinna. Onko eroja laivayhtiöillä, oletteko pitäneet koiran autossa vai kannella jne.??? Kiitoksia jo etukäteen vastauksista! :) t. Poju & kumpp.

KORPPI SEPPO 24.09.2012 09:42

Keväällä kuljimme Vikingillä tuon välin. Mennessä, kun olimme yön hytissä, niin koirat olivat tietysi mukana, maksusta. Mutta paluumatkalla olivat sen n.kolme tuntia autossa ja maksutta.

Muiden käytännöstä en tiedä.

KNAAPI JUHA 24.09.2012 10:18

Viking Xpr (joka lienee myös halvin yhteys) ottaa koiran autossa ilmaiseksi. Matka-aika on lyhyt, eikä koira ole näyttänyt ottaneen nokkiinsa siellä autokannella.

AHOLA JARI 24.09.2012 10:44

Meilläkin koirat ovat tottuneet monena kesänä olemaan tuon matka-ajan (2½ - 3 h) laivassa. Mutta ovat olleet myös "kannellakin" - mikä tarkoittaa kyllä kaikilla laivayhtiöillä (lemmikki)hyttipakkoa, joissa sitten koirille "kirjoituksia" riittää - meitä ihmisiä ne eivät häiritse.. Taitaa jo kaikilla laivayhtiöillä olla tuo; 0€/koira kun autossa. Aiempina vuosina oli kirjavuutta, ja autossa pitokieltoja..

Sisällä yleisissä tiloissa ei saa eläimiä pitää. Hiekkalaatikko kalja/röökikannella ei varmaan toimi yhdelläkään meidän koiralla ;)) Hytissä taas joutuu joku meistä "päivystää" koiria kun käytävämelu pitää koirat kovin varuillaa... Mieluiten m-autossa, niin kaikilla meidän kööristä helpompaa :)

LINDBLOM ALF 24.09.2012 20:24

Vikingillä saa koira olla kaikkialla muualla, paitsi ravintolassa. Ainakaan kukaan ei ole tullut huomauttamaan. Tosin meillä pieni 4 kilon mäyräkoira.

VIRTANEN JUKKA 26.09.2012 16:04

Me ollaan muutaman vuoden menty Tallinkilla ja otettu koirahytti. Varmaan siksi, että pelotti se jollain ruotsinlaivalla tapahtunut koirien kuolema autokannella. Nyt viime kesänä mentiin kanaalin yli Englantiin ja edelleen Irlantiin sekä takaisin, yhteensä neljä laivamatkaa noin 2-3 t/matka. Koirille ei ollut hyttejä, mutta olisi voinut vuokrata autokannelta koirankoppeja. Sisätiloihin tai kansille ei koiria saanut viedä. Siispä koirat jäivät Hymeriin ja pärjäsivät luultavasti hyvin. Pari vuotta sitten kanaalissa oli aika myrsky. Laiva keinui ja toinen koirista oksensi auton täyteen. Suomeen tultiin nyt Travemundestä. Finnlines veloittaa koirista tosi paljon, mutta tarjoaa koirille vain onnettoman kivikasan tuulisella kannella. Muualle ei saa koiria viedä. Että saataisiin edes vähän vastiketta rahoille, annettiin koirien nukkua sängyssä, mitä ne ei kotona saa tehdä. Olivat onnellisia! Eli meidän kokemuksen mukaan koirat kannattaa jättää asuntoautoon lyhyillä laivamatkoilla, jos ei myrskyä merellä.

AHONEN KAI 27.09.2012 01:17

Otsikon mukaiseen, ei Viron matkaan liittyen,

Parina talvena tuonne espanjan saaristoon autolla eestaas matkanneena en voi koirien matkaa kehua. Koirat laitetaan sinne ahteriin alakannelle suunnilleen potkureiden kohdalle (potkureiden runkoäänet on aika topissaan) suht väljiin häkkeihin asumaan, ja niitä pääsee kusettamaan vissiin 6 tunnin välein. Siinä kun yksikin hermoheikko koiruus äityy huutamaan koko 40 tuntia suoraa huutoa, niin taitaa ne rauhallisemmatkin olla aika vaiheessaan kun Las Palmas on kohdallaan.

Viroon pääsee 3:ssa timmassa hitaimmillaan, 6 tuntia purjeilla joskus Hesaan

Käyttäjän lisäys viestiin 27.9.2012 klo 01:26:05 Toisella kilpailevalla firmalla homma toimi koko matkan,kun autokannelle pääsi koko matkan ajan, nyt laiva vaihtunut, tiedä niistä vielä.

ALAPETERI HANNU 28.09.2012 21:36

. Olemme matkustaneet aina Helsingistä Tallinnaan Eckerölinjan laivoilla . Viime vuosina koirahytti varattuna.Ei ongelmia. Finnlines´lla matkustaminen sujui myös ongelmitta Helsingistä Gdyniaan koirahytissä.Pieni ongelma on se, että meidän koira ei meinaa millään suostua tekemään asioita noissa pienissä laatikoissa ja ulkoiluttamiskertoja tulee vain useita, mutta viimein kaikki onnistuu.

Tuula Alapeteri

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.