Laanihovi

HASSINEN HEIMO 07.08.2012 11:10

Onko kokemuksia Saariselältä Laanihovin caravanalueesta? Onko kelpo paikka, pelaako systeemit?

VALTONEN MARTTI 07.08.2012 16:42

Ainakin viikolla 30 näytti olevan suosituin niillä seuduilla. Valitettavasti ei ole kertoa muuta.

UUTTU JUHA 07.08.2012 22:12

Kävin viimeks 2011 kevät talvella viikolla 13 ja oli ihan ok paikka. Varasin paikan viikoksi vuodenvaihteessa, eikä ollut kuin yksi enään jäljellä. Tosin huoltotilat talvella olivat ainoastaan hotellin tiloissa ja vesipiste hotellin kyljessä. Harmaavedet (ämpärillä) ja wc:n sai käydä tyhjentämässä hotellin kellarissa olevaan huoltotilaan. Kesätoiminnasta en tiedä, että onko paremmat järjestelyt. Alueella oli ilmeisesti tuoreehko pitäjä ja sanoi kehittävänsä aluetta paremmaksi. Palvelu oli hyvää ja alue oli rauhallinen

Alueella taisi olla etupäässä varttuneempaa väkeä pidempiaikaisemmassa parkissa, mutta oli näitä viikon lomailijoitakin.

Saunat olivat ihan hyvät ja rupatellessa muiden karavaanareiden kanssa saunominen kesti yllättävän pitkään.

Kulkeminen keskustaan kauppoihin ja tunturille sujui moottorikelkalla parhaiten, reitti lähti hotellin pihasta ja oli todella kattava ja hyvin hoidettu. Skibussi ei tainnut kulkea kuin pari kertaa päivässä. Hiihtoladut menivät aivan vierestä ja metsään oli tehty lumikissalla leveitä kävelyreittejä. Laanilassa on tietenkin ne kuulut monotanssit joka päivä.

Saariselän alue on kaikinpuolin mukava ja vieraille ollaan todella ystävällisiä.

Yhtä hyvää arvosanaa ei voi sanoa Ylläksen Äkäslompolon puolelta. Kaikki on kaukana ja turisti saa huutia kelkankäytöstä. Äkäslompolosta on aika mahdoton mennä kelkkareitille ilman sakkoja. Ei tosin oltu leirintäalueella, vaan vuokramökissä muutaman kilometrin päässä kylästä. Ei syntynyt muutenkaan hirveen positiivinen kuva koko paikasta. Varmaan ainoa näin negatiivinen paikka koko Lapissa.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.