Leirintäalueitten tähdet

KIVIMÄKI ESKO 28.07.2012 14:23

Kaipailisin edelleen tietoa siitä,millä perusteella leirintäalueet saavat tähtensä ja onko ne pysyviä ? Kuka tähdet myöntää ja kuinka usein tarkastetaan alueitten tilanne vastaamaan tätä tähtiluokitusta? Tämä jäi askarruttamaan kun kävimme Poroholmassa Raumalla joka mainostaa olevansa 5-tähden alue,mutta alueen kunto esim suihkut ja wc:t olivat jotain muuta kuin hyvät.Vertaan esim Nallikariin Oulussa joka taas on 4-tähden alue ja taso huomattavasti parempi .Tuossa sain kommenttia ,että kun matkailijoita paljon liikkeellä se olisi vaikuttamassa asiaan.Eikös ämpärissäkin ole reunat ,että tietää milloin se on täynnä ja osaa lopettaa sen täyttämisen.Niin muuallakin osataan laittaa portille lappu joka ilmoittaa alueen olevan täynnä.Onko kyseessä ahneus (raha) ottaa väkeä sisälle enemmän kuin mahtuu josta seuraa taas näitten turvaohjeitten muuttuminen vitsiksi.Meillekin oli ilmestynyt vaunulta poissa ollessamme naapurin vaunun kulma markiisiin kiinni eli vaunujen väli ei iso ollut.Tähdistä vielä sen verran,että miksi suomessa ei ole enempää näitä 5-tähden alueita? Poroholmaan verrattaessa tasokkaita alueita tuntuisi kuitenkin löytyvän.EK

HÄMÄLÄINEN MARKKU 28.07.2012 14:53

Ei sillä leirintäalueen kunnolla ole mitään merkitystä tähtiluokitukseen, palvelut ratkaisevat, ei niiden laatu.

http://www.camping.fi/template_page1.asp?sua=2&lang=1&s=113

http://www.camping.fi/documents/key20120728140109/dokumentit/Leirint%E4alueiden%20luokitusvaatimukset.pdf

JANHONEN MATTI 28.07.2012 16:03

Pyrkikäämme tähän!

http://www.campinglasdunas.com/en/

No jaa, ehkä ei kuitenkaan hinnoissa. Kannattaa kuitenkin vilkaista panoraamakuvien kautta miltä nykyaikainen ja tasokas alue camping Las Dunas Goronan alueella Pohjois-Espanjassa näyttää.

Käyttäjän lisäys viestiin 28.7.2012 klo 16:09:30 Rannikkona Costa Brava

RIIHELÄ ESA 28.07.2012 19:33

"Niin muuallakin osataan laittaa portille lappu joka ilmoittaa alueen olevan täynnä."

Suhtautuminen tuohon riippuu paljolti siitä, onko se viimeinen, joka mahtuu sisään, vaiko se ensimmäinen, joka joutuu jatkamaan matkaa. Ainakin itse yövyn mieluummin siellä, missä haluan, vaikka sitten tarpeen tullen laadusta tinkien.

Paikan väljyys on tavallaan jännä juttu. Paikka on mukavan väljä, jos juuri kukaan ei sinne halua mennä. Ja vastaavasti epämiellyttävän ahdas, jos se on suosittu. Mutta mehän ne paikat täytämme, miksi menemme suosittuihin paikkoihin emmekä niihin muihin?

Leirintäalueet ovat vaatimattomin ja halvin majoitusmuoto, mitä kaupallisesti on tarjolla. Ei niiltä pidä odottaa ylellisyyttä, oli tähtiä sitten enemmän tai vähemmän. Jos haluaa yöpymiseltä elämyksiä, mennään johonkin muuhun paikkaan, jossa yö maksaa muutamasta tonnista ylöspäin. Muutamalla kympillä per yö saa vain peruspalvelut.

JANHONEN MATTI 29.07.2012 12:05

Koko nykyinen leirialueiden luokitusjärjestelmä pitäisi panna uusiksi. Se kuvastaa paremminkin tilannetta 60-70 luvulta kun tätä päivää, kansainvälisestä tasosta puhumattakaan. Nykyinen luokitusjärjestelmä perustuu paljolti fyysisten tekijöiden arviointeihin ja niissäkin vain tarkastushetkellä voimassa olleisiin, joiden pysyvyyden valvonta on niin ja näin. Onhan se jotenkin käsittämätöntä, että sen enempää sisä- kun ulkoalueidenkaan siisteys ja sen jatkuva ylläpito ei kuulu luokitustekijöihin. Tämä suomalainen siisteys on vain myytti, joka ei tarkempaa tarkastelua useinkaan kestä, eikä vallankaan leirialueiden yleisiä tiloja ja vesityspaikkoja koskien. Roskat kyllä eritellään mutta paskat levitellään.

Systeemin pitäisi olla sellainen, että leirialueen luokitus on voimassa vain vuoden ja ellei kriteerit vuosittaisessa tarkastuksessa täyty niin luokka putoaa. Kulkiessaan näkee ratkaisuja mm. vesien jättöön ja ottoon liittyen, että niiden kuntoon saattamiseski pitäisi kutsua paikalle terveystarkastaja. Tosiasia on, että ero asuntoautojen ja vaunujen varusteson ja leirialueiden tason välillä on viimeisen kymmenen vuoden aikana kasvanut hyvin merkittävästi. Ei ihme jos niin monet on omillaan ja tarvitsevat vain vesityspaikan.

SF-Caravanin rooliin kuuluisi luontevasti toimia karavaanarien edunvalvojana suhteessa leirialueisiin mutta siinä liiton käsiä sitoo jäsenyhdistysten omat alueet. Vain saattamalla omatkin alueet virallisen luokituksen piiriin ja valvomalla luokitustekijöiden pysyvyttä, saadaan aikaan tilanne jossa yleisten leirialueiden tasoon voidaan vaikuttaa liiton toimesta nykyistä tehokkaammin. Ellei näin tehdä, on olemassa vaara, että liitto jää tässäkin asiassa omien jäsenyhdistystensä "vangiksi".

KERÄNEN KAUKO 29.07.2012 20:13

Johan nämä yrittäjät kusee omaan kenkäänsä jos ilmoittavat esim.5 tähden paikaksi. Kuten tuo muuan Manamansalon paikka. Eihän siellä edes näy televisio.

LINDSTRÖM STEFAN 13.08.2012 11:52

Olen huomannut että leirintäoppaasta pitää valita sen perusteella mitä vähemmän tähtiä sen parempi ja viihtyisempi alue on,no se on meidän mielipide.

Hyvä esimerkki on Top camping Yyteri

Saavuimme reception kysyimme oliko vapaata paikkoja jo vastaisivat näyttivät parhaalle alueella pari paikka kävimme katsomassa ja voi han herran pieksut ennen en tiennyt että keskitys leiri on suomen maassa oli pieni asvaltoidu paikka parin risumännyn alla hyvä jos markiisi olisi saanut vähän ulos rullattu no olihan siellä jokainen oma vesi ja sähkö paikka höh ja että 4 tähteä surkein paikka missä me ollaan käyty. Terveisiä vaan ja matka jatkuu.

LÖFMAN RURIK 13.08.2012 17:14

Et takuulla ole ainoa joka on ihmetellyt noita Poroholman tähtiä !

Miten ihmeessä noilla sosialitiloilla voi ylipäänsä yltää viiteen tähteen ja uusissa WC miesten puolella ei pisoaareja jolloin jälki oli mitä oli, vanhalla puolella siis saunojen puolella pissan haju miesten puolella oli niin pistävä että oli tukehtua kun sattui yksi kesän harvoista hellepäivistä. Rantapalstoilla etutelttojen pystytys kielletty jotta kaikilla olisi merinäkymä - kuka valvoo ? Ainakin meidän oleskelun aikana oli aivan rannassa ISO - Kaben edessä jättiteltta ja oli sen näköinen että ei sitä aivan äsken oltu pystytetty eikä oltu purkaamassa. Hanhiparvien ulosteet ajettiin/tallattiin vaan uimarantaan - terveellistä / lapsiystävällistä - mikäli ei tiedetä mitä tehdä käyköön ottamassa mallia Kristiinankaupungin Pukinsaaresta.

TOIVO MIKA 14.08.2012 09:20

näin se menee,mielipiteitä on monia,mutta pakko laittaa lusikka soppaan.

itse tulimme yyteristä poroholmaan sunnuntaina kun en rohjennut mennä porissa suihkuun,luojankiitos että on vaunussakin suihku=))pelasti sunnuntain.

porissa pyysimme "rauhallista"paikkaa koska matkassa on kaksi koiraa,no saatiin paikka aidan ja kadun vierestä.jossa nuoriso maleksi rantaan ja takas.kun unohdin koulujen alkamisen,ja yön kruunasi 100m päässä oleva ravintola joka aloitti musiikin soittamisen klo 23.00,kiitos sentään että Hurriganesia soittivat=))porilainen rauhallinen paikka oli se.

No poroholma,respassa vastaanotto oli ystävällistä,paikan sai valita aivan vapaasti kun oli väljää,päästiin rantapaikalle.turvavälit on kunnossa kaikilla. sähköpistokkeet on tyylikkäästi pihavalotolpista,isäntä kurvailee äänettömällä "golfkärryllä" jokusen kerran katsomassa että kaikki on kunnossa ja toi jopa päivän lehden samalla.

nurmikot on hoidettu,sosiaalitilat siistit ,keittiötilat "kodikkaat",

Loma loppuu ja tähän on hyvä päättää loma,ensvuonna uudestaan Raumalle,elokuussa.

Mika

ILVONEN HANNU 17.08.2012 22:47

Samat meillä oli huomiot, kun n. kuukausi sitten kävimme katsomassa kovasti mainostettua Poroholman aluetta. Ainoastaan vastaanotto oli hienosti järjestetty. Oli ensimmäinen ja luultavasti viimeinen kerta ko. alueella. Mielummin valitsemme siistin ja rauhallisen alueen vaikka siellä ei olisi yhtään tähteä, Nimimerkki 8900

UUTTU JUHA 13.09.2012 23:50

Voisihan noihin tähtiin sisällyttää siisteyden ja yleiskunnon joka merkitsee enemmän kuin se, että saan ajaa autoni kallelleen asfalttiruutuun viiden tähden alueella ja käydä puolimädässä huoltorakennuksessa.

PALM PEKKA 14.09.2012 07:46

Kummallisinta asiassa näyttää olevan se että nämä VilliPohjolan alueet saavat automaattisesti viisi tähteä samoin isojen omistajien paikat. Sitävastoin pienempien yrittäjien jotka pitävät alueensa kunnossa on tyytyminen yhteen tai kolmeen tähteen. Manamansalossa ei tällähetkellä ole yhtään kunnollista aluetta joka täyttää hinta/laatuvertailun. Se on sääli sillä paika on hieno. Jospa Vaalan kunta alkaisi huolehtia omistamastaan alueesta ja alkaisi tukea uutta yrittäjää niin ehkä siitä saataisiin jotain. Nyt paikka on ainakin vielä märkä ja sosiaalitilat huonossa kunnosa. Oltiin yksi yö siellä viime kesänä ja talvella rikkoutunut lämminvesipoileri oli edelleen heinäkuussa rikki. Nyt osa alueista toimii niin että alueen toimistossa on se opiskelijahenkilö töissä ja kun ilta koittaa lähtee kotiin ja valvonta alueella on senjälkeen herran hallussa. Mutta osa alueista toimii hienosti ja siksi tämä "tähditys" pitäisi ehdottomasti saada kuntoon ja kuunnella niitä jotka niitä käyttävät ITE

HÄMÄLÄINEN MARKKU 14.09.2012 09:54

Kuten aiemmin tässäkin ketjussa kirjoitin:

"Ei sillä leirintäalueen kunnolla ole mitään merkitystä tähtiluokitukseen, palvelut ratkaisevat, ei niiden laatu."

Toivottavasti joskus saadaan leirintäalueille myös laatupisteytys.

Nythän esimerkiksi sosiaalitilat saavat olla vaikka kunnossa jossa sinne ei voi mennä ilman kumisaappaita, mutta se ei vaikuta pisteisiin.

SAARANLUOMA ARI 14.09.2012 11:04

Onko Poroholman "golfkärry" isäntä vaihtunut sitten toissakesän kun ystävällistä palvelua on saanut ;)?

HAAPANEN TIMO 14.09.2012 16:55

Kyllä oli eri äijä tänä kesänä ainakin venetsilaisten aikaan pari viikoa sitten. Ei sanallakaan moitittavaa alueesta. Pitää vain ymmärtää sen erilainen luonne.

@timppa

HELLSTEN KARI 15.09.2012 06:56

Samat sanat. En menisi moittimaan. Itselle sattui hyvä yöpyminen alueella kuukausi sitten 16.8. Rauhallista oli. Golfkärryllä tuotiin paikallinen aviisi yöpymispaikalle. Suihkutilat olivat siistit ja kun vielä valitsin paikan josta oli näkymä merenlahdelle auringonlaskiessa, niin olipa mahtavaa.

Käyttäjän lisäys viestiin 15.9.2012 klo 07:01:19 Niin, jäi tarkentamatta että tässäkin puhe oli siis Poroholmasta.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.