Rauman Poroholma

KIVIMÄKI ESKO 24.07.2012 09:14

Minkälaisia kokemuksia on kyseisestä alueesta? Itse olin menneenä viikonloppuna vierailemassa siellä ja pikkaisen ihmettelen alueen mainostamaa 5-tähteä! Leirintäohjeet varmaankin joka paikassa turvavälien ja ym asioiden osalta liki samat.

RIIHELÄ ESA 24.07.2012 14:40

Kaksi kertaa käyty. Viime kesänä oli väljempää ja tietysti sikäli viihtyisämpää. Tällä kerralla oli tupaten täynnä, itse sain paikan P-alueelta, mutta sähköä järjestettiin sinnekin. Muutenkin palvelu kyllä pelasi eikä muutakaan huomauttamista ollut. No, ehkä sen karaoken voisi lopettaa jo ennen yhtätoista illalla, kun vähän riipii herkkää musiikkikorvaa, mutta ehkä enemmistö kuitenkin pitää siitä?

Vaikka oli ahdasta, olin silti sen yön mieluummin vaatimattomalla paikalla kuin että olisi käännytetty pois. Siltikin, vaikka turvaväli nyt saattoi jäädä muutaman sentin siitä neljästä metristä. Ei sitä kukaan mitannut, mutta ei se kaukana ollut. Ja itsehän sen sai valita jäikö vai lähtikö pois. Ihan huvikseen ei siihen P-alueen kulmaan olisi pitemmäksi ajaksi jäänyt asumaan, mutta se ei ole alueen vika, että asiakkaita tulee joskus vähän enemmän. Ne varsinaiset leiriytymispaikat siellä kyllä ovat ihan mukavia.

HJELM ARTO-VEIKKO 25.07.2012 22:01

Varmaan turvavälit ovat tärkeitä mutta miksi vierasvene satamissa ollaan kylki kyljessä. Samanlaisia kaasulla lämmitettäviä tupervaara kippoja nekin ovat.

t Jelmi

LAHTI ANTTI 25.07.2012 22:36

Ei läheskään kaikkia paatteja lämmitetä kaasulla. Valopetrooli on monessa lämmönlähteenä lämppärissä.

Käyttäjän lisäys viestiin 25.7.2012 klo 23:08:18

Tai diesel.

HAARAKANGAS ALLAN 26.07.2012 08:23

Veneistä 1-2 prosenttia lämmitetään kaasulla. Diesel ja valopetroli ovat ne tavalliset lämmöntuottajat.

Allu vaari

HJELM ARTO-VEIKKO 26.07.2012 09:11

Onko kaasu ainoa lämmitysmuoto joka voi sytyttää naapurinkin.

t Jelmi

RIIHELÄ ESA 26.07.2012 12:28

Sinänsä hyvä kysymys. Poroholmakin on myös vierasvenesatama. Laiturissa veneillä on väliä lepuuttimen paksuus ja maalla vastaavilla kotteroilla se 4 metriä. Vaikka veneitä ei lämmitetä kaasulla, on monessa niissä silti kaasujärjestelmä liettä ja jääkaappia varten. Joissakin liesi toimii spriillä, joka sekin syttyy ja palaa helposti.

Eivät ne venepalotkaan ihan mahdottomia ole, taitaa palaa yhtä usein kuin nämä muut mökit. Jos tuo 4m sääntö on oikein laki (?), on erikoista, ettei vastaavaa sovelleta veneisiin. Suosituissa satamissa veneitä laitetaan paitsi rinnakkain toisiinsa kiinni, myös peräkkäin.

Jos 4m vaatimus koskisi myös veneitä, romahduttaisi se satamien kapasiteetin pitkälti alle puoleen nykyisestä. Leirintäalueilla tuskin kukaan sitä naapuria paljoa lähemmäs 4 metriä kaipaakaan jo markiisin vaatiman tilankin johdosta, joten siellä tuo vaatimus ei taida varsinaisesti haitata.

HJELM ARTO-VEIKKO 26.07.2012 15:19

Omalta kohdaltani 4m on hyvä väli naapuriin jollei enempää tilaa ole käytettävissä. Mitan kanssa vouhkaaminen tuntuu liiottelulta,onko se 3,8 vai 4,1m. Varsinkin jos samanlaisissa olosuhteissa ollaan kylki kyljessä.

t Jelmi

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.