Karavaanariohjelma!

HOLMSTRÖM JAN 20.06.2012 20:51

Siis miksi tuollaista saa lähettää teeveestä? Joku sekopää perhe joka antaa lapset liikkua ajonaikana asuntoautossa eikä pidä heitä turvavyössä! Leirintyä Kaivopuistossa Helsingissä! Ja toinen perhe avaa paskasäiliön hana ja päästää koko komeus harmaaveden tyhjennyspisteeseen! Näinkö toimii Suomalainen karavaanari? Tätäkö on karavaanarielämä? Itse olen ollut mukana vuodesta 1975 ja en kyllä ymmärä että tuollaista näytetään teeveestä!

PERTTILAHTI MARKKU 20.06.2012 21:54

Jestas Joku on jostain mun kanssa samaamieltä Pitäisi tuollainen kieltää En itse ole tuollaista "karavaanarielämää" nähnyt tosin ole ollut vasta 1990 jälkeen mukana

SUORTTI ANSSI 20.06.2012 22:10

Yritin kyllä katsoa ko. ohjelmaa mutta ei sitä minuuttia pidempää pystynyt. Toivottavasti siinä esiintyneet ovat ylpeitä katsoessaan omia esityksiään.

Onhan tuossa saunanlauteille keskustelunaihetta sopivasti.

Mielenkiinnolla odotan........

JOKINIEMI PETRI 20.06.2012 22:18

Onkohan toi ohjelma tehty ihan porovo mielessä. Mitään järkee ei tossa touhussa ole

PÄTSI EERO 21.06.2012 07:33

Ilmeisesti n.s. normaali karavaanarielämä ei kiinnosta tuotantoyhtiötä. Pitää saada katsojia. Ei olisi mikään ihme, että jaksoilla olisi käsikirjoitus. Vrt. kaamein kämppä-ohjelma. Kyllähän niitäkin on sotkettu tarkoituksella....

ANTTILA MARKKU 21.06.2012 09:42

Tässä on nyt koko tuon karavaanarit ohjelman nyt 2v ajan yritetty kysyä teiltä mitä ja millaista se karavaanarielämä sitten on?Pitääkö mennä romaanileiriin tutustumaan siihen?Eihän teistä kukaan ole kyennyt järkevään karavaanarielämän kuvaukseen.Noita alueilla istuskelevia auringon ottajia kyllä on nähty,kotona terassilla sais myöskin aurinkoa ja palvelut ois lähellä"akka tuo kaljaa".

NYYSSÖNEN KAJ 21.06.2012 10:48

"Ilmeisesti n.s. normaali karavaanarielämä ei kiinnosta tuotantoyhtiötä. Pitää saada katsojia."

Osuit naulan kantaan. Ilman katsojia ei tuloja (mainostajilta) eli konkurssiin menisi MTV3 jos se vain filmaisi esimerkillistä keskiverto karavaanaria jollaista ei liene olemassa muualla kiun kertomuksissa.

Vertaa aikanaan Spede Visiota Oli aikanaan eniten haukuttu ohjelma. Miksi se sai jatkaa? Se oli TV:n katsotuin ohjelma.

Eli jos et pidä olhjelmasta alä katso sitä. Mutta se että siitä täällä kirjoitatte vain osoittaa että ohjelma on niin KIINSTAVA että ette voi olla katsomatta sitä. ;-))>

RIIHELÄ ESA 21.06.2012 13:39

Tämä karavaanariohjelma ei kovin paljon katsojia kerää. Seuraavalla tuotantokaudella pitäisikin muuttaa formaattia katsojia runsaammin keränneen BB:n suuntaan siten, että pieneen asuntovaunuun tungetaan kaksi perhettä, eikä vaunusta saa mennä ulos pariin viikkoon. Luulisi siinä löytyvän kaikki hyvän tosi-TV-ohjelman ainekset: olisi varmasti riittävästi lasten tappelua, aikuisten irtosuhteita ja sen jälkeen tappelua ja - jos onnea on - ehkä myös raakaa väkivaltaa. Tai eihän näissä "tosi"-jutuissa taideta mitään onnea tarvita, porukka tekee palkkionsa eteen mitä ohjaaja käskee.

HAAPANEN TIMO 21.06.2012 13:45

Ohjelmaan kuvattiin niin paljon aineistoa että ohjaaja saa siitä tehtyä minkälaisen haluaa. Hesarissa kuvaaja kertoo kuvanneensa neljä kuukautta lähes kaiken hereilläoloaikansa. Siitähän löytyy mitä vain.

@timppa

IPATTI VEIKKO 21.06.2012 13:45

Eipä voisi paremmin mollata harrastustamme kuin mitä tämä ohjelma tekee. SFC-jäsenien pitäisi laittaa käyntikielto alueelle josta pääosa ohjelmasta on tehty.

Lisää kannattajia.

AHOLA ESA 21.06.2012 14:04

Oliko se niin, että 60 tunnin nauhoista tulee yksi 30 min lähetys TV:ssä? Siis leikkauksen jälkeen...

LIIMATAINEN HANNU 21.06.2012 18:04

Soon kuntit siis lajikumppanit nyt juttu silleen että mie oon jyrkästi eri mieltä tästä ohojelmasta! Yhtään koko jaksoo en ole katsonut mutta mitä olen nähnyt niin jumalattoman lusthia touhua se näyttää iolevan. Etenkin lapsosilla on kivaa.

Joten laittakaas ny sordiino päälle ja miettikäätte mitä oikein tuli sanottua, hauskasta karavaanari ohjelmasta. Todennäköisesti tuhansia uusia jäseniä tulee yhdistyksiin pelkäöstään tuon ohjelman ansiosta! KJON! ;-)))

ÖGÅRD PÄRRE 27.06.2012 21:07

Mikä ihana ohjelma. Onpa hyvä kun kerrotaan näistä uusista säänöistä. Olen kai ollut liian arka kun en ole uskaltanut luovuttaa rekisterissä olevaa mönkijää ajokortittomalle saatika lapsille, ja olen tiukasti noudattanut sääntöä että autossa saa istua vain rekisteriin merkityn henkilämäärän ja että pitää käyttää turvavyötä. No onhan se hyvä etenkin kuumana kesäpäivänä siirtää turvavyöt katolle. En viitsi jatkaa vaikka tekstiä tulisi vaikka viikoksi. HÄVETTÄÄ TÄLLAINEN eikä kukaan tee mitään.....

MÄKELÄ MIKA 27.06.2012 22:09

Miksi mainosohjelman nimi ei ole Messilä niinkuin on Tuurikin. Ei karavaanaritouhuun liity mitenkään kun kaksi naista menee henkilöautolla kaupunkihotelliin ja juttelee siellä laulajien kanssa (tapsantahdit nokialla).

NYYSSÖNEN KAJ 28.06.2012 09:43

Kommenteista päätellen on porukka jälleen katsonut ohjelman, niinkuin minäkin. Kyseessä on kaikelle kansalle tehdystä ja suunnatusta ohjelmasta, ei siinä paina pätkääkään mitä pieni piiri "karavaanarit" tykkää.

PS! tämä on viimeinen tuotantokausi jota nyt näytetään. Tänä kesäna ei enään filmata. Nautitaan tästä niin kauan kuin sitä kestää.

Ylimäärääisistä henkilöistä autossa saa pienen "sakon" muistaakseni 25-50€ per nuppi, hankalin puoli tästä on että ylimäärä joutuu kävelemään, poliisi sallii että viedään lähimmälle bussipysäkille.

PERTTILAHTI MARKKU 30.06.2012 18:49

Etelä Saimaa 30.6.2012

Näkökulma MTV3:n suosittu kesäsarja, Karavaanarit, antaa melko villin kuvan matkailuajoneuvoilla liikkuvista ja ennen kaikkea karavaanareiden liikennekäyttäytymisestä. Totuus ei aina tule esille viihteellisestä tv-ohjelmasta. Aktiivikaravaanarit tuntevat liikennesäännöt hyvin ja noudattavat niitä.

Matkailuajoneuvoja, matkailuautoja ja auton ja matkailuvaunun yhdistelmiä on liikkeellä enemmän kuin koskaan ennen. Monet ovat liikkeellä lainatulla tai vuokratulla ajoneuvolla. Matkailuauton ajaminen tai matkailuvanun vetäminen on helppoa, sallittua B-ajokortilla ja siten kaikille mahdollinen kesälomamatkan osa.

Karavaanareiden valtakunnallinen liitto SF-Caravan ry korostaa, että matkalle valmistautumiseen, ajoneuvon ominaisuuksiin perehtymiseen ja kuormaamiseen sekä liikenteessä toimimiseen kannattaa keskittyä huolellisesti.

Ennen matkalle lähtöä on tutustuttava ajoneuvon hallintalaitteisiin ja ulkomittoihin. Matkailuauton ohjaamo on henkilöautomainen ja siten ensikertalaisellekin tuttu, mutta auton pituus, leveys, korkeus ja erilaiset ulokkeet on syytä ottaa huomioon tarkasti. Peilien käyttö on matkailuajoneuvolla liikuttaessa erityisen tärkeää. Ennen maantielle menemistä on syytä harjoitella ajamista ja peruuttamista yksinäisellä paikalla, kuten suurella parkkipaikalla. Kuljettajan tulee hallita ajoneuvonsa kaikissa liikenneolosuhteissa ja keleissä.

Matkailuauton turvalaitteista tärkein on turvavyö, jonka käyttö on pakollista kaikille matkustajille auton liikkuessa. Myös tavarat ja lemmikkieläimet on kiinnitettävä huolellisesti. Ajon aikana eivät matkustajatkaan saa vapaasti liikkua.

Ajoneuvo on kuormattava oikein. Matkalle ei kannata ottaa mukaan liikaa tavaroita. Auton valmistajan ilmoittamaa kokonaismassaa ei saa ylittää. Matkailuvaunuyhdistelmällä liikuttaessa raskaat tavarat on sijoitettava mahdollisimman lähelle akselia siten, että yhdistelmä on mahdollisimman tasapainoinen. Väärin kuormattu yhdistelmä on epävakaa ja siten vaikea hallita liikenteessä.

Matkailuautojen suurin sallittu nopeus on joko 80 tai 100 kilometriä tunnissa. Matkailuvaunuyhdistelmien kattonopeus on 80 km/h. Ajoneuvokohtaisia nopeusrajoituksia ei saa ylittää, vaikka tiekohtaiset liikennemerkit muuta näyttäisivätkin. Osittain nopeusrajoituksista johtuen kesäliikenteessä oleva karavaanari on muiden autoilijoiden silmätikku, ”tien tukko”. Huomaavainen karavaanari noudattaa nopeusrajoituksia ja liikennesääntöjä sekä huomioi muut tien käyttäjät. Ennakoiva ajotapa ja kohtelias liikennekäyttäytyminen parantaa jokaisen liikenneturvallisuutta ja lomamatkan sujuvuutta ajoneuvosta riippumatta.

Kirjoittaja on SF-Caravan ry:n toiminnanjohtaja.

Timo Piilonen

HEIKMAN RAIMO 02.07.2012 11:33

Kajtsu kirjotti

"PS! tämä on viimeinen tuotantokausi jota nyt näytetään."

ja jos siinä näytettäisiin !!normaalikaravaanareita" niin ei olis filmattu enää viimekesänäkään ;))

NYYSSÖNEN KAJ 02.07.2012 11:46

Näin se on Raimo!

TURUNEN HEIMO 12.07.2012 09:09

MTV3 ostaa ohjelman sen tekijöiltä ja vanhaan tapaan ei kontrolloi ohjelman laatua mitenkään, se kun sopii kanavan roskaohjelmien profiiliin. Tälläisen ohjelman teko ei käytännössä maksa juuri mitään, tuskin örveltäjät ja muut ohjelmassa esintyjät omituisuudet edes älyä pyytää liksaa. Jos pyytääkin niin vieressä notkuu vastaavia pilvin pimein. Samantyyppinen nollakuluohjelma on Kalajoen hiekat, turhakeiden p:n jauhantaa. Näitä tietynlaisille tarkoitettuja tositv-ohjelmia kyllä pisaa ja ilmeisesti katsojia riittää. Paljon mukavampi mieli kun ei katso ollenkaan.

KANKAANPÄÄ KARI 12.07.2012 12:11

Kyllä eilisen jakson "hauskanpito&kellottaminen" sähköpyörätuolilla ohikulkevien kustannuksella TÄYTYY olla pohjanoteeraus. En meinaa uskoa todeksi, että tällainen lähetys voi tulla ulos. Ellei sitten vahingossa,

NIEMELÄ TAISTO 12.07.2012 16:02

Olen katsonut paria ohjelmaa ja minun vaatimaton mielipiteeni on : täysin sairas ja turha onjelma.Mielestäni liiton pitäisi ottaa jykkä kielteinen kanta tämmöiseen sekoiluun.

KOISTINEN TOIVO 12.07.2012 16:12

En ole ko. ohjelmaa katsonut, en tiedä pitäisikö jotta osaisi ottaa kantaa. Mutta liiton kannasta, aiemmin painoista kun puhuttiin, kijoitin, että liiton pitäisi ottaa kantaa. Joku kirjoitti, että miten, pidättämällä hengitystä. No kai se konsti auttaa nytkin. Arvelee Toivopoika

MÄKELÄ MIKA 12.07.2012 19:13

Jostain ruotsalaisesta leirintäalueesta tuli joku kesä sitten ihan mukava ohjelma. Se oli kuvattu lähes pelkästään alueelta ja oli ihan hauskaa seurattavaa erilaisine ihmisineen ja alueineen. Alue taisi kyllä olla melko paljon isompi kuin Messilä joten erilaisia porukoita ja alueita ohjelmaan riitti. Sitähän tuossa vain kaikki oikeasti tarkoittaa että asenne ohjelman katsomiseen olisi tällä porukalla ihan erilainen jos ohjelman nimi olisi tosiaan vaikka alueen nimi eikä "me itse" eli karavaanarit.

SAVOLAINEN TOIVO 24.07.2012 18:13

Miten nämä ohjelmassa olevat ihmiset kehtaavat esiintyä karavaanareina. Näyttää kehtaavan.Pääasia,että päästään TV:hen örveltämään! Antaa kyllä suurel- le yleisölle tosi masentavan kuvan meistä. No ehkä suuri yleisö toivottavasti ei katso ohjelmaa.Lenita oli jälleen oikeassa! Masentavaa.

SUOMINEN TAUNO 25.07.2012 09:03

Ohjelmassa on kiinnittänytkin huomiota se, että siinä ei juuri örvelletä, koska viinaa käytetään korostetun niukasti. Keski-Euroopan matkaajat tosin kilistelivät kuohuviinilaseja, mutta ei juuri muuta.

Löysin netistä yhden örveltämisen määritelmän:

"Puhua tai sammaltaa sekaista puhetta juopuneena/humalatilassa. Usein häiritsevää ja epäasiallista, ja seksuaalisuus/henk.koht. asioihin viittausta."

Tätä kyllä esiintyy leirintäalueilla ja muualla näiden varsinaisten karavaanareiden keskuudessa varsin paljon.

HAAPANEN TIMO 25.07.2012 20:24

Näkyi helluripojat vierailleen Camping Zeeburgissa Amsterdamin vierailullaan, paras paikka se onkin siihen tarkoitukseen. http://www.campingzeeburg.nl/

@timppa

Käyttäjän lisäys viestiin 25.7.2012 klo 20:26:40 .... yöpyneen Amsterdamin vierailullaan...

ÖGÅRD PÄRRE 30.07.2012 20:08

Aika törkee, ns. uskovaiset nuoret juottavat eläimille ties mitä juomaa. Toivottavasti ohjelmaa katsoi joku eläinsuojelusta kiinnostunut. Mitäköhän nämä leirintäalueen pitäjät suhtautavat tämään jälkeen Suomalaisiin, ei taideta olla kovin suosittuja. HÄVETTÄÄ

KUJANPÄÄ MARKKU 30.07.2012 20:44

Helluriporukat harrastaa uskomista, se on heidän juttu. Mä harrastan reaalielämän havainnointia.

Käyttäjän lisäys viestiin 30.7.2012 klo 20:56:51 Mä pidän aika simppeleinä ihmisiä jotka laput silmillä vaan uskoo.

Käyttäjän lisäys viestiin 30.7.2012 klo 21:15:01 Uskon minäkin suureen, mahtavaan systeemiin, mutta se menee korkeelta ihmisen käsityskyvyn yli. Niin korkeelta, ettei sitä tajua paavit, piispat, papit tai vielä vähemmän jalkojaan tärisyttävät huivipäämummot. Joten mulle on jokseenkin kenenkään turha tulla julistamaan sitä korkeinta sanomaa, ellen sitten sitä puolestani ja näkemyksieni mukaan yritä muille välittää. Käsitykseni perustuu tietenkin ihmisten nykytietoon fysiikasta, josta tosin tiedän aika vähän. Ehkä enemmän kuin paavit ja papit keskimäärin.

Että tämmöstä hellureista.

VÄLIAHDE JUSSI 30.07.2012 22:38

No pojat toivat reilusti esiin aatemaailmansa,niin teki myöskinTarja halonen,. jäämällä pois veteraanijuhlasta eikä, siitä krtisoinut Kujis,sitä Tarja Halosen aatemaailmaa silloin. Eli ei tähän poikien aatemaailmaan,pidä sotkea ohjelman tasoa. Jos tätä ei olis ollu olis ohjelma ollut vielä huononmpi.

PALM PEKKA 31.07.2012 07:32

En ole katsonut ensimmäistäkään pätkää enkä katso. Ketuttaa ko tutut ja sukulaiset kyselee että tuollasta ko se karavaanaritouhu on. Ryyppäämistä, rellestämistä, huonosti käyttäytyviä lapsia ja vanhempia ym. ym. Kaikki se positiivinen mitä olen kertonut koko harrastuksesta näyttää jäävän jalkoihin. Tuon yhden kirjoittajan kanssa olen samaa mieltä. Messilä boikottiin.

Niiiiiin vai on nyt sillälailla että nuo rellestäjät ovatkin niitä numeroimattomia juoppoja. Ken tietää. ITE

SUOMINEN TAUNO 31.07.2012 07:50

Olen katsellut useampiakin jaksoja enkä oikein ymmärrä väitettä, että ohjelmassa ryypättäisiin. Keski-Euroopan kävijät siemailivat sivistyneesti kuohuviiniä, mutta muuta ryyppäämistä ei ole näkynyt.

Juopuneitakin näkee ohjelmassa niin vähän, että herää epäilys, onko mistään kunnon karavaanareista kysymys. Eilisessä jaksossa näytti tosin Keskisen Vesa olevan hieman jurrissa, mutta hän nyt ei ainakaan kuulu karavaanareihin.

ÖGÅRD PÄRRE 31.07.2012 13:42

Niin, millaista helluripiipittäjien meno olisikaan jos viellä alkohoolia sotkettaisiin vahingossa juomaan. Kannattaa todellakin miettiä minne mennä, minä olen sen jo tehnyt.

KUJANPÄÄ MARKKU 31.07.2012 15:07

Väliahde hoi! On monta henkilöä joiden kommentteja en kerkee kommentoida, vaikka mieli tekisi. Periaatteessa yritän välttää kitisemistä, siinä läheskään aina onnistumatta.

Käyttäjän lisäys viestiin 31.7.2012 klo 15:22:55 Kitiseminen tällä riivanteella on sikäli otollista, että se saa aina myönteistä palautetta. Kitisijöiden mielestä elämme jossain banaanivaltiossa, josta ei poispääsyä ole.

Aktiivisemmat kitisijät sulkevat silmänsä ja korvansa, eivätkä ymmärrä ympärillään olevaa hyvinvointia.

Toki rakentavaa arvostelua aina riittää, mutta kitisijöillä ei yleensä ole sitä esittää.

Käyttäjän lisäys viestiin 31.7.2012 klo 15:30:56 Siis ylläolevan kirjoitin karavaanipalstalle jossa ei ihan pikkurahan puutetta ole. Toki ymmärrän yhteiskunnan eriarvoisuuden ja sen ongelmat.

NYYSSÖNEN KAJ 31.07.2012 17:01

Olihan se niin mielenkiintoinen että taisin nukahtaa siinä vaiheessa kun lähtivät Tuurin kyäkaupalta Keskiselle.

Oisko autossa harrastettu pieni painiottelu pitänyt hereillä. Nyt ei ollut lapsia matkassa.

Täytyy tänään yrittää pysyä hereillä loppumetreille asti.

Täytyy muistaa että SFC-karavaanari ei pläträä koskaan viinaksilla, jos joku toisin väittä on se vain huhua.

KUJANPÄÄ MARKKU 31.07.2012 17:09

Aha? !

VÄLIAHDE JUSSI 31.07.2012 23:41

Kujis. Mistä sinä vetäisit tuon kitimisen tähän? En minä ainakaan ole käyttänyt tälläistä termiä,vaan asennettasi,elämän arvoihin. Ei elämässä kitinät auta mitään,autossa ne loppuu kun,panee siihen rasvaa. Elämässä ne loppuu kun, menee itseensä ja katsoo peiliin rehellisesti. Siinä on AHA?

NYYSSÖNEN KAJ 01.08.2012 08:49

Sehän oikeita karavaanareita kismittää kun heistä annetaan niin epäuskottava kuva

"Olen katsellut useampiakin jaksoja enkä oikein ymmärrä väitettä, että ohjelmassa ryypättäisiin. Keski-Euroopan kävijät siemailivat sivistyneesti kuohuviiniä, mutta muuta ryyppäämistä ei ole näkyny"

Numeroitujen j***n puolestakaj

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.